50
-
#50 Igen ez a "de" szócska jutott nekem is eszembe amikor a maradék popcornt dobtam kis szemétbe kifele menet a moziból. -
Runo #49 hagyd, ő tényleg hű a nevéhez...sőt, ez a neve sztem az enyhébbik verzió....
egyébként a film bejelentése elött kb 2 héttel néztem meg "ugyanezt" a filmet :)
csak más a címe...meg mások a szereplők...meg jobb... (?)
Megölni hitlert -
Azorut #48 Nem hiszem el, hogy komolyan képes vagy belekötni ebbe...
Szerintem nem rossz a cikk, de majd csk akkor fogom értékelni, ha már megnéztem a filmet. -
#47 Hát nekem is tetszenek azok a cuccok. Maga az egyenruha se szar, de azok a bőrkabátok nagyon faszányosak :) mai szemmel is. -
RedRiot #46 A film nem volt rossz, de nem egy emlékezetes darab. A karakterek vhogy nem voltak kidolgozva - Stauffenbergről sok újat nem lehet megtudni belőle. Nem volt ő mindig háborúellenes, a lengyel hadjárat idején pl. komolyan hitt a rendszerben. Az átváltozására érdemes lett volna több időt szentelni, mint letudni úgy hogy körmöl vmit a naplójába. Tom Cruise szerencsére ki tudott lépni a tomkrúzoskodásból, de a német arisztokrata tiszt karakterét már nem tudta felvenni.
Ettől függetlenül érdemes megnézni a filmet, mert a történetet nem csavarja ki halivúdi módra, hanem viszonylag pontosan bemutatja a történteket. A látvány is tökéletes, néhány kamu-Mercedes teherautón kívül minden eredetinek tűnt. Egyenruhában pedig kár tagadni: a II.vh-s német darabok voltak a legjobbak. Fekete bőrkabát-halálfejes sapka kombó verhetetlen. :)
Történelem kedvelők ne hagyják ki. -
tntmax #44 A film nagyon tetszett elejétől végéig magával ragadó, izgalmas.
A hitetleneknek pedig: "Szekeres Viktor ölte meg Hitlert!" :P -
#43 TUDTAM!!!! AZ IGAZSÁG ODAÁT VAN -
#42 Nem azt írtam, hogy sokatmondó legyen a cím, hanem hogy a cím a mű fontos része.
Szép lenne, ha egy műfordító kap egy romantikus tiniregényt a kezébe, és ha már a címet is megváltoztatta, akkor nosza csinál belőle egy zombisztorit.
Amúgy a Pitch Blacknél is sok bazmeget kiszedtek a magyar szinkronból és a fejvadász srác figuráját is furcsa mód igyekeztek finomítani, ahhoz képest, amilyen valóban volt.
Az a gáz, hogy a többség nem is megy be sci-fi filmre, mert ez elég rétegműfaj. Helyesebben ez sem igaz. A gummicsimmás paraxtcsákó tényleg nem megy be, de generációk nőttek fel a SW filmeken, a SF a modern kultúra szerves része.
Ezért ciki amikor a SW filmekben a csillagokba menő felíratot Rémuszbácsi olvassa fel, de olyan stílusban, mintha a Mazsola és Tádé köv sztoriját vezetné fel egy vendégszereplés keretében. -
#41 Mellesleg persze a hajó neve is az volt. -
gettoharcos2 #40 ezt a filmet mindenképp ajánlom figyelmetekbe, nemcsak a gyönyörűszép vasból készült keresztek , a szívet melengető svasztikák miatt, hanem , mert nagyon tanulságos, hogy nem lehet csak úgy a széllel szembe p*sálni, az árral szembe úszni, mert akit így szeretnek az emberek, mint ahogy a Führert szerették/szeretik annak nem lehet csak úgy "hambucibekaplak" keresztbetenni még egy szalmaszálat sem. -
winnie #39 a 22 év sötétség sima leírás, a nyolcadik utas kreatív nonszensz, egy fura kapcsolat. ötlet. más kérdés, hogy bejövős-e vagy sem, de épp te írtad, hogy legyen sokat mondó a cím. a pitch blacké sokat mond.
"Az Event Horizon-ról meg az a véleményem, hogy aki olvasott már életében egy, az az egy darab sci-fi regényt és/vagy érdeklődik az űr iránt, az nagy valószínűséggel tudja, hogy mi az az eseményhorizont. "
ugyan már, az emberek többségének fogalma sincs róla (a 10.000-nél kevesebb google-találat is beszéded). nem mondom, hogy jó ccím a halálhajó, de jobb, mint egy fura, tudományos eredetű szó. illetve nem jobb, de jobban leírja a filmet, jobban el lehet vele adni. -
#38 Az event horizon azért event horizon, mert ha jól emléxem egy mesterséges fekete lyukat generált az a hajtómű, és ott az eseményhorizont. -
#37 A 22 évente sötétség legalább olyan erőltetett, mint a nyócadik utas, gyak aki először hallja annak furcsább, mint az eredeti cím tükörfordítása, aztán amikor megnézte a filmet, pl, az Alient, akkor meg azon gondolkodik, hogy az ok, hogy a nyolcadik utas a halál, de ki volt a hetedik? A macska, aki élőlény, vagy a robot, "aki" nem az, ergo nem is utas. Vagy hogy van ez?;DDD
Az Event Horizon-ról meg az a véleményem, hogy aki olvasott már életében egy, az az egy darab sci-fi regényt és/vagy érdeklődik az űr iránt, az nagy valószínűséggel tudja, hogy mi az az eseményhorizont. Ellentétben a cím-rímmesterrel, aki megnézte a filmet és az jött le, hogy ez egy olyan űrhajós-teknohorror. Hát azt nem tudta mi a címe valójában mert annak semmi értelme, annak meg hullahajó, annak meg van.
Hmmm, a Wanted-nak nem volt magyar címeeeee?????
Istenem, ilyen max 22 évente fordulhat elő, valszeg ezért nagyon megüti valaki a bokályát!!!;))) -
#36 Egy kis nosztalgia:
Valkyrie - az új Harry Potter? :D -
#35 Jó film, jó cikk, de címkitalálásban van még mit javítani xD -
winnie #34 OFF:
a cím márkanév, az eladás ösztönzését szolgálja. épp ezért, ha eltérő az értelmezés, de nézőcsábítóbb, akkor mindenki jól jár a gyártók/forgalmazók közül. (nem mellesleg, a nyolcadik utas a halál, szerintem zseniális cím (az idegen, csak így tükörbe semmitmondó lenne - de megértem azokat, akik szerint nem olyan jó), nagyon jól hangzik, más kérdés, hogy nyilván nem magyar találmány, hisz ez volt a címe a franciáknál, a dánoknál, a spanyoloknál, a lengyeleknél vagy a jugóknál is.) tükörbe nem is nagyon fordították, bár páran meghagyták az eredetit.
(de fura, hogy ezeket a példákat említed, mert ezek éppen magyarázó címeket kaptak. a pitch black nem tök sötét lett, hanem "pitch black - 22 évente sötétség", az event horizon halálhajó, a wanted is megtartotta az eredeti címet, stb. -
#33 Van 1-2 olyan film, aminek egyszerűen nem tudom a magyar címét, ilyen Starship troopers, Event Horizon, Wanted, Pitch Black stb filmekre gondolok. Ahelyett, hogy lefordították volna próbálkoztak valami szokásos nyelvjátékkal, vagy hasonlóval.
Én azt mondom, hogy egy alkotás lényeges része a cím, ami gyakorlatilag egy rövid mondatban összefoglalja a művet, vagy külön hangsúlyt ad belőle valaminek.
Simán megtiltanám, hogy ennyire eltérő értelmezést adjanak ezáltal az egésznek. A Casablancát sem nevezték el valami Háború és szerelemnek, vagy Nyolcadik utas a magánynak, vagy akárminek. -
cateran #32 Éppenséggel a Neverending Story - A Végtelen Történet címen futott...de sebaj...
Másrészt az Aliennek az Idegen jobb lett volna? Kivételesen úgy érzem,hogy a 8. utas a halál eléggé frappáns és sokatmondó.. (legalábbis jobban bejön, mint pl. Krull - Támadás a Krull bolygó ellen..yikes..) -
TheZsenyka #31
Kemény, ha valaki a filmből tudja meg, hogy nem sikerült a merénylet :D
Biztosan egy világ omlik össze benne. A kopasz elereszt egy-két könnycseppet, a karlendítés sem megy már olyan lendületesen, a karszalag is lejjebb csúszik, a zsigerek megfeszülnek. Ráadásul tényleg lehallgatják őket (hídfoglalás). Kemény világ, de jön a titkos kézfogás, aztán egy 88, és minden megy tovább. -
#30 Szerintem a cikk címe belefér nem gáz.Még jó ,hogy nem magyarosították a film címét,mert nem tudom,hogy ti ,emlékeztek ,de volt egy pár el****ott magyarosított cím pl: Nyolcadik utas a halál(Alien),vagy Neverending story(soha véget nem érő történet)és még sorolhatnám,ezeket a filmcímeket elnézve ,a cikk Címe abszolut jó...(ezek a címek után)
(Hitler egyébkén saját magát ölte meg egy pisztollyal,nem Tom cruise ez csak
film a gyengébbek kedvééert)
Egyébként a filmet nem láttam,de biztos meg fogom nézni...
all -
Face88 #29 Én többet vártam a filmtől...Hitler se volt valami nagy szám és végig hiányérzetem is volt.(szeretem az angolt de egy ilyen alkotásban a német hiányzott) -
Hoz_Hun #23 A cím abszolút rossz. Inkább valahogy így "Valkűr - Tom Cruise sem ölte meg Hitlert"
Akinek meg ez SPOILER... hát az...
Amúgy az értékelés azon részével egyetértek, hogy "jó film, de..." -
zboszor #21 Ezt a címet csak az überelte volna, ha azt írja a cikk szerzője, hogy "Szcientológus tanácsadók vették körül Hitlert..." Az asszociációkon keresztül (szci -> Cruise -> filmszerep) persze eljuthatunk Stauffenberghez, de semmi köze a valósághoz. -
#19 Jáj, gondolom nagyon félnek. -
#16 Ez annyira gyenge film volt - aaannyira.
Aki Hitler - annak a Bukás.
És Amerikai ne nyúljon többet ilyenhez mer letöröm a kezét. -
TeDDyRuSh #15 Nekem is bejött a film. Nekem pont az tetszett, hogy nem volt túl nagy fölvezetés. Mivel viszonylag sokan voltak a "buliban", ezért nem volt részletekig felépített karakter mustra. Olyan érzésem volt a nézése közben, hogy egy baromi nagy storyból, ami mondjuk Hitler életéről szól, kiemeltek egy szakaszt. Beleesel egy szituba Tunéziába, ahol egyből megtudod, hogy Stauffenberg-nek qvára elege van Hitler hülyeségeiből, majd a film végén pedig a kivégzés, és minden megy tovább...Persze voltak benne izgalmas részek, sőt, néhol azt hiszed, hogy basszus, ezeknek sikerül, minden jóra fordul, majd kinézel az ablakon és rájössz, hogy egy szebb Magyarországon élsz:) -
#14 óó ez a "nah hátha..." ilyesmi filmeknél mindig ezen izgulom magam végig és a végén kapok idegbajt hogy "baz mostsem" leglább egy filmben könyörgöm :'( :DD -
kalapos01 #13 Látta valaki az említett német verziót? Érdemes megnézni? A régi, 90-es évekbelit, ahol Brad Davis volt Stauffenberg (egy évre rá meg is halt szegény) mintha láttam volna a tévében. -
samuzsolt #12 de az egy szar poén, nincs mit érteni rajta!
ez már inkább vicc:
Amerikai közlegény a feletteséhez:
- Uram, meglepődne, ha azt mondanám, hogy egy híres amerikai színésznő vagyok?
- Meg Ryan! -
#11 Nem tudom miért problémáznak annyian itt Szekeres Viktoron, ő az egyetlen aki szórakoztatóan tud írni. Sokan nem képesek venni a lapot és nem értik a viccet. Ezeket az embereket sajnálom. -
#10 sztm nincsenek a filmben "jo" nacik :) sztm pont errol is szol a film, hogy a vilag szemeben a II. Vilaghaborus nemetek meg most is "mind nacik". pedig sztm ez nagyon nem volt igy. Ahogy nalunk 45-tol 89-ig sem volt mindenki kommunista...(sot) -
#9 A film maga egész jó, és szintén izgultam bár régóta ismertem a sztorit. Érdekes, hogy magában a filmben direkt megmutatják de nem magyarazzák el, hogy a fogó szára miért volt olyan furcsa amivel élesítette a szerkezetet Stafi. A magyarázat az, hogy Stafi csak így tudta kezelni a fogót. -
William Hunter #8 Hitler öngyilkos lett (bár van pár egyéb elmélet is).
Ha viszont még élne, biztosan öngyilkos lenne pár Szekeres Viktor cikk olvasása után -
Sir Ny #7 nem. ha Tom Cruise öli meg Hitlert, akkor nem az a szereplő, akit ő alakít, hanem Tom Cruise. ezt a mai világban el kéne már fogadnod, hogy a filmben valós emberek vannak. és a valós emberek mind megcsinálják az, amit a filmben a kitalált ember. különben is, mi jogon veszed el te Tom Cruise-tól Hitler megölésének dicsőségét? még az is lehet, hogy a valóságban is egy Tom Cruise ölte meg Hitlert, sose lehet tudni... -
samuzsolt #6 érdekes, én ismerem a történetet, mégis végig izgultam, hogy nah hátha... nagyon jól sikerült alkotás 10ből 8at simán megér! A végén nagyon hatásos volt, ahogy stauffenberg társa odalépett elé. -
Reg5 #5 A cím nem helyes, bár hatásvadász.
A film nekem tetszett, sőt nagyon tetszett, de 8/10-nél nem érdemel többet.Semmi kiemelkedő nincs benne, de a hangulat+zene elviszi a hátán az egészet. -
sandor8206 #4 amúgy nem hiszem el néha, hogy a viktor ezeket csak úgy "hülyeségéből" csinálja, sztem tuti direkt csinálja, ennyire senki nem lehet ..... , hogy állandóan :-D -
sandor8206 #3 jó film, csoda hogy a halivúdban leforgathattak egy ilyen filmet amiben "jó" nácik vannak.
jó a cikk címe viktor -
fűszeress #2 szerintem egész jo film,de a cim az tényleg szar mármint a cikkiro cime -
#1 úgy látom, hogy itt az sg-n nem tudnak a cikk írók helyesen megfogalmazni egy *** címet, mert persze, hogy az a trendi ha azt írjuk ki, hogy: "Tom Cruise ölte meg hitlert"... istenem... SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!kezdjük ott és nem is Tom Cruise volt, hanem a szereplő akit Tom Cruise alakított...grat , nagy taps megint az sg-nek ;)meg sem ölte...