35802
IWimv2m.jpg
  • asysoft
    Nem iróniával értettem.

n3whous3: lehet, hogy nokia még nyomja, de szerintem intő jel, hogy a minden OS-t használó Samsung úgy döntött, inkább hagyja... Most amúgy is zavaros a helyzet, S60 3rd, S60v5, S^3, majd jön a S^4 is, egyik sem kompatibilis a másikkal, fejleszteni rájuk kín (ez szerencsére QT-al változni fog), és kezelőfelületük sem tűnik túl versenyképesnek (még az új S^3 esetében sem), legalábbis a mai trendeket figyelembe véve. S^4-nél talán változni fog a dolog, legalábbis ha a WebOS designere itt is megmutatja, mire képes:)
  • morcosqtya
    Nokián a sznék!!! :))))
    wc-n legjobb..
  • Cat 02 #11511
    Hehe, nekem is van ilyen szr, de eléggé jó, telefonálni lehet vele és van rajta Tetris, mi kell még :D
  • morcosqtya
    sajnos így igaz.
    Én szerettem a Nokiáimat. Mindet, kivétel nélkül. Jók voltak, Presztizse volt a márkának.
    Sajnálom hogy így történt / erre haladunk, nekem nagyon szimpatikus márka volt, és európai, aminek külön örültem.. :))
  • morcosqtya
    hidd el hogy haldoklik. Elbaszták, nem fejlesztették kellő időzítéssel, kiestek a ritmusból, voltak is náluk a vezetőségben fejezések.

Ezt a hszt rakd be a könyvjelzőkbe, és vegyük elő 3-4 év múlva..
    A Nokiánál FFFFUUUUU lesz.. :))

• Dzsini
    a Nokián kívül már mindenki kihátrált mögüle, az új csodarendszer-várományos S^3 úgy néz ki többet késik, és gyengébb, mint a W7 (pedig van baj azzal is a preview-ok alapján), alig fejlesztenek már rá... régi nagy hírű rendszer, de túlhaladottá vált.
  • morcosqtya
    nekem N.O 1 lesz hidd el, én nem vagyok "annyira" fanatikus, mint a haverom, akinek mindig a legújabb van.
    Neki meg egy haverja már gyakorlatilag megszállott.
    Amikor kijött az iPhone 4, aznap éjszaka / hajnalban (?) megvette. Pénz nem számít.
    Van neki mellesleg egy iPhone 3GS (szerinte fostalicska), htc HD2 és egy Desire HD.
    Az a gyerek komplett beteg. :D
  • n3whous3
    Szerinted az egyik új szériás nokián azért van symbian, mert halott platform? ...
  • Dzsini
    vagy ha nem akar Vi-t tanulni, és teljes mértékben, könnyen billentyűzetről kezelhető böngészőt akar, akkor telepítsen fel egy Operát :)
  • morcosqtya
    hát sajnos ezeket a zenéket nem ismerem.. :)
  • morcosqtya
    igazából 5 év és az Android mindent visz.
    Megmaradnak páran (pl Apple iPhone / iOS elpusztíthatatlan.. :DD.. ) de pár dolog meg fog szünni amihez nagyon hozzászoktunk az elmúlt 8 évben (pl SymBian R.I.P...)
    Nokia lecsúszik, Samsung élbolyba tör, meg a többi keleti cucc (LG, stb) jön az olcsó szegmensben. Google szintén élen jár majd (bár a Nexus One eléggé ambivalens siker volt, igazából az is htc..)
    Elárasztanak olyan névtelen kínai gyártók majd amikről pár éve senki se hallott (ZTE) (van egy 3ezer ft-os ZTE telefonom is.. :DDDD 1 feltöltéssel kb 7 napig elvan.. )
    Semmire nem való csak SMS meg telefonálás, viszont gyakorlatilag elpusztíthatatlan, egyszerű mint a faék.
  • Bala10
    mi a zenen címe ami alatta megyen?
  • asysoft
    Top 5-ben benne van? WM-nél ez a #1:) Mondjuk kapacitív kijelző WM alkalmazások miatt nem feltétlen szerencsés (TotalCommanderrel szoktam jókat szórakozni), túlzott érzékenységét sem feltétlen csípem, de ez egyéni preferencia kérdése (+ TouchHD-nél meg az érintőgombok kergettek őrületbe). Amúgy sajnálom, hogy a TouchFlo-t lecserélték Sense-re, "tálcáról" történő programváltást pl az utód már nem támogatja (vagy legalábbis jól eldugták)
  • Cat 02 #11500
    És mire használod ? Amúgy most ez a w7 mobile lesz érdekes, xbox,pc szinkron, egyszerű fejlesztés rá.
  • morcosqtya
    jó látom ez a hülyegyerek csak forgatja össze vissza, nem ez a lényege... :)
  • morcosqtya
    nem.
    elavult 528-as proci, stb.
    fluiditásban sokkal jobb a HD2 Leo, és kell a kapacitív érintőpanel nekem, meg a 4,2"-es kijelző. :P

Munkatársamtól veszem meg. (momentán ez se a legújabb, 2009 decemberi modell, de kb a top 5-ben ott van, Snapdragon 1Ghz-es procival, stb.) winMob 6.5 meg senkit nem érdekel, mert az eredeti manilára teszel spb mobile shell-t, és olyan lesz amilyenre akarod. Mint egy Windows-os asztal...
    (rakhatsz rá emulátorral Androidot is...) :-)

• Aquir
    túl "zsúfolt"? :)
  • Pio
    Ha valaki beletanul valamelyik vi-like editorba (lentebb volt linkelve gVim, az megy winen is), annak ajánlom a Vimperator nevű firefox addont, vi-szerűen lehet kezelni vele a böngészőt, nagyon sokat tud gyorsítani a böngészésen és akár kukázhatod is az egeret. :)
    Aki számára viszont idegen a dolog, az ne próbálkozzon a Vimperatorral, mert jó eséllyel egyből az uninstallt fogja keresni - és nem fogja megtalálni, mert eltűnik mindenféle fejléc a böngészőből és maradnak a lentebb Dzsini által bemutatott billentyűparancsok. ;-)

Az a baj amúgy a vim-mel, hogy a "learning curve" nagyon lassan emelkedik eleinte, az első akár 20 órányi használat kínszenvedés, de aztán egyszercsak megszokja az ember és akkor piszkosul hatékonnyá válik.
  • morcosqtya
    pedig januárban adom el a picsába..
  • n3whous3
    rohaggyá :D
  • morcosqtya
    Nekem ilyen van. Megszoktam, mindennapos, de 3-4 éve ilyenért ölni tudtak volna a nagy cégek... Mi felhasználók meg összeszartuk volna magunkat a Nokia N70-essel büszkén dagadó zsebeinkkel együtt...

• n3whous3
    3 éve is legyintettem volna erre, ha tudni akarod :D
  • morcosqtya
    kb fél éve ezen is csak legyintettek volna, ugye...
  • n3whous3
    amit beszúrtál
  • morcosqtya
    mihez nem elég fejlett?
  • Cat 02 #11488
    Ehhez még nem elég fejlett a technika, szal marad elképzelés
  • morcosqtya
    ehhez képest a mostanim egy őskövület...

EZ NEM GYENGE
  • morcosqtya
    régen abban írtunk játékokhoz nfo fájlokat.
    Ilyenekre emlékszel? :

pl.:
    C:\game\(akármilyenjáték dir)

...
    setup.exe
    run.exe
    settings.dat
    stb stb
    ..
    ..

és

olvass.el

:DDDDD
  • pxxl
  • Dzsini
    a pe2 meglepően jó kis szerkesztő volt :) a vim.org-ról le lehet amúgy tölteni grafikus felületen működő változatot is, lehet gyakorolni :) (minden funkció elérhető benne)
  • pxxl
    tom, de had ne maradjak már ki a jóból
  • morcosqtya
    megérinthetlek?

:DDD
  • n3whous3
    az egy nyelv és nem egy editor :-|
  • pxxl
    Én meg Turbo Pascal-t használtam

• morcosqtya
    Ilyen szép volt.. :))

• morcosqtya
    szinte egészen biztos, hogy nem lesznek a kedvenceim

Én anno használtam pe2-t (personal editor2) és ChiWriter-t..
  • n3whous3
    vitől még mindig hányok, de asszem majd muszáj lesz beletanulnom :C
  • Dzsini
    igen, két "ős" szövegszerkesztő, mind a kettő nagyon nagy tudású, rengeteg képessége van, amiket billentyűzetről lehet elérni (nincs menürendszer meg ilyesmik, hanem betűkódok vannak pl vi-ben)
    vi-ben van "parancs" üzemmód, ekkor a kurzor áll valahol, és a lenyomott billentyűk valamit csinálnak - pl. a 'w' előreugrik 1 szót, a 'b' hátra. ha azt írod be, hogy '5w' akkor 5 szót ugrik előre, ha 'dw'-t, akkor törli a következő szót, az '5dw' meg a következő 5 szót törli - és így tovább... beletanulva félelmetesen hatékony tud lenni, képes több filet egyszerre nyitva tartani, azok között ide-oda másolni, makrókat lehet bele írni... a tanárunk mindent ebben szerkesztett, és jóval gyorsabb volt, mint mi akár egérrel, akár egy klasszikus notepad-féleséggel. Például tud szövegen belül téglalapot kijelölni, és azzal műveleteket végezni (5-9. sorban a 8-12. karaktert)

az emacs hasonló hatásfokú és tudású, csak ott a parancsokat nem begépelni kell, hanem egyszerre, vagy egymás után lenyomott kombinációkkal lehet elérni (ezért poénkodnak a 8-9 ujjakkal - állandóan használni kell a ctrl, shift, alt váltóbillentyűket, a tabot...)
  • morcosqtya
    Köszi!
  • morcosqtya