61
  • item
    Megjelent az opera 9.64
  • Andr0
    az index roszul szokta fordítani a cikkeket vagy nem teljesen cikket fordít le (ha megnézed a forrása a cikkednek ugyan az amit "ozric" használt fel... sone bízz az indexben:) használj inkább origo-t
  • 5c0rp330n
    ha megjelent volna, az sem érdekelné a kutyát sem.
  • Aramir
    Nekem mindegy, Operát használok, csak lent elindúlt egy IE-Firefox vita, gondoltam feldobom a hangulatot egy kicsit :D
  • ozric
    OKÉ, akkor számháborúzzunk!

2008 évi adatok, forrás alul.

Bőngészők sebezhetőségei:
    Internet Explorer: 31
    Safari: 32
    Opera: 30
    Firefox: 115

Bővítmények sebezhetőségei (plug-in):
    Firefox Extension: 1
    Opera Widget: 0
    ActiveX: 366
    Java: 54
    Flash: 19
    Quicktime: 30

Azaz, ha az egész szoftvert nézzük (ami fut gépen, és nem papírtermkeket), akkor könnyű belátni, az Internet Explorer 281 hibával többet tartalmaz, mint a Firefox (az ActiveX miatt).

Javítatlan sebezhetőségek (2008 év végén):
    Internet Explorer 7.x: 18%
    Firefox 3.0.x: 0%

Tehát az Internet Explorer jelentős mennyiségű ismert, de nem javított sebezhetőséget tartalmaz.

Hibák átlagos javítási ideje:
    Firefox: 43 nap
    Internet Explorer: 137 nap

Összegezve (2008 évi adatok):

Internet Explorer: 31 sebezhetőség az alap rendszerben, 469 sebezhetőség a bővítményekben, az alap hibák 18%-a nincs javítva, átlagosan 137 nap a javítási idő (4,5 hónap).

Firefox: 115 sebezhetőség az alap rendszerben, 104 sebezhetőség a bővítményekben, az alap hibák 100%-a ki van javítva, átlagosan 43 nap a javítási idő (1,4 hónap).

Hogy melyik jó és melyik rossz, illetve kinek mi fontos döntse el saját maga (aki meg nem képes rá, maradjon csendben).

Forrás:
    http://secunia.com/gfx/Secunia2008Report.pdf
    http://secunia.com/advisories/product/12366/?task=statistics_2008
    http://secunia.com/advisories/product/19089/?task=statistics_2008
  • Dodo55
    Én amúgy képtelen vagyok megérteni azokat az embereket, akik rendelkeznek legalább minimális ismeretekkel, és mégis IE-t használnak.
    Amikor még nem volt FF, akkor még én is IE-t használtam(6-ot), de az már nagyon régen volt, akkoriban még nem voltak elég fejlettek az alternatív, vagy mondjuk azt igazi böngészők.

Kb 3 dolog van, ami miatt számomra használhatatlan az IE:
    -Ingadozó sebesség: sok oldalt gyorsabban tölt be, mint a FF, de ha képek, vagy beágyazott objektumok vannak, akkor képes másodpercekre jéggé fagyni, majd hirtelen ismét begyorsulni. Ennél idegesítőbb dolog nincs. KB olyan, mint amikor egy játék fut 100FPS-el, és 10 másodpercenként 2 másodpercig lemegy 10-re, majd ismét 100 lesz.

-HTML Inkompatibilitás: Mikor még kezdőbb voltam weblapszerkesztésben, és kénytelen voltam a hiányos tudásom miatt valamit bonyolultabb html kóddal megoldani(pl elég összetett table szerkezet), akkor az pont úgy nézett ki FF-ban, meg minden más böngészőben, mint ahogy terveztem, de IE-ben felismerhetetlen volt általában, de a legkevesebb az volt, hogy szegélyekkel volt gond, vagy pár pixeles spacing hibák voltak. Tudom, hogy ez kiküszöbölhető, de emiatt egy egyszerű weblap elkészítéséhez is sokkal nagyobb tudás szükséges, mint ami elvárható lenne.

-Vírusok/Spyware-ek/Adware-ek: Ez gondolom egyértelmű. Elég egy ártalmatlannak tűnő reklám IE alatt, és a következő pillanatban 20 idegen process fut a taskmanagerben...

A 4. dolog pedig IE7-ben a UI layout. Egyszerűen olyan, mintha meg lenne tükrözve a monitorom, semmi sem áll kézre, kb forradalmi újítás lenne bevezetni az IE8-ban még a régi IE6 UI-t is.
  • Palinko
    ja én is arra gondoltam már, valahogy meg kéne oldani :)
  • brodix
    nem tudom,hogy tölthető-e,de én egyszer kipróbáltam a Windows 7-et,és abban már Internet Explorer 8 volt.
    Azonban megismétlem,lehet,hogy még nem lehet külön letölteni,meg lehet,hogy csak beta volt az is,nem néztem meg alaposabban!
  • LMNO
    "Az IE 7-et is veri a Firefox, mert a többség az IE userek közül a 6-ost használja"
    Ennek aztán van értelme :)
    Amúgy meg nincs kedvem vitatkozni veled, ha szerinted megjelent az IE8, akkor legyél boldog ezzel a gondolattal
  • Aramir
    http://index.hu/tech/biztonsag/2009/03/06/a_firefox_a_legkevesbe_biztonsagos_bongeszo/

FLÉM ON? :D
  • Ravkin
    Acid3 teszt ? Most komolyan... gratuláljak a rókának hogy elérte a 93 at ? Már csak az ördögi explorer nem tudja teljesíteni, és húzzuk le gyorsan a wc-n ???

Jahhhh... hogy az explorerel nem csak kávét főznek hanem néha weblapokat is nézegetnek az acid meg le van szarva jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

Meg jöhetnek a nagy firefox fanok feszítve hogy ők már váltottak jeeeee, ettől megváltozik az életem igeeeen....

Most már csak gettokiki hiányzik hogy jól lehurrogja az ms-t meg a termékeit, amit ugyebár ő nem telepít fel soha mégis használja hurrá,

• Ghotler
    Palinko, arról valószínűleg nem a firefox tehet hanem a flash objektumok
  • Narxis
    Nem kell hangsúlyoznom ugye? KIADÁSRA jelölt változat. Ez még nem mentség ha valaki nem használja. Az IE 7-et is veri a Firefox, mert a többség az IE userek közül a 6-ost használja. Ennyit erről, fail vagy kisfiam, nagyon fail. :)
  • Palinko
    nekem ubuntu alatt nagyon bepörgeti a procit, és ezért van olyan hogy kattolok és kell várnom 20 másodpercet még végrehajtja, van mikor kilövöm, és újraindítom akkor megjavul de nem mindig. remélem ezt is javítani fogják, várom már én is.
  • Bmx01
    hát nem tom én most frissítettem a firefox-omat 3.0.7-re
    hát kíváncsi leszek a beta változatra
  • LMNO
    "A public RC (release candidate) was released on January 26, 2009, and the final release is scheduled to follow it later in the year."

http://en.wikipedia.org/wiki/Internet_Explorer_8
  • Lost Lont
    Azért remélem az összeomlás-esetek számát is csökkentik majd. (a 2.0-val ellentétben ugyanis a 3.0-ás nálam sokszor járt így) Meg az egyéb bugokat is, pl. hogy akkor is induljon el, ha épp kiléptem belőle, és megint megnyitnám (már fut a Firefox blabla.)
  • Narxis
    Már, hogy ne jelent volna meg? Letölthető XP-re, Vistara is, a Win 7 tesztelők alapból azt kapják. Ne viccelődjünk.
  • bertino
    fail.
  • LMNO
    mivel még meg sem jelent az IE8 ...
  • roliika
    Gyere gyere rókakoma! :) Az egyik weboldalam statisztikai mérései szerint kis hazánkban a felhasználók háromnegyede használja a tüzesrókát!

Ezt támasztja alá azis, hogy múltkor voltam egy Microsoft rendezvényen ahol azért leginkább MS fanok találhatók..400 emberről volt szó...megkérdezték, ki használja az IE8-at..ha jól emlékszem 3 ember tette fel a kezét....a Firefox kérdésre meg majdnem mindenki....mégegyszer mondom hazai MS rendezvény. :D