Állami cégnél olyanra is gondoltam aki állami projekten dolgozik. Rosszabb esetbe csak úgy csinál mintha dolgozna. Aztán a később felbukkanó hibákból újabb forintokat tudnak szerezni maguknak. Aztán amikor haverokkal beszélgetnek hétvégén sörözés közbe akkor szidják az államot, hogy mennyi pénzt vesz el tőlük. Arra persze nem gondolnak, hogy ezért ők is tettek elég sokat.
kvp#2
"Nem tudom kik dolgoznak itt, de ha nem állami cégnél dolgoznának, akkor őket már rég kiszórták volna ilyenért. Sőt a cég ha nem áll több lábon akkor a boltot is bezárhatja."
Nem allami ceg fejleszti es a vezerigazgato mar le is mondott. Most eppen hatalmas fejetlenseg van nalluk, mert a publikus bug-okon kivul meg van par komolyabb problemajuk is.
"Az Ügyfélkapu működésével kapcsolatos hibák rámutattak arra, hogy pontosítani kell az eljárásrendeket és a forrásszerkezetet hozzá kell igazítani a megnövekedett információs igényekhez"
Köznyelven: Arra költjük most már a pénzt amire kellet volna. Sajnos már kritikus a tömeg.
[bla, bla, bla ...]
"... többmilliós adatbázist kezdett el vizsgálni."
Köznyelven: Több millió szép nagy szám, de nem adatbázisok esetében.
"Február 7-én konfigurációs paramétereket módosítottak, és nem végezték el a tesztelést, ezért azonosítás-keveredés lépett fel."
Köznyelven: Igen, ezt már kitaláltuk amikor a hiba bekövetkezett, de akkor mi a francra költik a pénzünket, ha nem erre? Nem tudom kik dolgoznak itt, de ha nem állami cégnél dolgoznának, akkor őket már rég kiszórták volna ilyenért. Sőt a cég ha nem áll több lábon akkor a boltot is bezárhatja.