710
 • mascarun
  #710
 • ProGabe #709
  "Az Elit alakulat és a The Pacific - A hős alakulat című minisorozatokkal meglehetős sikereket elérő HBO egy harmadik minisorozatot vehet Tom Hanks és Steven Spielberg közös cégétől. Az új széria dettó a II. világháború eseményeit dolgozná fel, egészen pontosan a csendes-óceáni hadszintérét, de a Pacificben bemutatott történésekkel ellentétben a légiharcokra koncentrálna.

  Michael Lombardi, a csatorna programigazgatója francia újságíróknak említette meg, hogy tárgyalásokat folytatnak Hanksszel és Spielberggel, akik az első két minisorozat után sem tettek le arról, hogy újabb emléket állítsanak a világháborús hősöknek. Az Elit alakulatot 2001-ben mutatta be az HBO és nyert vele hat Emmy-díjat (19 jelölésből). A kritikusok és a nézők imádták, a DVD-kiadáson 250 millió dollárt kaszált az HBO.

  A Pacific 2010-ben került adásba, és ugyan nem volt olyan sikeres, mint az előd, de a megvalósítás ugyanolyan profi volt, így bízhatunk abban, hogy a légiharcokat is rendesen megcsinálnák. Azt egyelőre nem tudni, mikorra dönti el az HBO, hogy tényleg kell-e neki az új minisorozat."

  @comment:com

  Jöhet! Csak több BoB legyen benne, mint Pacific!
 • Molnibalage
  #708
  Karácsonyra megkaptam a könyvet. Részben magyarázza azt, hogy miért lett olyan a sorozat amilyen. Már a könyv is alapvetően más, mint a BoB könyv. Igaz, még csak az elején vagyok, de más hozott anyagból, más a végeredmény is. Mondjuk ennyire harmatosnak akkor sem szabadott volna lennie.

  Mai napig nem tudtam rávenni magam, hogy az 5. (?) rész után megnézzem a többit. Asszem a 9. részt láttam még később.
 • kiskapucska
  #707
  Az Elit alakulat tényleg egy kicsivel jobb, mint a Pacific, és nagyobbat is ütött akkoriban. Meg ugye az első sikert nehéz túlszárnyalni a második alkotással. Lehet Spielberg Ég Hanks papa is megfáradt egy picikét. Talán a történelem is hozzájárul ahhoz, hogy nem lett olyan fényes a sorozat. Elvégre a Pacific esetében kis szigeteken harcolnak, nincs olyan nagy mozgalmasság, mint a nyugati fronton, és ezért máshogy is kellett ezt megörökíteni.
  Tényleg nagyon lecsengett, de szerintem ez várható is volt, mivel minisorozat. Ezt nagyon sajnálom, mert én igen szeretem ezt a szériát. Múlt héten kezdtem el másodszorra végignézni, pont most tartok a Pelelius, repteres résznél :)
 • mascarun
  #706
  Nem tudom ez mennyire új vagy régi de nekem most linkelte be az egyik közösségi portál!
  Link

  Egyébként baromigyorsan lecsengett a film. MÁr senki nem foglalkozik vele?
 • Takatsuma
  #705
  Gratulálok az íróknak, rendezőknek, színészeknek...stb.Nagyon jó sorozat, de szerintem az Elit alakulat sokkal jobban sikerült.
 • mascarun
  #704
  Most mondták a tv ben hogy állítólag 9 emmy díjat kapott a sorozat!
  Valamikor a közeljövőben a tv2 őn is leadják majd.

  "Az HBO legújabb sikersorozata, a The Pacific – A hős alakulat a miniszériák közt aratott, melynek készítői egyébként összesen 8 díjjal térhettek haza, ezzel vezetik a legtöbb díjat nyertek listáját. A reality-k kategóriájában idén meglepetés született, hét év után ugyanis letaszították trónjáról Amerika kedvenc valóságshow-ját, a The Amazing Race-t. A trónbitorló egy gasztrovalóságshow, a Top Chef. "


  "A legtöbb díjat nyert tévéműsorok:

  1. The Pacific (8)
  2. Temple Grandin (7)
  3. Modern Family(6)
  4. Disney Prep & Landing (4)
  5. Glee (4)
  6. Mad Men (4)
  7. Saturday Night Live (3)
  8. The 25th Anniversary Rock And Roll Hall Of Fame Concert (3)
  9. Vancouver 2010 Olympic Winter Games Opening Ceremony (3)
  10. 24 (2)"


  Link
 • highlander15
  #703
  Most kurvára nincs zsetonom de ha lesz elég lóvém abban a szent pillanatban meg fogom venni!
 • mascarun
  #702
  Megvettem az Eugene Sledge könyvet!
  Még nagyon az elején járok de ígéretesnek tűnik......
 • Natural Sunset
  #701
  JAVÍTÁS:

  "szerintem vált túlzottan a könyv hátrányára." --> Szerintem nem vált túlzottan a könyv hátrányára.

  Nem mindegy :)
 • Natural Sunset
  #700
  A Gabo kiadta Sledge könyvét Pokol a Csendes-óceeánon címmel (hát igen, egy cseppet beszédesebb címet adott a magyar; a Hős Alakulat kiírás mindjárt a cím alatt gondosan el van helyezve).

  Rögtön rá is vetődtem és pár nap alatt elolvastam. Sokkal jobb, mint a Hugh Ambrose-os! Mondjuk ez nem csoda :) Szóval szerintem érdemes csekkolni. Már csak a Leckie-s könyv kell és akkor teljes lesz a kép! Remélem lefordítják.

  Sledge könyvével párban olvastam egy másik remek memoárt, melyet Manszur Abdulin írt. Ő egy tatár származású szovjet gyalogos volt és eszméletlen történetei vannak. Stílusa eredetibb Sledge-nél és az egész (viszonylag rövid) beszámoló annyira film-szerű, hogy olvasás közben többször kellett elhesegetnem azon feltételezésemet, hogy az író esetleg kitalált dolgokat. De hát csak nem. Nagyon sokmindent átélt. Konkrétan egy év intenzív frontvonalbeli harcot - szinte a csodával határos, hogy megmaradt. Ha van olyan beszámoló amely már szinte "first-person shooter"-nek tekinthető, akkor ez az. Még Sledge is belevitt némi objektív történelmi elemet a könyvébe csapatmozgások áttekintésével; e könyvnél viszont néhány falunéven kívül nem sok mutatkozik meg ebből - szerintem vált túlzottan a könyv hátrányára.
 • tigeroo
  #699
  gec, én úgy elolvasnám :( de nincs most kess...
 • highlander15
  #698
  Így a könyv elolvasása után az a benyomásom,hogy lényegesen jobb beszámolót ad a Csendes-óceáni frontról,mint a sorozat,mert az utóbbi eléggé összesűrítve próbálta ezt megtenni,leginkább az emberekre,és nem a történtekre fektette a hangsúlyt.A könyv a személyeket és úgy általában a történelmi eseményeket egyenlő szinten mutatja be.Meglepő,hogy Robert Leckiet a könyvben csak kétszer említik,mint Sidney Philips(a könyv őt mutatja be Leckie helyett,mert a sorozat inkább Leckie-re volt kihegyezve)bajtársát a 2/1-eseknél.Összességében a könyv jobban bejött.
 • Punker
  #697
  tegnap néztem 4500 pénz :(
 • highlander15
  #696
  A könyv abból a szempontból jobb hogy több szereplőre koncentrál,több katonát mutat be.Elég hangulatos könyv,Pearl Harbortól kezdve mutatja be a csendes-óceáni háborút,5 ember(Eugene Sledge,Robert Leckie,John Basilone,Vernon Micheel és Austin Shofner)szemszögéből,jórészt személyes beszámolókon alapul.
 • Prof William
  #695
  Majd írd meg hogy milyen a könyv... Jobb rosszabb, hangulatos?
 • SirArcheer
  #694
  Rosszul tudtam, mégis van hozzá könyv.
  Megvettem. Az elején felsorolja a szereplőket.
  Eleve két szereplőt kihagytak, és a könyv Luzon japán ostromával kezdődik.
 • Punker
  #693
  keleti fronton nem voltak usákok

  egy jó korea-s sorozat kéne, mert arról csak a MASH van :D
 • G_ArchAngel #692
  Eszak Afrika es Keleti Front?
 • Gabe18
  #691
  Nem volt ez azért rossz,de a Band of Brothers jóval erősebb.
  Én két dolgot emelnék ki.Egyrészt a helyszínek.A BoB helyszinei jóval változatosabbak voltak.Városok,vidéki helyszinek,téli erdő,stb...Jobban elkülönült az egész.Itt meg volt a dzsungel sziget nyakig sárban,meg a köves-sziklás sziget nyakig sárban.Valahogy egybe folyt ezáltal az egész.Jó hát nyilván nem hiba,ha egyszer ilyen volt,ilyen volt.
  Másrészt a BoB-ban,bár nem volt kimondva de mégis Winters volt a főszereplő.Köré épült az egész történet,még ha a végső részekben nem is volt jelen folyamatosan.Itt viszont beömlesztettek egy csomó karaktert,és valahogy mindenkiről egyformán akart szólni az egész.De végül ebből az lett hogy mindenkit csak felszínesen ismertünk meg.És hát valóban a végén és is csak néztem ott egy-két szereplőt a felsorolásban,hogy akkor ő most ki is volt,és mikor szerepelt?
  Na de azért ennél rosszabb háborús filmet már ne csináljanak,akkor már jó lesz.
  Jöhet valami Vietnámi folytatás.(bár arról az amerikaiak már kevésbé szeretnek emlékezni...)
 • tigeroo
  #690
  "Jeanne Sledge was so moved by Joe Mazzello's characterization of her late husband in 'The Pacific' she sent him Eugene's pipe."
 • polluxware
  #689
  érdekes sorozat lehet ez is.. egyenlőre The Wire jobban tetszik:)
 • G_ArchAngel #688
  peldaul?
 • kill3r21
  #687
  nemtudod hogy ezt az OZ börtönös sorit hol lehet beszerezni?
 • G_ArchAngel #686
  Nem rossz, Shield es Life is joak, de a masik oldal megjobb: OZ, az HBO bortonsorozata...
 • polluxware
  #685
  nagyon semmihez.. olyan alapvetően mint a szemtől-szemben.. csak itt drogügyletről van szó ami mindenhova elér

  nagyon jó színészi alakítások, véresen komoly részek, és néha egy két jó poénos jelenet

  semmi eröltetettség, semmi felesleges buta klisé szerű vonalvezetés

  az 1. évad szerintem már az elejétől hangulatilag nagyon ütős

  fényévekre van a CSI, NCIS és egyéb műrendőr sztoriktól
 • koppi85
  #684
  Igen ezt már többször hallottam. Lehet bele kellene kezdeni. Egyébként miről szól, mihez lehetne hasonlítani?
 • polluxware
  #683
  http://www.youtube.com/watch?v=-Sgj78QG9Bg
 • polluxware
  #682
  off

  ha jó HBO sorozatot akartok :) (isohunt)

  egy kis ízelítő

 • bitbandita
  #681
  Az " át tudtam érezni a dolgokat" -al sejtem mire gondol, és igazad van, ez a dolog meg volt a Pacific-ben is, viszont amit mond abban azért van valami, történetesen hogy az Elit Alakulat jobb volt, engem is jobban megfogott, de nem azért, mert ott jobban átjön a dráma például. A Band of Brothers-ben a karakterek azok, ami telitalálat: Winters, Nixon, George Luz, Liebgott, Lipton, Perconte, Malarkey, Shifty, és a többiek. Nagyon szerethető karakterek, az első pillanattól kezdve megszereti őket, azonosul velük az ember. Még most is vágom a nevüket, ellentétben Pacific-el, mert már most nem emlékszem hogy hívták őket... Szerintem ebben ill. ennyivel volt jobb a BOB. Kis különbség, mégis rengeteget jelent.
 • polluxware
  #680
  hááát.. a lényeg hogy vége vagyon

  egyébként lehetett volna jó is ez csak kicsit kevesebb helyszinre, és emberre kellett volna koncentrálni, és akkor talán átjött volna a folyamatosság.

  ott van még a koreai háború, vietnam

  talán a következő jobb lesz
 • polluxware
  #679
  lost-ot összehasonlítani az anyátok közttel :)))

  A lost lehet hogy túlságosan elrugaszkodott egyesek számára... de egy szánalmasan primitív ungarishe újgazdag/maffiózó "polgári" szutyokkal összehasonlítani...
 • G_ArchAngel #678
  Most mar belefaradtam egy kicsit, ha Ti nem ertitek meg, akkor az nem az en hibam, de meg annyit megsugok, hogy a film alapjat nagyreszt a Eugene Sledge altal jegyzett 'With the Old Breed' adta...
 • Prof William
  #677
  Amikor Jurassic Park kölyök szerepelt akkor kötelező volt 10 percenként bevágni hogy szenvedő arcal néz maga elé szomorú zene közben. Miért? Mitől? Ezt ránk bízták... Jó tudom háború pokol, szenvedés és az emóság legalja de azért érzékeltethették volna máshogy is... - Meg hát nem ő rinyált hogy mindenképpen WAR-t akar? - Azt hiszem egyedül őt meg a pszichopata fejű srácot jegyeztem meg de őket is csak azért mert valamelyest kitűntek a tömegből.
 • Molnibalage
  #676
  Nekem se.
 • G_ArchAngel #675
  mas az izlesunk, nekem pl a tropusi szigeten jatszodo Lost-nak csufolt Baratok Kozt nem jon be...
 • Molnibalage
  #674
  Én nem vagyok olyan messze tőled és más sem. Mégsem éreztünk sokan semmit a baromi nagy unalomn kívül.
 • G_ArchAngel #673
  ketszer ennyi leszel, majd ebben is at fogod erezni...
 • Neoncsoves
  #672
  én 16 vagyok mégis az Elit Alakulatban át tudtam érezni a dolgokat, ebben nem. Nyilván én vagyok a szar, bocs...
 • TDantes
  #671
  A Pacific-ban én csak egyet éreztem az UNALMAT! Rohadtul nem lehet átérezni egy tök ismeretlen faszi szenvedéseit.
  Felejthetetlen? Elmondom mikre emlékszem.
  Az elején két faszi tolt egy biciklit. Aztán volt valaki aki főbe lőtte magát. Sokan meghaltak. Volt egy Bruce Willis imitátor is benne, de hogy ki volt, milyen rangban, mi rákot csinált, az nem derült ki, meg ezen kívül még volt benne sötét.

  Ennyi volt a sorozat.

  Míg, az Elit Alakulat tökéletes volt. Ott tényleg átérezte az ember a katonák szenvedéseit.

  A Pacific...eh...csak csináltak sok bumm-bumm jelenetet, aztán olyan jeleneteket ahol egy rakás pasas látványosan szenved. Azt hitték ez elég lesz egy jó sorozathoz. Hát nem lett elég. Erőltetett és unalmas volt a katonák lelki élete. Érdekes módon az Elit alakulat alatt egy percig nem unatkoztam. Pedig ott az első és utolsó részben még egy puskát se sütöttek el. Mégis sikerült fenn tartani az érdeklődést. Itt meg nem.

  Ha neked ez a legnagyobb mozgóképes élmény, akkor te még nem láttál se normális TV műsort, se normális filmet.

  Egy ilyen sorozatnál a legfontosabb, hogy a néző megszeresse a karaktereket. Együtt érezzen velük. Ismerje őket.
  Épp ezért az első rész szólhatott volna a kiképzésről, bemutathatta volna a hogy melyik katona honnan jött, milyen jellem, stb.

  Itt meg 8 rész után se tudom hogy ki milyen jellem. Annyit tudunk csak, hogy kurvára szenvedtek. Hát ezt magamtól is tudtam.