35806
IWimv2m.jpg
  • Dzsini
    emberi módszeres megoldás = mindig van olyan mező, ahova csak 1 szám kerülhet, vagy van olyan sor/oszlop/terület, ahol van egyértelmű (vagy egymást kizárva több egyértelmű) lépés?

egyszer belemerültem még régen a Sudoku algoritmizálásába, hát nem egyszerű feladvány... (és máig az egyik legjobb, legprofibb feladatkészítő sudoku programot mobilra írva találtam: 5ud0ku - ajánlom kipróbálásra, ha a maximális 90 másodpercet kapja generálásra, akkor piszok feladatokat tud összerakni)
  • n3whous3
    ok
  • ba32107
    Aham, na az enyémből csak ez hiányzott, hogy nem figyeltem hány szám, csak egyszerűen levettem őket vakon.
  • ba32107
    Nem backtrackkel írtam, hanem leprogramoztam az emberi megoldás módszerét :D Nem volt túl hatékony, backtrackkel sokkal egyszerűbb lett volna, de akkor még nem tudtam hogy mi az.

#7462: olyat is írtam, ez már az első féléves szoftverlabor házim volt az egyetemen. Én úgy csináltam, hogy generáltam egy full kitöltött táblát, és random levettem számokat, és ellenőriztem, hogy megoldható-e (az emberi módszeres megoldással). Ha elértem azt a pontot hogy nem megoldható, akkor visszatettem az utoljára levett számot. Kurva sokat dolgoztam vele, de a köcsög tanár meg se nézte, csak ráírt egy ötöst. Régi szép idők :D
  • Dzsini
    nem a számok berakosgatása a lényeg - hanem hogy úgy tudjon belőle leszedni minél többet, hogy _még_ egyértelműen megoldható maradjon.
  • Cat 02 #7463
    81^10 lehetőség ? :D Mondjuk az nem is vészes
  • Dzsini
    a sudoku megoldó (mondjuk brute force-al) nem olyan nehéz - jó minőségű feladványgenerálót írni (ami mondjuk tud 25 alatti számos, egyértelműen megoldható feladványt készíteni normális idő alatt) jóval nehezebb...
  • LSL
    Az nem rossz. Nekem egy tamagochi program XD De abba beleraktam mindent, amit a félévben tanultunk. És karakteresen megjelenített egy nyulat, és annak állapotát. Sőt faktoriálist, felszín térfogatot számolt :DDD Minden hülyeséget, amit egy alapozó képzésben gyakorlati példának tartanak.
  • Cat 02 #7460
    Akkor mégse backtrack :D
  • ba32107
    Nekem ez volt az első komolyabb program, amit írtam pascalban (sudoku megoldó, nem robotvezérlő :D) Na nem felvágni akarok de egy hónappal a hello world után ez volt kb :D
  • LSL
    C szerű nyelve van. de jól beválasztottunk. Maga a játék megírása nem nagy szám. NADE a rohadt bluetooth kapcsolat összehozása, az már nálunk is kiverte a biztosítékot...
  • Cat 02 #7457
    Ez első blikkre backtrack, ami meg minimum egyetemi anyag :D (vagy unatkozóknak nincs időkorlát :D)
  • Piszkos  Fred
    "What is PINA?"
    asdaSDF:ASd.as.asd
  • geo91
    óó, az ilyeneket bekötött szemmel, hátrakötött kézzel megírom. :D

na jó nem, igazából még a pascallal is megszenvedtem anno :DDD
  • LSL
    Az igen, mi kicsit egyszerűbb progikat írtunk rá. Volt általánosan művelő tárgy főiskolán. Ilyen és egyel korábbi verziókat programoztunk. kötelező programunk alapján két robot kő-papaír-ollózott :)
  • JagFater
    :-DD
  • geo91
    AYE FIXING UR PRINTER :)

• geo91
    naneee :OOO beszkennelni, aztán ki is tölti :OO

• Hegi90
    tegnap óta láttam már vagy 5x
  • geo91
    :OO

• HöfEE
    Elég régóta működik már a turulcsirip, bár én sem ennek sem a twitternek nem vagyok híve.
  • geo91
    nem tudom, csak úgy találtam
  • Cat 02 #7446
    Ez nem twitter feed alapján dolgozik ?
  • morcosqtya
    még egy kosár alma kellett volna az asztalra...
  • zeli
    turulcsirip. :DDddd
  • Solten
    Az egy dolog hogy nem vasarolja meg, de attol meg kaphatta a nagyitol... :DDD
  • geo91
    lehet, hogy csak hasonlít, de ha az tényleg egy eredeti ipod füles akkor lol :DD
  • geo91
    twitter magyar kiadás :DD
  • qetuol
    Mostani hír http://www.sg.hu/cikkek/73830/cory_doctorow_az_ipad_egy_halva_szuletett_termek

"...az Apple ebbe a gonosz, haszontalan üzletágba akar beszállni és én ezért nem vásárolom meg a hardvereiket..."

• geo91
    pina
  • Kokler69
    ez valami frenetikus
  • morcosqtya
    :)))

az oké, de a kereten a porért nem nyalt ki... :) lusta dög, félmunkát végezni...
  • geo91
    monitortisztító :DD
  • trevorbácsi
    én a körbekörbe járkálókhoz. _A:S?D
  • LSL
    ki hova állt be? Én a jobb szélsőtől balra :)
  • trevorbácsi
    _A:S?D
  • geo91
    jejeje :DDD
  • Cat 02 #7431
  • brodix
    Minnyár nagyobb az élmény :D
  • YaniMan
    Szüli
    Jelentkezzen, aki nem csatlakozott