59
  • Adenoma
    de amúgy az sg.hu-t nem érdekli, hogy a cikkíróik segghülyék? azt nem hozzátok le, hogy meg is halhatnak a piratebay adminjai, sőt arra is van esély, hogy HIV fertőzöttek lesznek, sőt, még akár a holdon is mászklhatnak jövőre.
    btw MINDENKI börtönbe kerülhet, aki ellen büntető per van érvényben, és a kiszabható büntetések között szerepel a börtönbüntetés. Ez újdonság erejével csapta meg a kedves cikkírót, amikor ilyen címt választott?
  • Adenoma
    friss 3 napos cikk, nyami
  • Balintos
    A legszebb az egészben, hogy valószínűleg akinek a zenéjét tárolod az artisjusos matricás CD-n, az egy fillért nem lát belőle.
  • Epikurosz
    Szerintem a Kalóz-öböl üzemeltetőinek fel kellene tenniük a Budapest Klezmer Band dalait is, és akkor senki sem foglalkozna velük, mert ki merné magára venni az antiszemitizmus ódiumát?
  • bakagaijin
    RIAA Vs Baidu + Yahoo.

Az első perben Baidu nyer, Yahoo veszít. A fenti link már a Round 2 :).
  • bakagaijin
    Egész pontosan. Emiatt már perelték a kínai keresőt a Baidu-t is. A guglival egyelőre nem kötözködtek.
  • Szefmester
    szóval ha csinálok egy akármilyen keresőmotort, és teledobálom reklámokkal, és hülyére keresem magam akkor leültethetnek mert pénzt kerestem?

kb ez jön le nekem a zeneipar vergődéséből..
  • bigjoe
    .....illetve, ha megvan a végleges le is kellene forditani. -> Angol, német, spanyol, stb-re.
  • bigjoe
    Valami ilyesmit kellene elterjeszteni az interneten..
    Persze nem vagyok túl erős fogalmazás ügyileg,..
    Szóval, ha valaki egyetért át is fogalmazhatja.
    Illetve, ha megvan a végleges le is kellene forditani.
    -------------------

Felhivás Demonstrációra az Internetes társadalom (és családtagjaik) felé.
    Szerzői jogi szervezetek és a kiadók ellen.
    A tárgya: DVD filmek és Cd lemezek vásárlásának a megtagadása.

Aki nem ért azzal egyet, hogy:
    - Online kutakodnak ellene.
    - Bezárják és perbe fogják a fájl megosztó portálok embereit. (The pirate bay)
    - Vélt károk alapján ítéltetnek kártérítést.

Ne vegyen Cd-t/DVD/Blue ray hordózón tartott tartalmakat: 2009.03.31-tól 04.06-ig ((14.hét))

• bakagaijin
    Igen, érdekes módon a torrentet mondják az egyik legelosztottabb hálózatnak (ami igaz is abból a szempontból, hogy ha elindult akkor központi szerver nélkül is üzemel). Donkey esetén pl nincs semmi központi file, egy mezei hash van és kész, viszont kell(enek) a szerver(ek). Mi a következő technológiai lépés?

Hmm, jobban belegondolva ez nem más, mint egy hatékonyabb tömörítési eljárás. Több GB-ból csinál pár kB-ot. Igaz a kitömörítéshez szükség van az internetre :).
  • hottold
    Hidegre kerülhetnek az ACTA és a RIA vezérigazgatói
  • szily3
    Ha netán meg is nyernék a pert, biztos nem tudnák őket lecsukatni, ha meg le is csuknák őket, olyan felháborodást keltene, hogy a szórakoztatóipar 10 évig azt kéne halgassa, az adminokat pedig egyből az Internet hőseinek lehetne kikiáltani!!!
  • gadna
    Azt nem tudom milyen jogon perelnek egyáltalán. Ugyanis a CD-ken már van szerzőidíj, a pendrive is már beletartozik, lassan a wincestereken is lesz, amit ugye azért fizet ki a vevő, hogy a zenészek, stb. megkapják a pénzüket. Akkor most ha valaki vesz egy albumot, akkor kétszer fizet érte, ha van egy CD-je. Inkább ebbe az irányba kéne elindulni a vádlóknak a megoldás felé.
  • DjDano
    Ez nem egészen így van a torrent fájlokat ők tárolják, ami nélkül nem lehetne semmit megosztani :))
  • Riddick
    Remélem felmentik őket. Mert ennyi erővel beperelheti a Tescót is ,hogy árul késeket amivel kilehet nyírni valakit. Vagy bármelyik fegyverboltot is,mert hozzájárulnak,hogy ember életek kerülhetnek veszélybe.Az meg csak veszélyesebb dolog,mint az úgymond károkozás,az "elmaradt haszon" miatt. Bár az emberek 95% a inkább nem venné meg azt a dolgot,amit letölt,mert sajnálja érte a pénzt! ;)
  • P3h3ly
    Tényleg? Mit is tettek/tesznek? Írtak/csináltattak egy keresőmotort ami torrentekre keres rá, semmi több, nem tárolnak illegális tartalmat sem semmit, ezzel az erővel felelősségre lehet vonni az egész internetet mert elősegíti az illegális letöltéseket hogy egy ilyen hálózat létezik...
  • n3whous3
    ugyan már milyen ok az, hogy "mert pénzt kerestek vele". Az egész csak azért van, hogy keressék az okot az egészre. Csúnya dolgot tettek/tesznek, de most nemtom ti hogy gondoljátok, ha csak hobbi lett volna, akkor is ugyanaz a helyzet...
  • bertino
    "Börtönbe kerülhetnek a Pirate Bay adminjai"

szerintem nem.
  • Carloska
    fizetnek nekem 200 ezer dollárt leülöm helyettük az egy évet :D