35802
IWimv2m.jpg
  • dronkZero
    Hát... a modem is azért van, hogy működjön... :P Töltse csak le azokat az oldalakat szépen! :)

De az jó, hogy van választék, eltérő igényekhez más-más böngészőt lehet választani.
  • Dzsini
    Én úgy vagyok vele, ahogy lent írtam :) amíg van, addig legyen használatban, ha ezen múlik az, hogy pörgős, villámgyors legyen a működése. Az Opera (ha van lehetősége rá) a memóriában tárolja a bezárt/előző oldalakat, hogy azokat újranyitva, vagy a visszagombot megnyomva az rögtön előttem legyen - ezzel időt és sávszélességet spórol, hiszen nem kell újratöltenie az oldalt, és megvárni, hogy újra kiszámolja, hogy mi hol merre van. Ehhez pedig memória kell. Ki lehet pucolni a rég használt oldalakat (meg is teszi egy idő után) de addig nem, amíg van szabad memória - ha érzékeli, hogy más is van, aminek kell a hely, akkor eltakarodik az útból. Szerintem ez az elvárható működés :)
  • dronkZero
    Na ez igaz, de ne egy szaros böngésző terpeszkedjen má' benne! Én a 6 giga ramomból sajnálnék negyed gigát böngészőnek adni...
    Rendszeresen hagyom ott a háttérben, pl, amikor multis játékban ellenfélre várunk vagy ilyesmi, akkor arra a öt-tíz percre alttab ki böngészőbe... Egyen minden annyi memóriát, amennyi neki kell, de ha lehet, azért törekedjen arra, hogy ne kelljen neki sok!
    Nekem meg ez a "filozófiám" :)

Lehet, hogy DOSból jön, amikor még kellett azzal foglalkozni, hogy a 640k alapmemóriából maradjon legalább 590... Nagyon büszke voltam magamra, amikor összeraktam olyan config.sys-t, hogy egér és CD driverekkel együtt is maradt 620k... :P
  • G_ArchAngel #12792
    Hohohooo, mit talaltam kockaknak, ez mar 2 napig jo! :)))
    Kivancsi vagyok mikor jon ki a 168H for programmers:D

• Dzsini
    amennyit épp használok - de ha csak a böngésző megy, akkor azé az egész. Ha más is foglal, akkor úgyis megosztoznak rajta, ennyire már értelmes az oprendszerek memóriakezelője.
  • Gurren
    de nem mindegy, hogy hány program eszi meg azt a memóriát.
  • Dzsini
    szerintem meg a memória a gépben azért van, hogy használjuk, és ne üresen álljon...
  • Jim Morrison
    ghosteryt en is kiprobalom :D
  • Cat 02 #12787
    Chrome most eszik 250-et 0 kiegészítővel és 4 ablakkal. Firefox soha sem ment 200, de még 150 fölé sem... de ne offoljunk D
  • pxxl
    majd az explorer.exe-re nyomja egy tulajdonságok - engedélyeket, és adj mindenhova teljes hozzáférést, mert különben nem fogja változtatni. nekem legalábbis csak így sikerült :)
  • n3whous3
    Nem eszik kevesebbet ff, sőt ha felraksz egy halom kieget még be is szarik :C
  • n3whous3
    ó buttonra már van ötlet, ffffffuuuu topikban volt egy teljes rage fej lista, azokat majd random váltogatom :D
  • Cat 02 #12783
    Ha jól tudom, akkor Chrome-os AdBlock ugyanúgy letölti a hirdetést, csak utána elrejti, míg a Firefoxos le se tölti. Amúgy annyiból jobb talán az FF_ hogy kevesebbet eszik, de én is átszoktam :'

újház: lebuktam ;D
  • pxxl
    start button cséndzserel, button meg van deviantart-on egy csomó :)
  • n3whous3
    Mivel csináltad a start menü ikont? :) (mindenki tudja, hogy azért raktad be ezt a képet XD)
  • Dzsini
    lekapcsolod a külső forrásból érkező cookie-kat, és nem pakolsz fel fölösleges addonokat :) és máris nem "követ" senki.
  • ba32107
    Ilyen ghostery operára is van?
  • Calver
    kicsit jobban kifejtve, bár angolul
  • Lyukasbogrács
    ghostery tetszik
  • Lyukasbogrács
    érdekelt, úgyhogy megkerestem :D
  • Hegi90
    Én nem érzek különbséget. Biztos, hogy ugyanaz a kieg? Elég sokféle van chrome-hoz.

szerk.: nah igen :D
  • Solten
    Gondolom nem kellett volna bejelolni az osszes listat... Ez a Ghostery viszont rohadt hasznos cucc!
  • Solten
    Ez az AdBlock rendesen belassitja a bongeszot...
  • geo91
    köszi
  • Hegi90
    Én is nem régen tértem át :)
    Ajánlhatok pár bővítményt?
    - Turn off the lights: videók nézésénél hasznos, ha bekapcsolod, akkor a videón kívüli területet elsötétíti.
    - AdBlock (bár ezt gondolom már felraktad)
    - Google Mail checker plus: jelzi ha új leveld jött a gmailben, ezen kívül egy fasza lenyíló felületet ad, ahol egyből el tudod olvasni a levelet a Gmail megnyitása nélkül.
    - Facebook disconnect: nem engedi a facebooknak, hogy megnézze milyen oldalakon jársz/jártál.
    - Facebook blocker: letiltja ezeket a mini Facebook apikat (amik kb minden oldalon ott vannak és mutatják, hogy kik lájkolták ezt az oldalt...), ezáltal sokkal gyorsabb lesz az ilyen oldalak betöltése.
    - Ghostery: megmutatja, hogy milyen alkalmazások, oldalak követnek éppen téged, plusz le lehet őket tiltani.

Mindegyik kurva hasznos, és egyáltalán nem lassítják a böngészést (sőt, az adblock és a fb blockertől még gyorsabb is lesz)...
  • gergely1991
    bszd megXD
  • Solten
    omfg
  • geo91
    kezdek rászokni a chrome-ra. SOKKAL gyorsabb, mint a ff.
  • geo91
    régi, de jó :D
  • LasDen #12766
    óó bazmeg :D
  • TommyC
    -Tölthetek egy kis teát?
    -Jóhogy, csak Seedeld vissza!
  • pxxl
    +1
  • Aquir
    lol
  • TommyC

:D ...
  • qetuol
    van még vki rajtam kívül aki ha ezt meglátja nem tud ellent állni h valóban bekapcsolódjon? :D
  • pxxl
    és közben énekelnétek, hogy Y-M-C-A It's fun to stay at the Y-M-C-A
  • Aquir
    mert ismerlek? találkoztunk? :P :)
  • TommyC
    szal nem lennél hajlandó beülni velem egy bárba beszélgetni
  • Aquir
    épp ezaz, hogy akit nem ismerek nem jelölöm be. Volt is egy cikk az IPM-ben, hogy normális embernek úgy 150 Tényleges barátja van facebookon, mert evolúciósan több nem is lehet. Ez a határ, ennyi ember a maximum akik hajlandóak lennének pl. beülni beszélgeti velünk egy bárban mert annyira ismernek minket, ez a szám tudományosan meg is van okolva.
  • TommyC
    ha majd regelsz jelölj be :P