PC HUMOR 1.2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GregSB
Nem mûködik levágott testrésszel a rajta lévõ scanner, csak élõ ujjal. Szóval ez a kép fail 😄

SzirmosSzisza

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

pxxl

All hail the double x!

😄

"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"

SzirmosSzisza

“A distributed system is one in which the failure of a computer you didn't even know existed can render your own computer unusable” _____/|_____\o/___ Cápatámadás

RatBaG

Per Aspera Ad Inferi.

SzirmosSzisza

RelakS
pedig ott van a videón az alaplap

3 réteg van: a képernyõ, az alaplap, a modulok

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

SzirmosSzisza
Érdekes és poénos, de nem igazán látom benne a jövõt, egy Ubuntu Edget pl többet ér(t volna) a szememben 😊

Vinni meg viszi, de nem hinném, hogy egy kis cég fogja feltalálni/kifejleszteni a hozzá szükséges dolgokat, de ne legyen igazam!

GregSB
Örülj neki hogy nem Dzsoni Ájv tervezte, akkor rózsaszín-bilikék gárdiensekkel lenne teli 😄

Narxis
Ez egy megoldandó feladat a tudománynak, az ilyen ötletek visznek elõrébb.

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

SzirmosSzisza
Csak itt nincs alaplap, hanem MINDEN modul, modulként meg érdekesen tudod berakni az alaplapot, az meg tényleg vicc, hogy 1 blokknak van 4 réz lába és ennyi 😄

biztos az tervezte ezt is, aki az új MS logót. vicc..

RelakS
Ha minden kis blokknak lenne egy komplex csatlakozója egy rahedli lábbal, amit aztán az alaplapon lévõ chip összehangol, akkor még ok lenne a dolog.
A kérdés csak az, hogy lehet-e annyi csatlakozót elhelyezni egy alaplapon, hogy ez mûködjön, ráadásul úgy, hogy a sok kivezetés is elférjen.

karajj: Teljesen jó a számítógép hasonlat, csak másképp képzeld el az alaplapot!
Van egy központi egység az alaplapon, ami mindent mindennel összehangol, és az összes többi csatlakozó 1x-es PXIexpress (USB3, Thunderbolt, kinek mi tetszik).
A hangkártya lefoglal 1 csatlakozót, a proci, a videókártya 16-ot, a memória 8-at, a vinyó kettõt, ésatöbbi, viszont mindent oda dugsz, ahova akarsz. Képzeld el, milyen lenne, ha megtehetnéd, hogy a nagyon forrósodó procit az alaplap aljára, a ház elejébe számûzhetnéd, ahol egy méretes venti kínálja meg széllel, még mielõtt annak bármi más melegedõ alkatrészen át kéne verekednie magát.

Jobban belegondolva tényleg egy idiótaság az egész. Fõleg, hogy minden négy lábbal akarna csatlakozni. Valaki mondja már meg, hogy 4 lábon a proci mit fog elviselni? Meg egy full HD képernyõ? Meg úgy eleve, ha full HD a cucc, valamit lejátszanál, az enné a procit. De a buszt a képernyõ foglalja...

Ha valami bõdületesen gyors, sok bites LVDS busz az alap, és minden eszköz arra illeszkedik, akkor elvileg mûködhet. Más kérdés, hogy ugyanolyan sz. lenne, mint a mai PC-k, hogy hiába 5%-on megy a proci, mivel a winyó ezerrel dolgozik, minden áll. Ráadásul egy teljes képernyõs mozgókép rendesen lefogná azt a buszt. És akkor még nem gondoltunk az X hónap után egyre idegesítõbben jelentkezõ kontakt hibákra!

A flipflop és a visszhang összehasonlítása: flipflop: eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom visszhang: eszem-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom

LeWyTy
Az<#banplz>

?Dare ga baka? Watashi wa anata???JDM? ? ???Bippu Laifu ?? unkawaii.squad ??kmoji.style?

SzirmosSzisza

SzirmosSzisza
Itt kommentek között van 1-2 indok, miért nem menne.

Úúúú de hülyének vagyok nézve. Na kifejtem bõvebben, hogy mire gondoltam. Én azt nem értem, hogy megveszed a modulokat, egyforma csatlakozóval és tetszés szerinti helyre rádugod, hogy fog így mûködni? minden láb össze lesz kapcsolva minden lábbal a nyákon? Szerintem a számítógép nem helytálló példa ide, mert a procit csak proci foglalatba rakhatod, a memória helyére nem.
GregSB
Tényleg ezt ha leejted, akkor ugyanúgy szétesik mint anno a nokiak 8 darabra? 😄 aztán szedheted össze az utcán õket. "Hol a kamera? hol a proci?"

😄

Fura Alak
"hõbörgés, hogy nem elég vékony"

Én max azon hõbörögnék, hogy nem telik rá.... xD

(Vagy hogy folyton szétesik. <#idiota>)

GregSB
+ a több százezer konfogurálási lehetõség egy rémálom lesz az alkalmazásfejlesztõknek.

RelakS
az a szó, hogy számítógép, mond valamit?

Alaplap.
Ebbe raksz processzort.
Memóriát. Ha nem elég, cseréled.
Rádugod a HDD-t. Ha nem elég, cseréled.
Ha nem tetszik az integrált videó, dugsz bele videókártyát.

ésatöbbi.

Viszont ha ez telefonban megvalósulhat, akkor:
1: nem lesz azért ennyire egyszerûen kivitelezhetõ szerintem (lásd: évente / kétévente megjelenõ inkompatibilis alaplapok és processzorok, azaz nem tudsz csak processzort cserélni pl, mert az új proc többet tud, több mindennel kell kapcsolatban állnia)
2: lesz majd hõbörgés, hogy nem elég vékony, stb.

lehetséges ezt egyáltalán kivitelezni? :d
LasDen
részemrõl megvolt a 2 kattintás...

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

SzirmosSzisza
Ez történik, ha egy designer mindenféle informatikai tudás nélkül kitalál valamit 😄

GregSB
Ötlet tetszik, thunderclapen supportolni õket 2 kattintás és semmibe nem kerül... A lényege az egésznek hogy a nagy cégek észrevegyék mennyi embernek tetszene egy ilyenn ötlet.

kifli
az más kérdés, én egy kövér nemet mondanék 😊

De majd elválik....
LasDen
az ötlet jó, de hogy lesz-e belõle valami....

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

kifli

ITT lehet supportálni 😊
Aquir
nice

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

GregSB
Valve will soon let you share Steam games with friends and family on up to 10 computers http://vrge.co/19I6W8B

\O/

Dzsini
mint a kurzor?

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Bocsánat, csak nemvagyok hozzászokva ezekhez a magyar szavakhoz.

RelakS
Mai gyerekek, akiknek a karakteres felület már csak a boot képernyõt (vagy még azt sem) jelenti?

Dzsini
kurzor(mozgató)nyilak

Billentyûzeteddel kerülj közelebbi barátságba, és ne egérkurzorrra gondolj 😊

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Oké, de miaz a kurzornyíl? Mert a kurzort ismerem, meg a nyilakat is de így összevonva nemtudom mit jelent 😄

sonic syndicate
lefelé megy mindig, a balra és a jobbra kurzornyilakkal mozgatod

amikor elérsz egy szintet, átvált party hard módra és ott csak egy sort látsz, úgy kell navigálnod

Hogy kell ezt irányítani? Mert nekem csak simán zuhan lefelé 😄

És ilyenkor mi van?
http://users.atw.hu/yaniman/Ilyenkor_mi_van.jpg

A flipflop és a visszhang összehasonlítása: flipflop: eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom-eszem-iszom visszhang: eszem-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom-iszom

MR ME
jogos 😄DDDDDDD

A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert. Nem szenvedek elmebetegségben. Én élvezem! Túl messzire kell mennünk ahhoz, hogy megtudjuk, milyen messzire mehetünk.

pxxl

All hail the double x!

SzirmosSzisza
Kisgyerekeknek van jó sok játék Linuxra is 😊

Hegi90
láttam igen

te láttad, hogy vicceltem?

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Dzsini
Láttad csak a Steam linuxos kínálatát?

Hegi90
>yell a lot when playing games on computer.
...
>This will turn off screen for 15 seconds on linux.

csodálkozik bazmeg, hogy ordibálnak a géppel?

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

Narxis
looool

Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.

SzirmosSzisza

679 pont elsõ try, elég is volt, amúgy firefoxban ctrl+shift+k