82
  • Sir Ny
    "A wii meg a sötét ló szerepét töltötte be, nem lehetett tudni, hogy az is olyan bukta lesz mint a GC vagy esetleg sikeresebb."
    milyen sötét ló?
  • Sir Ny
    Miért nem jenben adják el a Wii-t?
  • dez
    Te a Wii sikereitől való elmaradást rovod fel a PS3-nak (emellett úgy próbálod beállítani, mintha az Xbox360 a Wii-vel lenne fej fej mellett, holott sokkal közelebb van a PS3-hoz, mint a másikhoz), és azt szajkózod, hogy az árcsökkentés biztosítaná a hasonló statokat. De ez egy nagy tévedés, az árral nem fordítottan+egyenesen arányosak az eladások. Az Xbox360 olcsóbb, mint a Wii, mégis alig fogy jobban, mint a PS3. A Wii kimondottan drága a képességeihez képest, mégis 2-3x annyira veszik, mint a másik kettőt.
  • trsi
    az h. ki, mikor, milyen termekkel jon ki a piacra az egyedul a cegen mulik, szoni is lehetett volna 1. a nextgen piacon, de nem lett. ha valaki jobban teljesit az egyedul onmaganak koszonheti ill. a konkurencia benasaganak. ennek fenyeben az ido mellekes. de egyebkent is m vs s a tie ratio vonatkozasaban neztem, mivel ott az 1 ev launch time diff. miatt, ez lehet mervadobb, a s vs n eseteben az azonos megjelenes miatt inkabb a mennyiseg. (ratio tekinteteben a s gyozott :) )
    ezek a mennyisegek egyebkent lehet h. jok cegekre levetitve, mivel pl. ha en kovacs pista vallalkozo (+8 alkalmazot) eladok 2 ev alatt 3 milla konzolt + 20-30 ceg licencel sok szoftvert ra akkor ez 1 oriasi profitot eredmenyez. ilyen tekintetben talan az n all a legjobban. es meg egyszer sok olcsobb ps3 kellene, h. nagyobb legyen sw eladasi piaca.
    br tekinteteben lehet h. jobban allnak, bar ott is vannak mar olcsobb lejatszok, tehat ......
  • trsi
    nincs, a par szaz ezres diffit kene tartani, de ez csak uj huzosabb sw megjelenesekkor van. mondjuk nem a helyezes a lenyeg, akar lehetne utolso is par szaz ezres hatrannyal, (majd nem) epp olyan jo lenne mint ugyan annyival vezetni :). tobb ps3 kell eladni olcsobbert :)
  • trsi
    pl. a ps3 eseten az emlitett heten majd nem 1. hely sw eladasokban :). es csak azert nyomta le a wii, mert "sok lud disznot gyozz" efektus volt :). na ezert kene tobb ps3-at eladni (pl. arcsokkentessel), h. jobban fogyjon az sw is, es nem 45nm cellre varni. de mint irtam eleg sz@rban vannak, kicsi az esely h. meglepik.
  • dez
    Akartam mondani előző héten. Most meg épp helyet cseréltek. De itt sincs földbe döngölés, mint próbálod elhitetni.

A nagytotálnál meg ugyebár meghatározó, hogy az X360 egy évvel előbb indult, de mint írtam, nem a múlt számít, hanem a jelen eladások. A Wii-vel meg egyik sem tud versenyezni. Szóval hagyjuk már ezt, hogy a Wii-vel szemben mutatott teljesítményt rávetíted az X360-nal szembenire.
  • dez
    Mellesleg a weekly totállal kapcsolatban sincs túl sok szégyellenivalója mostanában a PS3-nak (és ez számít, nem a múlt). Most épp 2., nem sokkal a Wii mögött. X360 meg csak a 4.
  • dez
    Term. tudom, mit jelent a totals, igazából azt nem értem, te mit kavarsz. Eddig a toplistáról beszéltünk, illetve 1-1 játék összeladásairól. Nem pedig az összes szoftvereladásról. Melyik konzolnál határozza meg 1-1 játék első 1-2 hete a nagytotált? Szerintem semmelyik.
  • trsi
    en annak nagyon orulok, ha konzol reszleg mar pozitiv, igy van mibol a tobbi uzletag deficitet csokkenteni. tovabbra is azt gondolom h. a konzol agnak jot tenne a ps3 arcsokkenese, de szoni gazdasagi helyzeteben ez nagyon-nagyon necces dolog, foleg annak tudataban h. meg az n milliardos profitja mellett is az eros jen miatt arat (kell) novel(nie). az n huzasat is bator dolognak tartom, majd meglatjuk h. mi lesz (lehet h. tobbet fognak kaszalni??!:) )
  • trsi
    ezt komolyan mondod h. nem erted? :)) itt a link az altalad peldazott hetrol, es a "Software Totals: " reszt nezd meg (kozvetlen a top 50 alatt a masodik kordiagram bal oldalan). mivel a cegek nem 1 bizonyos sw utan kapnak licensz dijat, hanem mind utan, igy egyertelmuen en is errol irok :). na az tenyleg nagyon csunya lenne, ha az egyedi sw eladasi listan egy vart exkluziv nem tudna akar 1 hetre is 1. helyen lenni. remelem sikerult felhomalyosulnod :)
  • dez
    Éppen azért nem csökkentett árat a Sony tavaly, hogy pozitívra jöjjön ki a mérleg.
  • dez
    "szerinted mibol van a szoninak heti bontasban bevetele, 1-1 sw-bol vagy a heten eladott ossz sw-bol? hat az utobbibol! :)"

Ezt lefordítanád magyarra (vagy akár angolul is jöhet, csak értelmesen)?

"sw "ossz" eladasi vezetest heti listan"

Ezt sem értem, mire gondolsz.

"az altalad emlitett heten is (csak) 2. volt a listan a ps3"

Te nem látsz a szemedtől, vagy gyengénlátó vagy? Várjál, segítek: múlt héten nr.1 PS3-Killzone 2.

"de a konkurenciaval egyutt, finoman mondva is gyengusz."

Gyengébb, de nem akkora a másik előnye, ahogy beállítottad.

"de tudjuk h. ilyentol nem kell tartani, mivel a szoni nem eleg tokos hozza"

Az nem tökösség lenne, hanem öngyilkosság. De árat szerintem biztos fognak csökkenteni a közeljövőben. Kénytelenek. Csak megvárják a 45nm-es Cellt.
  • trsi
    nem allitom be rossznak, egyszeruen pl. az x360 eseten a rossz meghibasodasi rata ill. warez sem tudta a ps3-t a legjobb rataju konzolnak kihozni, a wii eseten pedig, wii (total: 278,801,383, t.r.: 5.81) vs ps3 (total: 124,471,690, t.r.: 5.93) fennallas. szerintem szivesen lemondana a szoni a nintendo javara a 12 szazad tie ratio elonyerol cserebe az eladott szoverek szamaert.
    nem akarom egyik ceget sem isteniteni, de nagyon ugytunik h. az n mar volt sorozni a next gen. konzolja profitjabol, a masik kettot nem tartom valoszinunek :)
  • trsi
    :) az en pontatlansagom ill. a te logikai hibad miatt, egymas mellett elbeszelunk :), szerinted mibol van a szoninak heti bontasban bevetele, 1-1 sw-bol vagy a heten eladott ossz sw-bol? hat az utobbibol! :) es amikor megjelenik 1 exkluziv huzonev (v. tobb), te lattal ps3 sw "ossz" eladasi vezetest heti listan, hat nem valoszinu (ill. ha volt is az a legfeherebb hollo lehetett a feher hollok kozt :) ). az altalad emlitett heten is (csak) 2. volt a listan a ps3, majd visszakuszott a kov. heten a ra jellemzo 4. helyre (a tobbi ps eladashoz :) ). es itt jon az amirol kb. a cikk is szol, h. jo lenne tobb ps3-t eladni, h. tobb sw fogyjon, azaz arat csokkenteni. bar az is lehet h. teljesen rendben van a hw ill. a sw eladas ugy onmagaban, de a konkurenciaval egyutt, finoman mondva is gyengusz. ha levinnek az arat a wii arahoz, az nagyon valoszinu h. kereslet novekedest hozna, majd sw eladas novekedest, de az is valoszinu h. az x360-t a m ingye adna mondjuk online elofizetessel, az n pedig a wii arat akkor is novelne :), de tudjuk h. ilyentol nem kell tartani, mivel a szoni nem eleg tokos hozza es ott van az a csunya eros jen is ugye :))
  • dez
    Ami a tie-rátát illeti, a PS3 a 2., a Wii csak a 3., és utánuk jön csak a többi konzol. Ez sem olyan rossz, mint ahogy beállítottad.
  • dez
    Igen, lehetett látni, hogy bár nem az ellenkezőjét állítottad a valóságnak, csak épp erősen túloztál. :)

Most is miről beszélsz? Csak 1 hetet kellett volna visszalapoznod: múlt héten nr.1 PS3-Killzone 2. Nr. 2 PS3-Yakuza 3 (pedig csak Japánban árulják). És nem az első eset. Olyat meg X360-nál sem nagyon láttam, hogy több hétig vezesse valami a toplistát.

Talán le kellene venned most már azt a szemüveget, nem látsz ki az M és S mögűl. :)
  • MerlinW
    "A M$-nek mindíg is nagyobb mozgástere lesz pénzügyileg, ennek ellenére ők nem vesznek ki több pénzt a konzol üzletből mint amennyit betettek, márpedig a Sony meg a Nintendo igen, nekik ez a kenyérkereső üzletáguk."

Nintendo-nak az. Sony-nak a a konzolpiac messze nem a kenyérkereső ága...:D Maximum a zsebpénz kereső ága..:) Zeneipar (kiadók), kutatólaboratóriumok, hangtechnika, hang és video elektronika, adathordozók, mobiltelefonok, energiatárolók, és még sorolhatnám...
  • trsi
    na, en is utana neztem, az irt szamok, saccra (regebbi emlekek alapjan) voltak, es valoban van a ps3-nal "1" 5 mil. folotti :), x360-nal is csak 5, 1x mil. egysem :), wii-nel is csak 9 ill. 4. wii, x360, ps3 linkeknel azert lehet latni h. mire gondoltam a vegszamok tekinteteben. tovabba legalabb az exkluziv cimeknel jol mutatna megjeleneskor 1-2 het eladasi lista vezetes, de ilyent ps3-nal nem lehet latni (ill. ha van is ilyen, a tobbi konzolenak csak toredeke), mig a masik kettonel azert lehet. a hozzaerto szakemberek levonhatnak azert ebbol nemi kovetkeztetest. kb. erre gondoltam az elozo posztban :). ha mar elkanyarodtunk a cikktol :), meg annyit jegyeznek meg, az is erdekes, h. a warez miatt a ps3-nak illene eladott gep/szoftver aranyban elsonek lennie, de nem az
  • dez
    Korábban egy darabig az volt a legolcsóbb BD lejátszó.
    (Aztán egy ideig a legolcsóbb (vagy egyetlen?) Profile 2.0-ás.)
  • Sir Ny
    kétlem, hogy bárki is csak azért vett volna PS-t, hogy BD filmeket nézzen. Olyan, mint boeing 747-est venni az ingyen sósmogyoróért.
  • dez
    A GOW és Halo3 kivételével (amik nem jöttek ki PS3-ra) Xbox360-on sincs a többi 5m felett, hanem jellemzően a 2-5m közötti sávban vannak, hasonlóan a PS3 exkluzívokhoz.
  • dez
    "az utobbi 2-nel az 1. hetekben tobb millio is elmegy, majd 5-1x millanal all meg, ilyent ps-nel nem lehet latni, meg a huzo neveknel sem."

Nos ilyen az Xbox360-nál sem látni, ami a 1x milliót illeti, de 5m fölött is kevés van. :P Az 5m nagyságrend meg a PS3-nál is megvan. Szóval mintha talán icipicit enyhén túloztál volna, nemde? :P

Szemezgettem párat:
    ----------------------- PS3 ----- X360
    Grand Theft Auto IV --- 5.5 ----- 6.9
    Call of Duty ------------ 3 ------- 5
    Call of Duty 4 ---------- 4 ----- 7.1
    Assassin's Creed ------ 3.3 ----- 4.4
  • Aramir
    Itt lehet hasonlítgatni a játékeladásokat, ha valakit érdekel:
    X360
    Ps3
  • Alien!
    talán azért nincs játékvásárlási láz a ps3-nál,mert egyrészről sokan csak BD playernek használják(2-3m ember tuti),másrészről kicsit érettebb a felhasználóréteg(sztem 20-25évtől felfelé)akik nem minden pénzüket játékra költik(és akiket valszeg legjobban érint a válság),harmadrészt pedig a rengeteg sikeres PS franchise széttagolja a vásárlókat...Míg az x-en van pár nagyon sikeres cím(halo széria,Geow)addig Ps3-ra jóval több,mindenféle stílusban...
  • dez
    Korábban a gépeken is jelentős mínusz volt, most már talán nem.
    Amit a szoftvereladásokról írsz, van benne igazság, de az Xbox360 vs. PS3 vonatkozásában nincs ilyen horribilis különbség (különben rég nem fejlesztenének és adnának ki az utóbbira semmit).
  • trsi
    ill. akkor talan tudnanak arat csokkenteni, ha blu-ray es a szofver eladasokkal tudnak kompenzalni, mivel a ps3 egyszeri minuszt csinal, a tobbi pedig tiszta pluszt. bar az eddigi tapasztalatok nem ezt mutatjak, erdekes h. ps3-nal nem jellemzo az a mar-mar hiszterikus szofver vasarlas ami x360-nal es wii-nel. az utobbi 2-nel az 1. hetekben tobb millio is elmegy, majd 5-1x millanal all meg, ilyent ps-nel nem lehet latni, meg a huzo neveknel sem.
  • trsi
    nagyon valoszinu h. ezert emelnek, es nagyon valoszinu h. ezert nem fog csokkenteni arat a szoni. a japan jen elszamolasu cegeknek az eros jen egyenesen ervagas (nagy %-ban exportra dolgozva) arkompenzacio nelkul, tobbek kozott ez is rendesen benne volt a szoni majd 2 milliard deficiteben es a 16.000 ember elkuldeseben. en nagyon-nagyon csodalkoznek ha ennek ellenere csokkentenenek arat, szerintem elegge nagy sz@rban vannak mostansag, nem lennek szoni reszvenyes. kulonbozo atszervezesek is erre utalnak.
  • Aramir
    Gondolom a Nintendo megteheti az áremelést, így is kétszerannyi Wii fogy, mint Ps3.
  • Aramir
    Mit nem értesz ezen? Majdnem a fele annyi jent ér egy angol font, mint két éve, és a Nintendo gondolom megelégelte ezt az állapotot.
  • trsi
    igen, de a sony eseteben is ez a helyzet
  • Sir Ny
    ???
  • Aramir
    Mivel gyenge az Angol font a japán jenhez hépest.
  • trsi
    megy itt az okoskodas h. a sonynak arat kellene csokkenteni, kozben a nintendo pedig arat emel. LOL
  • dez
    Goto #19.
  • dez
    LOL, a PS2 éppen most márciusban 10 éves, és még most is elég kelendő, és egy sor új játék jön ki hozzá, de a régebbiek között is van jópár jópofa. Néhány ismerősöm pl. most már a gyerekével játszik rajta. Nem mindenki kíváncsi a GTA4-re és hasonlókra.
  • narumon
    "De arra a kérdésre, hogy akkor most miért nem támogatják a PS3-at, amikor már abból is hasonló nagyságrend kelt és kel el, már nem tudott válaszolni."

Pedig egyszerű. A Ps3 játékok nem fogynak olyan jól. Sok otthonban a PS3 a BR lejátszóként van jelen és nem játékkonzolként.
  • narumon
    "Egy konzolt 10 évig is elhasznál az ember"

Ki a F**z használ egy konzolt tiz évig? Egy kocsit, egy mosógépet sem használsz annyi ideig pedig azok nagyságrendekkel többe kerülnek (legalábbis a kocsi :D)
  • Aramir
    Lehet, nemtudom, de ezt a pontot tavaly év vége felé értel ez az MS, itt legalábbis már ezt írják:
    http://www.forbes.com/2008/11/28/nintendo-wii-wii2-tech-personal-cz-cs-1201wii.html
    Nemnagyon találni erről pontos infót
  • dez
    Szerintem is arra gondolt.

"Break even point (BEP) is the point where the revenue is equal to total cost."

Szerintem a total costban benne van az R&D is.