Valkyrie (2008)

← ElőzőOldal 2 / 2

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Legend Killer
én ezt má láttam sztem, lol.

Signature Move: RKO \"Az egész univerzum előttem hajol meg.\" WWE and Slipknot rulz!

Pretorian
Hát figyelj...ha kasszasiker lesz a film, akkor Cini Minisbe biztos pakolnak majd szemfedõt...vagy Happy Meal menübe SS-Totekopf sapkát.

Fasza gyerek vagy tomsolo! :D 5 büntipontot mikor írod be magadnak?

Pretorian
Jaja, nagyon bírom én is. U-571-ben is jó volt, pedig annál nem sok szarabb filmet láttam a témában. Das Boot klón Das Boot hangulat nélkül, hõs amerikaiakkal, gonosz németekkel. De azért ott is elhangzik egy "a Fritzek tudnak ám hajót építeni" -jellegû mondat, kötelezõ jelleggel. 😄

Pretorian
Igyekeztem spoilermentes promóshotokat beilleszteni 😄

Viktor99
A film jónak tûnik... (Jár valami letölthetõ szemfedõ a totyikhoz?<#idiota>)
Bandee1987
Ja, remek színész, szerepelt már a sztálingrádtól kezdve a bukáson keresztül egészen idáig mindenféle filmben. (Ja, majd elfelejtem, a kedvenc sorozatomban, a 24-ben is szerepelt)

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Pretorian
Képek:

tényleg, el se olvastam -.-

ennek láttam a bemutatóját még karácsony elõtt a moziban, hát valami eszméletlen nagyon megfogott
alcím.

Pretorian
Az. De van benne Thomas Kretschmann is, ez pozitív 😄

ez a tomkrúzos? 😮
Pretorian
Jaja, meg a Nankingi mészárlásról is készült egy ilyen in-depth jellegû DVD, mindenkinek ajánlom a figyelmébe, aki kíváncsi rá, mit mûveltek a Japánok '37-ben Nanking-ban, és kellõen erõs a gyomra ahhoz, hogy el is tudja viselni megvakított, szuronnyal agyonszúrt, kupacokba dobált csecsemõk látványát. Én nem tudom, és komolyan rosszul lettem, amikor megláttam a képeket/felvételeket, és olyan mértékben felháborodtam, olyan zsigeri düh és gyûlölet fogott el, hogy az hihetetlen.

Pretorian
Viszont ott van Clint Eastwood, aki elõtt le a kalappal. Szerintem õ azért képes objektív módon megközelíteni a témát, mert õ át is élte a háborús éveket, mégha csak kamasz is volt akkoriban.

Pretorian
Jaja, ebben egyetértünk. Spielbergék, meg a hozzájuk hasonlók (Roman Polanski) egyébként úgy próbálják kompenzálni a hálivúd felõl vetülõ árnyékot (melyet õk maguk generálnak), hogy néha betolnak egy "a német katona/tisztviselõ is ember volt" - jellegû jelenetet a filmbe, lásd Elit Alakulat, Schindler, vagy a Zongorista. Csak tudod mi van: a kivétel erõsíti a szabályt. Spielbergék szerint az összes német vérg*ci volt, és akadt egy két olyan "német", aki ember volt, ám róluk általában kiderül, hogy csak anyai ágon németek, egyébként meg csehek. Vagy lengyelek. 😄

Bandee1987
nemsokára kijön DVD-n a soviet story (sovietstory.com, tomcatnél lehet majd megrendelni, magyar felirattal), érdemes lesz azt is megnézni.

tigeroo
meg akarom majd nézni! érdekesnek tûnik de sajna hollywood árnyéka ráfog vetülni a produkcióra szerintem!
Rommel meg...hát igen...õ kapott egy pisztolyt ...azért õ már olyan tekintéjû emberke volt hogy csak úgy nemlehetett elbánni vele

de remélem még megfogom élni aztis amikor mondjuk az orosz háborús bûnöket fogják majd bemutatni! (pl. lengyel felkelés)...vagy akár a felvidéki mészárlást...

na nembaj!
Bandee1987
"mert a II. VH igen közel áll a szívemhez, mondhatni a kedvenc témaköröm kamaszkorom óta"

Nem vagy egyedül itt a fórumon, sokunkat érdekel a téma (bár engem még a hidegháború is).

Ezen a héten sztem én is megnézem. Bár a németek általában jobban hozzá tudnak fogni a saját történelmük feldolgozásához, mint mások (lásd das boot, sztálingrád, bukás, a mások élete, stb.)

Pretorian
Tudom, hogy csak holnaptól nyomják itthon, és tudom, hogy ez is egy rétegfilm lesz, és jó, ha az 50 hozzászólást megéri majd a topik, de én mégiscsak meg mertem nyitni, mert a II. VH igen közel áll a szívemhez, mondhatni a kedvenc témaköröm kamaszkorom óta, és hátha ez a film lesz az, ami a giccses-cukormázas shakycames baszás helyett a dramaturgiával és a suspense professzionális adagolásával hozza be újra a mainstreambe a témát.

Plot: A Stauffenberg-féle, "Valkûr" fedõnevû Hitler elleni merényletrõl szól a film, amely, mint tudjuk, kudarccal végzõdött, és minden, a merényletben résztvevõ tisztet nyilvánosan meghurcoltak, mielõtt kivégezték õket. Erwin Rommel vezértábornagyot Hitler nem merte nyilvánosan meghurcolni, ezért öngyilkosságba kényszerítette.
Plot vége.

← ElőzőOldal 2 / 2