177
  • Sir Ny
    nem emelkedett meg a feje, hanem kiásták mellőle a homokot.
  • Anaid
    Van egy régi térkép egy török utazóé, azon ábrázolva van egy sziget ami már nincs a közelben sem. Szerintetek nem azt nevezhették Atlantisznak?
  • Anaid
    A képről egy vélemény: szerintem nem UFO.
  • Epikurosz
    Kivéve, ha ő maga is profitál ezekből a tévhitekből, mert ilyen is van. Könyveket, cikkeket ír, ebből él, tehát nem érdeke az igazság leírása.
  • Anteris
    szörnyű látni a régi önmagamat. Ugyanilyen hülye fasz, mindent megevő voltam én is amíg rá nem jöttem , hogy mennyi hazugság van ebben a világban. Majd te is eljutsz ide idővel talán.
  • Epikurosz
    Igeeeen, így van!
    A kartárs keveri a gravitációt a mágnesességgel, ami itt az SG tud. fórumain halálos bűnnek számít.
  • MacropusRufus
    rigidus ma 14:35 | válasz erre | #152
    " Ha kozel fektetted le oket egymashoz es eleg hosszuak a kabelek + van eleg szufla az akkumlatorba akkor a kabelek felugranak a levegoben a kozottuk ellentetesen fellepo magneses mezok miatt keletkezett gravitacios mezo miatt."
    szóval a gravitációs mező nem azonos a mágneses mezővel. Gravitációs mezőt CSAK tömeggel rendelkező anyag hozhat létre ezért is hívják tömegvonzásnak. Ebből következik, hogy anti-gravitáció nem létezhet ui. ha a gravitációt tömeggel rendelkező anyag hozza létre akkor ennek ellentétes erejét csak negatív tömeggel rendelkező anyag hozhatja létre... Ez meg vitzesen hangzik.
    Viszont azt elképzelhetőnek tartom, hogy Föld mágneses mezőjét meglovagoljuk valahogy.

"gravitacio = ket valtakozo es ellentetes polusu ferromagneses mezo kozt fellepo lorenz ero eredmenye"
    ez butaság. Mint ahhogy az is, hogy ezen alapúl a Föld és a többi égítest tömegvonzása is....
  • Epikurosz
    Szívesen, máskor is!
    Amúgy, mindig, mindenütt ezt csinálod: nem sikerül „elsóznod” az elméleteid, majd duzzogva elvonulsz. Szomorú vagyok, Pista.
  • rigidus
    Uraim azt gondolom, hogy ez igy meddo vita. Legyen mindenkinek igaza a maga modjan. Nekem ne legyen igazam, nem ezert voltam itt.

Koszonom a beszelgetest.
  • toto66

"Vizet nem lehet egy poharbol egyben kiemelni elektromagnessel" "
    Antigravitációval sem ha folyékony a víz! A Chaplin filmet nem láttad? Ő megcsinálta elektromágnes nélkül!
    "mint ahogyan rezkabeleket a fold felett lebegtetni sem.
    Dehogy nem!
    Nem azért írtam, hogy nekem legyen igazam, csak vártam hogy vagy komoly dolgot írj, vagy jöj rá, hogy ezek amit eddig belinkeltél, becsapások.
    Tehát filmnek, videónak, fényképnek nem szabad mindent elhinni (még írott szónak sem). Azért az "állami" iskolákban mégis csak lehet egy kis tudást összeszedni, amivel azért eldönthető mi valószínű, mi becsapás (többnyire).
    De ez azért inkább igaz a technikára, mint egyébbre!
  • Epikurosz
    De édes! Világíts a MATÁV-val, ingyért! Kár, hogy már sem a MATÁV nem létezik, és vezetékes telkóm sincs. :-)
  • rigidus
    "Az utolsó videód pedig tényleg nem igényel fotosoph-ot, ezt meg Charles Chaplin már feltalálta (Diktátor című filmben alkalmazta is) C:"

Egy 12V-os akkumlatorra akasztott ket kibaszott kabel osszezarasa utan felugro kabeleket mi a banatos rossebbel lehet meg megcsinalni a sajat garazsodban fotosop nelkul??
  • rigidus
    "A mágneses lebegtetés és hajtás elve nem újdonság, azt már 1934-ben szabadalmaztatta a német Hermann Kemper a MAGLEV ről hallotál már?"

Toto, ne komolytalankodjunk mar legy szives! Vizet nem lehet egy poharbol egyben kiemelni elektromagnessel mint ahogyan rezkabeleket a fold felett lebegtetni sem.

A jo eg aldjon meg legalabb probald ki es nezd vegig az eloadast amit linkeltem es utana folytassuk a temat. El nem hiszed milyen rohadtul nehezemre esik egy olyan topikba irni ahol korultekinto erdemi vita helyet write-only forumtarsakkal hajigalok sz*rt akiket raadasul nem a tema vagy erdeklodes hajt hanem tarsadalmi hierarchiban valo balga elhelyezkedesi jatek, hogy "kinek van igaza".

Nekem nem fontos, hogy igazam legyen. En nem azert irok ebbe a topikba es a tobbibe se. Csupan szeretnek megosztani masokkal ismereteket. Ezert mondtam az elobb, hogy ha nem erdekel senkit akkor nem vesztegetem az idomet. Mondjatok meg batran ha nem erdekel a tema de szeretnetek, hogy igazatok legyen. Mert akkor feleslegesen nem kormolok. Ha meg erdekel barkit is, netan kiserletezni akar vele otthon akkor folytassuk es en orulnek ennek a legjobban. Ugyhogy utoljara kernem, hogy tessek mar odafigyelni a videokra vagy ellenorzni a jelenseget, de CSAK es CSAK IS akkor ha erdekel.

A MAGLEV meg szupravezetos magneslebegtetesek meg hagyjuk meg egy masik topikra.
  • toto66
    Az utolsó videód pedig tényleg nem igényel fotosoph-ot, ezt meg Charles Chaplin már feltalálta (Diktátor című filmben alkalmazta is) C:
  • toto66
    Kedves Rigidus!
    A mágneses lebegtetés és hajtás elve nem újdonság, azt már 1934-ben szabadalmaztatta a német Hermann Kemper
    a MAGLEV ről hallotál már?
    Jacques-Étienne Montgolfier pedig a második videón látható "antigravitációs" szerkezetet már 1783-ban alkalmazta, olyan sikerrel, hogy:
    "Versaillesben az udvar jelenlétében mutatta be a kisérletet, a Mihály-rendjellel tüntette ki, mig Józsefnek érdemei elismeréséül 1000 frank nyugdíjat és 40 000 frankot adományozott új kisérletek végzésére; később az egész M.-családot a nemesi rangba emelte. Napoleon M. Józsefet a becsületrenddel tüntette ki és a Conservatoire des Arts et Métiers adminisztrátorává és számos bizottság tagjává nevezte ki."
    Erre akkor jöttem rá mikor megláttam a lebegő gépkocsi "alvázát" és ráismertem a szerkezetre! C:
    Nézd meg jobban ezeket a videókat!
  • Epikurosz
    Mit ne mondjak, én is napi szinten érzem a gravitációt. :-))
  • rigidus
    Ez se fotosoppal keszult:
    http://www.youtube.com/watch?v=Vy1R9jm7XW4
  • rigidus
    Itt egy masik ami feltetelezhetoen ugyanezen alapul:
    http://www.youtube.com/watch?v=3p35WMXNB78&NR=1
  • rigidus
    Toto, koszonom a linkeket de a temaval kivetelesen napi gyakorlatban foglalkozom.

A gravitacio pedig a wikiben sem feluletesebb mint a tankonyvekben.

Itt egy bemutato a sok kozul:
    http://www.youtube.com/watch?v=qljY-YfFaPc&NR=1

• toto66
    Félreértesz!
    Én nem "b*szogtatásnak" szántam, hanem bíztatásnak:
    elektromágnesesség
    A Wikit ugyan nem szeretem mert felületes:

gravitáció

De inkább használj tankönyveket!
  • rigidus
    Toto, az volt a keresem, hogy kulturat vitat folytassunk. Legy szives, ne menjunk mar at egymas b*szogatasaba!
  • toto66
    ... kellene ...
  • toto66
    Kicsit tanulni kellen a fizikát.
  • toto66
    Laborokban van ilyen eszköz, olyan keverékek előállítására használják amelyeket nem célszerű keverőlapátos géppel "turmikszolni". forgó elektromágneses teret hoz létre és a ráhelyezett (nem fém)edényben lévő anyagokat egy mágnes kapszula keveri. Itt egy mágnest pörgettek meg úgy, hogy a pörgés miatt nem tud átfordulni az ellenkező pólusára, így lebeg, mivel az azonos pólusok taszítják egymást.
  • rigidus
    "Az eddig bemutatott "bizonyítékaid" bizony elég gyenge lábakon állnak (csak azért írom így, hogy meg ne sértődj)."

Azt is irtam, hogy bevezetonek szantam oket.
  • rigidus
    Stan Deyo akit - sok massal egyetemben - Teller Ede toborzott az S4 es Area51 projekteihez eppen ennek az alapjait magyarazza el kozerthetoen az altalam linkelt Anti-Gravitacios videon. Nem csupan elmagyarazza hanem animaciokkal szemlelteti a gravitacio elmeleti hatteret, majd a gyakorlatban barki altal olcson es egyszeruen megepitheto modelleket is bemutat. (Lorentz ero)

A legolcsobb es legegyszerubb antigravitaciot pedig te magad is ellenorizheted egy 12V-os akkumlatorral meg 2x5m hosszu VASTAG indito kabellel. A ket kabelt rakotod az akkumlatorra, lefekteted oket egymas melle majd ROVID idore osszezarod a kabelvegeket. Ha kozel fektetted le oket egymashoz es eleg hosszuak a kabelek + van eleg szufla az akkumlatorba akkor a kabelek felugranak a levegoben a kozottuk ellentetesen fellepo magneses mezok miatt keletkezett gravitacios mezo miatt. Ha egy relevel vagy IGBT-vel vegzed az aramkor gyor zarasat es nyitasat, valamint eleg gyorsan akkor a kabel egy bizonyos frekvencianal lebegni fog. (ehhez persze ossze kell oket kotni kabelkotegelovel, hogy szorosan kozel maradjanak)

gravitacio = ket valtakozo es ellentetes polusu ferromagneses mezo kozt fellepo lorenz ero eredmenye

A Fold, es mas egi testek gravitacioja is ezen alapul, csakugy mint az altalad linkelt eszkoz amit meg is vasarolhatsz.
  • toto66
    Tényleg Rolika hová lett?
  • toto66
    "sg-n, nem egyszer volt vitam roliikaval mert hasznalhatatlan leletekkel probalt meggyozni"
    És ezeket a "leleteket" hogy mutatta be az SG-én?
    Egyáltalán hogy lehet "leleteket" vizsgálni az Interneten?
    Mit értesz "leleten"?
    Miből gondolod hogy az általad linkelt videók bizonyítják az állításaid?( amit eddig nem láttam azt most megnéztem, de nekem nem bizonyított semmit, csak azt, hogy lehet egyszerűen etetni embereket)
    Szóval egyáltalán mi győzőtt meg téged? (írtad, hogy szkeptikus voltál)

Én feltételezem, hogy vannak értelmes lények az emberen kívül is, csak arra is sok jel utal, hogy a velük való kapcsolatunk még csak mese, és lehet hogy sohasem kerül rá sor!
    Az eddig bemutatott "bizonyítékaid" bizony elég gyenge lábakon állnak (csak azért írom így, hogy meg ne sértődj).
  • Epikurosz
    De azért a mágnesség egy roppant érdekesség. :-)
  • rigidus
    "Az életemet tenném rá ,hogy az ilyen ufos paranormális felvételek, bizonyítékok nagy része hamis,tévedés, mert szerintem az."

A leleteknek sokszor nagyjabol 80%-a hasznalhatatlan mert olyan pocsek minoseggel keszultek vagy baromsagot netan tudatos "trefat" kuldtek be, hogy siralmas. A valoban ertekes es hasznalhato leletek vannak kevesebb aranyban. En kizarolag ezekkel vagyok hajlando foglalkozni.

A masik fontos dolog amire pedig szeretnek kiterni, hogy meg mielott barki beskatulyazna "elvakult UFO hivonek" szeretnem elmondani, hogy a legnagyobb szkeptikusa en voltam ennek a temanak. Ennek irasos nyomai is vannak sg-n, nem egyszer volt vitam roliikaval mert hasznalhatatlan leletekkel probalt meggyozni.
  • Kornan
    Az a baj a legtöbb ilyen témával, hogy mi többnyire nem tudjuk egyértelműen bebizonyítani vagy megcáfolni a hitelességüket, pont mint a vallásoknál.
    Lehetnek egyszerű tévedések, mint az alant említett pálcikák vagy akár hazugságok, elferdítések is.De akár lehetnek igazak is.Vagy az is lehet ,hogy pont az igazságot próbálják leplezni.

A legjobb dolgok amire támaszkodnak azok akik hisznek benne például ,hogy olyan ember nyilatkozott aki űrhajós, pilóta és hogy többen tették ezt... Ez önmagába nem elég sajna, mert bárki tévedhet és az emberek manipulálják egymást akaratlanul is. Ha valami furcsát látnak az égen ma már mindenki egyből idegen űrhajóra gondol sajna... A felvételeket meg sajnos elég könnyű manipulálni úgyis ,hogy még szakértő sem mondja meg. Nem egyszer már sikerült becsapni állítólagos szakértőket. Úgy a legkönnyebb ha eredeti a felvétel, de ami látszik rajta az olyan körülmények közt lett felvéve, hogy nem az aminek látszik.

Az életemet tenném rá ,hogy az ilyen ufos paranormális felvételek, bizonyítékok nagy része hamis,tévedés, mert szerintem az. De talán egy kis része mégis valami olyan dolgot takar,ami tényleg ismeretlen számunkra.Ezt szerintem az előbb említett okok miatt sokszor nem lehet egyértelműen eldönteni.DE abban igazad van ,hogy a logikus cáfolatokat meg egyből elhisszük, pedig azokat is fenntartással kéne fogadni. Szerintem nincs sok értelme ezekről vitatkozni, mert mindenki csak a véleményét mondhatja ki, nem pedig olyan dolgokat amiket tényként lehet kezelni.
  • Epikurosz
    Buzz Aldrin, mint autentikus személy. Ha-ha :-))

Ott állt a Holdon, és a következőket mondta: "Itt vannak felettünk, figyelnek minket!"

Hápersze! Csak nem az ufók, hanem egy ruszki felderítő műhód.
  • Epikurosz
    Nos, engem is érdekel a dolog, de nem az eddigi sitt.
    Mert amit eddig belinkeltél az komolytalan, szélhámosság, poénkodás stb.
    A Discovery Science-s videód sem kivétel ez alól, ők maguk viccesen fogják fel az egészet. A marsi arcról sem mondtál semmi újat.

Nagyon nagy a gyanúm, hogy ismerjük egymást az Origó vmelyik fórumáról, bár ott neked más volt a neved. Ott is ment ez a rizsa, a hitegetés, amelyet most toto66-nak próbálsz beadni. Ja és várom, hogy mikor dobod be a Közép-Amerikában felfedezett, több ezer éves, repcsiket ábrázoló kis szobrocskákat. :-))
  • Kornan
    Nem volt nehéz dolgod :P

• rigidus
    Toto, ha erdekel a tema es egy egeszseges hangnemben illetve megfelelo intellektualis szinten lefolytatott vita valamint hajlando vagy megnezni videokat es nem elbol ugy allsz hozza a kerdeshez, hogy "engem ugyse lehet meggyozni", hanem "ha meggyozoek a bizonyitekok akkor elgondolkodom rajta" akkor hajlando vagyok a topikot folytatni. Ezt csak azert mondom, mert Epivel az elso labdarugason sem jutottunk tul es nem is latom ertelmet pazarolni az idomet ra. Veled viszont szivesen elbeszelgetnek a temarol, ha hajlando vagy "meghallgatni" - ertem ezalatt, hogy vegigolvasni amit irok, megnezni kepeket, meghallgatni tanuvallomasokat es haladni a temaval.

Es kerem, hogy felreertes ne essek, mert a tanuk nem joskapistak a faluvegerol akiknek a kutyajuk furcsan viselkedett amikor a kozeli diszko projektoranak a fenye feltunt az egen, hanem olyan emberek akik kozul csak nagyon keveseknek sikerult magas rangu karriert befutni szigoruan titkos katonai objektumokban az Egyesult Allamokban. Nem egy ilyen ember van es nem egy van koztuk akik az eletukkel vagy a csaladjuk eletevel fizettek azert mert megszolaltak. Az o eloadasaikat is be fogom linkelni ha menet kozben a bevezeto elgondolkodason tulmentunk.

"Fotón és videón pedig miden lehetséges, nem kell bedőlni az UFO magazinoknak!"

Eppen ezert linkeltem be autentikus szemelyek altal tartott eloadasokat amiket a masik "beszelgeto"partner tajekozodas nelkul elutasitott.

Ha az UFO temat kiveseztuk, megyunk tovabb temarol temara, jon a kapcsolodo hianyzo tortenelmunk es ha vegigmentunk mindegyiken ossze fog allni a kep. Ez azt jelenti, hogy azt is meg fogod erteni, hogy miert tagadnak hivatalosan MINDENT ami barmifele meghokkento ujdonsaggal jonne elo.

Igyekszek izgalmas tartalmakkal szolgalni es kulturalt modon beszelgetni a temarol. Ha erdektelen a dolog a kerlek jelezd. Koszonom.
  • Epikurosz
    "The History Channel series Monster Quest season 1, episode 11, first aired on January 9, 2008, includes footage where a "rod" is captured simultaneously by a traditional video camera and a high-speed camera. While the video recorded by the traditional camera showed a brightly-illuminated "rod" with multiple undulating wings, the high-speed video clearly showed a common moth flying across its field of view."

Kipipálva!
  • toto66
    Több fényforrás esetén pedig több árnyéka lenne egy oszlopnak.
  • toto66
    Ezt egyszerű ellenőrízni: húzz egyeneseket az árnyékok szerint, ha egy pontban metszik egymást akkor igazad van!
    De a jobb felső oszlop árnyéka teljesen kiesik, és a jobb alsó is.
  • Kornan
    Szerintem meg a pálcikák manipulálják a fényképeket!!!!!!!!
    Ott vannak mindenhol!!!
    Belemennek az emberek agyába!!!!
    Támadnak a pálcikák!
    wikipedia
  • Epikurosz
    Lehet, de én inkább arra tippelek, hogy egy közeli, mesterséges, fellógatott fényforrás miatt olyanok az árnyékok amilyenek.