PC HUMOR 1.2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

több mint 50 új hsz, gyanús volt, hogy valamin már megint kitört a vita. :D
Dzsini
a még durvább, hogy igazi tetrisként mûködik - vagyis ha jól megcsinálod az alapot, akkor lehet rá teljes sorokat csinálni - eltûnnek és pont is jár érte. (Kongán is fent van, és van toplista)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Aquir
Azért írtam ha Ezt akarnád szétoffolni, én még ajánlást is tettem :)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

dronkZero

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

Dzsini

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

dronkZero
Leszarom ám a szétoffolást, szar topik, ritkán aktív, ritkán jó.

Aquir
nem maradna fenn egyenesnél sem a kötél csak úgy a levegõben lógva, ha hozzám intézel további hozzászólásokat a portállal kapcsolatban, tedd meg itt :)

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

dronkZero
Azt én értem, hogy te ezen már túlléptél. Ennek ellenére faszság. Mi van akkor, ha körívben vezeted be? NEM marad úgy. Megfeszíted, egyenes lesz.

Tehát van két eset:
1. A két portál merõleges egymásra, ekkor a kötél végén _egyenesen_ lehet gyalogolni, a végtelenségig
2. A két portál valamilyen szöget zár be egymással. Ekkor a kötél befeszül a portálok szélei közé, és ott megtörik. Végiggyalogolva a kötél mellett egy sokszöget kapunk, aminek a belsõ szögeinek az összege nem feltétlen 180 fok többszöröse(tehát a sokszög nem záródik).

Aquir
ezen is túlléptünk már hogy körbevezethetõ körív mentén, jó volt kicsit portálban "gondolkodni", még ha nem is lehetséges, úgyhogy befejezem <#buck>

Kokler69
*2 tengelyen görbítjük

Ne füccsé....Be. Szeretem ha hûvös a lakás egy picit!

Kokler69
de ha görbítjük akkor sem kör lesz, 2 dimenzióban ez lesz: ~~~~~~~ 3 dimenzióban pedig spirál (amennyiben 2 görbítjük) amennyiben görbítjük de a képen nem volt görbület

Aquir
A lehetõségek alapján lehet köríven vezetni kötelet portálba, nem más feltétel szerint, ezen már túlléptünk :)

dronkZero
Ja, értem.
Akkor most szólok, hogy olyan, hogy görbített kötél NEM LÉTEZIK. A kötelet két pont közt egyenesre feszítheted. Ennyi.

Kokler69
b*zmeg mondtam már mennyire utálom ezt a játékot?<#banplz><#banplz>

Aquir
Görbített kötél átvezethetõ, ennyi. Nem lesz sokszög.

Kokler69
csakhogy mivel a mi világunkban nem elépzelhetõ a végtelen egyenes - #7255 - így az egyenesnek ki kell lépnie a mi síkunkból hogy ténylegesen végtelen lehessen -> mivel végtelen így a mi síkunkba érkezik és ki is megy onnan ergó amit mi érzékelünk az csak a mi síkunk (ebben az esetben a zsineg síkja) aminek a végpontjai a kifeszített zsineg esetében - a két portal - kijelölik a szakaszunkat..szerintem<#buck>

Aquir
Azt már mondtam, hogy a kör amit mondok folytatólagos, vagyis max csak hasonlítani fog az igazi körre :)

Dzsini
Nem, mert a jelenlegi képleteinkkel nem lehet leírni azokat a geometriai formákat, amelyeket a portálok létrehozhatnak.
Igaza van Kokler-nek abban, hogy a kör egyik meghatározása szerint nem kör (bár térben gondolkodva az egy ponttól egyenlõ távolságra levõ pontok halmaza a gömb, de vegyük a síkot).
Viszont kör az is, amely olyan pontok sora, amelyeken végighaladva mindenhol ugyanolyan nagyságú és egyenletesen változó irányú a vonal irányvektora (tehát nem változik a hajlása), és elõbbutóbb visszatérsz a kiindulási pontba (különben például spirál). Ez alapján pedig körrõl van szó, viszont a másik meghatározás nem igaz rá - ez ellentmondást okoz, vagyis nem vetíthetõ vissza a mi világunk meghatározásaira a portál-világ.
Vagy új meghatározásokat kell adni, vagy egyértelmûen meg kell mondani, hogy az egyes meghatározások közül mi az, ami teljesüljön - másképp a végtelenségig el lehet vitatkozni az ellentmondások miatt, hogy mi micsoda. Az egész odáig mûködik, hogy játszol vele meg hülyéskedsz, de pillanatok alatt paradoxonokba ütközöl, ha bármilyen tudományos vagy matematikai magyarázatot szeretnél adni.

(arról nem is beszélve, hogy a tér szempontjából nincs olyan, hogy "két portál között", hiszen a térnek nincs semmilyen módon vége bármelyik portál "felszínén" átlépve - folytonos, nem változik semmilyen tulajdonsága - így a zsinegünk még csak nem is szakasz, hanem (ha a csomót nem tekintjük) végtelen, önmagába visszatérõ egyenes. Vagy kör. Attól függ melyik tulajdonságát figyeljük.)

dronkZero
Legfeljebb sokszög.

dronkZero
Mármint ezt te állítottad többször is, de még mindig adós vagy a magyarázattal. Mivel görbületet nem tudsz adni a kötélnek, így kör soha a büdös életben nem lesz.

Kokler69
no, én így képzelem el:

Aquir
Már megbeszéltük hogy teljesülhet a kör, a zsineget használva.
Másfelõl mintha nem értenéd meg hogy amit a mi világunkon értesz, az folytatódik a portálban is, tehát az is a mi világunk... :)

Kokler69
viszont kellene hozzá ív, ami viszont ennek a zsinegnek nincsen

igen, a 2dimenziós világban lehetne végtelen de a sáját világunkban kezdtünk el gondolkodni abban a pillanatban hogy egy zsineget feszítettünk ki!

mellesleg a szakaszhoz kell egy vonal és nem fordítva, iskolai matematika értelmében kell egy végtelen vonal és a már meglévõ vonalon jelölöd ki a 2 pontot amik meghatározzák a szakaszunkat

azért mondtam SZAKASZnak ezt a zsineget mert a vonal a 2portal miatt a végtelenbe nyúlik de a kérdés a 2 portal közötti részre vonatkozik ami a végtelen egyenesünknek egy szakasza

Aquir
van középpontja. hiszen a körív-részletnek - amibõl a kör felépül - van egy közös pontja amitõl minden rész egyenlõ távolságra helyezkedik el :)
Ugyanígy az egyenesnél, mivel a SZAKASZ folytatódik végtelenségig, ezért lesz belõle egy végtelen EGYENES, ami szakaszok sorozata :)

Kokler69
bakker ez FAIL<#szomoru1><#szomoru1><#szomoru1><#idiota><#idiota>

Kokler69
vehetnél nekem is egyet:D tuti hogy az egyik portál a barátnõm bugyijába nyílna:D
tuti hogy az egyik portál a barátnõm bugyijába nyílna:D

Kokler69
mellesleg ebben a kérdésben lassan új topicot lehetne nyitni a tudományos fórumban XD

Kokler69
ez így nem teljesen igaz:
az iskolában tanult kör: pontok halmaza melyek egy másik - nevezzük O pontnak - ponttól egyenlõ távolságban helyezkednek el! Így nem lehetséges a kör ugyanis kellene hozzá egy közPont sajnos ebben az esetben nem találunk => a pontok nem rendelkeznek EgyetlenEgy központi ponttal, nem teljesül a 'kör' egyik alapfeltétele így nem lehetséges a kör, ezzel szemben az egyenes minden feltétele érvényesül.. ráadásul iskolában tanultak szerint, ugyanis a 2 egymással pontosan szembenézõ portal miatt a vonalunk még végtelen is lesz! Figyelem: az egyenes vonal nem összetévesztendõ a szakasszal mely egy egyenesen kijelölt 2 pont közti szakasz.
DE
mindez csak a 2dimenzióban létezõ világra 'érvényes' amennyiben 3dimenzióban és a mi világunkban gondolkodunk a zsineget egy szakasznak kell elképzelnünk ugyanis csakis! a 2 portal közötti rész létezik a mi 3dimenziós világunkban ergó: a zsineg se nem kör se nem egyenes, a zsineg egy SZAKASZ

bocsi ha hosszú volt:D
<#banplz>

Family Guy + MW2 elõzmény is jó, csak az nem PC Humor

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás &#3232;_&#3232;

Zomil
Nah megyek és holnap veszek egy portal gun-t ezt mindképp le kell tesztelni :D

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Aquir
nyilván azért

Dzsini
az egész hülyéskedést elindító képen úgy volt :)

Aquir
oké, most csak alapnak vettük a vízszintes orientációt :)

dronkZero
Ellenben nincs sugara. Esetleg végtelen.

Aquir
(chromenál még jobb gomb se kell, csak akkor látszik a gomb ha a kép sarkához érsz:) /off

van ám firefox plugin is, akkor jobb gomb valamelyik képen és megkeresi az összes oldalt, ahol elõfordul
Dzsini
viszont kör, és a saját köríve mentén gyorsul - tehát egyre gyorsabban forog

(jó szórakozás ám egy lehetetlen vonatkoztatási rendszerben meghatározhatatlan fogalmakat használni)

Aquir
ok

Aquir
ha zuhan, akkor már a gravitáció lehúzza

Dzsini
állítsd függõlegesre a két kaput, és kösd össze úgy - így a lehetséges súrlódási határig gyorsulva "zuhan" a kötélkarika :)

Aquir
Én ettõl elvonatkoztattam, hogy "lebegnie" kellene. A kötél egyáltalán nem tarthatja önmagát a gravitáció ellenében.

Dzsini
Azért mielõtt ebbe belemegyünk, kezdjük ott, hogy az egész portálosdi a jelenleg ismert fizikának tökéletesen ellentmond és lehetetlen, innentõl bármit el lehet képzelni, hogy hogy "mûködik" benne.
Azt pedig, ha egy szakaszt elindítasz és az "kanyarodás" nélkül "körbeér", akár lehet körnek is nevezni, hiszen nem változik a görbülete menet közben, és visszaér a kiindulási pontba - ez teljesen jól stimmel az iskolában tanult körre.

Aquir
sorry, ismertem sõt chrome extensionben is van, csak nem láttam a hozzászólásod:)

Dzsini
Az egyenes az egy fogalom - nincs tömege, nem tárgy.
Az, hogy hogy határozod meg az egyenest, az meg attól függ, hogy milyen geometriai rendszert használsz - akár egy elvont térgeometriát, mint matematika órán, akár egy, a körülöttünk jelenleg észlelt világ geometriai modelljét.

dronkZero
És úgy marad a levegõben görbén, vagy hogy gondolod?

Ha meghúzod, hogy csomót köthess rá, akkor kifeszül. Ha lazán hagyod, akkor meg fennakad a portál alján, és lóg majd, mint egy szárítókötél.

Kör semmiképp sem lesz. Soha.

Hegi90
köszi szépen, ezer éve keresem :D

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Dzsini
egyszer elvesztettem én is, aztán véletlenül ráakadtam - azóta bent van a bookmarkok közt: http://www.tineye.com/

Dzsini
azért igen szomorú a CSS forrásban a -webkit- és a -moz- kitétel :( le kellene már szokni a böngészõspecifikus mókákról, támogatni kell az eredetit... (ha van Operás meg IE-s ilyen kitétel, arról is ugyanígy)

egyébként jó móka :)

Aquir
Oké, egyelõre én egy tömegtõl független egyenesre gondolok, ha van ilyen

Hegi90
wow

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S