35806
-
háááát, a ps-elt pixeleket nem ehetjük meg és kicsit általánosságban beszéltem az ételfotózásról
meg az általad linkelt videó önreklám, nem mutathatták be az összes trükkjüket -
OFF: ezek nekem ehetőnek tűnnek. -
ugye tudjuk, hogy képtelenség olyanra megcsinálni, mert az tele van nem ehető, sőt mérgező anyagokkal, DE ebből nekem az derült ki, hogy igazából nem erőltetik meg magukat a dolgozók, hogy úgy nézzen ki mert nem reklamálnak az emberek, hanem betolják 2 perc alatt az arcukba és lelépnek, szóval inkább gyorsan összedobálják
-
karajjj #33675 Volt anno youtube videó róla, hogy valaki végigjárta a gyorskajáldákat és ha nem úgy nézett ki a kaja, mint a fényképen, akkor reklamált, amíg meg nem csinálták olyanra. Kíváncsi lennék, hogy hány csula és fanszőr landolt a következő adagban. -
ez így van, a whopper jobb :D -
https://gfycat.com/SoftYellowishAntelope -
nekem az is megteszi, amit a bótban adnak. De a whopper jobb... :D -
az iMac-el lettek volna problémák :D
btw szeretnék én egyszer egy olyan Mac-et enni ami a videóban volt :( -
Régen teljesen másképp működött a top10 számítás, akkor az elmúlt 24 óra hozzászólás számát figyelte, így sokkal kevésbé volt dinamikus. Most 60 perc körül van, így hajnalban 1 hozzászólás is szinte biztosan top10-be helyezi a témát. -
óh pár órás flame war sem kell már, igazából simán top 5-ön belül, de akár az első 3 helyre is beér egy topic már este ha váltunk 3 hsz-t :D vagy pl nap közben volt pár hsz én meg beírtam egyet hajnal 2-3 felé mikor visszaolvastam és már láttam is a top-ban a topicot. tudom régen ment a screenshot, mert tényleg nem könnyen került be valami a legnépszerűbb topicok közé és örült az ember ha egyik másik kedvenc topicjának mégis sikerült :)
broman191 #33668 minden szavaddal egyetértek én is tapasztaltam már hasonlót, de csak abból a statisztikából tudtam dolgozni amit láttam, meg kiírtak meg megőrzött egy topic. az alapján következtettem hogy volt azért ide elég nagy beözönlés, ha túl aktívak sosem voltak, vagy már azóta inaktívak lettek. sztem most a napi szinten ide járók kb 2-3 ezer ember lehet. -
Az napi/éves új regisztrációk száma és az összes regisztrált user száma, a több évvel ezelőtti torrent oldalas staff tapasztalataimból és az akkori hasonló oldalakról származó mérvadó statisztikai infókból kiindulva általában meglehetősen félrevezetőek, nem túlzottan jelentősek. Ami mérvadó, az általában a részletesebb szűrés alapján nyert adat (amit persze nem látsz mint user, még jó hogy nem... :D), aktivitást tekintve pl. jellemzően a legutóbbi 24 órában bejelentkezettek száma/a legutóbbi 7 napban bejelentkezettek száma/a legutóbbi 3 hónapban bejelentkezettek száma...az állítólagos össznépességhez képest ezek az adatok meglepően alacsony számakat tudnak hozni, nagyobb oldalaknál is. Valamint bizonyos oldalak szeretnek 'trükközni' azzal is, hogy a régóta inaktív felhasználókat nem törlik, így a több tízezer felhasználóból lehet a harmada inaktív, az aktív harmada nagyritkán bejelentkezik, pl. pár ezer naponta, az utóbbi mondjuk háromszorosa meg hetente legalább egyszer, annak a másfélszerese havonta egyszer....kötve hiszem, hogy az ilyesmi egy fórumnál jelentősen másképpen nézne ki... Az regisztráltakhoz kötődő alapvetőbb statisztikai számok sokszor jelentéktelenek, ha a tapasztalhatóan aktív közösséget nézzük, a gyakran jelenlévő, postoló 'hardcore' arcok a legnagyobb oldalaknál is viszonylag csekély számot tesznek ki per téma...persze ott van mellettük a sok read only user, akik inkább csak a többiek által generált tartalom miatt vannak jelen, de azt nem/nagyon ritkán alakítják... :)
Utoljára szerkesztette: broman191, 2016.04.11. 17:24:19 -
Pio #33667 Én teljesen csak érzésre tudom mondani, hogy emlékszem, hogy régebben ha egész nap pörgött egy topik, mert teszem azt megjelenés vagy nagy bejelentés volt akkor talán felpörgött a top10 közelébe, most viszont elég egy pár órás flamewar akár a top3ba jutáshoz is. :)
De ha csak megnézem ezt a topikot.
7 éves és 421 oldalból áll.
Ez alapján azt várnád, hogy a 205. oldal az 2012 vége környékén lesz, ezzel szemben 2011 eleje. A 90. oldal környékére kell menni, hogy az élettartam közepéig elérj.
Vagyis lényegileg a topik tartalmának ~75-80%-a a topik életének első felére esett. -
Tizenpár éve a top3 fórum az Index, az SG, és a prog.hu volt, a többiek fasorba se. Ma már valószínűleg a prohardver csoport ott van az Index mellett, de nem nagyon nézik már. -
"hogy valszeg az index a legnagyobb fórum,"
Azért egy Index vs. Prohardver fórum méret összehasonlításra kíváncsi lennék. Utóbbinál tudok számadatokat, de előbbinél sajnos nem találtam infót. -
bár soha semmilyen statisztikát nem láttam, azon kívül, hogy valszeg az index a legnagyobb fórum, sztem az sg is benne volt a top 5-ben. 2006-2007 között lett 60 ezer új fórumozó, az napi 164, hát most kinek mi az özönlés, sztem magyar és akkori viszonylatban ez már eléggé annak számít. már akkor is lassult azért mert 2009 re csak 75 ezerrel lettünk többen, ugye akkor már 2 évet ugrottunk hogy meglegyen a szám. most nem tudom hol tarthatunk így 7 év távlatában. -
azért az sg egy elég réteg fórum, soha nem özönlöttek ide az emberek. Nem olyan meglepő a közösségi platformok melletti tér vesztés.... -
Általában azért mert a, nem akarnak vele foglalkozni b, nem értenek hozzá. De az esetek 99%-ban még ha van is mentés, sose próbálják ki, hogy tényleg jó-e, vissza lehet-e belőle állítani akármit is. -
ez a GSO dolog nagyon banális meg elég pitiáner, azért egyik legolvasottabb magazin (vagy volt) és nem kezdi előröl mert nem éri meg? meg már régen is előfordultak bajok és nem csinál sűrűbben mentést, csak részlegeset? még ha nem fordultak elő akkor is egy mentést legalább havonta egyszer.
válaszolt hsz-re reagálva, sajnos elkorcsosult a fórumozás, fiatalabb barátaim már nem is értik mit csinálok, meg mit szeretek az sg-n :D úgy 4 éve vettem észre én is, hogy kisebb a pörgés, de lehet már előbb is visszaesett csak nem figyeltem. régen nem nyitott senki úgy új topicot, hogy ne vágódott volna be 3-4 arc az első 1 órában most meg néha "örökre" üresen maradt topicok is születnek (úgy értsd, hogy még most se írt bele senki, pedig már régen nyitotta, mondjuk 2-3 nap elteltével már meg lehet adni ezt a kategóriát sztem). új regisztrációk is nagyrészt a kitiltott emberek multiregjei már, bár örülök ha látok valakit akiről kiderül hogy mégsem az.
nem értem mi lehet az oka, facebook rendben hogy sokan vannak, de nem az igazi, egy nagyobb csoportban követhetetlen már a beszélgetés, de még kicsiben is kevésbé követhető mint itt, témák szerint osztva, ugrás az utolsó olvasatlan üzenetre. rendben, hogy ott is van témák szerint mert mindennek lehet csoportot létrehozni, de közel sem úgy használják mint a fórumot régen hogy specifikus topic, hanem inkább általános. nem tudom index fórum vagy más nagyobb fórumok érzik-e ugyanezt, nem tudtam megszokni a fórummotort ezért nem is szoktam rá azokra, de sztem ugyanúgy megérzik, sőt talán még jobban.
nem értem mi változott, nem hiszem hogy kevesebb igénye lenne az embereknek a netes kommunikációra, inkább az van, hogy valszeg introvertált lett, tehát szűk baráti körben folyik a beszélgetés amibe nem láthatunk bele és nem ilyen extrovertáltan mint fórumon ami szerintem elég nagy baj. mert más emberekkel max azok beszélnek akik hírek alá kommentelnek de hát az teljesen más szint, ott túl sok jó nem szokott kisülni -
kissssss #33660 akkor nagyon úgy néz ki hogy én lassacskán elmehetek remetének mert tőlem igen csak távol áll hogy nekiálljak rendszeresen faszbokolni meg csiripelni, reménykedjünk hogy az sg kihúzza következő évtizedig...
-
A legtöbb általam látogatott topikban is inkább a tizenéves nickes arcok vannak jelen még ma is megszokásból, új reg nincs/alig/régebbi felhasználók újabb regei, a mai fiataloknak a facebook a fórum.
-
Pio #33658 Ettől függetlenül sajnos én úgy érzem, a fórumozás nagyon kezd kimenni a divatból és ennek feltételezem a fő okozója a facebook/twitter és társai.
Persze lehet ezt csak én érzem így (esetleg én üldözöm el az embereket a fórumokról, amiket látogatok :D ).
Kíváncsi lennék, hogy itt az SG fórumon hány post születik egy átlagos napon ma és hány született mondjuk 6-7 éve, illetve hogy hány új felhasználó regisztrál manapság, mert 1-2 éve már nagyon ritkán találkozok új nickkel. -
kissssss #33657 röviden fogalmazva mindenkit elzavartak faszbukra? kommenteljen ott a nép... omg
-
remélem elfér, mondjuk én inkább facepalmot nyomtam mint nevettem...
ezért kell néha teljes mentés... -
Miért nem "i" minden?
-
nagyon jó :D -
elég jól eltalálták
-
elég hamar secondary objective-vé degradálódik, és onnantól... :D -
Ja, 'looking for son' lenne helyesebben, de a ragasztó és csavar must have hozzá... :D -
tudom, hogy vicces kép, meg csak az introval játszottam, de igazából itt meg az újszülöttet keressük nem? -
-
-
-
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
tetszik hogy még erre is gondoltak -
Hogy ennyi mutáns rohant be egyszerre, olyan még nem volt, de hasonló történt...
-
CSak velem fordult elő? -
karajjj #33642 Amire te vársz, az nálam tavaly október-november környékén megtörtént. Addig megvoltak a gyerekbetegségek, driver hibák, random fagyások, stb. Jött egy nagy frissítés, ahol félórát dolgozgatott kikapcsolás előtt, majd azóta atomstabil és hibátlan lett. -
This is the box where I keep my old memories
-
lehet valakinél így ment de én több példát is ismerek, köztük közelebbi ismerősnél is ahol csak a gond volt vele így úgy vagyok vele bevált rendszeren minek változtasson az ember? majd ha esetleg veszek új gépet, dx12 kell stb akkor persze, de addig feleslegesen kockáztatok mert ha csak 5% esély is van rá hogy nem sikerül, valami nyavajog abba simán beleeshetek. legutóbb a win8 as volt amit megjelenés után felraktam és csak szívtam vele, akkor megfogadtam hogy többet ilyet nem csinálok, win vistával is hasonlóan jártam a win 7 et később raktam fel mert a vista rábeszélt hogy linuxozni fogok :D a win 7 el már nem is volt különösebb problémám mert adtam neki időt még kifejlődik. a 10 esnek is kell adni, tudom már többet nem változik a verziószám meg az sp1 et is valszeg átnevezik de csak meglesznek ezek a dolgok. -
https://translate.google.hu/#hu/en/megunhatatlan