Virágzik a játékszoftver-hamisítás Nyugat-Európában
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
Hmm, idézet a HENT stratégiájából: A Kormánynak a kormányhatározat megalkotásában és az annak preambulumában kifejezésre jutó célkitûzéseire figyelemmel e stratégia alkalmazásában „hamisítás”-on a szellemi tulajdonjogok megsértésének valamennyi formáját érteni kell, függetlenül attól, hogy a szerzõi jogi védelem, illetve az iparjogvédelmi oltalom melyik formájáról, illetve, hogy polgári jogi vagy büntetõjogi jogsértésrõl van-e szó.
Hmm... I wonder, ez a definíció vajon azért került bele, mert az eredeti törvénytervezet kizárólag hamisításról szólt, és valahogy - valaki miatt - bele kellett venni az illegális letöltéseket is a kalapba?
Egyébként a játékok ára brutálisan zuhan kiadás után. Egy év alatt a felére, harmadára, használtan még ennél is rövidebb idõ alatt. 2-3 évvel a kiadás után pedig az 1000Ft-os kategóriában vannak a top játékok is 😊. Már csak azért is költséghatékonyabb, mert a játékokhoz szükséges grafkártyák ára is hasonló ív mentén zuhan ahogy jönnek az újabbak.
Akik konzolra veszik meg a játékokat, azok vszínûleg ugyan úgy megvennék PC-re is, akik amúgysem, azok ugyan úgy letöltik konzolra is...
Amint megjelentek ezek a konzolok, egybõl kevesebb figyelmet fordítottak a PC-re, GoW eleve késett PC-re (sõt pc-s megjelenésrõl hallgattak), vagy ki sem adták pc-re. Csak a következmény és az ok van megcserélõdve.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
http://tv.gamestar.hu/video/gdf-2008-epic-interju
MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3
Lehet hogy 1-2 hónap + -t jelent, de ha már készítik konzolra, nem akkora erõfeszítés mellette megcsinálni PC-re is. Nem adják olcsóbban, pedig ha olcsóbban adnák többen vennék meg, és több nyereségük lenne.
tomcsa4: Ott a lényeg, hogy olcsóbb játékokat sokan vesznek, sokan megvárják míg lejjebb megy az ára, aztán veszik meg eredetiben, hogy tudjanak multizni vele. IL-2 topikot nézem, mert én is játszok vele, egyre többen veszik meg, ha jól láttam Battlefield 2-t szintén, Armed Assault úgyszintén, de Mirror Edge-t ki fogja úgy 1-2 év múlva venni, ha egyszer csak addig élvezetes, amíg 1-2x át nem visszük.
Call of Duty-ról is sok emberrel beszélgettem, mindenkivel egyet értettünk abban, hogy egy kicsit kellene realisztikusabbá tenni (ugrást így kivenni, gyors mozgás és állapotváltoztatást lassítani (tehát ne álljon fel, hasaljon le, meg álljon meg futás után ilyen gyorsan) fegyverekkel való célzást nehezíteni, perkeket valahogy nagyon másképp megoldani és pl. mortygránátot meg last stand-et szintén teljesen másképpen megoldani, fejlõdést kivenni, és még néhány dolgot), vagy legalább beállíthatóvá tenni, és ezerszer jobb lehetne.
A másik, hogy szerintem semmi szükség ilyen játékmotorokat használni, ha egyszer tudják, hogy nem fognak tudni jó játékot készíteni vele - gondolok itt pl. u3 engines játékokra, illetve nem a grafikát és gépigényt kellene növelni. Szerintem korábbi motorral pl. sokkal jobbat tudtak volna készíteni (Fuel of War, Hour of victory, MoHA), persze van kivétel ami így lett jó szvsz (GoW).
A statisztikánál arra gondoltam, amikor az eladások-warezletöltések -et számolják, és akkor jönnek, hogy mekkora veszteség érte õket. Egyszerûen hülyeség, ahogy ez a cikk is. Ha egyszer nem sikerült olyan jól a játék, nem fogják többen megvenni, mégha nem lenne warez akkor sem. Ráadásul akik megveszik eredetiben azok közül is többen letöltik elõtte...
Inkább iskolások érnek rá ennyit játszani. Jó leeht sok a 8 óra, de 5-öt szerintem azért tuti játszanak. És kíváncsi lennék, hogy a hét hét napjából hány napban. De kinövik, meg az életvitel miatt mérséklõdik ez. De vannak és a kiadók ezen emberekre is szeretnek építeni. Azt hangoztatják, hogy a casualok felé nyitnak, de azért a sokat játszó réteget is kielégítik.
De örülök, hogy szépen megfogalmaztad a mondandódat, én elnézést kérek a hirtelen hangvételemért.
Balumann: sokáig leköti a játékost, akkor több mindent tartalmazzon, az további fejlesztési idõ, kevesebb játék. Nem lenen rossz, én benne lennék, de én csak fogyasztó vagyok.
Azt aláírom, hogy konzolon több nyitóáras játékot vesznek. De ha az olcsóbbakat nézzük, azért a PC is jó helyen áll (még ha abból nincs annyi bevétel).
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
A PC-re való fejlesztés sokkal költségesebb - kvázi nem adhatják olcsóbban a játékot -, mivel sok fajta hardverre kell optimalizálni, amikor a konzolban jól mérhetõ, min és hogyan kell futnia a játéknak.
PC-je mindenkinek van otthon, konzolt pedig az vesz, aki valószinûleg játékot is fog venni mellé.
Amikor arra gondolsz, hogy milyen játékot kéne csinálni, akkor vedd figyelembe, hogy nem minden fejlesztõ csapat ugyan akkora tõkével rendelkezik, ami lehetõvé teszi számukra, hogy jobb játékot készitsenek a másiknál. A statisztikák vizsgálatakor az "okosabb" kiadók a vásárlókat veszik figyelembe, nem a warezolókat.
MSI B450 TOMAHAWK MAX, AMD 3700X 3.6GHz, GIGABYTE 2070 WINDFORCE 2X 8G, HyperX 16GB KIT DDR4 3200MHz, Samsung 860 EVO 250GB, SATA3 WD1000GB 7200rpm Black 64MB, Fortron FSP600W-50ARN, Zalman Z3
Nem szeretnék elítélni senkit, csak azért ami sok az sok. Hogy egy metaforával éljek, ismerek én nagyon rendes, jófej alkoholistát is, mégsem tartom normálisnak amit csinál.
És akkor ki lehetne használni a PC elõnyeit, olyan játékokat kiadni amikhez lehet pályákat, módokat készíteni, sok játékmeneti beállítást beletenni (fõleg multiplayerben).
Érdemes elgondolkodni azon pl., hogy hányan vettek csak azért konzolt, mert azt hitték, nem fog kijönni a Gears of War, GTA 4, meg ilyenek PC-re.
Aztán azon, hogy a játékokat PC-n fejlesztik, és egyáltalán nem lenne olyan nagy erõfeszítés kiadni PC-re is, nagyjából egyidõben, és nemigaz hogy nem éri meg nekik (a jobb játékokra gondolok). CoD 4-bõl is elég sokat eladtak, Crysis-ból is, FC2-bõl is. Holott egyik sem volt azért tökéletes, FC2-t néhány módosítással még pl. én is élveztem volna (fõleg fegyvermdosításokra gondolok), természetesen nem lehet módolni... (több haverom ugyan úgy).
Jah és warezrõl: aki warezol...
-nem érdeklik annyira a játékok (csak azért játszik, mert le tudja tölteni)
-nincs saját keresete (többnyire tanuló, 18 év alatti)
-nem látja értelmét annak, hogy megvegye a játékokat, mert rövidek, hamar megunja, stb..
-és talán legtöbben azok vannak, akik csak a jobb játékokat megveszik, a többit letöltik
Ez eddig is így volt.
Több megoldás is lenne szerintem;
-olyan játékokat készíteni, ami sokáig leköti a játékost, nem unható meg hamar, lehet készíteni hozzá pályákat és módolható, hangulatos (ami nem egyezik meg azzal, hogy olyan részletes grafikája legyen, hogy alig legyen gép amin elfut, legyen optimalizálva régebbi gépekre is), multiban legyen sok játékmód és sok beállítási lehetõség (pl. COOP).
-olcsóbban adják ki (lásd Dead speace esete, vagy Flatout 2)
-ne találjanak ki mindenfélét, hogy áttérjen mindenki konzolra (amikor eddig is ugyan így volt, és tökéletesen mûködött minden)...
-ne azokat vegyék figyelembe statisztikáknál, akik úgysem vennék meg a játékokat
-próbálják meg jobban felmérni és figyelembe venni az igényeket... ha a grafika nem olyan szép azért lehet, hogy panaszkodnak, de ha a játék élvezhetetlen vagy hamar megunható akkor hiába szép...
Narxis: beteg vagy.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Gigabyte GA-X58A-UD9, Core™ i7-970, 12GB Kingston HyperX H2O DDR3, 2x1TB Western Digital HDD, GeForce GTX 570, Windows 7 Ultimate x64, Ubuntu 10, Samsung SyncMaster 225BW 22\"
Aki 8 órát játszik naponta az beteg, nem érdekel, hogyan érzi magát. Meg, hogy nem gyilkol, meg hogy nem, meg hogy nem drogozik, cigizik.
A flémet Te csinálod a meggondolatlan kijelentéseiddel.
Ergo 10x több a PC, mint a konzol kijelentés fals.
annyi (eredeti) tavalyi-tavalyelõtti játék figyel a polcomon játszatlanul (megvettem, merhogymajd, deaztán...), hogy az elkövetkezendõ 5 évben nem lesz gondom, nem is beszélve azokról a régebbi játékokról, amivel még simán játszanék, de már kénytelen voltam kihagyni...
fõleg hogy akárhogy is szeretnék, nem bírok a bf2-rõl leszakadni, pedig egyszer már sikerült fél évig nem játszani vele...de hát másokkal-mások ellen játszani - akármennyire is szeretem a jó történetû single játékokat - még mindig a legélvezetesebb.<#wave>#wave>
egyébként biztos vagyok benne, hogy még 10 év múlva is rengeteg játékot kiadnak pc-re. haldoklik már vagy 10 éve a pc gaming, vagy 20 éve?...<#fejvakaras>#fejvakaras>
\"...gyönyörű, fiatalos, matrózos...\"
En arra nagyon kivancsi lennek, megis honnan a rossebbol vettek a szamokat? Mert ha ugye nyomon tudjak kovetni a letoltesek szamat, akkor mar mindent tudnak 😊
Gyanitom, megkerdeztek a 13 jatek marketingeseit, hogy kb hany eladasra szamitanak, es hogy tenylegesen mennyi realizalodott. A kulonbseg termeszetesen azert van, mert illegalisan toltotte le az aki nem vette meg 😛
Asrock P67 PRO|Intel Core i5 2500K | ASUS Radeon R9 280X DirectCU II Top | 8gb Kingston 1600 Mhz DDR3| Cooler Master Real power 620 W | Windows 10 64-Bit
összesítik a minimális hardvereket és elosztják a számukkal ?
arról nem is beszélve hogy egy 3 éves pc-vel max kínzod magad nem szórakoztatod ergo veszélyeshulladékból 10 szer annyit termel a pc és az irodai ócska pc-ket amin a kurvás titkárnõk passziánszoznak ne sorold már a konzolokkal egy szintre <#mf1>#mf1>
schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"
"2008-ban a gta4, a metalgearsolid és a halo töb példányban kelt el konzolra mint az összes többi pc játék együttvéve !!! " <#lama>#lama>
schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"
Másfelõl, ezen szerintem nem érdemes vitázni. Inkább valami használható javaslat kéne, mert a védelmi rendszerek fejleszgetésében én nem igazán hiszek. Lehet, hogy a blue ray majd hoz változást, de az még soká lesz.
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
Tisztában vagyok vele, hogy konzolra is vannak kalóz verziók, de még sem akkora mennyiségben mint PC-re.