PC HUMOR 1.2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

még ha shata lenne a neve
Calver

"The trees move. Do you not see it?"

RelakS][
Kérném Rihannától a SATA PenDrive számot :}

|OOo\\[GZI-523]//oOO|

RelakS][
Csak állványt hozott, azt vitte is el. Ugye, monitor kellett volna a probléma megoldásához 😊

|OOo\\[GZI-523]//oOO|

MR ME
és monitort is vitt?

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

RelakS][
HP ügyfélszolgálatán bejelentettem, hogy az új gépemmel a monitor nem mûködik. Másik azonos típussal mûködik, tehát nem a gépben van a hiba.
Persze, cserélik.
Ma megjött a fickó, és hozott egy monitor állványt <#taps>

|OOo\\[GZI-523]//oOO|

Jolvanmar..😄

Amugy rajottem: letrehoztam egy .sh fajlt,bemasoltam azt a kodot utana pedig lefuttattam a letrehozott sh fajlt terminalban es kiadta.

Kiraly vagyok? 😮

unzip ; touch ; finger ; mount ; gasp ; yes ; umount ; sleep

Hegi90
a sed elég veszélyes

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

SzirmosSzisza
Ezt a parancsot is csak be kellett volna másolni, nem megérteni 😄

Bár érdemes elõtte ránézni, hogy van-e benne rm, de a date,uname, sha meg sed nem olyan veszélyesek!

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Hegi90
hmm.. tényleg nem írtad, bocsi

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Arch linuxnal eleg sokat kell terminalban/parancssorban potyogni (eleve ugy kell telepiteni).

Hol irtam,hogy 3 eve linuxot hasznalok?
3 evvel ezelott talan par percig hasznaltam LiveCD-n egy Ubuntut.

Amugy ertek a bashez de nem ilyen szinten. Fajlokat elerni,modositani,programokat telepiteni vagy azokat beallitani megtudom oldani CLI-bol.
De az ilyen programozashoz kotheto nyelveket nem ertem es nem is akarom.

Dzsini
Ideális esetben (jók a hardverek és nem kell bûvészkedni) egy "újgenerációs" linuxnál ugyanannyi parancssort kell használni, mint egy Win7-en.

Sokan azt se tudják, hogy létezik.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Hegi90
wait... nem értesz a bash-hez, de linuxot használsz 3 éve? te tudsz valamit 😄

Programozashoz meg az ilyen "kodokhoz/scriptekhez" (vagy akarmi is a neve) egyaltalan nem ertek szoval ez nekem kinai.

Amugy nekem is tetszik bar meg van jopar dolog amit bekell allitanom. Manjaro is tetszett de nem hagyott nyugodni az Arch 😊

SzirmosSzisza
Oh, általában az uname, sed, meg a pipeok beszélõek szoktak lenni ilyenkor, hogy itt bashról van szó. Sok szerencsét amúgy hozzá, mostanában pár ismerõs váltott rá és tetszik nekik 😄

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

Szoval alapvetoen GUI huszar vagyok de ertem,hogy mirol beszelsz.

Ja,egeszen a telepitesig de nyilvan hasznalok valami DE-t. (jelen esetben GNOME/Cinnamon)

Egy ideje mar Linuxozok,Windowst mar honapok ota nem latott a gep.

Amikor eloszor futottam neki az Archnak akkor az jo nagy bukta volt,aztan visszamentem Manjarora es ott megtanultam ezt-azt. Most elso nekifutasra tokeletes lett az Arch.

Amugy azert nem gondoltam bash-ra,mert nem kellett meg szorakoznom vele.

Fura Alak
Arch Linux @ Wikipedia:
Default user interface Bash

SzirmosSzisza
Általában Archot nem elsõ Linuxnak telepítenek, nem is ok nélkül 😄

Doooooh.....bash eszembe se jutott. 😄
Kosz!

Hegi90

Kosz,mukodott.

De ezt honnan? :o

Hegi90
e80c0889a5a25b1d7d94394ec2889332ab06871c5ffd8a3c6f77ce527a7466cf -

Vazze,ArchLinux forum regisztracional van egy ilyen kerdes:

What is the output of "date -u +%V$(uname)|sha256sum|sed 's/W//g'"?

Valaki esetleg? Hogy tudom en ezt kiszamolni? Mert terminalba irom be akkor nem tortenik semmi.

Jim Morrison

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

SzirmosSzisza
Eddig azt hittem nem troll bait a felhasználó, de úgy néz ki az, inkább nem is válaszolok már 😄

Szabi
<#fejvakaras>

"Nulla tenaci invia est via"

Dzsini
Bizony bizony, elõhívás során igen nagyokat lehet még varázsolni a képen - kicsit alulhívni, túlhívni, utána nagyításnál különféle papírokat használni, vágni, letakarni dolgokat... nem a fotosop hozta el a képmanipulációt, hanem a fényképezõgép.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

HunnernesKonge
Ez baromi nagy hülyeség. A modern fényképészet, de még a régi filmes 35mm-es analóg fényképészet is legalább 60%-ban az utómunkáról szól. Nagyon, nagyon ritka az olyan fotó, ami kiesik a gépbõl, és egybõl jó.
Szabi
ezért írtam a jó szöget, hiába látod amit meg kéne fotózni, ha nem tudod, vagy nem érdekel, hogy honnan kéne megfotózni

Na pontosan ez az, amit nem kell csinálnod soha, ha értesz a fényképezéshez, és van egy jó géped.

Ilyen contrast, meg brightness állításokra gondoltam, nem retusálásra.

RAZOR27
profi fotós > retusálás <#nevetes1>

egyébként a DigitalRev Tv-t ajánlom youtubon. Szokott lenni olyan hogy híres fényképészeket hívnak meg, hogy szar- vagy játék fényképezõgépekkel fényképezzenek. Szvsz a képek többnyire ganék (filterezéssel is csak-csak fosika) de az ötlet amire épül jó szokott lenni. Az már képe válogatja, hogy elég a jó ötlet, vagy nemárt ha van pró kamera, hogy belõdd ami kell. Szerintem ebben kiegyezhetünk, hogy lezárjuk a témát 😊

\"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together.\"

Én ismerek olyat aki profi fényképész, mégis kirándulásokra inkább az iPad-et viszi mert azzal gyorsabban csinál képet, és gyorsan bír retusálni is rajta egy keveset.

Ja, nyilván ezért éri meg gyártani, mert az áltagember igényei a béka segge alatt vannak.

"meglátja a jó pillanatot és letudja fotózni a jó szögbõl.."

A faszt, ez az, amire bárki képes, és nem igényel külön képzettséget, csak érzéket.
Attól még nem fog senki jó fotósnak tartani, ha jó témákról csinálsz szar képeket.

Közelítsük meg más oldalról a témát. Hány telefonnal csinált képetek volt már windowsháttér?

Nem a fotós a lényeg, hogy mitõl lesz jó, hanem hogy igen is vannak már olyan telefonok amikkel az átlagember számára tökéletesen elfogadható képeket lehet csinálni.

Szabi
a jó fotós az aki meglátja a jó pillanatot és letudja fotózni a jó szögbõl.. mindegy hogy dslr gépel vagy táblagéppel.. viszont jó eszközökkel és eszközismerettel jobbak az esélyek 😄

Figyu, egy fotós attól jó, hogy jól állítja a fényviszonyokhoz a záridõt, a fókuszt, a mélységélességet, esetleg ha kell, vakuzik. Attól jó egy fotós, hogy a rendelkezésekre álló eszközök segítségével a legjobb képet tudja elkészíteni.

Na ezen eszközök közül pont nulla áll rendelkezésre egy telefonra pakolt minimál szaron.

Aki telefonnal fényképez, az nem fotós.

A linken meg kár, hogy nem tudok nagyítani a képeken, így viszont a kedvencem a jobb felsõ sarokban a "nagy büdös fehéren lévõ fekete maszat" c. alkotás...
Egyébként az már ezeken látszik, hogy szarrászanaszét vannak filterezve.

SzirmosSzisza

SzirmosSzisza

GregSB
Ezt a kijelentésedet gondold újra.

És itt lehetne bármi más, nem csak iPhone. Jó fotós jó képeket fog csinálni egy 100 Ft-os camera obscurával, egy tizen - százezres okostelefonnsl, vagy egy 20 millió Ft-os Hasselbladdal is.

Szar fotós meg 40 millió Ft-os Phase One középformátumú digihátlappal is szart fog csinálni,

csak a youtube-ra erõszakolásával
szeretem a kártyás játékokat <#eljen>

SzirmosSzisza
Itt van pár kép amit csak úgy lõttem, nagyrészt mozgást közben telefonnal, nem a legjobbak, de nekem tökéletesen megfelelnek késõbbre, esetleg ismerõsöknek megosztani.

Nekem nincs semmiféle fényképezõgépem, úgyhogy a telefon kamerája tökéletes számomra.