59
  • jaspercry
    Szerintem senkinek nem hiánzol, engem meg nem tudsz azzal fenyegetni, hogy nem jössz haza,szerintem ne gyere...
  • G_ArchAngel #18
    Soha nem fogja megerteni egy jatekos kocka, hogy milyen, amikor dolgozni kell es teljesitmenyt nyujtani:-)
  • jaspercry
    Na kezdödik a fütyi rázás,(de láttam közelről) ,nekem nincsenek ilyen igényeim hogy csak kiveszem és bekapcsolom,hú király! Ezért ténleg érdekes imac szaladok veszek 2őt mert csak bekapcsolom....
  • G_ArchAngel #16
    Nem Magyarorszagon elek, de nem mondom, hogy leszarom, hogy mi van otthon - bar a hozzad hasonlok hozzaallasa miatt legszivesebben ezt tennem...
  • jaspercry
    Boccs de te miröl beszélsz ,nekem mindig drága volt a mac...ennek a vaálsághoz mi köze van?
    Core2 duo-val szerelve?!sima pc bakker(apple disignal) ezért kell érte sokkal többet fizetni..
    Azt ,hogy Amerikában mi van(melyik részén Mexicoba,vagy hol? az Usa-ban), az engem baromira nem érdekel,azt hogy itt mi van,csak az az számít!
    Szóval Apple fan boyok most rázhatjátok......
  • Turdus
    Ez tipikus válasz olyantól, aki még nem látott közelről mac-et.

Pont az a lényeg, hogy kiveszed a dobozból, ÉS MEGY. Nem kell telepíteni os-t, nem kell driverekre vadászni stb. Elfelejted, hogy milyen gépen dolgozol, csak a munkádra tudsz összpontosítani, és ez a lényeg. Winfos alatt képtelen vagyok elfelejteni, mert folyton előre pofátlankodik, hogy baj van vele.

Mellesleg én pont jó eur/ft aránynál vettem gépet, az egész 250 körül volt. Ha mindent meg kellene venni pc-ből és persze programokból, amik itt hozzá járnak, nem jöttem volna ki ilyen olcsón.
  • G_ArchAngel #13
    Az ev elejen nem volt lehuzas a viszonylag gyenge euro/dollar/font es erosnek tuno forint viszonya miatt 300e korul megvolt egy iMac, amit nagyon nem raksz ossze dzsunkaPC-bol es ilyen minosegu LCD panelbol, oprendszerrel, iLife-al.
    Az Apple termekei egy angolnak vagy nemetnek, de legfokepp egy amerikainak kozelsem megfizethetetlenek.
    Arrol meg nem a cupertinoi ceg tehet, hogy a forint/magyar gazdasag meg a recessziohoz kepest is melyzuhanasban van...
  • jaspercry
    pedig az vagy.....
  • jaspercry
    iMac egy sima pc(válogatott lofaszból)azt meg ,hogy milyen system fut rajta ,az csak a felhasználotól függ.Ha akarsz osx-el ,vagy linuxal,de akár vistával is dolgozhatsz ugyan ezen a gépen ,semmi különös nincs benne..
    Egyépként pont a napokba telepítettünk a havernál AMD X2-4200+kis masinára
    OS.X Leopard oprendszert ,nagyon király(kis szopás volt vele ,de jol müködik)
    Tehát ha most azember iMac-et szeretne az telepíts az OSX-et....
    aki szereti a windows-t az meg azt
    Kicsit lehúzásnak érzem az asztali PC-jét
    de a mac mini az tenleg király lehet...
  • G_ArchAngel #10
    Diablo3 miatt nem kell Windowst hasznalnod...
  • FlyingV
    én spec 2 nap alatt átálltam és egyszerűen hihetetlen. Windowst valószínűleg csak akkro fogok használni legközelebb önszántamból, ha megjelenik a Diablo3, ha kell valamilyen spec program miatt (biztos nem, Macre sokkal jobbak és nagyobb teljesítményűek vannak, bár pl egy mérnök nem osztanáa véleményem, de az én területemen így van), ha dolgoznom kell. Hihetetlen, milyen más minőségben, meg úgy mindenben egy Mac. Nem azt mondom, hogy a Windows szar, csak egy Apple harver+OS X összehasonlíthatatlanul jobb.

kvp: azért szerintem előbb próbálj ki egy Mac Pro-t, nyisd fel a 'motorháztetőt'.

magyar nyelvű változat meg Windows esetében szükséges, az Apple esetében is az lenne, ha hivatalosan is lennének végre itthon, de sok ismerős mondta, akik két szót nem értenek angolul, hogy eddig számítástechnikai analfabéta volt, most meg magabiztos júzer. Intuitív felület, gyors, egy-két segítséggel biztonságosnak mondható, stb, stb.

Az Apple fanboy-ozást most légyszi hagyjátok ki
  • G_ArchAngel #8
    Az, HP a csodalatos, egy honap alatt sikerult is 40e-ert billentyuzetet cserelniuk az NX-szerias notebookomban...
    Soha jobb es ugyfelbaratabb rendszert nem kivannek senkinek...
  • G_ArchAngel #7
    Hja, nekem is kb. 1 nap volt, pedig elotte csak foton lattam OSX-et...
    Iszonyat nehez idok voltak, mire a Windows utan megszoktam egy logikus, felhasznalobarat rendszert...

Mennyire megerne par tizezer user miatt magyarul fejleszteni, mikor ezek fele amugyis hackintosht hasznal!
    Igazi gazdasagi elorelepes lenne, mivel a magyar amugyis az IT-vilag hivatalos nyelve...
  • Turdus
    Igazad van, tényleg kemény meló átállni, nekem hetekig tartott. Ellenben visszaállni 3 hónap alatt sem sikerült. Reflexből nyomom a mac-es gyorsbillentyűket winfos alatt, aztán meg nézek bambán, hogy miért nem érti :-)

Mellesleg én kifejezetten örülök annak, hogy végre nem magyar. A rendszer (számomra) igenis legyen angol, ezt szoktam meg az elmúlt majd' húsz évben. Emlékszem, mikor a legelső magyar win98-ra kellett volna hálózatot varázsolunk, és nem sikerült. Egyszerűen gőzünk sem volt, melyik mező mi.

Az én véleményem az, ha valaki tényleg munkára használja, nem játékra, akkor kicsiny hazánkban is nagyon jó. A munka alatt azt értem, hogy még sose tettem be a lábam az AppleStore-ba :-) Egyszerűen nem kellett (a telepítő lemezen teljes fejlesztőkörnyezet is van, java-val, gcc-vel és gnumake-el, plusz a jogosultság és hálózatkezelése bsd alapú, és az összes tool fenn van. Webfejlesztésre is kiválóan alkalmas, mert alapból van apache+php, és fut a photoshop is).
  • kvp
    Ennel mar akkor is jobban jar az ember, ha vesz egy hp munkaallomast. A hardver ugyanaz (valojaban a kinai gyarto is), de a szervizhatter egy fokkal jobb. Es windows-bol van magyar nyelvu valtozat.
  • acdc
    Jogos az apple ne nem csinal tenleg de azert megoldhato

http://www2.apple.hu/downloads/localization/
  • Griphons
    Aki eddig Pc-vel küzdött, az készüljön rá, hogy egy Mac-re átállni kemény meló, én első benyomásként legszivesebben az ablakon vágtam volna ki haver macbookját annyira felidegelt.
    Ráadásul az apple nem fejleszt magyar nyelvre semmit, úgyhogy magyar osx-et el lehet felejteni - legfeljebb buhera megoldások vannak. Emellett pedig support is csak pesten van - bigfalu fújj.

Egyszóval: nem kell ájuldozni, hogy a mac milyen jó, mert kicsiny hazánkba egyáltalán nem jó. Kb olyan mintha vki egy Hammerrel szeretne furikázni.
  • Tzupi
    Igen sajnos, magyar ember szamara eleg fogszivos egy apple ara :/
  • smv
    Frissítések mellé emberi árak is jól jönnének. Esetleg a kifutó modellekre...