38
  • Shopaholic
    #38
    óóó nekem nagyon tetszett a gettómilliomos, örülök, hogy ennyi oscart kapott.
  • FoodLFG
    #37
    Hát azért a Gyűrűk ura sem volt annyira rossz azért zeneileg na.
    Vagy legalábbis (még) akkor nem voltak annyira halláskárosultak..
  • winnie
    #36
    ha valamivel egyetértek, akkor nem írom oda, hogy egyetértek, mert minek. itt is egyetértettem az 1., a 2., a 3., az 5. kommentekkel. ez így megy, de örülök, hogy érdekel. (ha valaki nem logikus dolgot állít, akkor kedvesen kijavítom. ha én állítok baromságot, elvárom, hogy kijavítsanak. ennyi.)
  • Chocho
    #35
    Általában ezt csinálja erre. Én már rég ignorálom a sok szarját. ;)
  • Atisz #34
    Sean Penn nagyon nagy színész, simán említhető De Niro-val és Hanks-szel egy lapon. Én Rourke-ra vagy Langellára számítottam, elfeljtve hogy a Milk ugyebár homo témájú és mint tudjuk, ha a film a holocaustot, a homszexualitást vagy vmilyen más devianciát állít a középpontba, akkor szinte tuti nyerő. Nem mondom az ilyen jellegű filmben valóban nagyobb az esély a komoly játékra mint az egyéb témájú filmekben...
    A legjobb betétdal + zene mindig az Oscar rákfenéje (ki kéne már húzni), iszonyat módon belehúznak minden évben, az utolsó értékelhető darab, a "My Heart Will Go On" óta tényleg mintha halláskárosultak ítélkeznének.
    Be lehetne végre tenni viszont a legjobb sorozat kategóriát, hamár így is ilyen tömegek (legalábbis a nézettségi adatok szerint - amik ugyebár ellenőrizhetetlenek) nézik őket.
    Penelopé Cruz-t méltatni az akcentusa miatt szerintem botorság (elvégre spanyol, tehát a hétköznapi életben is így beszél), azt a díjat is átgondoltam volna.

    Alapjában véve jó volt a ceremónia, sok érdekesség volt az átvezetőkben, kevés volt az üresjárat. Tényleg látszott, hogy lecserélték az évek óta túlságosan elkényelmesedett produceri gárdát.
  • Aldo Moro
    #33
    winnie: ha egyszer valaki olyat ír, amivel egyetértesz, akkor direkt mást fogsz állítani, hogy vitatkozhass vele?
  • Aldo Moro
    #32
    Nyomi!
  • winnie
    #31
    "ezek végett IS tuti volt az Oscar,"

    most nem írom le, amit az előbb írtam. ugyanezt más szavakkal levezetem neked a többi jelöltre, ugyanez lesz a végkövetkeztetés, hogy ezért is volt tuti, hogy ők nyerik. (tehát ez nem indoklása a tutinak.)

    "de a végén már látszik ,hogy csak kötözködsz még az élő fába is"

    nem panaszkodni kell, hanem érvelni. ezt maximum az 5. replikánál érdemes ellőni, de hogy rögtön feladd... (direkt ezért próbálok érveket, példákat felhozni, hogy ne kötekedésnek tűnjön.)

    amit leírtál, azt én is tudom, én is elolvastam, hogy szerinted ki érdemelte meg, azzal nem is vitatkozom, csak azt mondom, hogy utólag okos az ember, hogy tuti volt a győzelem, csak azt nem tudja, hogy melyik kategóriában nem a tuti jön be. (hidd el, tapasztalat, évek óta fogadom az oscar-jelölteket, egy évtől eltekintve minden év soknullás kasza volt (igaz, azt az egyet két év tudta csak kompenzálni...) - csak arra célzok, hogy a végeredmény ismeretében mindig okos az ember, mindent meg lehet magyarázni, vagyis bárki nyert volna, ugyanúgy le lehet írni, hogy "megérdemelte, de sejteni lehetett, mert..."

    (jut eszembe, fogadás: a biztosságot ezen tudod lemérni. hiába vagy szóban biztos, ha nem mersz feltenni 50-500 ezer forintot kate winsletre, akkor csak szájkarate az egész:) jövőre találkozunk, én nyúl voltam, mert bár színészdíjakat szoktak mellőzött filmek kapni és a reader nem kapott hátszelet, de mégis csak a nagy weinstein-esély volt, de ilyen alapon cate blanchett is lehetett volna kompenzáció a benji buttonnek.)

    ha elolvastad, amit írtam, épp ezért hoztam fel példaként a történelmet. hogy tavalyelőtt volt olyan színész, aki jó hátszelet, sok egyéb díjat kapott, esélyes volt, sok jelölés után első oscar lehetett volna - és nem kapta meg. ergó az efféle indoklást kár bevetni, mert valamikor igaz, valamikor nem.

    (a scorsese legjobb rendezésének felhozását nem is értem. lehet a legrosszabb filmje is oscaros, ha abban az évben nincs jobb nála és a legjobb is jelöletlen, ha 5 jobb van nála.)
  • sandor8206
    #30
    nem az a gond, az a gond, hogy fogd fel nem azt mondom, hogy nem érdemelték meg, hanem azt, hogy ezek végett IS tuti volt az Oscar, hogy nyernek, winslet (jó volt+az évben 2 filmben is+sokszor vesztett+a SAJTÓ is kiénekelte neki a sajtot), ledger is jó volt+el nézte az apró betűs részt
    ezért hoztam fel példaként Rourkeot, végig nyerte amit kellett, csak Oscart nem+1-2 nem
    "...ha pedig nem nyer, akkor nem írod ezt le..." de nyert még a csapból ő folyt előtte+ledger+boyle!
    Washington a játéka alapján érdemelte ki a Kiképzésért, vagy Scorsese legjobb rendezése a Departed? Jelölték őket és ha ott voltak megkapták!
    Amúgy még el is lehetne vitatkozni veled, de a végén már látszik ,hogy csak kötözködsz még az élő fába is
    "..mikor volt az utolsó posthumus jelölt-színész aki ilyen fiatalon és tragikusan halt meg? "

    jó, hogy nem írtad oda, hogy kék a szeme és 176 centi magas. még ilyen konkrét kérdést. sok színészhal meg. fiatalon is.

    Érted te amit írok, csak azért is írsz valami hülyeséget.
  • winnie
    #28
    nem az a gond, amivel érvelsz, hanem az, hogy mindenre lehet kanyarítani egy hasonló gondolatmenetet. utólag. a fura, hogy ezek a gondolatmenetek kategóriánként mások és mások.(az ember csak akkor nem kanyarít, ha úgy érzi, hogy "megérdemelte".)
  • winnie
    #27
    " teljesen egyértelmű volt, ahogyan winslet nyerése is."

    ha pedig nem nyer, akkor nem írod ezt le. utólag minden egyértelmű, utólag lehet jönni a nagy tudással - na, nem mintha nem lehetne tudni az esélyeket, hiszen az oscar előtt vagy 100 másik díjkiosztót lenyomnak. de azok csak esélyek.

    " hanem ha már jelölték, ennyi jelölés után megkapja, lsd: D. Washington Kiképzésért"

    szabad mosolygni az ilyen összeesküvés elméleteken?:) van sapka, nincs sapka? amikor olyan nyeri, akit sokszor jelöltek, akkor "persze, csak azért, mert". ha újonc nyeri, akkor meg azért.

    tavaly marillon cotillard nyert. előtte reese witherspoon talán.

    azt csak halkan kérdem, hogy kate winsletnek a BAFTA, a chicagói filmkritikusok, a ülföldi őjságírók (golden globe), a las vegas-i, londoni, san diegoi filmkritikusok is csak azért adták a díjat, mert sokszor jelölték?

    ez olyan butaság, mint amikor valaki azt mondta, hogy scorsese azért kapott a departed-ért, mert kijárt neki. (érdekes módon, éppen abban az évben, szinte minden díjat ő kapott, de az oscar csak kijárt neki:)

    "mikor volt az utolsó posthumus jelölt-színész aki ilyen fiatalon és tragikusan halt meg? "

    jó, hogy nem írtad oda, hogy kék a szeme és 176 centi magas. még ilyen konkrét kérdést. sok színészhal meg. fiatalon is.

    "Kirakat lett az egész, marketing, reklám "

    ja. a következő filmjének. reklám. nem ezt a szót kerested szerintem:)
  • sandor8206
    #26
    "...Mennyire volt egyértelmű?!..." teljesen egyértelmű volt, ahogyan winslet nyerése is. És az Oscarnál nagyon sokszor bebizonyosodott, hogy valamikor nem az kapja aki érdemli, hanem különféle okok végett
    Persze ledger megérdemelten jelölték, azért mondom megkaphatta a díjat, meg is kapta. de ha nem hal meg nem ennyire egyértelmű lsd. FérfiFőszereplő esetét, Roeurke+Penn
    de megnézel egy elemzést az Oscar előtt pl: winsletnél mint esélyes, soha nem az hangzott el ,hogy milyen jó stb. bla bla, hanem ha már jelölték, ennyi jelölés után megkapja, lsd: D. Washington Kiképzésért
    Amúgy leszarom, hogy megkapta vagy nem, nekem aztán tökmindegy, olyan mintha leesett volna egy légy a falról. Amúgy legyen boldog az Oscarjávál, megérte neki!
  • supi007
    #25
    Ezzel a hsz-el nem mondtál gyakorlatilag semmit!
    "...ha nem halt volna meg, nem lett volna ennyire egyértelmű, hogy megkapja."
    Mennyire volt egyértelmű?!
    Szubjektív véleményem szerint H.L. kiválóan alakított a Sötét Lovagban. Nem a halálát díjazzták az Oscarral, hanem a teljesítményét. Esetleg szerepet játszhat az is, hogy nagyszerű pálya állt előtte, amibe előbb utóbb biztos benne lett volna az Oscar. Azt most megkapta. Nem látok benne semmi kivetnivalót. A vetélytársai pedig nem voltak annyival jobbak nála, hogy ne kaphatta volna meg. Ez így kerek.
    Nyugodjon Békében!
  • robertone
    #24
    Hááát ízlések és pofonok...

    Nekem a slumdog millionaire egy fosrakás film, nem a kommerszekre bukom, de ez borzasztóan kusza volt és határozott kínszenvedést okozott végignézni. Legfeljebb fegyverrel tudnának rávenni, hogy még egyszer végigszenvedjem.
  • sandor8206
    #23
    mikor volt az utolsó posthumus jelölt-színész aki ilyen fiatalon és tragikusan halt meg? J.Dean nem most volt, azóta halivúd is sokat változott+USA is! Kirakat lett az egész, marketing, reklám stb. nem mondtam ,hogy nem érdemelte, oda lehetett adni neki és oda is adták. de ha nem halt volna meg, nem lett volna ennyire egyértelmű, hogy megkapja.
  • CaptainRumi
    #22
    ha annyira szentimentálisak lennének mint te állítod akkor az eddigi posthumus jelöltek közül nem csak négyen [ha jól tudom] kaptak volna Oscart
  • DjDano
    #21
    Hát a Sötét Lovag nekem nem igazán jött be, felesleges volt 2,5 órára nyújtani, bőven belefért volna egy 2 órás időintervallumba, túlságosan vontatott lett egyébként szerintem az egész filmben nekem a nyitó bankos jelenet tetszik a legjobban... egy biztos az IMDB-s 9.1 ellenére nem ez a legjobb Batman film
  • Renátó1985
    #20
    jaj winnie te itt is kötekedsz nem csak B.H-n :D? :P
  • sandor8206
    #19
    hoffmant én se láttam, de azt mondják király a játéka a kételyben(állítólag a legjobb a jelöltek között) , ledger meg tuti befutó volt, nem vehették el tőle az oscart, mert halivúd márcsak ilyen szentimentalista+azért oda lehetett adni neki és így odaadták
    Az igazi kérdés Penn, milket nem láttam de Rourke odabaszós, remélem tényleg ennyire jó nyomta penn
    többi meg ok!
  • winnie
    #18
    " Tavalyi év legnagyobb alakitását kétségkivül ő alakitotta"

    hány film is képezi a mintavétel alapját?:) (mindegy, irigyellek, hogy ennyi filmet láttál tavaly - én még a mellékszereplős jelölteket sem, például a milket sem, hogy megnézhessem, hogy josh brolin mellékszereplőként nem jobb-e, mint ledger. sőt, a szabadság útjaiban sem láttam michael shannont. meg philip seymour hoffmann is kimaradt nekem a kételyből.
  • FoodLFG
    #17
    Engem a Okuribito érdekel (Hirosue Ryouko rulz). Csak azt nem tudom, hogy fogják-e adni belátható időn belül magyar mozikban. (arra tippelnék, hogy nem)
    Mindenesetre akkor kénytelen leszek letölteni.
  • diablo1336
    #15
    Én igazság szerint H.L.-t meg főszereplú kategoriába inditottam volna(ha lehetet volna) ,mert ott is bezsákolja. Tavalyi év legnagyobb alakitását kétségkivül ő alakitotta,persze maga a figura akit játszott is kellett hozzá. Én gettó milliomost láttam pont az oscar napján, nekem tetszett, de sajna nem tudnám többször megnézni,mert tudom a végét és nem poénos film hanem kökemény életről szól. De megérdemelt a legjobb film dija. Legjobb zene? hát az eléggé necces sztem is. Vágások jok voltak többiről nem tudok nyilatkozni. Viszont animációs film szerintem egyértelműen a Wall-e.Volt-ot csak félig kung-fu pandát meg végig láttam. De ahogy meg lett csinálva a Wall-e az nagyon jó és azért a téma is sztem alkalomhoz illő,érdekes témát dolgott fel.Arról ne is beszéljünk h lehet sokaknak azért nem tetszik mert ugye Wall-e csak két szót ismer, a wall-e-t és a évát(E.V.A.). Nekem ezért tetszett főleg ,mert kevés a beszéd tökéletes animáció és érzelem ábrázolás. Nekem Wall-e láttán egyből Shrekből a csizmás kandur jut eszembe amikor olyan szépen nézz:D nah mind1 lényeg h nekem sokkal jobban tetszett a Wall-e,több a mondani valója ,igaz kung-fu pandát és a voltot is többször lehet megnézni mert popcorn rajzfilm:D természetesen mindegyik tetszett
  • sandor4
    #14
    kimaradt egy félmondat az első zárójel előtt: ...nagyon tetszett, szerintem megérdemelten nyert (bár a Milket nem láttam)...
  • sandor4
    #13
    hát a tavalyinál egész biztos jobb volt, mivel a tavalyit a szerintem minősíthetetlen Nem vénnek való vidék nyerte.
    Gettómilliomos rendben volt, kb ennyit szerintem megérdemelt, nekem nagyon tetszett (bár a Milket nem láttam). Benjaminnak én szívem szerint nem adtam volna semmit, de valszeg csak azért nem, mert nem tetszett, így a jól megcsinál részeit sem tudom elismerni.
    A Dark Knightnak juthatott volna picivel több, de szerintem pont Heath Ledgernek nem kellett volna megkapnia... (na ezért most mit fogok it kapni )
  • janivankenobi
    #12
    Jó kis Oscar volt. Nekem a Sötét Lovag miatt sír a szívem adtam volna neki még bőven. Benjamin Button különös élete érdemelten kapta meg a díjakat, a Gettó Milliomos még hátra van, arról nem nyilatkozom. Animációban nekem Volt felé húz a szívem, többször láttam a Wall-E-t és Voltot is de utóbbit visszagondolva nagyon kicsivel jobbra értékelem. Minden szempontból jobb volt az idei oscar a tavalyinál.
  • Cat #11
    Ugyan a Thomas Newman zenét nem ismerem, de a Slumdog zenéjével biztosan nem lőttek bakot, kiváló zenéje volt.
  • Etinger
    #10
    A filmzene terén nagy kár h nem Thomas Newman-t díjazták... ott picit azt érzem dobjunk oda még egy díjat a Slumdog Millionernek effektus volt... :S
  • berserk87
    #9
    Nekem mindegyik oscarnál bejött a tippem, kivétel Sean Penn - legjobb színész, de nem láttam a filmet, szóval ezt is elfogadom. Jogosan kapta mindenki az oscart és meg is érdemelték. Jó volt.
  • Darth Sith
    #8
    Kung Fu pandát én többször is megtudtam nézni, míg a Wall E inkább egyszernézős kategória lett nálam, többet vártam tőle, de egyszer nézhető :)
  • Darth Sith
    #7
    Benjamin Button meg a Dark Knight sztem több díjat érdemelt volna.

    pl. ez? Legjobb férfi főszereplő: Sean Penn (Milk) ??? Hát jópár színésznek oda adtam volna, de nem neki, nem volt rossz, de azért ennyi nem jó.
  • FefeeX
    #6
    Egyelőre míg nem láttam a gettómilliomost, nem nyilatkozom az ítéletről, azonban a Benjamin Button nekem speciel nagyon bejött...

    A Wall-E is nagyon tetszett, bár én inkább a Kung-Fu Pandának adtam volna a díjat (igaz hogy az előzetes alapján többet vártam tőle, mégis, visszagondolva, és háromszori megnézés után szerintem jobb volt)
  • CaptainRumi
    #5
    Hát én a Post-production-ös dolgoknál lepődtem meg rendesen...
    a vágás tényleg jó volt, bár a TDK-é szerintem még profibb, de a Sound mixinget egyáltalán nem értem, miért a Slumdog kapta. (még maguk a mixerek sem xD)
  • winnie
    #4
    " és a többi szerintem jobb is volt bizonyos dolgokban."

    más szerint meg nem. ennyi. szavaztak, erre szavaztak többen. (az más kérdés, hogy én meg nem mondom, hogy a button például vágásban jobb volt-e, mint a slumdog.)
  • HeadHunter86
    #3
    Aláírom jó film a Slumdog Millionare. De voltak még a jelöltekben jó filmek. Pl Benjamin Button kaphatott volna többet is. Meg Dark Knigh. Ennyi oscar egy filmnek azért kicsit sok, és a többi szerintem jobb is volt bizonyos dolgokban.
  • bertino
    #2
    Legjobb animációs film: Wall-E

  • VoneOut
    #1
    Ez várható volt, az összes jelölt közül nekem is ez tetszett a legjobban! Danny Boyle a Trainspotting és A part után ismét hatalmasat alkotott! Gratula nekik!