35806
IWimv2m.jpg
  • Calver

• Solten
  • Cat 02 #18688
    Jó fejek :)

• zeli
    Pont nem rég volt cikk róla.
  • RYO21
    Mennyire megbízható ez a Dropbox? Mert én is gondoltam egy accountot csinálni, hogy elmentsem a fontos dokumentumaimat. Aki akar, küldhet privátban meghívót!
  • Cat 02 #18685
    Megy a vonatod vagy mi ?

Amúgy én 1 ideje amit kell azt rádobom Dropboxra, a többi meg mind pótolható. Családi képek meg 2 HDD-n is rajta vannak, csak nem hal meg mind2 :D
  • [HUN]FaTaL
  • morcosqtya
    Corsair pendrive-om 3 évig bírta, pár hete elkezdett 2 byte/sec-el másolni, amihez viszonylag nem volt türelmem...
  • Zomil
    uhh másolástol nagyon csunyán belassul a gép :S
    ehh igy nemtom mennyi mindent sikerül kimentenem...
  • Zomil
    visszavinném, csak le kéne menteni pár dolgot...meg sokmindent nemfontos, de sajnálnék, ha elveszne
  • Pio
    Akkor viszont tényleg lehet, hogy valami baj van a fejjel, szerintem mindenképp vidd vissza.
  • Cat 02 #18679
    Az teljesen korrekt. Nekem pár tízezer fájlt 1 napig akart pendrivera másolni. Aztán becsomagoltam 1 rar-ba és rajta volt 10 perc alatt :-D
  • Zomil
    Mondjuk nemtudom, h fogom lementeni az adatokat, mert 15gb zenémre azt irja, h 1ora alatt másolja át...
  • Pio
    Igazából teljesen lényegtelen a százalék, egy méretesebb vinyón milliárd feletti szektor van.
    A lényeg tényleg az, hogy ha már megjelentek a hibák, akkor pár naponta nézzen rá az ember, hogy nem kezd-e hirtelen gyorsan nőni a számuk.
  • zöldeshányás
    a 143. "ö" után nem bírtam tovább :D
  • [HUN]FaTaL
    Nem, 3 éves hddim mind 100%, van 1 4 éves az 99 (kb 1 éve).
  • FZoleee
    95%-os kondíció 1 év után jónak számít? :D
  • [HUN]FaTaL
    28% már biztosan gariztatható.

Samsung pl. már 1 szektorhibára is cserél.
  • Pio
    A HD sentinelben a kondíciód egy bizonyos szint alá esik, akkor garizniuk kell, hisz a Sentinel nem csinál mást, csak kiolvassa az adatokat a meghajtó öndiagnosztikájából (S.M.A.R.T.), tehát azt a hibamennyiséget ők is látják a szervizben. Utána kell nézni, hogy hány szektorhibánál van garanciáztatás.
    Ha hibás szektorok vannak, akkor érdemes rendszeresen ránézni sentinellel, mert azok száma el tud kezdeni exponenciálisan nőni, ha épp olyanja van.
    Nekem amúgy ugyan ez a vinyó most 100%os a sentinelben minden szempontból, becsült élettartama 1000+ nap. De mondom, ne ez legyen a mérce, ez inkább csak egy példa arra, hogy nem mindig van igaza ezeknek a programoknak, sőt, egy kattanás se ér fel egy halálos ítélettel. De tényleg jobb félni, mint megijedni.
  • Zomil
    hm, akkor jolvan...
    esetleg lehet, h csak a torrent pont szar helyre kezdett másolni és eddig is ott volt ez a hibás rész, csak sosem jött elö a hiba? :D
    meg nem hiszem, h igy visszacserélik, föleg, h másolgatásnál nem jön elö a hiba, csak most egy torrent töltése közben... :S
  • Pio
    Nekem 0%ot írt a sentinel és mindenfelé vörös színekben pompázott... :)
  • Cat 02 #18669
    Ha már HDD baj, akkor: videó. Végén van pár érdekes történet :D
  • geo91
    áá, még nem jött el az ideje :D
  • [HUN]FaTaL
    Gariztasd.
  • Dzsini
    Hát, ha a Sentinel 28%-ot ír rá, akkor annak már sokkal több baja nem lesz... ments le mindent, ami fontos.
  • Zomil
    a gond az, h nem nagyon van hova, mert ez az 1terás winyo... :D
    ennél csak kisebbek vannak, de pár fontos dolgot mindenképp kimentek...

Amugy letöltöttem ezt a hd sentinel progit, ez meg azt irja, h 28%-os a kondicio ami nem valami biztato...azt irja, h 88hibá szektor meg 1 gyenge szektor...nem szeretném h pont az 1terás winyo menjen tönkre...de azt hiszem elörekeresm a garancia papirt...
  • Carlos
    A pr0n nem létfontosságú!
  • Pio
    Nekem is csinált egy ilyet a külső WD vinyóm ennek már vagy 3 éve, ráadásul nekem 2 napig állandóan kerregett és a diagnosztika kiírta, hogy azonnal cserére szorul. Aztán abbahagyta és azóta is vígan teszi a dolgát.
    Persze nem állítom, hogy Te is ilyen szerencsés leszel, szóval létfontosságú adatokat másold át máshová is.
  • RatBaG #18662
  • Zomil
    Hm gondolom az nem jo jel, ha torrentezés közben a winyo elkezd kattogni és i/o hibával leáll a torrent letöltése...de amint megáll a torrent már nem kattog és pl. másolni is tudok gond nélkül rola :S
  • karajjj
    geo, mónikát!
  • Cat 02 #18659
    Valaki azt szereti, valaki mást, lenézheted a játékot, köphetsz rá, de csak magadat alacsonyítod le vele.
  • geo91
  • doktor tarhonya
    akkor zárjuk is le a vitát egy szép idézettel :)
  • RatBaG #18656
    reménytelen...
  • pxxl
  • Pio
    Ti most komolyan győzikéhez hasonlítgatjátok az N-t és a House-hoz a codot? O_o
  • doktor tarhonya
    Szerintem csak képtelenek vagytok elfogadni, ha valakinek nem az tetszik ami nektek.
  • LoDMaSt
    8 osztály fölött az ember valószínűleg nem győzikét, és társait nézi, a maradék embernek meg úgysem lehet megmagyarázni.
  • doktor tarhonya
    De ha valaki éppen a győzikét szereti a house helyett, akkor ő miért bassza el jobban az idejét? Nézze a House-t amit nem szeret, mert szerinted az "értékesebb"? Elég érdekes álláspont.