114
-
Sir Ny #114 "nem a sony tartozik a kedvenc gépeim közé, de ami biztos, hogy nem teljesit rosszúl. Söt már lehet meg is elözte a boxot. mert szerintem az az europában 1 millioval eladot több gép 70% 3 lednek köszönhető. Sokan vettek új gépet mikor az elöző elhalálozot, nem peddig új játékosok csatlakoztak a táborukhoz."
Európában a PS3ból adtak el többet. És amikor szétromlik az xbox, és kicserélik, azt NEM számítják bele az eladott darabszámba. -
Sir Ny #113 "Tiszta szívből szorítok hogy a következő xbox szérián is elcsesszenek valamit, mert jó érzés tudni, hogy 3 évig FAIR kezelést kapok. Nem leszarást."
ezt nem értem. ha nem csesznek el semmit, akkor is ugyanolyan FAIR kezelést kapsz, nem? -
Sir Ny #112 mert a ps3-at örökké fogják gyártani... -
Sir Ny #111 "Mert ha az SG-n egy cikk azt írja, hogy nem lesz, akkor nem is lesz, és punktum, ugye?"
de ezek az internetes újságok elég megbízhatók általában. mivel semmi okuk a hazudozásra, feltételezhetjük, hogy igazat írnak. -
Sir Ny #110 "A kisebb kapacitásra meg nem adok igazat addig, amíg a mgs4 kapcsán nyilatkozták egyedül hogy kell a blu(ott sem maga a játék hanem inkább a jellege által, mint átvezetők), meg a doom ősatya a spéci grafikus motorjával. Meg kb 10 óra játék után kibírom hogy beteszem a play disc2-őt részemről, amúgy is többet cserélgetem a lemezt, viszont 3 lemezen biztos drágább a kiadónak a játék, ez is tény, azonban már van 3 lemezes játék a piacon és senki nem panaszkodott rá. Szóval a gyakorlat itt mást mutat...na meg hogy filmet akarnak rakni blu-ra, mert marad hely hír megvan még? :) Sony belátta hogy sok a fölös hely a legtöbb esetben.
Kicsi realizmust és mindjárt más. "
ugyan már... ezt nem gondolhatod komolyan? ha most egy játék három DVD-s, akkor mi lesz egy-két év múlva? az user vegyen külső meghajtót, vagy cserélgessen 5-6 lemezt, vagy csökkentsék le a játékot? ezek vannak, választhatsz, melyiknek örülnél jobban... -
#109 Persze, ha nem megy pl 3 Ghz-en a proci, csak 2500-ön, akkor bolodok lennének kidobni. Vagy a 4 magból az egyik hibás, akkor mehet hárommagosnak. Persze te mint vevő nem selejt négymagost veszel, hanem egy jólműködő hárommagost. -
Sir Ny #108 ja, hogy a selejteseket eladják az eggyel lejjebbi kategóriában? -
#107 Sokkal egyszerűbb és olcsóbb egy futószalagon gyártani kurvasok egyforma procit majd a minőségellenörzésnél eldönteni, hogy ez hova is tartozzon. Ezt minden gyár igy csinálja nem csak a proci gyártók. Ez teljesen noooormális. -
#106 "már meg is van. azért van xbox-ra több játék, mert a játékok minősége lényegesen kisebb, ezért egy embert egy játék kevesebb időre köt le, ezért folyton folyást újat kell vásárlania."
Javaslom nézd meg élőben a konzolokat és rajtuk a játékokat és utána majd nem mondasz ilyen baromságokat :P -
#105 Ja, ezt a cikket olvastam én is, de ott nem erről van szó, hanem arról, hogy nagy az igény az olcsóbb X3-as procikra, ezért a gyártónak még úgy is megéri, ha kilövi az egyik magot a négyből, és úgy árulja, mert még mindíg jobb, mintha hiány lenne belőle. Volt már ilyen régebben is, az AMD-nek meg az Intellnek is voltak olyan szériái, amik híressen tuningolhatóak voltak, gondolom ott is visszábbvett órajellel árulták, mert arra volt nagyobb igény. Meg ott is írta valaki, hogy vga kártyáknál sem egyedi az eset, kikapcsolnak 1-2 ezt-azt, aztán mehet az olcsóbb és keresetteb kategóriába.
Szerintem nyugodt lehet, normális, gondolom nem kétfilléres haszonnal dolgoznak :D -
Sir Ny #104 hát sose lehet tudni. most olvasom egy másik sg-s cikkben, hogy:
"Gyakran előfordul azonban, hogy teljesen működőképes példányokat butítanak le annak érdekében, hogy egy olcsóbb variánst kínáljanak a vásárlóknak, az eredeti cikk szerint pedig meglehetősen sok esetben működik a fenti módszer."
az emberben felötlik a kérdés: noooooormális? -
#103 Eh :D -
#102 És az nekem miért jó, hogy két hónapig nem megy el annyi, aztán már csak olcsóbban fogják vinni? Nem jobb, ha addig is viszik az enyémet is rendes áron? -
Sir Ny #101 már meg is van. azért van xbox-ra több játék, mert a játékok minősége lényegesen kisebb, ezért egy embert egy játék kevesebb időre köt le, ezért folyton folyást újat kell vásárlania. -
Sir Ny #100 hopsz, ez fölött elsiklottam. de mingyárt kitalálok erre is valami jót. -
Sir Ny #99 de, két hónap múlva. -
#98 Addig akkor a tied sem veszik, nem? -
#97 Ennyire le legyél már értetlen, egy gépre eső eladott játékokról van szó, a cikkben is írják, ez Wii-nél 6, X360-nál 8.1, PS3-nál szintén 6. Egyértelmű, hogy Wii-re többet adnak el, de mivel több gépet is adtak el, kevesebbre jön ki ez az átlagszám.
Amúgy PS3 vs X360-ról ment a vita :D -
Sir Ny #96 biztos? ezzel elérheted azt, hogy az emberek 2 hónapig ne a konkurenciát vegyék meg, hanem várjanak a tiédre. -
Sir Ny #95 és ebből te hol látod, hogy az xbox360 vezet játékeladásokban? szerintem a Wii vezet. -
#94 A link lemaradt:
http://www.gamecareerguide.com/industry_news/21968/analysis_wii_ds_games_nearly_.php -
#93 A 86 millióból "csak" 27 millió a PS3-as szoftver, a többi a PS2 meg PSP eladásokból jön ki, szemben az MS 48-49 milliójával. Nintendonál ugyanígy, 70 millió Wii, kb 60 millió DS. Ezeket a számokat (27, 48-49, 70 millió) kell elosztani az eladott PS3, X360 meg Wii darabszámokkal, és megkapod átlag egy géphez hány játékot vesznek, és kijön, hogy az X360 vezet. A Wii-re hiába adtak el több szoftvert, több gépet is adtak el, ezért jön ki kevesebbre ez a szám.
Mondjuk ha választanom kéne, inkább adjak el több gépet és több szoftvert, minthogy több legyen a gép/játék darabszám -
Sir Ny #92 nekem a gugli ezt adta ki, arra a linkre, amit mutattál. bár én nem tom, nem tudok angolul. -
#91 Elég ha megnézed bármelyik játékjelentést. Vagy rákeresel googliban. -
#90 http://www.google.com/search?q=games+sold+per+console+2008&btnG=Keres%C3%A9s&hl=hu&lr=&client=opera&rls=hu&sa=2 -
Sir Ny #89 Kérlek mutass nekem egy statisztikát arról, hogy xbox-ra több játék fogy! Mennyivel, és mikor? -
peat666 #88 Most is jössz a warezzal, amira jön a gyakorlat részemről:
-Játékeladásban x360 vezet (eladott játék/gép), amire múltkor azt írta valaki hogy persze mert hamarabb adták i. Erre visszakérdeztem, hogy x360-ra állítólag nem volt játék első évében, meg nagyon sokan warezolnak és így elég volt az az előny hogy vezessen? :)
- warezzal live! nem megy, illetve manapság nehezebb a warez asszem, ebben nem vagyok otthon. Azt tudom hogy a live! elég sikeres fizetős léte ellenére is.
Szóval ez a warez valahogy sosem jött még össze x-el kapcsolatban, persze még összejöhet, ha kitalálnak valami biztos módszert. -
dez #87 ha nem -
dez #86 Hát, nem tudom, de pl. (normális esetben) audiokazettánál sem romlik (legalábbis könnyen észrevehetően) a minőség a lejátszástól. Inkább idő függő lehet ez (mint te is írod, lejátszás nélkül is), főleg ha kis mágneses fluxussal történt a felvétel (pl. gyorsmásolás?), vagy gyenge minőségű a szalag (nagy eltérések voltak ilyen szempontból). Lehet, hogy a lejátszás is rátett egy lapáttal, de igazán számottevően szerntem csak több hátrányos tényező együttes jelentkezésekor.
Az persze nem kérdéses, hogy a DVD elterjedésében a kényelem, és a (ha kontárkodnak bele) minőségromlás nélküli másolhatóság fontosabb tényező volt. (Épp ezért írtam, hogy egy jó minőségű gyári VHS-nél nem mérföldekkel jobb.) -
dez #85 Aki folyamatában nézi, annak világos, mi miért történt. Először azt hitték, PS2 helyett is sokan inkább PS3-at vesznek, de a PS2 eladások nem sokat változtak (akkor), és a PS3 is lassan indult be (bár nem annyira lassan, mint a média sugallta, de mindegy). A többség által nem használt (voltak erre felmérések) fícsörként meg túl drága volt a dolog (meg épp akkor jött az akkuvisszahívási hullám is). Meg a többit már írtam.
Elvileg nem fogja a MS úgy elvágni az x360-at, mint annó az xbox-ot, de szerintem az is valószínű, hogy 7-8 évig sem hagyják a piacon. Még mindig nem elég alacsony a hibaráta, 45nm-es Xenosról és Xenonról sem nagyon hallani, és sokan warezzal nyomják. Emellett a mindig újra (és nem feltétlenül kiforrottra) hajtó a vevők, jétékosok is gyorsan átpártolnak az újra (mint pl. nauromon, ahogy írta), amikor kijön.
Ez eléggé aláássa a stabilitás érzetét, ami nem tesz jót az egész konzol-biznisznek, aminek arról kellene szólnia, hogy stabil, hosszú életű platformok vannak, amivel hosszabb távra lehet tervezni, nem gyorsan kell összadobni dolgokat, mert hogy egy hónap múlva már elavult az egész, stb. stb.
(A DVD-s dolog valahogy úgy volt, hogy 1 DVD-re pont nem fért rá asszem 2 játéktér, mert eredetileg nem is számoltak vele, és egy játéktér nem lehetett elosztva 2 lemezen, így majd' 2x annyi lemez kellett volna, ezért át kellett szervezni az egészet.) -
#84 A lejátszástól is folyamatosan romlott a minőség (sőt az egyhelyben állástól is). Analog technika ugye, a fejjel való fizikai kontaktus miatt a szalag folyamatosan kopott minden egyes lejátszásnál még ha minimálisat is, de ez egy egy gyakran nézett filmnél nagyon gyorsan látványos lett ám. Az ideoda csévélgetéstől a szalagok folyamatosan erős mechanikai hatásnak voltak kitéve. Ezenkívül így van maga a fej is kopott folyamatosan, éshát kevés embernek volt olyan fasza videoja mint pl nekünk (panasonic G7 majd később az F55). A sarki kölcsönzős nem győzte folyamatosan utánrendelni a filmeket, hogy nézhető minőség maradjon. Az egyhelyben romláshoz meg elég annyi, hogy haver begyűjtötte a gyereknek anno a disney filmeket gyári kazin, a gyerek csak a másolatokat nézte de jópár év után a szinek elhalványodtak, a szalagon feltüntek a dropoutok, anélkül hogy bárki is hozzányúlt volna a tokhoz.
A dvdt meg beteszi az ember az mindig ugyanolyan, lejátszás meg stop meg egy gomb és megint mehet az egész előről. A CD is ez miatt terjedt el nemigazán azért mert bárminél is jobban szólt volna. -
#83 "Mit jelent az, hogy premier szinten? Még nagyon sok új játékot adnak ki rá, és nagyon sokan veszik is őket..."
A premier szint alatt azt értettem, hogy új játék, az újkori technikának megfelelő (HD) szinten. -
#82 "na de kérem ha a doboz 360 jövőre már kimegy a forgalomból és a ps3-at méég 7évig fogják gyártani akkor miről is beszélünk?"
Hát ezaz, hogy igy könnyű megelőzni, de azért nem hinném, hogy az MS pár éven belül eldobná az X360-at. Ezt ő is a piacon tudja és fogja tartani még legalább 3-4 évig, én csak remélem hogy az új generációig már nem kell annyit várnunk. -
#81 "persze, a VHS után rögtön a DVD jött, a CD meg kimaradt ugye?"
Hee? Tudtommal videoformátumban igen (leszámitva az alig alig elterjed VideoCD és a consumerben semennyire sem SVCD szabványt) -
dez #80 Na jó, de én éppen arra mutattam rá, hogy nem csak a vevő szempontja létezik. A fejlesztőknek sem tetszik az ilyesmi. -
peat666 #79 Ácsi, én csak annyit írtam hogy előbb belerakta majd kiszedte a sony. Ez így unfair, vagy tudja vagy ne, de ne ugráljanak össze vissza az álláspontokkal. A konzol nem olyan (eddig nem olyanok..de rossz előérzetem van) hogy egyik le tudja játszani másik pedig nem a játékot, azonos elnevezés alatt. Ezt a piacra dobás előtt el kellett volna dönteni. Arról nem beszélve, hogy aki most szeretne belépni a sony konzolvásárlói közé az miért szívjon? Van egy ára a ps3-nak, no de ha megnézed mennyi egy új ps2, akkor szerintem te is megérted miért koptatom a bill.-et. Legalább árazta volna le a sony ps2-őt, de nem tette, finoman szólva. Pedig ps2-őn sok olyan cím van ami után kullognak a mai játékok, így értelme lett volna az első verziós ps3-nak szerintem, de ha nem akkor az igényfelmérést baszták el. Lehet túl sokan fontosnak tartották ezt hogy belerakta, csak aztán jött az árverseny/igényváltozás, amit nem tudhatunk.
A 3-as pontod pont ezért röhejes, honnan tudod kinek, mennyi főnek mi és mennyire fontos, itt, USA-ban, Japánban? Na ez a fanboyoskodás, amikor az egyéni véleményedet egy csoportra húzod rá. Úgy hogy nem is vagy játékos :)
Az átírásban lehet, sőt igazad van szerintem, a probléma az hogy a legtöbb játékot multinak írják alapból, így rosszul fogalmaztam. Játékfejlesztésnek ha nekiállnak és lesz egy szép nagy szémú x360 potenciális vásárló akkor nem kérdés, hogy lesz-e játéktámogatás vagy sem. De az előző x-hez hasonlítani a mostanit igen merész, elsődlegesen arra reagáltam, ha elolvasod narumont.
A kisebb kapacitásra meg nem adok igazat addig, amíg a mgs4 kapcsán nyilatkozták egyedül hogy kell a blu(ott sem maga a játék hanem inkább a jellege által, mint átvezetők), meg a doom ősatya a spéci grafikus motorjával. Meg kb 10 óra játék után kibírom hogy beteszem a play disc2-őt részemről, amúgy is többet cserélgetem a lemezt, viszont 3 lemezen biztos drágább a kiadónak a játék, ez is tény, azonban már van 3 lemezes játék a piacon és senki nem panaszkodott rá. Szóval a gyakorlat itt mást mutat...na meg hogy filmet akarnak rakni blu-ra, mert marad hely hír megvan még? :) Sony belátta hogy sok a fölös hely a legtöbb esetben.
Kicsi realizmust és mindjárt más. -
Sir Ny #78 tévedés. NEKI, mint vevőnek pont csak magára, vagyis a játékosokra kell gondolnia. a fejlesztőknek is nagyrészt a játékosokra kell gondolniuk, és amit még tudnak gondolni, na, azt gondolhatják magukra (: -
dez #77 Ja, egyébként nem csak a játékosokra kellene gondolnod, hanem a játékfejlesztőkre is. Üzletileg nem igazán hasznos, ha a célplatform hirterlen elnéptelenedik. -
dez #76 Nem, ez csak az elvakult xbox360/MS fanok szerint "hatalmas ballépés".
Ugyanis:
1. A PS2 kapható (nem úgy mint az Xbox, ami szinte egyik napról a másikra eltűnt, a játékfejlesztéseket meg leállították).
2. A jól működő PS2 emuláció gyakorlatilag egy egész PS2-t kívánt a PS3-on belül, ami túl drága megoldás volt. Aztán jött a félig hw, félig sw emuláció, de az nem volt tökéletes.
3. Részben emiatt is, meg amúgy is, kevesen futtattak PS2 játékokat PS3-on. Aki ezt akarta, inkább egy PS2-t vett.
A MS nem tehette volna meg a kompatibilitás elhagyását, mert nem volt más alternatíva az akár nem sokkal korábban kijött Xbox játékok futtatására új vevőknek.
"főleg más kérdés, hogy egy ps3-as játékot ha már csinálnak akkor semmiből nem áll átírni x360-ra?"
Ez így hülyeség. Amit könnyű átírni, azt nem is kimondottan a PS3-ra tervezték, hanem valójában multiplatformnak. A Cellt rendesebben kihasználó kódokat mire írják át?
Meg nemrég volt egy olyan, hogy a teljes játékteret át kellett tervezni a DVD kisebb kapacitása miatt. (3 DVD-s játék.) -
Sir Ny #75 ezen mit nem lehet megérteni? szépen két sorba raktam. a fölső sor válasz a tiédre, az alsóbb sor meg csak úgy egy hozzáfűznivaló.