OMSI - Omnibussimulator 1 & 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ebben nem tok segíteni.
Képet tudsz rakni ?
szabii98
Nekem 2.61es Blenderem van és ott nincs külön x file..:S
szerk.:
2.41ben pedig nem nyitja meg a gépet :S

I met God. She's black

TheSosy
OFF:bocsi:lépned 😊

Intel Core i3-3225 3.3GHz NVIDIA GeForce GT 640 4GB RAM http://www.gyoribuszok.hu

TheSosy
Igen,bármilyen módosításnál ki kel léned.

Intel Core i3-3225 3.3GHz NVIDIA GeForce GT 640 4GB RAM http://www.gyoribuszok.hu

A link: http://data.hu/get/4563894/Bemutato.zip
szabii98
Akkor Blender lesz 😊
Geri: Neked is köszi!

I met God. She's black

Konvertálni lehet de meg nyitni nem fogja de konvertálás is úgy mûködik hogy elõször 3ds fájt el mented x fájba és át konvertálod és ahhoz kell neked egy (omsi sdk,OmsiXConv) és azzal lehet át konvertálni o3d be és az omsi azt olvassa de programok: Blender,Deep Exploration 6.3,mind kettõ olvassa a 3ds és tud x be is menteni
Én a Blender 2.6-ot vagy más verzióját ajánlom.
A belndi csak x-be tud konvertálni, az o3d-be konvertáláshoz kell az omsi x to o3d converter.
Felteszek egy tutorialt, amibe belerakom mellékelve.
szabii98
Régebben Zoliikp küldött nekem egy Ikarus EAG E95t.
Szeretnék megpróbálkozni betenni a játékba, de elõször is egy progi kellene ami képes o3d-be konvertálni és megnyitja a 3d fájlokat, viszonylag könnyen kezelhetõ. 😄
Elõre is köszi, addig szerzek képeket a buszról.

I met God. She's black

És meg vannak a bit képek(bmp) és a busz is ott van közöttük és úgy nyitottad meg és amikor meg nyitod vannak Material ok mert ha nincsenek nem is lesz jó ?

maxi1987:
Igen sajnos mindig ki meg be kell lépni hogy jó legyen ez a busz készítésnél is így van sajnos
Hali mindenkinek!
Elõször is Kellemes ünnepeket kívánok a kedves fórumtársaknak!
Olyan kérdésem lenne hogy ha én átfestést készítek akkor minden egyes "javításkor" ki kell lépnem hogy érvénybe lépjen a "frissítés" vagy elég csak leraknom a tálcára a játékot?elég rossz így hogy állandóan ki-be kell lépnem hogy lássam jól csináltam e a festést?!

mert a cinemában megcsináltam az UV mappolást, de DE -ben nem tudom rárakni.
szaszy0830
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, bocsi elõre is ha már volt ilyen kérdés.Végig böngésztem az oldalt de nem láttam még.
Letöltöttem a Great_Grundorf térképet, beraktam a játékba és mûködik is, egy pici hibával hogy járatot nem tudok választani.A számát még igen, de hogy merre menjek ilyesmit már nem.Találtam én itt IBIS kódot meg minden,de bevallom fingom nincs hogy mit csináljak vele.<#conf>Szóval leírná nekem vki pontról pontra hogy mit csináljak?kezdõ vok még.Elõre is köszi!Üdv mindenkinek!
Nem.
A cfg-ben a módosítást lehet beállítani;
tehát egy meglévõ textúrát egy esemény bekövetkezésekor változtatni
Majd holnap fojtatom
de azt nem kell valahol megirni CFG-be hoyg berakja a texturat?
Akkor ez már felesleges:

De már elkészült...
Többen jelezték a hivatalos fórumon a kijelzõ hiányosságát. Nem történt más, csak kimaradt a csomagból.
Ebben benne van a Fonts is meg a busz is
Még finomítani kell a karakter nagyságát, de:

Kezdetnek elég...
Azért nem ír ki semmit a kijelzõ, mert olyan karakterkészletre hivatkozik, amelyet nem ismerek. (szerintem Ti sem).
Az orvoslása pedig egyszerû:

Az RG, az RGc, és az RGw kicserélése, mondjuk a DIN karakterkészletre...
Hacsak a készítõ meg nem szán minket, és közreadja a sajátját...
Ebben nem tudok segíteni...
Ha egyben van az egész modell, akkor szerintem mesh-nként kell UVMap-ot létrehozni.
Akár a cinemával...
De mivel tudom rárakni a textúrát? mert a cinemában 1 polygonban van az egész busz és ott nehéz lesz akkor be textúrázni.
adam993
Nekem sem ír ki semmit.

Akkor azért nem mutat semmit.
Az o3d-be való konvertáláskor már rajta kell lennie a textúrának.
Javaslom, hogy most pihenj egy kicsit, készítsd el a textúrázást, és úgy konvertáld ki o3d-be.
Figyelj arra, hogy bármelyik programmal is készíted, az x-fájlnak, és textúrának célszerû egy könyvtárban lennie...
Ikarusfan
Még szép! Az amúgy normális, hogy nem hajlandó kiírni a kijelzõre a cuccokat? Vagy ezért voltak mellékelve a HOF fájlok?

Intel i5-4460, nVidia GTX 960 OC 4GB VRAM, 16GB RAM

Ikarusfan
A Jelcz #DJ677.BUS fájlban kicsit a közepénél feljebb. Egy olyan sort keress, hogy "3: G³ówny widok kierowcy" és ott az elsõ három számot írd át arra, amit írtam. Így elvileg kicsit hátrébb kerül a kameranézet és rendesen kilátni. A visszapillantók helyét nem változtattam meg, mert így is jó. Ja, és ne felejts el biztonsági másolatot csinálni, hátha nem tetszik az új hely.

adam993
Motorteret nyitogattad már?😄

a buszomra még nincsenek textúrák.
Ez melyik fájlban van?
A textúrákat átmásoltad?
nincs
Miután kiválasztottad, az ablakban a busz helyén nincs semmi?
a Man SD202 -nél bent van MAN SD202-D92 -es néven, és ha lerakom akkor nincs semmi.
Ikarusfan
Szerintem se rossz, csak elég bivalyul gyorsul meg lassul... Mondjuk a kameranézete eléggé át kellett írnom, de így már tényleg jó. Ha rajtam kívül bárki más is úgy érzi, hogy nincs jó helyen a kamera a fülkében, akkor elárulom, én erre írtam át az elsõ három sorát a "3: G³ówny widok kierowcy"-nak:

-0.638
4.5
1.95

Próbáld meg elindítani...
adam993
Egész jó lett ez a Jelcin busz, az ajtónyitás fura a parkfék gombja miat, meg az alap vezetõi kameraállás. A hangok nagyon jók. Mondjuk az elsõ kerekek furcsán "kacsáznak".

jó akkor meg van
omsifan
Köszönöm, még lesznek rajta igazítások az igazi króm kinézetért.

BAS-953 :)

Igen.
Ikarusfan
Hû, jól néz ki!

valami.o3d helyére a buszt?
Akkor elkezdheted az o3d-k beírását, bizonyos feltételekkel:

valami.o3d

3
Ok meg van
Sorsdöntõ pillanat:
nyisd meg a model_d92.cfg-t valamilyen szövegszerkesztõvel. A Notepad tökéletes.

Aztán egy gyors manõverrel a
0.5 alatti részt teljes egészében kitörlöd.
rendben meg van
Akkor csak 3:
model_d92.cfg
passengerscabin_D92.cfg
paths.cfg.

A textúrázásnak már meg kellett történnie, mert az o3d-fájlt már nem, illetve nagy nehézségek árán lehet.
Tehát az o3d textúrákat azért kell átmásolni, mert a program itt fogja keresni.
Melyik 5 cfg-t?
Hol textúrázzam be a buszt?
MAN_SD202 fájljait másoltam át.
omsifan
Sikerült omsiban a "krómozás"! 😊

BAS-953 :)

A modell könyvtárba jönnek még az elkészített o3d fájlok,
a Texture könyvtárba pedig az o3d-k textúrái.
Akkor el kell döntened melyik alap modell fájljait veszed ideiglenesen igénybe;
annak a .bus, .org fájlját, valamint az egyenlõre az alap Grundorf.hof a mappába másolod;
a script, és sound mappát teljesen másold át;
a modell könyvtárba pedig a majdani modell 5 cfg-fájlját másold.