PC HUMOR 1.2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hát kb.
Megpingetté'?
Nesze atom kiskecseg. :-)

Hegi:
Egy háborúban nem balesetet szeretnének okozni. :-)
Gondolom, hogy nem egyszerû, de még mindig olcsóbb, mint katonákat odavezényelni. Ráadásul ilyen támadások mögé az bújik aki akar.

Hegi90
A repterek, tõzsdék rendszerét senkinek nem érdeke piszkálni. Az elõbbivel baleseteket okozhatnak, az utóbbinál meg közvetetten vágnak maguk alatt is a fát.

Nem mintha olyan egyszerû lenne ezekhez hozzáférni :-)

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Hegi90
Nyilván a WL se gondolkozik utópiákban. Viszont most már hivatalosan is álszentek a világ nagyhatalmai, és azt is meg lehet nézni, hogy milyen propaganda megy a WL ellen az USA-ban; mennyire szeretnék butítani a népet a saját akaratuk szerint...

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Anyám mindig mondja, hogy vegyél egy darab földet, amin tüzet tudsz majd magadnak gyújtani, "ha kell..." :-)

Pio:
Csak kapcsolódóan jegyeztem meg, hogy ha nem a bank honlapjával kezdik, hanem mondjuk egy reptér rendszerét, vagy a tõzsdét aszogatják' napokig, ott nagyobb gázok is lehetnek válságilag. Vagy bármilyen tömegközlekedést bénítanak meg...

Calver

"The trees move. Do you not see it?"

Dzsini
Te mondanád azt valakinek õszintén, hogy "csináld csak ahogy akarod, elhiszem neked, hogy jobb, ha nem is tudok róla"?

Nem jó már a kérdés sem, és nincs rá jó válasz.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Ezt szerintem tévesen szûrted le.
Egy svájci bank honlapját rövid idõkre leölik, na bumm, addig telefonon megy az ügyintézés, ennyi.
A paypalt amióta jött a hír frissítgetem, de eddig mindig ment.
Dzsini
Már egy ideje eléggé egyértelmû, hogy a következõ nagyobb háború fontosabbik fele a bitek között fog eldõlni - ha sikerül az informatikát megbénítani, nem lehet mindent fenntartani rövidhullámon morzézve.

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

TommyC
Igen, ez lett volna a következõ gondolatom, viszont ezt már nehezebb kezelni, mert két oldala van.
Az állam megszegi az információ szabadságára vonatkozó jogot azzal, hogy a birtokában lévõ (titkos) információt nem engedi, hogy a köz tudatára jusson.
Viszont ha mindez az állampolgárok érdekeit szolgálja, akkor nem teheti-e meg? Lehet arról vitatkozni, hogy mi szolgálja azt és mi nem, stb., de konkrétumoktól eltekintve, létezhet-e egyáltalán ilyen?

dixitque deus fiat lux

Sztem az hátborzongató, hogy pár ember, ha akarja gyakoratilag országokat tudnának napokra megbénítani hasonló DoS támadásokkal...

Hegi90
De nem egy accon.

Egyébként még ha úgy is van, ahogy õ írta, akkor is meg tudom érteni a Paypalt. Egyszerûen nem érdekük valamilyen bajba belekeveredni, könnyen csattanhat rajtuk is az ostor.

Dzsini

Dzsini
Blabla. Ennek a sokszorosa folyik át rajtuk óránként.

pxxl

All hail the double x!

Dzsini
Persze, eddig is "mindenki tudta", hogy a diplomaták ezt meg azt beszélnek a háttérben, biztos volt mindenki abban, hogy nem publikus megegyezések, kémkedés létezik...

Akkor most ez miért is fáj nekik? Miért zavarja õket, hogy valaki kimondja, hogy a király meztelen? Ha õk is tudták eddig, hogy mi is tudjuk, akkor nem történt semmi.

Hegi90
Én úgy tudtam, hogy azért fagyasztották be, mert olyan mennyiségû forgalmat nem voltak képesek biztonságosan "tranzaktálni" ( mi a helyes szó?). A Paypalt nem ilyen mennyiségû és sûrûségû tranzakcióra találták ki.

De az "információ szabadsága" alapvetõen csak egy elvont, megvalósíthatatlan, idealista elgondolás, amit persze hangoztatnak, de mivel úgyis hazudnak ezért ennek a hangoztatása se más, mint az igazság eltitkolása.

Olyan ez, mint a klasszikus példa.
"Igazat mondasz?"
"Igen"
Na most akkor igazat mond, vagy nem? 😊

Sokan sokfelé hangoztatják most cinikusan, hogy "na, ez az a fene nagy demokrácia?". De szerintem eddig is tisztában volt ezzel mindenki...

Képzeljétek el, ha mindenkinek minden kérdésére mindig igazat kéne válaszolnotok akár csak egy hétig, kérdezzennek BÁRMIRÕL.
És akkor még csak az egyszerû emberek (ne vegye senki sértésnek sértésnek 😊 ) szintjén vagyunk, feljebb ennek összehasonlíthatatlanul nagyobb a tétje...

Szerintem a világot részben a hazugságok viszik elõre, azok nélkül biztos, hogy nem itt tartanánk. Hogy jobb, vagy rosszabb lenne-e nélkülük az élet nem tudom...

Van egy témába vágó nem is olyan régi film, a címe The Invention of Lying.
Arról szól, hogy a világon nem létezik az a fogalom, hogy hazugság, egyszerûen nem tudják az emberek, hogy mi a fene az, hogy kell csinálni.
Aztán valaki egyszer csak feltalálja, képessé válik hazudni. Sajnos a filmnek annyira nem is ez a központi témája, hanem inkább egy szerelmi szál, de még így is simán a feje tetejére áll a világ. 😊

További javasolt "irodalom":

Dzsini
The future has imploded into the present.
With no nuclear war, a new battlefield is on people's minds and souls.
Mega-corporations are the new governments;
Computer-generated info domains are the new frontiers.
And though there is better living through science and chemistry,
We are all becoming cyborgs.
The computer is the new cool tool.
And though they say all information should be free,
It is not.
Information is power and currency in the virtual world we inhabit,
So mistrust authority.

Cyberpunks are the true rebels;
Cyberculture is coming in under the radar of ordinary society...
An unholy alliance of the tech world and the world of organized dissent.
Welcome to the Cyber Corporation... Cyberpunks.

"Is There A Cyberpunk Movement?" by Gareth Branwyn, Billy Idol (C)1992

Nem csak titkositott dokumentumokat hoztak nyilvanossagra, hanem egyszeruen rendeztek es kozerthetove tettek olyan kommunikaciokat, amelyek ha nem is voltak nyilvanosak, de nem is voltak szigoruan bizalmasak, ellenben a tartalmuk 'erdekes' lehet azok szamara, akit erdekel, hogy az adojukbol befolyt osszegeket mire koltik azon szemelyek, akik szamara megelolegezett bizalmunkat szavazatokkal jeleztuk es az ugynevezett demokratikus tarsadalom vagy vilagkep arnyekaban sajat kis jatszoteruknek tekintik ezt a bolygot.

http://gaborszantai.co.uk/

Dzsini
Az információ szabadsága viszont alapvetõ jog, ami része a legtöbb ebben résztvevõ állam alkotmányának vagy alaptörvényeinek.

Ha ennyire harapnak miatta, akkor talán mégsem?

Zomil
Mondjuk én a paypal-t azota lenézem miota Notch(a minecraft készitöjének) a számláját befagyasztották, mondván, ilyen mennyiségü pénzt nem lehet legális uton szerezni...aztán persze miután kinyitották pár százalékot megtartottak maguknak...

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

Zomil
Én is valami ilyesmiröl tudok, de ha tévedsz valaki ugyis kijavit 😄

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

TommyC
nem vagyok teljesen otthon ilyen téren, így kevésbé tudok konkrét lenni, mint ahogy szeretek, de szívesen beszélnék ezekrõl a dolgokról.

Ha jól értelmezem, van az állam, akinek vannak titkosított dokumentumai és van a wikileaks, aki szeretné a titkosított dokumentumokat nyilvánosságra hozni.
Az államnak, érthetõen, nem érdeke, hogy mindez megtörténjen, ezért mindent megtesz a titkosság megõrzéséért, beleértve azt is, hogy a veszélyforrásokat (pl. wikileaks) megpróbálja kiiktatni.
Mindezt a ráruházott hatalom keretein belül teheti meg, létrehoz egy olyan törvényrendszert amivel megpróbálja megvédeni a titkosságot.

Tudom h bénának tûnik így leírva, de szükségét érzem kimondani és utána finomítani. Szóval hogy lehetne finomítani?

dixitque deus fiat lux

...és például az angoloknál 10 év börtönnel büntethetõ! 😄
TommyC
hú, ez a jelenség annyira tetszik !
Hihetetlen milyen érdekes lehetõségeket rejt az internet, szerintem ez hátborzongató.

dixitque deus fiat lux

Dzsini
Ez a mai módja a sztrájkoknak, tüntetéseknek - régebben az utakra állított taxikkal vagy kamionokkal keltettek zavart, ma is ugyanez folyik. Hogy zavar valakit? Persze, ez a célja.

Dzsini
Az amerikai állam a wikileakset tette elérhetetlenné, a paypal és az a svájci bank pedig Assange saját tulajdonát. Üdv az interneten, nem ez az elsõ és nem is az utolsó akciója a 4chanos lányoknak.

Nem humor, de szerintem durva, hogy egy csoport úgy gondolja, hogy szerinte ez az igazság (mégha tényleg) és elérhetetlenné tesz egy oldalt

[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ

pxxl
hozzá ne nyúljál, mert kitépem a gerinced <#nevetes1>

All hail the double x!

pxxl
közben megtaláltam 😄 Speed Racer

All hail the double x!

pxxl
jah mert volt egy restart pár napja, és elfelejtettem elindítani :/

All hail the double x!

Dzsini
mert lusta vagy 😊 a pónid is belassult, még mindig csak 51-es 😊

pxxl
jaja +fav a topik, csak még odáig nem jutottam el 😄

All hail the double x!

Dzsini
itt talán tudják

pxxl
pár napja azon gondolkozok hogy mi annak a filmnek a címe, ami kb errõl szól, versenyeznek ilyen pályákon, "lövik" egymást stb. talán 2 éves lehet <#fejvakaras>

All hail the double x!

HöfEE
Ez csak látványos és ennyi. Én trackmaniaztam elég hosszú ideig aktívan fõleg a HASONLÓ speedmapeket szerettem de ezen látszik hogy csak straight map. Vagyis ugy van megcsinálva a pálya hogy nem kell rajta kormányozni, rajtnál rárakja a téglát a gázra és végigmegy az autó a pályán. Itt a pálya készítõjének jár a gratula.

én idõnként játszok, és tényleg van olyan pálya ami után pislogni kell rendesen, mer' közben nem lehet 😄
Ennek is kell egy nõ

Jim Morrison
forrás vagy valami? 😊)

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Hegi90

Doomista
na a szemeimnek annyi mára

Első a biztonság! - Avira Premium Security Suite megfelelő beállítással - más semmi.

LeWyTy
Ez durvább

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Pólók 😄

w77d
az biztos hogy ennek a szarnak lelke van, ha keménykedsz vele könnyen sértõdik és baszik mûködni XD

pxxl

All hail the double x!

<#smile>
amihez most éppen te is hozzájárultál.

&#1641;(×&#815;×)&#1782; Az elmélet és a gyakorlat között elméletben nem, csak gyakorlatban van különbség.

Zomil
A pénz és az ingyenreklám van mögötte amit le is irtam...

LeWyTy
Ez kúúlvajóóó<#idiota><#idiota><#taps><#taps>

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

Dzsini
nem, de mondjuk tájékozódik egy kicsit - ha máshol nem, akkor ebben a topicban is már ki lett tárgyalva párszor a Korea vs. Blizzard téma, és hogy mi van mögötte.