9
 • chuky123
  #9
  Mi ebben az újdonság? Válság előtt is tele voltak újságok szélhámos álláshirdetésekkel ahogy qwas kolléga is emlitette a sztoriját.
  Amig lesznek hiszékeny naiv emberek addig szélhámosokra is lehet számitani.
 • Garrett27
  #8
  Tökmindegy. Ha nevedet (+cím) megtalálod a tudakozóban, akkor valahol már aláírtál egy nyilatkozatot (apró betűs rész, stb). Ha ez nincs így, akkor jogodban áll felszólítani az adott céget, hogy tegye helyre, amit ez esetben jogosulatlanul tett meg...
 • AgentKis
  #7
  Egészen pontosabban ez úgy van, hogy ha nyilatkozol arról, hogy ne legyen hozzáférhető akkor nem az, de ha nem nyilatkozol erről akkor az önkormányzat kiadja az összes olya közvéleménykutató, telefonon és személyesen megkeresős, tukmálós marketinges cégnek amelyik fizet érte. Ha ezt nem szeretnéd, külön papírt kell kitöltened ahol erről nyilatkozol.
  A telefoncégnél meg vagy megkérdezték, hogy szeretnél-e a telefonkönyvben megjelenni, vagy nem. Egy biztos ha nem kérdezték, tutira benne vagy. Ezt is le lehet tiltani, de csak a következő évesben nem leszel benne, meg az online-ban. Az összes már megjelentben benne vagy és ezek használatát semmi nem tiltja. Használhat valaki 2002-es telefonkönyvet, ha abban vagy és a számod, és/vagy címed nem változott megtudja. Mondjuk számot könnyű váltani, címet macerásabb
 • Garrett27
  #6
  A név és cím mind személyes adatnak számítanak.
  Ha hozzáférhetőek telefonkönyvből vagy tudakozóból, akkor ezen adatainak nyilvánosságra hozataláról valamikor az érintett már írásban hozzá járult.
 • B0nFire
  #5
  Személyes adatokat nem adunk ki interneten keresztül ismeretlen egyéneknek/cégeknek. Soha, semmilyen esetben sem. Kivételes esetben sem.

  Név, cím, telefonszám nem számít személyes adatnak, hiszen könnyen hozzáférhető, akár telefonkönyvből, akár tudakozótól.
 • qwas
  #4
  Errol az jutott eszembe, amikor par kevesbe kvalifikalt munkatarsam bujta az ujsagot meg 7-8 evvel ez elott es talaltak ilyen otthon vegezheto konnyu munkat havi ket haromszaz ezet forintert. Csillogott is a szemuk, hogy most vegre felhagyhatnak a becsuletes munkaval. Az mentette meg oket, hogy nem tudtak felhivni a megadott telefonszamot. Kerdezik mert nem lehet felhivni ezt a szamot? Mire jobban megneztem es mondtam nekik, hogy azert mert a cegnel le van tiltva a 06-90.....-es szamok hivasanak lehetosege, majd elmondtam nekik mire is valo a 90-es szam es, hogy ilyen hirdetest elvbol ne hivjanak fel. Kepzelem hany szerencsetlen bedolt az ilyennek.
 • kvp
  #3
  A lenyeg, ami a magyar cikkbol nem jott le, az az hogy amerikaban a legtobb ilyen allaskereso oldal vagy fejvadaszceg szolgaltatasaiert fizetni kell. Mig magyarorszagon tobbnyire lehet latni ki akarja felvenni az embert, addig amerikaban csak a munkakort es a varost hirdetik meg, a ceg megnevezese nelkul. Ha valaki meg akarja kapni a hirdeto cegek adatait, akkor fizetnie kell. Ha az adott oldal beszedi a penzt, de nem tartalmaz allasajanlatokat, mar reg betoltott allasokat hirdet, vagy ezek az ajanlatok hamisak, akkor beszelhetunk csalasrol.

  ps: Itthon sem mindig jo otlet egy karriertanacsadonak cegnek fizetni, aki azt igeri, hogy a penzert cserebe keres egy jo allast nekunk. A legtobb esetben csak elteszik a penzt. Jobb esetben mondjuk a mernoki munka helyett felajanlanak egy eladoi allast vagy tanari helyett takaritoit es a munkat kereso futhat a penze utan. Ennek atlatszobb valtozata a konnyu otthon is vegezheto munkat ajanlo hirdetes, ahol csak be kell fizetni X ezer forintot egy szamlara, hogy az allaskereso megkapja a munka reszeletes leirasast. A hirdetes egyertelmuen csalas, az aldozat soha semmit nem kap a penzeert cserebe.
 • jaspercry
  #2
  passs,én sem tom.....
 • AgentKis
  #1
  Én nem látok abban semmi kivetni valót, ha megszerzik a nevem, címem, telefonszámom. Ezek az adatok egy sima telefonkönyvben is benne vannak. Az e-mail címből meg annyit csinál az ember amennyit nem szégyell. Személy igazolvány számot, bankkártya számot, netbankos belépőt, meg pin kódot nem adunk meg ilyen helyeken.
  Nem értem, hogyan lehet visszaélni mondjuk a telefonszámommal...