Szeptemberben érkezik a Windows 7
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kellemes kalózkodást: https://torproject.org ; Szabadalmam a trinális ámítógép, amelynek alapja a trit. Ki nem szarja le a Windows 7-et ?
http://goo.gl/gd6Zi5
Névtársamnak: nem ajánlom a te gépedre a Win7-et, egyszerûen túl öreg ahhoz, hogy megfelelõen mûködõ driverek legyenek hozzá. És nem csak a lap, de a videókártya is problémás lehet.
Hide and fear, Cobra Commander is here !
Engem már a WLM telepítésénél is idegesített, hogy kell várni 10 percet mire leszedi és felrakja oO
ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S
/*WTF?!*/
Vista pedig a magas gépigény és driver hiányoságok miatt nem váltottam rá át, de azért kipróbáltam már a béta korában is és párszor még azóta is, fõleg az sp1 után, de egyáltalán nem jött be nekem.
A win7, eddig igencsak elnyerte a tetszésemet, nagyon jól sikerült még béta verzója is és ha kijön a végleges verzió nagyon nagy az esély rá, hogy átváltok rá, bár eddig vmware alatt használom és tesztelem. Csak remélem találok hozzá egy nforce3-as vistás drivert, mert csak az választ el, hogy fetegyem élesbe a xp-m mellé. Szóval aki tud hozzá, az létszi küldje el privátban, hol találok hozzá, mert már igencsak vadászok rá egy ideje de hiába nem találtam mûködõképes verziót.
Mielõtt azt írjátok, hogy miért nem fejlesztem fel az én amd 3100+ sempronos, 9600xt-s gépemet egy komolyabra a válasz egyszerû, nincs rá pénz. A fõiskola szinte minden pénzemet elviszi és egyáltalán nem egyszerû egy új gépre félrerakni.
Szóval összefoglalva igencsak jól sikerült és jól fog szerepelni a win7, persze ez a rendszer sem tökéletes, de igen jól használható, bár xp után egy kicsit szokni kell, aki pedig vista után vált rá az túl sok különbséget nem fog tapasztalni vele. Összefoglalva nekem elnyerte a tetszésem a win7, de nem jeleneti azt, hogy mindenki oda lesz érte, elvégre mindenkinek joga van olyan rendszert használni ami neki a legjobban bejön neki vagy a gépén leginkább elfut. Továbbá sok függ attól is mire akarja használnia a rendszerét.
Én pl. tanulás melett böngészés és filmnézésre használom, illetve pár régebbi játék futására a kedvenceimbõl, hisszen az újak el sem futnak rajta :(.
Emberek teljesen fölösleges arról gyõzködni másokat, hogy váltson vagy maradjon a meglévõnél, mert ahány ember annyi vélemény. Nekem a win7 igencsak elnyerte a tetszésemet eddig, ez az én véleményem, másnak a vista jön be, a harmadiknak a xp tartja a legjobbnak, a negyedig a linux és még sorolhatnám is.
MIndenki azt használja amire van pénze, ami tetszik neki vagy amit kénytelen használni pl. a munkája során. Másokkal megoszthatja a tapasztalatait kiemelve az általa tapasztalt elõnyöket és hátrányokat és csak javasolhatja, hogy próbálja ki más is.
Gépekhez jól értõ egyik ex-kollégámnak kéne hinnem, akinek egy alkalmazást kivéve sikerült elindítania mindent 64 bites Vista alatt, köztük vagy tucatnyit "amirõl mindenki tudja, hogy nem megy", mert rászánt pár percet rákeressen a megoldásokra, vagy önjelölt "rendszergazdáknak"?
A jelenlegi melóhelyemen a szervizes utálja a Vistát, de õ legalább ÉRTELMES és létezõ indokokat tud felhozni, nem ilyen hülyeségeket. De azokkal a problémákkal átlaguser nem nagyon találkozik.
A cikkhez: Várható volt az õsz, az nem volt biztos, hogy csak OEM-ként, mint a Vista vagy a kereskedelmi verzió.
Eddig se volt, QuikTime Alter, MPlayer, KMplayer vitte jól. :)
http://goo.gl/gd6Zi5
Aki még nem telepitett, egy upgrade nem ugy mûködik, hogy ráteszed a másikra hanem, hogy megkéri helyezd be a másik wined cdjét telepítéskor - ha ez megvan - máris telepit egy vadonatúj wint.
Szûz? - szûz.
- mondta a medve, és fejbe lõtte magát...
Én is sokáig gyúrtam az XP/2003-at. Szerintem minden tweaket kipróbáltam rajtuk ami létezik. De olyan "apróságban", hogy többszálú feladatkezelés, ablakkezelés, stabilitás, és soxor a sebesség is a vista jobb.
Persze le lehet venni a klasszikus win kezelõfeleületre a megjelenítést, meg ilyenek, de akkor is kb annyi proc idõt fogyaszt az ablakok terelgetése, mint a csilivili aero felület. Ami viszont azért jobban is néz ki, viszont nincsenek benne olyan rondaságok, hogy szét akarnak esni az ablakok mozgatáskor. Persze lehet még tovább menni a primitívkedésben és a tartalom megjelenítést kivenni mozgatáskor. Csak igazából nincs értelme ezn az úton menni, ha már egy 2-3 generációval régebbi grafkártya is lekezeli az érót.
Sok tekintetbe pimaszul hülyének nézi a felhasználót a Vistával a M$. Az ahogy a kompatibilitás megõrzésére hívatkozva gyorsabban tud burjánzani naponta GB-okkal növekedve a vinyón, az enyhén szólva nem elegáns megoldás technikai szempontból. De más, a felhasználást alapvetõen megkérdõjelezõ, felháborító tulajdonságát nem tudnék mondani, és ezt is kordában lehet tartani valamennyire.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
This message has been ROT-13 encrypted twice for higher security. A bus station is where a bus stops, a train station is where a train stops. On my desk I have a work station...
Igen, mert a Quicktime egy rakás FOS, szorosan a második helyen áll a legszarabb videolejátszókért folyó küzdelemben (a Realplayer még masszívan tartja magát a trónon ebben a nemes küzdelemben) a VLC pedig jó.
De annak, hogy a Windows alapból támogatja a MOV-ot, nem az a lényege hogy mediaplayer megnyitja, hanem az, hogy például Premiere-ben is tudod kezelni Quicktime (+iTunes, különféle felesleges mindig futó processzek, tõccsedmárleasafarit popupok és más egyéb hulladék szar) feltelepítése nélkül is, ami jó dolog, végre nem kell konvertálni a movot DV AVI formátumba, ahogy eddig tettem (QuicktimeAlternative valamiért nem eszik meg mindig minden movot)
Vikágéletemben állítottam hogy hemzseg a net az informatikai analfabétáktól,ennek élõ példája vagy kedves, vagy 20 reget már kihasználó balfék..:D
LiveId: HUNRa1n PsnId: HUNKa1n
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
Mellesleg örülnék ha az SG nem tûrné el a finoman szólva is antiszemita ( A Munka szabaddá tesz/ Arbeit macht frei) aláírásokat
1. Win7-ben lévõ Soundblaster driverrel egy idõ után elkezd erõsen recsegni a hang, de a Vista drivert (illetve egybe van mindenhez a driver) felrakva megszûnik a hiba
2. néha eldobja magát a hálózati rész, de én ezt az Nforce4 chipsetnek és a drivernek tudom be
3. valamiért a Symantec és Norton víruskeresõk kékhalált okoznak installkor, TCP/IP hibára vonatkozva, ami valószínûleg összefügg valamennyire a 2-es hibával. Más víruskeresõ (NOD32 és Kasersky 8 beta) felmegy és mûködik simán (az más kérdés, hogy a NOD használhatatlan, mert bejött egy adag trójai mellette, amit XP alól a SAV simán megtalált szerencsére).
IE8 még kissé bugos, meg nehezen indul el, de nem vészes.
Bootolás (mint ahogy elõttem írták) szó szerint negyed annyi idõ, mint XP alatt. Kezelõfelület elsõre kicsit furcsa volt, de már elég jól megvagyok TC nélkül is.
Szóval én erõsen ajánlom a Win7-et, de csak modern gépre (Intel P35-tõl, AMD 7xx, Nforce 7xx)
Hide and fear, Cobra Commander is here !
"A Win 7 a vistánál 30-40%al gyorsabb. XP-hez képest 240%."
ha valami kétszer gyorsabb, és annál valami félszer gyorsabb, akkor az az eredetihez képest már háromszor gyorsabb lesz.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
Konfigok:
1: Core duo 1.6GHz, 1,5 GB ram, 80GB HDD, GMA 945 készlet XP SP3
2: Core duo 1.6GHz, 1 GB ram, 120GB HDD, GMA 945 készlet Vista SP1
1: boot idõ 2perc 14s
2: Boot idõ 32s
1: firefox indítása: 8s
2: firefox indítása: 2s
1: 680 megás HD videó megnyitása: 5s
2: 680 megás HD videó megnyitása: 2,5s
Ennyi csak..nem vagyok nagy játék fan..amúgy Win7 csak virtuális gépen volt kióróbálva..a vicc az, hogy 32 perc alatt települt arra is, és gyorsabb volt (nomeg használhatóbb és látványosabb) mint az xp.
Az érdekes, hogy a win7 béta csak 9 giga körül foglal lapozófájl és a hibernációs izé fájlal együtt is. Másnak is?
Nem értem miért jó ilyeneket beírni hogy az egyik 5millió%-al gyorsabb mint a másik. Mért nem lehet a földön járni, s hihetõbb adatokat beírni, több konkrétummal?
Bocs a félregépelés miatt!
Szedény srácnak identitás zavara van... de szerinem ez csak tünete egy sokkal súlyosabb betegégnek...
csak, hogy mindenkinke világos legyen!!
amúgy xp pont attól lehet bizonyos szempontból jobb, mer agyonfoltozott. azaz ott már volt idõ megtalálni, hogy mit kell foltozni
más dolog, hogy az uac azért egy elég jó dolog, amit persze xp-be nem tesznek bele, el kell adni az újat is:D valamit valamiért
\"Jobb a Linux... De akkor se kell!!! :P :DD\" Írtam egy ingyenes alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html
Win 7 nemkell fujfuj...multi touch-ot hozd nekem össze légyszi XP alatt, aztán beszélgethetünk, hogy mi szar meg mi nem.
Fejlesztgetek...még xp alatt .NET 3.5 framework, C# Express. Naponta dob hátast a rendszer, mert nem igazán XP alát lett kitalálva a 3.5..pedig csak alapvetõ osztályokat hivogatok, semmi extra. Olyan szép kékhalálok szoktak lenne, öröm nézni...muter gépén kipróbáltam..Vista van rajta amit ugye gyûlölni kell..érdekes módon nem halódik meg ilyesmitõl.
Vistáról még annyit, hogy muterom gépe, és az enyém egyforma vas, csak az enyémen még xp van mert ezzel kaptam, õ meg Pistával. Az övé minimum 2* gyorsabb. A lemezmûveletektõl kezdve (na jó az USB-s másolás az kritikus) az ablak nyitogatásokon át a programok futtatásáig...gyorsabb úgy, hogy multkor a Vistás géprõl 140 kémprogit szedtem le mert tesóm rendszergazda módban minden szart néz vele (user error: Please press any button, and change the user).
A Win 7 a vistánál 30-40%al gyorsabb. XP-hez képest 240%.
Mert a GPU-t használja grafikus megjelenítésre.
Mert más a driver modell.
Mert más a lemezkezelõ algoritmus.
Mert más a memória kezelése.
Mert hatékonyabban használja a több magot, de még 1 magnál sem vall szégyent.
Ne mondd már, hogy a lassan 10 éves agyonfoltozott XP azt stabilabb, jobb gyorsabb...szeptemberben csinálok egy sebesség tesztet, csak hogy mindenki számára 1értelmû legyen, mi milyen gyors, vagy lassú.
Játékok is jobban futnak Win7 alatt...50-100%-al..de persze van pár kivétel...a kivételek oka, hogy balfasz virtuális biztonsági meghajtókat akar telepíteni pár játék..ugye másolás védelem szempontjából..és Vista nem igazán tudja tolerálni...de ez már ne az oprendszer hibája legyen, hogy g*ci programokat írnak védelmi célzattal.
Melyek ezek a "trójai" alkalmazások pontosan?
Olvastam itt, a hozzászólások között, hogy a régebbi programok nem futottak VISTA alatt, valamint, hogy az XP 10X-20X gyorsabb a VISTA-nál. Nem is tudom, embere válogatja, hogy milyen programokat használ, de én alig találkoztam olyan programmal (most egy sem jut eszembe) ami nem futott volna el a 64 bit-es VISTA alatt amit én is használok. A gyorsaságról meg annyit, hogy számtalan teszt szerint, egy megfelelõ hardwarekkel felszerelt gépen futtatott VISTA, és ezen futtatott alkalmazások, legyen az akár játék is, semmivel nem lassabbak mint XP esetén. Szóval felõlem jöhet a WIN7
De sajnos ez is a jövõben erõsödni fog, mivel kíváncsiak a felhazsnáló igényeihez és ahhoz szablyák a dolgokat 8OS, programok). Szerintem baromság, de mindegy, nem a felhazsnáló alkalmazkodik a programokhoz, hanem fordítva.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
pontosan ... errõl nem is beszélve... az XP-ben még lekapcsolhatók a beépített trójai megfigyelõrendszerek , amik elsõsorban kizárólag azért idegesítõek, mert alapban iszonyúan lelassítják a rendszert, de amint kikapcsoltad ezeket a szarokat, máris 3-4x gyorsabb lesz az XP...
Vistánál sehogy sem lehet ezeket már lekapcsolni, mert tûzzel-vassal , foggal-körömmel ragaszkodik már ezekhez , hála a globális cionista lobbynak aki beférkõzött a Microsoftba
Kellemes kalózkodást: https://torproject.org ; Szabadalmam a trinális ámítógép, amelynek alapja a trit. Ki nem szarja le a Windows 7-et ?
na ezt kérném szépen jegyzõkönyvbe venni tisztelt bíróság !
Vannak akik nem szeretnek gépet telepíteni, ezért nem szabad elítélni senkit! Nekik való a frissítés. Én is jobban szeretem "újrahúzni" a gépet, mert tiszta telepítésnél nincs jobb, de eléggé idõigényes(órákat vesz igénybe). No meg mire felpakolom a kedvenc mindennapos programjaimat és beállítom ... Plusz mire lejönnek a frissítések a kiadott SP3 óta ...
Még nem ismerem a Win7 kompatibilitási problémáit, inkább várnék a kipróbálással. A régi jól bevált programjaim egy része nem mûködött Vista alatt, ezért kivárom, amíg befut az új rendszer. Arról nem is beszélve, ami a Vista-nál is kiderült, hogy miket jelentget a rendszer az ember háta mögött. Ha valamit el akarok kûldeni a nagy testvérnek, akkor elküldöm. Egyébként meg maradjon kussba!
A MUNKA SZABADDÁ TESZ
A MUNKA SZABADDÁ TESZ
A MUNKA SZABADDÁ TESZ
A MUNKA SZABADDÁ TESZ
Szerintem rúgd ki a rendszergazdádat.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetõk pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevezõ emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
A MUNKA SZABADDÁ TESZ
<#banplz>#banplz>
A MUNKA SZABADDÁ TESZ