24
  • roliika
    #24
    Egyébként a prog.hu-val és pcforum.hu-val mi a rák történt? 3-4 napja állnak!
  • USAMEN POWER
    #23
    A számítástechnikát nem lehet megtanulni valóban ! Azt csak megérteni és kitapasztalni lehet ! És hogy valaki nagyon vágjon mindent ahhoz évek kellenek...
  • Tetsuo
    #22
    Az urhajokrol nem irhat, csak a fuckin' lényekrol?? (Kulonben is azt beszelik, - de te mint benfentes, biztos jobban tudod ;) - h a '47es Roswelli eset utan hamarosan meghaltak az idegenek, viszont a repulo alkalmatossag megmaradt. Megaztan 1 urkutatasi hivatalt biztos jobban erdekel egy idegen repulo technologia mint 1 bena pilota.) :P
    Amugy a magyar koznyelv az ufonautakat, ugy is mondja h ufó.
    A lenyeg, h valszeg az angol hackerkocsognek (ill csak script kiddie ugye, mielott belek5sz) lesz ideje meg Bibliat forditani is..

  • torreadorz
    #21
    Ja meg a másik nagy kedvencem amikor bármelyik filmben bemegy az ürge a gépterembe egy puskával, majd szétlövi az összes monitort :)
    Ezzel aztán jól elintézte a rendszert. De legalább látványos...
  • torreadorz
    #20
    "mi 3 dimenzios rendszereket használunk ezért sokkal gyorsabb minden", snitt, majd mutatnak 6-7 monitort mint egy rubikockába elrendezve... hát igen tényleg 3d-s rendszer... :)
    Kardhal rulez
  • roliika
    #19
    Sok monitor..nem tok..javítva.. :D
  • roliika
    #18
    No...tehát ha egy rossz kamerát házilag megjavítok akkor énis hekker vagyok? Hú ezt nemis tudtam. :) Tehát a hecker konferencia az bütykölő/gányolók konferenciája. :DD Kevin Mitnick is kis garázs buherátor. :D

    Amúgy..ha megnézzük valóban a csalások nagyrésze, nem egy évekig fejlesztett dolgon alapulnak..csak arról van szó, hogy jól ismeri az adott technológiát (fűnyírás vagy programozás ez most mindegy), és ismeri a hibáit/gyenge pontjait.

    Pl ha valaki weboldalt készít, és adatbázisos, de a kapcsolatot nem zárja le, akkor egy kezdő is igen könnyen tudja törölni az egész adatbázist, vagy bármilyen vicces/káros adatot beleírhat. Ezt a média leginkább oldal feltörésnek hívja. Nincs benne se oldal, se törés amúgy helyes. :D

    Meg ezek a bankkaris csalások...ittis az emberi hülyeség van kihasználva, hogy júzer kariját megeszi a gép, és otthagyja....vagy mailben megadja a jelszavát és felhasználónevét...ez nem feltörés..nincs olyan hogy feltörés...olyan van, hogy buta emberek. Vagy vállalati w-lanos net nincs titkosítva még alapszinten sem..mert jóaz úgyis...erre most mit mondjak...lehetne elég sokáig sorolni.

    Múlkor barátom meglátogatott, és mondta, hogy tudja hogy programozgatok..de hol van a tok monitor? Nem értettem miről beszél. Aztán mondta hogy mert a filmekben az van, hogy rock szól, 4 monitort bámul a csávó mindenféle kódok futnak, meg ablakok pörögnek meg csipog minden...megmutattam neki milyen egy egyszerű program..hogy készül...elég meglepődve mondta..hogy ja...csak ennyi?

    Túl van misztifikálva az egész számítástechnika. Köszönetően a médiának, és a filmeknek ahol nem eladható az, hogy egy emberke ül a gép elött, néz egy monitort és írja szépen mondat szerűen a parancsokat, és kattogtat a grafikus felületen....köszönhető annak, hogy egyesek félnek a számítástechnikától, mert az bonyolult és nem lehet megtanulni...hát nem nehezebb mint egy 3 fogásos ételt jól elkészíteni...köszönhetően annak, hogy ma az informatika oktatás alulmúlja önmagát (GDF forever), köszönhetően annak, hogy értelmesen egy egy témát az oktatók jó része képtelen elmondani..mert nem érdekli mit ad át és hogyan a 90 000ft-jáért...és mert azért mert akit érdekel...mozaikszavakat használ..noha itt van a magyar nyelvünk..minden angol szó kifejezhető vele érthetően...és akkor nem maradnának sötét foltok, és nem lenne egy misztikus tudomány ág (tudomány...játék)a számítástechnika.
  • torreadorz
    #17
    Nézd, valamilyen szinted neked igazad van. Valamikor ezek a szavak jelentettek valami más is. Ez azért volt mert régen az informatikai egy szük szubkultúra része volt, ahol jelentett valamit az hogy az egyik vagy másik csapatba tartozol és ezt ki is kellet érdemelni.

    Mára azonban a világ nagyott változott. Emberek millió kezdték el használni a számitógépet akiknek nem jelent semmit ezeknek a szavaknak az árnyalatnyi különbsége. És ez igazából rendben is van igy, hisz ha egy hacker betör valahová joindulatból és közli a tulajjal hogy itt és itt sebezhető rések vannak akkor ő most fehér kalapos vagy nem? És ha következő alkalommal "elfelejt" szólni? Aztán, ha feltöröm a drm védelmét, és a programot közkincsé teszem, akkor én mi vagyok? Melyik szemszögből? Hisz sok ember szemében lehet hogy én leszek az isten, de más szemszögből meg lehet hogy büncselekménynek minősül az érvényben lévő törvények szerint...
    És hát erről maguk a "hackerek" is tehetnek, hisz ma már mindenkiből "lehet" hacker ugyanugy ahogy rendszergazda is. Hisz gondolj bele, ma már mindenki rendszergazdának minősiti magát aki egyszer is képes volt újrarakni a windowsát, és mindenki hackernek hiszi magát aki ismeri hogy a windows indulásakor f8-ra bejön a csökkentett mód és sok ember nem ad rendszergazdai jelszót a gépének...
  • mumpic
    #16
    De a médiának köszönhetően most ez az alapállás, hogy a hacker = bűnöző. A te példáddal élve ez olyan, mintha elfelejtettük volna hogy a dugattyús motoros gépek repülők lennének, és ma már csak a sugárhajtóművesek azok.
  • homeless
    #15
    Látom nem érted amit mondok. Az egy dolog, hogy előbb létezett a hacker kifejezés, és rendben is van, hogy a számítástechnikában azokat hívjuk így akik "bütykölnek", fejlesztenek, stb... De szerinted egy ilyen ember nem lehet bűnöző? Nem használhatja fel a tehetségét arra, hogy betörjön bizonyos helyekre? Visszatérve a villanyszerelős példára. Villanyszerelők is tudnak csinálni olyan kütyüt ami visszafele pörgeti a villanyórát. Na most ha csinál egyet egy villanyszerelő, akkor ő onnantól kezdve nem lesz villanyszerelő hanem neki is kitalálnak valami nyomorék elnevezést, és majd minden villanyszerelős hírnél bejönnek az aktivisták megvédeni az "igazi" villanyszerelőket?

    "Amúgy meg, szerinted a linux kernel fejlesztéséért hányan kapnak pénzt?"
    Elég sokan.
  • torreadorz
    #14
    Te meg azt értsd már meg hogy senkit sem érdekel hogy mikor jelent meg a hacker kifejezés és hogy az akkor mit jelentett. Mára már nem azt jelenti.
    Én sem probálok meg vitatkozni azzal hogy a repülő az csak az orrmotoros repülő lehet mert hát arra mondták előszőr...
    az f16os meg nem repülő mert nincs motorja csak sugárhajtómüve
  • mumpic
    #13
    Mondom, olvasd el azt a nyomorult könyvet, vagy a témában bármelyiket. Sokkal előbb létezett a hacker kifejezés, mint hogy a számítógépes bűnözés fogalma megjelent. Nem valaki kitalálta, hanem így hívták magukat eleve.
    Amúgy meg, szerinted a linux kernel fejlesztéséért hányan kapnak pénzt? Torvalds biztos nem, pedig ő az első ember.
  • homeless
    #12
    Ez is mekkora kamu... Egy hacker nem lehet bűnöző? Ez kb olyan mintha azt mondanád, hogy egy villanyszerelő nem ölhet embert. Valami fasz régen kitalálta, hogy modernkori robin hoodot csinál a hackerekből, és elkezdte terjeszteni, hogy a hackerek nem is bűnözők hanem ők fejlesztik a linuxot:))) És igazából a crackerek a gonosz bűnözők:D Úristen. Az igazság az, hogy vannak jó hackerek meg rossz hackerek.


    Ezen a jól fizető álláson még mindig röhögök. Volt régen valami magyar arc, aki értékes adatokat lopott a siemenstől vagy az erricsontól, már nem emlékszek. Ő is azért csinálta, hogy majd valami jókis állást adnak neki, de még mindig börtönben ül:D Pedig ő nem annyit csinált, hogy belépegetett olyan helyekre ahová nem is kell jelszó:)
  • torreadorz
    #11
    "A hacker még mindig nem bűnöző"
    Ez már rég egy és ugyanaz az emberek tudatában. Olyan ez mint meggyőzni az embereket arról hogy ők nem elengedett kézzel bicikliznek hanem elengedett kormánnyal (pedig az utobbi az igaz)
  • mumpic
    #10
    A hacker még mindig nem bűnöző. Ez az ember nem hacker. To hack, jelentése bütykölni. A hackerek legtöbbször az opensource közösség tagjai, és ingyen és bérmentve készítenek programokat. Ajánlom mindenkinek a témában Eric Steve Raymond - Katedrális és a bazár cínű könyvét.

    Az asperger szindróma meg kamu, egy idióta teszt kitöltésével "állapítják" meg, hogy abban szenvedsz-e. Egyszer nekem is kijött hogy asperger szindrómás vagyok, meg egy csomó ismerősömnek is.
  • torreadorz
    #9
    "Lecsukják majd alkut kínál neki vmelyik szervezet és jó fizetéssel ellenőrzés alatt tesztelheti majd a rendszereket, vagy katonaságba építik be..ugye mostanában épült ki a cyber hadtest...nem engedhetik meg maguknak, h a börtönben vesszen el egy ilyen informatikai tudású ember....azért nem teremnek minden bokorban"

    uristen, ekkora hülyeséget is rég olvastam már. Minden egyes mondtata kisebb gyöngyszem...
    -Milyen tudású ember? Aki képes volt feltörni a nasa egy bárki által látogatható könyvtárában lévő számitógépet amin a jelszó egy enter volt, és még el is kapták?
    -Ugye van a mondás hogy olyan klubnak nem akarok a tagja lenni amelyik felvenne. Kicsit kiforditva, az amerikaiak nem olyan hackert akarnak akit ők is el tudnak kapni hanem olyat akit nem...
    -és végül, ha az amcsik fel akarnák venni a srácot, akkor annak sokkal egyszerübb módja is van mint évekig biróságon pereskedni, meg kiadatási eljárás meg a médiába megjelenni milliószor. Gondolj már bele, még wikipédia is van róla. Ha ez az ember kisétálna a napi munkája után a pentagonból még a sarki füszeres is felismerné... mennyi ideig lehetne titokban tartani hogy ott dolgozik? és mennyi idő alatt találná meg mondjuk a maffia? Vagy a családját?

    És végül, csak hogy preferáljam egy kicsit a gondolkozást (amit a filmek azért erősen kiölnek), te kire biznád a szigoruan titkos és féltett anyagaidat?
    -Egy megfelelő szaktudású, bizonyitott, törvénytisztelő és hüséges emberre
    -vagy egy ismeretlenre aki viszont már bizonyitotta hogyha lehetősége nyilik rá akkor meglop téged? És ha őt vennéd fel, ki fogja ellenörizni hogy nem lop semmit sem?
  • homeless
    #8
    "mert nemhiszem, h csak neki fordult meg a fejében a nasa betörés..."
    De az csak neki fordult meg a fejében, hogy világgá kürtölje, hogy mekkora überhaxxor. Ha nem hencegett volna el se kapják.

    Kibaszott naív vagy...
  • Gnome
    #7
    Alkalmazna inkább téged mi?:P..lehet h te jobban nyomod még nálla is...am ha ennyire könnyű oda belépni akkor joval hamarabb betörtek volna, mert nemhiszem, h csak neki fordult meg a fejében a nasa betörés....tudod náci tudósokat sem ítélték el pedig a szövetségesek ellen építgették a különböző fegyvereket, hanem beolvasztották őket amerikába, adtak nekik fizetést + munkát , h az ő oldalukon folytassák ugyanezt...
  • 05lampard
    #6
    CSak nehogy terroristák kezébe kerüljön!
  • homeless
    #5
    lol, jézusom.... Milyen informatikai tudású ember??? Ez is az amcsi filmekből terjedt el, hogy a hackereket meg sem büntetik, sőt valami jól fizető állást kínálnak nekik, meg szőke cicababák szopják a farkukat... 1000--ből talán van 1 ilyen eset.

    Meg mi az, hogy ilyen tudású? Ez az ember írt egy max 100 soros scriptet, ami olyan adatbázisokat keresett ahova nem volt beállítva root jelszó. Hihető, hogy a nasa egy ilyen embert fog alkalmazni::D:D:D:
  • alien47
    #4
    Nem inkább földönkívüli lényekről?
    Az UFO azonosítatlan repülő tárgy!

    Amúgy igaza van. Az emberiséget fel kell rázni, hogy nem csak ezen a tetves bolygón van élet és máshol 1.000.000 évvel előttünk járhatnak technikailag.
  • Garrett27
    #3
    Szerintem pont fején találtad a szöget.. de a közvélemény előtt tovább színészkednek, mert ugye nem vethet jó fényt a maradék 99 százalék - ILYEN tudással nem rendelkező személyek - számára, ha fognák és hipp-hopp, a filmekben oly sokat látott fordulattal felmentenék minden vád alól és elhelyeznék rögtön egy szuper titkos helyre ahol tovább "tesztelheti" a biztonságot meg stb.
  • Gnome
    #2
    Lecsukják majd alkut kínál neki vmelyik szervezet és jó fizetéssel ellenőrzés alatt tesztelheti majd a rendszereket, vagy katonaságba építik be..ugye mostanában épült ki a cyber hadtest...nem engedhetik meg maguknak, h a börtönben vesszen el egy ilyen informatikai tudású ember....azért nem teremnek minden bokorban
  • Tetsuo
    #1
    Majd a bortonben ir 1 konyvet az UFOkrol.. :P