13
  • dez
    #13
    Nem az erkölcsről volt szó, hanem teljesen egyértelmű jogi tényállásokról.

    A kecskét sem erkölcsi megfontolásból nem engedjük be a káposzta-raktárba.
  • VoneOut
    #12
    Szerintem pereljenek be minden más céget aki a piacukat veszélyezteti! Sőt, utána már nem is kell semmit fejleszteniük...csak árat is emeljenek mellé mert azt úgy illik.

  • FlyingV
    #11
    azt hiszem, a mai világban teljesen értelmetlen (SAJNOS) erkölcsi jellegű dolgokon vitázni..


    az Intel amúgy csak időt akar húzni és egy kicsit megszorongatni az nVidiát. Konkrétan van 1-2 pletyka, mely szerint az nVidia leállt a diszkrét grafikus kártyák fejlesztésével. Ezt bizonyítHATja a sorozatos átnevezősdi is például, megpróbálnak minél többet eladni a már megjelenésekor is csöppet elavult megoldásaikból, kihúzva ezzel a stragétiával a következő stratégiai állomásig. És ez a mostani feltételezés szerint az lenne, hogy a szutykok (ájdontlájkenvídia) a legnagyobb titokban GPGPU/SoC megoldáson dolgoznak gőzerővel! Elsőre fura kijelentés. Másodjára is. Harmadjára meg rögöni lehet rajta. Merthogy ehhez kellene egy x86-os license, igaz? És azt mikor fogja eladni nekik az intel? Meg mennyiért? Igen ám, de egy ideje szólnak pletykák arról, hogy az nVidia a VIA-val építgetne szorosabb kapcsolatot. Megvenni nem fogják őket, mert attól az x86 license nem száll rájuk. Viszont van egy érdekes lehetőség: az nVidia ugyan nem kapar az x86-ért, viszont VIA-s mérnökök segítségével fejlesztenek egy (x86-ra épülő) platformot, amely lényegében az nV-nél készül, de mivel VIA név alatt/a VIA-n keresztül adják ki, így nem sértenek meg semmilyen megállapodást/törvényt.

    Én várom a fejleményeket. Aztán lehet, hogy igazából ilyen hordozható rezsón dolgoznak, amely alapja két GForce kártya SLi-be kötve, referenciahűtéssel :))

    Ha nagy hülyeségeket írtam, kéretik javítani, jelen állás szerint én ilyen infokról tudok :)

    Ó és amúgy portfólióm 1-2%-a lassan nV részvény, nagy rizikó, de ha fennáll ez a lehetőség, akkro jó kis megtérülés lehet belőle :P
  • dez
    #10
    Akkor a legközelebbi betörőt is várd tárt karokkal, hiszen miért kellene pont őt diszkriminálni, amikor a többiek is csak ugyanazt csinálnák...

    Mellesleg, az sem mindegy, hogy mit csinálnának, és mit csinálnak. Most épp az Intel van olyan helyzetben, hogy megtehet ezt-azt. A versenyjogi törvények célja nem a jónak v. rossznak titulálás, hanem a helyzettel visszaélés megakadályozása.
  • who am I 7
    #9
    remélem bukják a gec*be..mondjuk intelem van proc+deszka :D
  • Sanyix
    #8
    nem feltétlenül azért perel mert jobbat csinálnának, hanem inkább az olcsóság miatt. Mivel a szaros x58-at eladják jól a gyártási költség 40x-ért, az nvidia meg pofátlanul elkezd versenyezni, és csak 20x-os áron adja, akkor meg ki venné a szaros x58-at ha megkapja ugyanazt vagy jobbat olcsóbban? Az intel verseny korlátozással le akar húzni egy rakás pénzt a vásárlókról, és most perli az nv-t, mert az keresztbe tudna ennek tenni :)
  • who am I 7
    #7
    Ugyan, miért ne tehetné meg?Diktatúra van?Főleg, ha jobbat csinál...Az nvidia se pereli be azért az AMD mert gyorsabb kártyákat csinál.Mert itt konkrétan erről a nevetséges vádról van szó.Vicces vagy
  • Zombee
    #6
    Inkább azon háborodhatna fel az Intel, hogy az integrált videóvezérlőik soha kalap szart nem érnek. Emlékszem, mikor már bőven a DirectX9 korszak derekán DX7-es chipeket integráltak mindenhova, míg az nvidia az éppen aktuális fejlesztéseket.
    Egyébként nem hiszem, hogy az nvidia ügyvédei ne ismernék jól a licenszmegállapodást, szerintem egyszerűen csak megijedt az Intel, hogy jobb az ellenfél megoldása, és így próbál tenni ellene valamit, mert nyilván normális integrált VGA-t nem képesek csinálni (az elmúlt bő fél évtized legalábbis ezt mutatja).
    Én mondjuk leszarom, az integrált vga engem nem érint az asztali gépben, laptopban meg édes mindegy, csak legyen dedikált videómemóriája, a többi nem számít.
  • Garrett27
    #5
    Ez a cikk az Intelről és követeléseiről szól. De ha akarod, felsorolhatod az összes multit, nehogy álszentnek tituláljanak...
  • digital
    #4
    De érdekes módon az Intel sértheti versenytársa érdekeit, amikor az neki megfelel (ugyebár a sokat hallott botrányokra gondolok), de ha az ő bőrükre megy, azt már nem szabad...
    Nem mintha az ámd-nél, vagy bármely profit orientált cégnél nem így lenne...
    Ne legyünk már álszentek/naivak a köbön.
  • Garrett27
    #3
    Igen, erről van szó. De érdekes módon az Intel sértheti versenytársa érdekeit, amikor az neki megfelel (ugyebár a sokat hallott botrányokra gondolok), de ha az ő bőrükre megy, azt már nem szabad...
  • Narxis
    #2
    Itt nem arról van szó, hogy jobb vagy rosszabb hanem, hogy megteheti-e.
  • AgentKis
    #1
    Kirájj! Az ügyvédek így is, úgy is jól járnak. Nagyon szép dolog a másikat perelni, mert az jobb dolgokat csinál. Inkább fejlesztenének ők is, annyiból amennyibe a jogi cirkusz forgatása kerül, nekik is sikerülhetne olyan fejlesztést csinálni, ami versenyképes (az árcsökkentésről nem is beszélve).
    A fejlesztőmérnökök munkáját és társadalmi hasznukat sokkal nagyobbra tartom az ügyvédekénél. (pedig sem ügyvéd sem fejlesztő mérnök nem vagyok)