35806
-
emberi módszeres megoldás = mindig van olyan mező, ahova csak 1 szám kerülhet, vagy van olyan sor/oszlop/terület, ahol van egyértelmű (vagy egymást kizárva több egyértelmű) lépés?
egyszer belemerültem még régen a Sudoku algoritmizálásába, hát nem egyszerű feladvány... (és máig az egyik legjobb, legprofibb feladatkészítő sudoku programot mobilra írva találtam: 5ud0ku - ajánlom kipróbálásra, ha a maximális 90 másodpercet kapja generálásra, akkor piszok feladatokat tud összerakni) -
n3whous3 #7467 ok -
ba32107 #7466 Aham, na az enyémből csak ez hiányzott, hogy nem figyeltem hány szám, csak egyszerűen levettem őket vakon. -
ba32107 #7465 Nem backtrackkel írtam, hanem leprogramoztam az emberi megoldás módszerét :D Nem volt túl hatékony, backtrackkel sokkal egyszerűbb lett volna, de akkor még nem tudtam hogy mi az.
#7462: olyat is írtam, ez már az első féléves szoftverlabor házim volt az egyetemen. Én úgy csináltam, hogy generáltam egy full kitöltött táblát, és random levettem számokat, és ellenőriztem, hogy megoldható-e (az emberi módszeres megoldással). Ha elértem azt a pontot hogy nem megoldható, akkor visszatettem az utoljára levett számot. Kurva sokat dolgoztam vele, de a köcsög tanár meg se nézte, csak ráírt egy ötöst. Régi szép idők :D -
nem a számok berakosgatása a lényeg - hanem hogy úgy tudjon belőle leszedni minél többet, hogy _még_ egyértelműen megoldható maradjon. -
Cat 02 #7463 81^10 lehetőség ? :D Mondjuk az nem is vészes -
a sudoku megoldó (mondjuk brute force-al) nem olyan nehéz - jó minőségű feladványgenerálót írni (ami mondjuk tud 25 alatti számos, egyértelműen megoldható feladványt készíteni normális idő alatt) jóval nehezebb... -
Az nem rossz. Nekem egy tamagochi program XD De abba beleraktam mindent, amit a félévben tanultunk. És karakteresen megjelenített egy nyulat, és annak állapotát. Sőt faktoriálist, felszín térfogatot számolt :DDD Minden hülyeséget, amit egy alapozó képzésben gyakorlati példának tartanak. -
Cat 02 #7460 Akkor mégse backtrack :D -
ba32107 #7459 Nekem ez volt az első komolyabb program, amit írtam pascalban (sudoku megoldó, nem robotvezérlő :D) Na nem felvágni akarok de egy hónappal a hello world után ez volt kb :D -
C szerű nyelve van. de jól beválasztottunk. Maga a játék megírása nem nagy szám. NADE a rohadt bluetooth kapcsolat összehozása, az már nálunk is kiverte a biztosítékot... -
Cat 02 #7457 Ez első blikkre backtrack, ami meg minimum egyetemi anyag :D (vagy unatkozóknak nincs időkorlát :D) -
"What is PINA?"
asdaSDF:ASd.as.asd -
geo91 #7455 óó, az ilyeneket bekötött szemmel, hátrakötött kézzel megírom. :D
na jó nem, igazából még a pascallal is megszenvedtem anno :DDD -
Az igen, mi kicsit egyszerűbb progikat írtunk rá. Volt általánosan művelő tárgy főiskolán. Ilyen és egyel korábbi verziókat programoztunk. kötelező programunk alapján két robot kő-papaír-ollózott :) -
JagFater #7453 :-DD -
geo91 #7452 AYE FIXING UR PRINTER :)
-
geo91 #7451 naneee :OOO beszkennelni, aztán ki is tölti :OO
-
tegnap óta láttam már vagy 5x -
geo91 #7449 :OO
-
Elég régóta működik már a turulcsirip, bár én sem ennek sem a twitternek nem vagyok híve. -
geo91 #7447 nem tudom, csak úgy találtam -
Cat 02 #7446 Ez nem twitter feed alapján dolgozik ? -
még egy kosár alma kellett volna az asztalra... -
turulcsirip. :DDddd -
Az egy dolog hogy nem vasarolja meg, de attol meg kaphatta a nagyitol... :DDD -
geo91 #7442 lehet, hogy csak hasonlít, de ha az tényleg egy eredeti ipod füles akkor lol :DD -
geo91 #7441 twitter magyar kiadás :DD -
Mostani hír http://www.sg.hu/cikkek/73830/cory_doctorow_az_ipad_egy_halva_szuletett_termek
"...az Apple ebbe a gonosz, haszontalan üzletágba akar beszállni és én ezért nem vásárolom meg a hardvereiket..."
-
geo91 #7439 pina -
ez valami frenetikus 

-
:)))
az oké, de a kereten a porért nem nyalt ki... :) lusta dög, félmunkát végezni... -
geo91 #7436 monitortisztító :DD -
trevorbácsi #7435 én a körbekörbe járkálókhoz. _A:S?D -
ki hova állt be? Én a jobb szélsőtől balra :) -
trevorbácsi #7433 _A:S?D -
geo91 #7432 jejeje :DDD -
Cat 02 #7431 -
Minnyár nagyobb az élmény :D -
YaniMan #7429
Jelentkezzen, aki nem csatlakozott