35806
IWimv2m.jpg
  • RatBaG #33718
  • Jim Morrison
    egyszerűen nem tudnak leállni. További telefonszám megadása "formok":
    link1, link2
  • Pio
    Asszem erre az évre meg is van a GOTY.

Spoilerben, mert 18+

• RelakS][
  • RelakS
    ezen most röhögtem egy jót :D
  • Jim Morrison
  • SzirmosSzisza
  • Aquir
    :D
  • Szabi #33710
  • RatBaG #33709
  • SzirmosSzisza
  • geo91
    remélem senki nem felejtette el a nyák napját
  • RatBaG #33706
  • Jim Morrison
    igen, mondjuk lehet, de végtére is " a wifi beállításait házilag kellett megbuherálni, hogy jó legyen a letöltési sebesség".
    Vagyis a szolgáltatás maga hozta az ígértet -> lejárató cikk/szerző nem aludt sokat a cikk publikálása előtt.
    De talán mindegy is, csak tegnap néztem meg egy ilyen újságírós filmet, és amint megláttam ezt a cikket egyből ráharaptam..^^
  • Palinko
    értem, köszi érdekes, szerintem nem sokan használták customban ezt eddig :) én nem állítom át most, mert 5 megától úgy sem üzemelhet nagyon gyorsabban, mert az előfizetés olyan, de a fix MHz-et azért beállítottam :)
    Utoljára szerkesztette: Palinko, 2016.04.29. 19:28:12
  • SzirmosSzisza
    Automatikussal meg az a baj, hogy az a default és ha van 10 másik a szomszédban, akkor mind a 10 össze-vissza fog ugrálni folyamatosan.
  • kifli
    Megeshet hogy sok a zavaró hálózat a közelben, ez esetben a 40mhz szarakodhat, mert nagyobb az interferencia esélye. Gyárilag ez a modemekben általában automatikusra van állítva.

Legegyszerűbb ezt úgy szemlélteni, hogy van egy 10 sávos út, amin szállítani szeretnél, ha egy olyan kamionokat használsz amik 4 sávot foglalnak a 10 ből több adatot tudsz vinni egyszerre, viszont ha nagyobb a forgalom, akkor jobban jársz egy olyan kamionnal ami csak 2 sávot foglal le az autópályából.

Megeshet, hogy egy csatornaváltás is elegendő lett volna, bár többségében ez is automatikusra van állítva.
  • Palinko
    az a baj, hogy nem derült ki, hogy a telekomosok a kábelt cserélték vagy a wifit is ők állították be, új modem vagy régi. mert ha a telekomosok állították be nem adom meg az user errort.
  • Jim Morrison
    most ez... hmm. Híres zindex tech rovat
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Sufnituningolt 30 megabit

Egyszer csak úgy döntöttek, hogy a rézdrót helyére behúzzák az üvegszálat, hogy felpörögjön a korábban lomha hozzáférés, de a sebesség az ígért 30 Mbps helyett kollégánknál csak 5 Mbps lett. Az ember azt gondolná, hogy egy zsírúj hálózaton mindent tökéletesen beállít a Telekom, de a wifi beállításait házilag kellett megbuherálni, hogy jó legyen a letöltési sebesség.

Talán leterhelte a berendezést, hogy túl sokat vacillált a frekvenciakiosztáson - a wifinél ugyanis megadható, hogy milyen széles csatornákat osszon ki a hotspot, ami ez esetben 20/40 MHz-re volt állítva. Amikor elvettük a hotspottól a döntés lehetőségét, és fixen 20 MHz-es kiosztást állítottunk be, noha a szűkebb sávot választottuk, rögtön elindult a bitfolyam. Azóta stabilan 30 megabit mérhető a lákás bármely pontján.

Most nem tudom, hogy en vagyok e a hulye/nem ertem jol, de most tenyleg az egyik ujsagiro 'user errorja' miatt lehoznak egy ilyen cikket? Nem tudom hogy sirjak vagy nevessek. Javitsatok ki ha tevedek, de ezek szerint nem a szolgaltato miatt volt 5mbps... tudom, gorgessek at... de most nem egy facebook likeolos xy.eu oldalrol beszelunk.

Csak hogy legyen kép is: game of thrones s06e01 spoiler:
  • Calver
    [triggered]
  • broman191
    :DD
  • RatBaG #33697
  • SzirmosSzisza
  • Jim Morrison

lehet csemegezni
  • SzirmosSzisza
    !
  • RatBaG #33693
  • Jim Morrison
  • Blum
    Biztos ami biztos :DD
  • SzirmosSzisza
  • Zoli007
    Jó, hát szerveroldalon nem volt nagy munka
  • Jim Morrison
  • broman191
    Elégetett pár kalóriát...
  • Palinko
    ezt a fotózást is a körszakállas férfi szenvedte meg :D
  • RatBaG #33685
    http://imgur.com/a/4gJNd
  • SzirmosSzisza
    http://classicprogrammerpaintings.tumblr.com/
  • Palinko
    na igen régen a talán magyar fejlesztésű rabbit irc és ment a móka. ha a prohardware szakmai, jól látod a hup.hu-t is ez tartja életben például :D
  • fonak
    Szerintem a legtöbb nagy fórum döglődik Mo-n a pár évvel ezelőtti helyzethez képest. A prohardver talán kivétel, ott rengeteg "szakmai" topik van. A szokások változnak, pl. a chat is kiment a divatból, pedig anno a trefortnak igen komoly számú usere volt (2000-es évek eleje), jó pár éve megszűnt, az utolsó időkben már gyakorlatilag üres volt.
  • RatBaG #33681
    https://gfycat.com/NaturalFixedChinchilla
  • Pio
  • LasDen #33679
    Nem azért megyek ilyen helyekre, hogy szép kaját egyek. Alapvetően normálisan néz ki, amit kapni szoktam, gyorsan beburkolom és már kész is. Ha valami nagyon szép kell, akkor elmegyek ilyen kézműves gasztrokocsmába, ott vannak durva hambik....