59
  • Willenbrock
    Én persze letöltöttem és-bár nem rossz film-közel sem ér ennyit,még a felét sem.
  • Willenbrock
    Komáromi Tescoban láttam-már vagy 4 hónapja 7900 Ft-os címke van rajta.Eleinte nem akartam hinni a szememnek.Leshetik ki lesz olyan barom hogy ennyit adjon érte.Lehet az is hogy elcseszték a beárazását.
  • chuky123
    Bocs DjDano. Gadha 7# es kommentjére akartam válaszolni.
  • chuky123
    Csak Magyarországon szednek jogdíjjat üres adathordozókért (cd/dvd) a magyar jogvédédő artijuice. Áprilistól pedig a pendrive-okra is ki akarják vetni.
    Ezért olcsobb kintröl (Szlovákiából) megrendelni a "nyersanyagot".
  • Epikurosz
    A Kalóz-öbölbe is feltöltheted a saját szerzeményeid, amelyeket legálisan terjeszthetsz. Biztos van ilyen is ott.
  • Zoleeca
    Az egeret és minotort sokmindenre lehet használni, a piratebayt meg arra amire.
  • Reg5
    Lol! Akkor már a egér+monitor gyártókat is lehetne perelni, mivel előbbivel a letöltésre kattolok, és így indítom a torrent letöltését, utóbbival meg látom a torrentek listját és tudok közülük választani...
    Sőt, ilyen elven mindnen szarra rá lehetne húzni, csak hülyeség.
  • gergelybátya
    Úgy is van.
  • mcganyol
    várom mikor perelik már be a winchester gyártókat is, hiszen ahhoz hogy az illegális tartalmak csere-beréje ilyen méreteket öltött, nem utolsó sorban nagy tárolókapacitású lemezek is szükségesek.
    sőt, ennyi erővel az áramszolgáltatók is hibásak, hiszen én speciel az elmű áramát felhasználva töltök le és nézek meg időnként filmeket... az elműtől is el kéne várni, hogy ellenőrizze, milyen célra használom az áramot, amit szolgáltat nekem? :)

azért mert az emberek nagy része egy szolgáltatást illegális célokra használ fel, attól még nem lesz maga a szolgáltatás illegális. ez elég abszurd.
  • Mas-Thief
    Miért nem adnak mondjuk 200 ft-ért mozijegyet film közbeni reklámokkal? A reklámozók fizethenék ki a mozijegy maradék részét.
    Sok más dobásuk már úgysincs.
  • zoltannemeth
    "7-8000 HUF kérnek el egy kicseszett DVD-filmért?(most láttam a Helyőrségért ennyit kérnek pl."és hol kérnek érte ennyit?XPRESS ÁR: 2890 Ft!!ilyen drága dvd film már nincs is!Ennyikért a Bluray filmek mennek!
    DE amúgy tényleg nevetséges hogy nem találnak semmi fogást,erre jönnek a reklámbevételekkel!Akkor mindent bezárni és mindenkit bezárni!
  • Epikurosz
    Egyébként, szeretném megjegyezni, hogy ezek a híres zeneszerzők, meg zeneszövegszerzők meg egyéb anyám tyúkja, a kabaréírókat ki nem felejtve, a nép szájából lopják a cuccot. A nép száján terjedő viccek, a folklór stb. nekik szabadon felhasználható forrás?

Például, az én gondolataim, ötleteim, szófordulataim stb. rendszeresen lopják a médiákok, főleg a ballib média, néha politikusok is.

Az én itteni beszólásaimból már BKV vagy MÁV reklám is lett ("Álljon meg a menet!", például).

Mit gondoltok, fizettek nekem egy fityinget is ezek a paraziták?

(c) Epikurosz, 2009. Minden jog fenntartva, a szomszédosak is!
  • Epikurosz
    Gyerekek!
    Vannak olyan tartalmak, amelyeket ingyért esetleg még megnéz az ember, de bolond lenne fizetni érte.
    Én pld. unalmamban esetleg meghallgatom Fenyő Miklós dalait, de nem veszek tőle Cd-t, a koncertjeire meg juszt se mennék el. Amúgy, még torrenten sem töltöm le a dalait, mert nem érdekelnek, csak példának hoztam fel.
    Amúgy, az alább említett Bp. Klezmer Band egyik számát a Youtube-on néztem meg, ingyért, oszt annyi elég is volt belőle.
    Nem is értem mi a baj ezzel a torrentezéssel?

Ott van a Skype kiegészítő, a Last.fm.
    Azon ingyen tudsz zeneszámokat meghallgatni. Ja, hogyha ŐK akarják, akkor okés, ha nem ők akarják, akkor illegális.
  • MiZo81
    TPB --> programokat, néhány cuccot kivéve legális tartalom ingyen --> reklámok (amiket nem kötelező nézni)

RTL, tv2 m1 --> műsorok nézése ingyen, legálisan (földi sugárzás) --> reklámok (amiket nem kötelező nézni)

Van különbség?
  • MiZo81
    illetve utolsó előtti mondatban: a csatornákat
  • MiZo81
    Desiderata: te még mindig nem érted, mit akarunk mondani.
    Én még soha nem fizettem a TPB-n semmiért.
    Eldöntedő kérdés: ingyen töltöttem?

!!! Zárójel: és a jó édesanyját az összes tévécsatornának!!!!!
    Bazmeg, ingyen van az RTL, a tv2, meg az m1.
    Mégis mi van? Egy csomó reklámot nézetnek meg velem. Bepereljük őket?
    Hiszen ez a három csatorna abból szerzi a látogatóit és azért tudja a reklámhelyeit busásan értékesíteni mert milliók nézik az oldalt.
    (És egyébként - a programokat kivéve, amik tényleg illegálisak - a magáncélú letöltés még torrenttel is legális.)
  • asdasdasd
    "torrent fájlokat tárol, letölthetővé teszi bárki számára és statisztikát ad, hogy ahhoz a torrenthez hány le- és feltöltő van éppen"

Meg persze a tracker szerverek szolgáltatják a letöltők és megosztók IP címeit, ami nélkül nem menne a filecsere.
    Tény hogy nincs nála illegális tartalom, az is tény, hogy nélküle meg nem lehetne ezeket egymás közt cserélgetni.
  • TeDDyRuSh
    Én sem értelek benneteket. A TPB ad egy ingyenes szolgáltatást, vagyis torrent fájlokat tárol, letölthetővé teszi bárki számára és statisztikát ad, hogy ahhoz a torrenthez hány le- és feltöltő van éppen. Az oldal bevételi forrását a szolgáltatás sikeréből fakadó magas látogatottság eredményezi, ami reklámok kihelyezésével váltható euróra. Kiderül, hogy ez a szolgáltatás nagyfokú visszaélésre ad lehetőséget, hisz illegális (ez nem vita téma) tartalmak is elérhetők elég nagy számban (sőőőt). Mi a teendő kedves bíróság? Ki a felelős?

Ne a tényeken vitatkozzunk már, hanem hogy a bíró milyen ítéletek között válogathat és mit lép.
  • WoodrowWilson
    Egy olyan volumenű oldalt mint a TPB te tudnál ingyen üzemeltetni?
  • Desiderata #40
    egy legális oldalt és egy illegálist azért durva összehasonlítani

a PB abból szerzi a látogatóit és azért tudja a reklámhelyeit búsásan értékesíteni mert milliók használják az oldalt az illegális tartalom miatt
    de ha tudományos és informatikai hírek lennének rajta 100-ad annyian se látogatnák

az "INGYEN TÖLTHETSZ" az valójában nem ingyenes, mert reklámok jelennek meg amik nekik bevételt hoz
    vagyis a PB-t és társait nem a közjó miatt üzemeltetik hanem a saját zsebük miatt, a warez pedig nem erről szól
  • MiZo81
    Összegezve: a Pirate Bay üzemeltetőinek abból nem származik haszna, hogy valakik le- és feltöltenek a segítségével.
  • MiZo81
    Csak hogy kicsit tisztábban lássunk:

1. SMS-webek, warez oldalak: emeltdíjaz sms-t kell küldeni, és aztán tölthetsz.
    Itt INGYEN NEM TÖLTHETSZ, tehát te, mint letöltő, fizetsz az illegális tartalomért.

2. The Pirate Bay: az oldalán vannak reklámszövegek, amiket nem kötelező elolvasni, és bármit INGYEN TÖLTHETSZ. Tehát te, mint letöltő, semmit nem fizetsz az oldal fenntartóinak. A bevételeik a legális reklámokból származnak.

3. sg.hu: na, és most nézzétek meg ezen cikk két oldalát, milyen szépen körbeveszik a reklámok (méghozzá google-reklámok is szép számmal). Akkor a Pirate Bay csak annyiban különbözik, hogy TÖK INGYEN szedhetsz még pl. mp3-makat. Megjegyzem, hogy itt sem kötelező elolvasni a reklámokat.
  • Desiderata #37
    ha nincs minimális közgazdasági ismereted akkor kár bármit is következtetned
  • Justil
    ezt a hozzászólásodat olvasva azt a következtetést kellett levonnom, hogy legalább olyan sötét vagy mint ezek a majmok akik a TPB-t perlik...
  • hottold
    szó sincs burkoltról ...
  • Tetsuo
    jah, en sem szeretem burkoltan :P
  • Vorpal
    1.1 millióért van itt valaki felhördülve? - nevetséges összeg - ahhoz képest amit leránt rólunk a zeneipar - ja és ha szigetre költöztetnék a szervert mit gondoltok miből fedeznék?

Nem feltétlenül isszák meg szivják el azt a pénzt - hátha vissza is forgatnák - ja akkor meg hirtelen megint hősök lennének?

pf - semmiből nem lesz semmi
  • Willenbrock
    Pénzéhes csürhe.Sérti őket hogy másnak is lehet bevétele-reklámokból.Nincs is internetes oldal reklámok nélkül-ez hülye megközelítés!Éppen a szórakoztatóipar dumál arról hogy milyen bevétele volt az adminoknak reklámból?És nekik?Mikor 7-8000 HUF kérnek el egy kicseszett DVD-filmért?(most láttam a Helyőrségért ennyit kérnek pl.)Nem hiszem hogy a költségek miatt ilyen magasak az árak-meg mert mindenki letölt-szöveg.Az árak azért olyanok amilyenek mert a kiadók és készítők extra profitot várnak!Ne csodálkozzanak ha a jónép nem lesz hajlandó annyit kifizetni.
  • szlovákiai hun
    "gondold már át te iq negatív!
    Robin Hood ellopta a szajrét a gazdagoktól és a szegényeknek adta

ellenben a legtöbb torrent oldal ellopja, de megvámolva adja át (nézz reklámot, fizess smst, támogass, stb.)
    ez kb. még mindig az a szint mint a másolt cd az kínai piacon

most ezen mit nem értesz?"

LOL, te ha rákattintasz egy reklám bannerra, akkor az pénzt vesz ki mint letöltő zsebéből, mert ilyen alapon az egész internetet is belehet perelni, a Google-tól kezdve a hárpia jogvédőkig, mert azok se nem kevés reklám bannert rakogatnak ki weblapokra......
  • Desiderata #30
    gondold már át te iq negatív!
    Robin Hood ellopta a szajrét a gazdagoktól és a szegényeknek adta

ellenben a legtöbb torrent oldal ellopja, de megvámolva adja át (nézz reklámot, fizess smst, támogass, stb.)
    ez kb. még mindig az a szint mint a másolt cd az kínai piacon

most ezen mit nem értesz?
  • USAMEN POWER
    Persze ! Még az előző The Pirate Bay-el foglalkozó cikkben pont a file cseréléssel volt a probléma, és hogy a torrent oldal nagy közvetítő, most meg maga az Adminokkal ? Rohadjon szájba a sok paraszt ! Unalmukban mást perelgessenek szerzői jogok védelme címszó alatt !
  • galedki
    na ná hogy van, ne legyünk már naivak... nem kell itten hősködni. kerestek a csávók, a tőttök jól jártak, most ért ide a bünti. találjon ki jobbat valaki, ha tud. amire én kiváncsi vagyok, hogy lecsukják-é az oldalt, ami most is vigan repeszt, és reklámoz... (2x-3x intenzitással :D), vagy ha lecsukják, ami igen valószínű, asszem, akkor mi lesz a nagy torrentezéssel? merthogy semmi, szvsz. ugyanúgy megy minden tovább, 1-2 napon (héten) belül. bibibi...
  • cateran
    Van a PB-en reklám? mi a szösz... Nekem nem fáj hogy van....
    Tegyél már különbséget te iq betyár a fizetős letöltés (sms web és tsai) illetve az INGYENES filemegosztás között,ahol a weboldal fenntartásáért (és persze némi hasznonért,jesszum!) OPCIONÁLISAN reklámoznak (én 1-et nem láttam még..igaz nem is kerestem)
  • szlovákiai hun
    A jogvédőket is akkor rácsmögé kell dugni!!!!!
  • Desiderata #25
    mesélj!
  • asdefge
    Hát ifjú barátom, Téged megvezettek, de rendesen. Nem baj. De ha összelapátolsz egy 50000 useres oldalt, mindezt hobbiból, akkor szólj, kifaggatlak mibe is fájt addig a dolog :-))
  • Desiderata #23
    évente 1,1 millió dollár bevétel és még pofázik a 4 admin minden hülyeséget, no comment
    remélem lecsukják őket 1 évre

itthon is egy kezemen megszámolom azokat a torrent oldalakat amik tényleg hobbiból futak, ahol nincs emeltdíjas sms, nincs támogatás, nincs reklám
    többi site csak a pénzszerzésről szól admin részéről
  • Vorpal
    Jaj hottod Gettóharcos má tolja a TORt? ,DDD - alig várom - főleg amikor képeket is rak be a hülyegyerek,D
  • Desiderata #21
    ez most burkolt zsidózás? mert nem kellene
  • asdasdasd
    A torrent file magában nem ér semmit, ha nincs hozzá tracker szerver.
    Amit a TPB üzemeltet. Viszont azon nincs reklám