35802
-
#35239 ...kivéve a nyelvtant -
zsgaby #35238 Nekünk egy dolgozó kérdezte egy irodaköltöztetésnél, hogy miért nem segítünk a fogdmegeknek szekrényt pakolni. Csak annyit mondtam hogy mi tovább tanultunk. -
#35237 Ez sima kereslet kínálat. Ha 3x annyi jó programozó lenne mint amire szükség van akkor harmad ennyi lenne a fizetés, de nem így van. Annyi sincs mint amennyire szükség van.
Fejlesztőként nyilván én is gyakran megkapom ezt kritikát, másoktól hogy bezzeg a fizikai munka meg, hogy napi 10 óra stb. Erre azt szoktam mondani, hogy rendben van cseréljünk. Itt a munkám csináljad én meg csinálom a tied. És itt van a kutya elásva. Ő nem tudja csinálni mert nem ért hozzá, én viszont be tudok állni a sor mellé mint ahogy szinte bárki. És ezért keresnek jól a mérnökök, fejlesztők meg még igazából sok más szakma is mert még sajnos mindig kevesen tudják megcsinálni és jóval kisebb a kínálat mint a kereslet.
Utoljára szerkesztette: Magnum PI, 2018.12.02. 21:44:40 -
#35236 Potenciálisan a bal oldali fogja programozni a robotot, amivel a szalagmunkást helyettesítik ha az nem dolgozik már elég olcsón. -
#35235 Jó azért az a születni kell, meg pár programozó hogy el van szállva magától hogy 120IQ alatt nem is lehet csinálni meg tudom is én szoktak néha durvákat írni azért az is már csak ön ego fényezés, de tény, hogy sokkal többet kell tanulni, meg sokkal nagyobb elhivatottság kell, de túl van misztifikálva az egész. Jó példa a focista fizetések azokat is csalással hozzák ki mert sok nem termeli ki, de lehetne még sok látszat szakmát felhozni ami kb azért van hogy kevesebb legyen a munkanélküli de már simán lehetne automatizálni. -
#35234 Rolika vajh hány órája van talpon, és eddig az utolsó ébredése óta hány liter kávét dobott a konty alá? -
#35233 lazán kapcsolódik
-
#35232 El lehet menni informatikusnak, bárkinek nyitott a pálya, 80%-ban papír sem kell csak a tudást kell bizonyítani. Elmegy az IBM-hez vagy az EPAM-hoz, megcsinál egy java tesztet vagy egy javascript frontend szakmai elbeszélgetés 20 js kérdéssel angolul, aztán meglátjuk felveszik-e.
Másik, hogy nem a kezdő programozó kap 1 millió ft felett, az már bőven senior / architect fizetés, annak van egy "előélete" amíg az ember oda kerül. Években, tanulásban, tapasztalatokban és referenciamunkákban is.
Egyébként a focista 30-40 millás fizetése nem zavarja hősünket? -
#35231 Nem az a nagy dolog, hogy nyomkodja, hanem hogy tudja, hogy milyen sorrendben nyomkodja :D -
#35230 butaság az összehasonlítás, de mindkettőnek megvan a maga értéke és illendő is lenne úgy jutalmazni. Helyette az egyik robot jellegű slaving away szinte nem létező felixibilitással... -
#35229 Facebookon egy nagyokos összeesküvés elmélet csoportból lőtte valaki, aztán közszemlére tette. -
#35228 Mert igény mindkettőre van.
Az egyikhez kb születni kell, és éveket tanulni, és kb 1000 emberből 1 ért hozzá, addig a másikat 10-ból 9 ember meg tudja csinálni az utcáról berángatva fél óra betanítás után. -
#35227 ez honnan? :D -
#35226 Napi okos.
"Munkája: a billentyűzetet nyomkodja"
LOL
-
Reddit 1.
Reddit 2. -
#35224 -
#35223 Én úgy emlékszem, hogy oda lyukadtak ki, hogy a "kávamentes" csak annyit tesz, hogy az üveg a széléig nyúlik a monitornak, de az a fekete fél centis rész már bizony a káva.
Másnak ezt válaszolja:
Valószínű megkapom az év leghülyébb userre cimet :D Szégyen hogy ilyen buta valaki mint én
Mindenesetre szórakoztató volt akkor és ott :) -
#35222 Ha elolvasod többi postot utána azért egészen más a történet. Nem a káváról beszél, hanem a káva alatt van még egy fél centis rész ami már nem a műanyag és az nem tetszik neki. Az én monitoromon is van egy ilyen rész ami már üveg de még nem panel. Én értem mi zavarta meg. -
#35221 Kávamentes monitoron mi az a fél centis fekete sáv?
Meghalok-e? XD -
#35220 ez jó :DDDDd -
#35219 Engem is...a PC-s megjelenés napjáig. -
Kissssss0 #35218 engem valamiért teljesen hidegen hagy ez a RDR őrület... -
#35217 -
#35216 https://i.imgur.com/1kH1Z6u.gifv -
#35215 -
#35214 -
#35213 -
#35212 Hogy ne mindig csak a programozó humor legyen már:
-
#35211 -
Renegade #35210 -
BarneyK #35209 Nem tudom, miért viccesek ezek a Moth mémek mostanában, de a LAMP szerverem tele van velük -
#35208 Átmatricázást én sem szeretem. Legyen alatta mádzsárul, legfeljebb lehet röhögni, hogy xar a fordítás. Főleg, hogy szeretnek szóvicceket is átmatricázni, amit viszont tényleg nem kéne :D -
#35207 Nekem mindegy, nem zavar, csak itt SG-n meg általában abba kötnek bele ha valami mém vagy comic eleve magyarul van "átmatricázva"... Legalábbis rámszóltak már közvetve ezért nem egyszer. -
#35206 Prohardveren volt rinyálás, hogy ha nem mádzsárul van, akkor tessék ferdíteni, gondoltam, akkor itt is hozzáfűzöm :) -
#35205 Fordítani kell? :D -
#35204 monster hunter a valóságban:
(meghaltam)
Utoljára szerkesztette: zola2000, 2018.10.02. 14:25:11 -
*Megad egy új jelszót?*
*tapity-tap*
-Pénisz *tapity-tap*
*Elnézést! Az Ön jelszava nem elég hosszú*
-
#35202 -
#35201 Szó szerint értette...
-