14
  • AgentKis
    #14
    Nem RFID-ről, hanem biometrikus azonosításról van szó a cikkben. Különben a RFID nem tárol minden információt rólad, csak egy kódot, ami alapján ki tudják keresni az adataidat a nyilvántartásból. Ilyen alapon már most is megnézhetnék a felmenőid betegségeit a TB nyilvántartásában a biztosítók, ha belenézhetnének (illetve belenézhetnek, csak nem legális eszerint megkülönböztetni valakit).

    Itt igazából arról van szó, hogy az azonosító okmány tárolja az ujjlenyomatodat, az íriszed mintáját, vagy a dns szekvenciáidat, tök mindegy valami egyedien azonosító tulajdonságodat, plusz az irat kódszámát hogy nehezebb legyen hamisítani. DE ellentétben az RFID-vel nem olvasható le a tudtod nélkül.

    Az RFID tényleg sérti a személyiségi jogaidat, de egy biometrikus adatokat is tartalmazó igazolvány nem. Hátránya, hogy drága és felesleges, mert aki komolyan hamisítani akarja, az meg fogja találni a módját. (ahogy hamispénzt is gyártottak már hazánkban eredeti pénzpapírból, eredeti gyártósorral. Juszt úr oknyomozott is ezügyben, majd néhány év hallgatásra bírták, azóta nem foglalkozik ezzel a témával)
  • Tetsuo
    #13
    Lancashire-bol jelentem: pontos a diagnozis.
    A legtobb bevandorlo intelligensebb naluk, kulonosen ha felnonek a mai gyerekek, akiket mar nem nevel es oktat senki sem.
  • endrev
    #12
    Na végre leesett nekik...
  • Etinger
    #11
    Zeitgeist azért ferdít rendesen. Amúgy nekem se tetszik ez az egész, és bizony jó is hogy fellépnek ellene.

  • cateran
    #10
    Ne akard tudni..alapvető hiányosságok a fizikai,biológiai, kémiai, történelmi, matematikai, földrajzi, helyesírási, anyanyelvi! ismeretekben, a logikus és/vagy rugalmas gondolkodás és józan ész teljes hiánya....
  • dondore
    #9
    RFID a személyidbe. USA-ban már van az útlevelekben. Nemsokára lesz a bőröd alá ültetve is. Csecsemőknél pedig alap.

    Elmondom mit sért.
    Az összes adatod megtalálható lesz benne. Mennyit keresel, mi a vércsoportod stb. stb.
    Egyszerű példa: biztositást akarsz kötni, a biztositó azonnal csekkeli hogy volt már a családodban, aki cukorbeteg volt, a te életbiztositasod ezért egyből drágább lesz, mint mondjuk az enyém.
    Ez csak egy példa, de remélem érzékelteti, hogy mire lesz képes ez a rendszer, miért kell ellene küzdeni. Mert totális ellenőrzés alá vonhatják igy a társadalmat, mindig látni fogják, hol vagy a koordinátáid alapján stb.stb.
    Gyakorlatilag a hitelekkel amúgyis modern rabszolgasorsba taszitott réteget még jobban ellenőrizhetővé teszi. Lásd 1984, Gattaca, Zeitgeist
  • qwas
    #8
    Angliaban nincs betiltva az abortusz. Legalabbis ahogy en tudom.

    cateran: Te jo eg. Olyan sulyos a helyzet?
  • Hegi90
    #7
    Ez az egész RFID egy nagy átbaszás. Ezt kéne betiltani, nem a klónozást meg az abortuszt, vagy az őssejt kutatást!
  • Solten
    #6
    Szinte mindegyik brit város be van kamerázva... Tényleg örvendetes hogy végre fellépnek e biometrikus baromság ellen.
  • cateran
    #5
    "Az emberek atlag IQja valamivel alacsonyabb, mint USA-ban."
    Nem tudom te merrefelé élsz,de Devon megyében ez a megállapítás abszolút helyes..:D
  • Tetsuo
    #4
    Eddig pont Ángliaban neztek el mindent a birkak.
    Az internetes letoltest szurik, egesz London be van kamerazva..
    ott haboruznak (v rendfenntartanak) ahol USA.
    Az emberek atlag IQja valamivel alacsonyabb, mint USA-ban.
    A "biztonsagi intezedesekkel" 1 az 1ben masoljak USA-t.
    A CIA-nek teljeskoru beavatkozasi engedelye van az orszagban.
    A UK meg sajat allampolgarait is kiszolgaltatja USA-nak. (Lasd pl. a hackergyerek huzavonaja, a franciak annyit mondtak volna Ámerikanak, h nem.)

    Eppen ezert kulonleges a hir. Mondjuk eleve rossz volt a strategia az allam reszerol.
    Egy tanulatlan reteggel (a tv-nezo utca emberevel) kell elhitetni h jo az neki (az ID kartya), utana mar kenytelen hasznalni mas is.
    Azert orulok h tiltakozik vki itt is!
  • AgentKis
    #3
    "nem tartanák rossz ötletnek az eddig 4,7 milliárd fontot felemésztő program teljes leállítását."
    Nálunk is volt már nem egy hasonló: pl. kormányzati 4ed

    Ez a biometrikus igazolvány hogyan sérti a magánélethez való jogot?? Csipog, ha az ember kukkol, recskázik, vagy az asszonnyal enyeleg? Szól ha állatospornót néz valaki a neten?? Szóval nem értem mit sért... De ők biztosan tudják.
  • kvp
    #2
    Ez olyan mint a munkaverseny es a bekeharc volt anno. Mivel a gepelteritos terrortamadasok miatt a pilotak vannak a legnagyobb veszelyben, ezert ok allnak a 'frontvonalon'. Nallunk meg a vasgyujto es a gyari munkas vezetette a bekeharcot.

    A lenyeg az, hogy az elso tesztcsoport ahol kotelezove akartak tenni a dolgot ellenall es az egyik helyi torvenyhozasi testulet kepviseloi is mogejuk alltak. Az igazolvany nem lenne nagy dolog, mivel ezt hivjak nallunk szemelyinek, de a biometrikus azonositok es egyeb modern technikak miatt a dolog nem igazan tetszik a legtobb embernek. Angliaban nem volt meg igazan diktatura, ezert ott hisznek abban, hogy ha valaki nem kovet el semmi torvenytelent, akkor az allamnak beken kell hagynia.
  • qwas
    #1
    "a biometrikus kártyák bevezetése éppen azok arculcsapását jelenti, akik évek óta az első vonalban teljesítenek szolgálatot a terroristaakciók elkerülése, azok megelőzése érdekében."

    A pilotak? Ezt nem nagyon ertem. Ugy tudtam azok foleg a repulot vezetik nem pedig a terroristak ellen kuzdenek.