Tarolt az új Péntek 13 - Jöhetnek az új feldolgozások
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
You\'ll Never Walk Alone!!! (A véleményem mindenhol SZUBJEKTÍV vélemény->kéretik nem megkövezni érte!)
Mint kiderült talán, én is nézek néha elég súlyos képi világú filmeket, sõt a horrorban is vannak kedvenceim (pl. Ragyogás), de valahogy azok egészen mások.
Tényleg nem biztos, hogy káros hatásai vannak az ilyen slasher filmeknek. Elég csak a belgiumi óvodai mészárlásra gondolni, a pasas Jokernek, vagy Sikoly-arcúnak maszkírozta magát. Talán meg kellett volna kérdezni, melyik is volt az ideálja...
You\'ll Never Walk Alone!!! (A véleményem mindenhol SZUBJEKTÍV vélemény->kéretik nem megkövezni érte!)
Tom lerágott csont hogy "ha nem érdekel vagy nem érted a lényegét NE NÉZED ÉS A LEGFONTOSABB NE FRÖCSÖGJÉL RÓLA FÖLÖSLEGESEN!" szöveg de sztem még is idevaló.
És mé baj hogy magyar ember létemre ilyen filmeket perferálom, mint más filmeket?
Én is pszihómókus vagyok azért mert megnéztem 11 (mostmár 12) db péntek 13. filmet 7db rémálom az elm utcában , 5 db a texasi láncfûrészes mészárlást és más egyéb sablon slasher horrorokat? Ne viccelj már.
Ember válogatja ki mit néz. És nem kéne leírni az embert (embereket) akik ilyeneket néznek hogy egy maszk mögé bújt szellemileg elégé labilis emberke füves, drogos fiatalokat öl halomra válogatott módszerekkel.
Furcsa már 19 éves vagyok, amióta eszemet tudom fiatal kíváncsi tiniként mindig érdekeltek az ilyen filmek és mégsem vagyok a híradóban azzal a felhanggal hogy: "Egy õrült fiatalember lemészárolt több ezer embert az egyik híres diszkóban" vagy más egyéb szalag címekkel.
Öncélú nem öncélú TÖKMIND1 NEM TETSZIK NEM NÉZ ÉS NEM FÖRCSÖG FELESLEGESEN ILYESMIKRÕL! ENNYI!
Nem nagyon láttam jasonokat meg az elsõ részt se (csak párat 😄 ), de azért öl meg mindenkit utána, mert nem vigyáztak rá? <#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1><#nevetes1>#nevetes1> De most komolyan, mennyire lehet egyszerû ember az, aki az ilyen maki filmeket szereti?(volt egy oszt. társam õ bolondult a jason filmekért, boncnok is lett belõle..de nem is tiszta a forma <#hehe>#hehe> )
Gyilkosnak meg retardáltnak nem mondanám ezeket az embereket (mert a sorozatgyilkosok, se egy film miatt lesznek gyilkosok), csak egyszerûen ingerszegény és egyszerû életmód, talán még komplexusokkal is küzdhetnek.
Komolyan, inkább megnézek egy Colombot, mint egy ilyen értelmetlen (v. minimális értelemmel tarkított) trancsipancsit.
Tudom, h vannak ilyen emberek, de akkor ezeknek adjanak X DODÓért belépõt a hullaházba azt vagdalják meg nézegessék a hullákat 😊 Az az igazi móka, nem beülni popkornnal egy ratyi tipitapipartira.Aztán azzal döngetni a mellünket, h mekkora király vagyok láttam a dzsézönt 33at meg a fûrész 55öt <#nevetes1>#nevetes1>.
Vagy egy börtönbe, ahol mondjuk nehéz súlyú bûnözõk vannak...ott lehet szórakozni, meglátjátok 😄
De mondjuk 100%, h nincs rendben valami azzal az emberben, akit ilyen lófax film szórakoztat.. 😊
De mondjuk, a hülyékbõl mindig meglehet gazdagodni, csinálok én is egy forgatókönyvet, hogy az egyik nyomorék kisgyereknek, egyszer véletlenül valaki rátaposott a kindertojására és az kinyílt és ezért bosszút esküszik a Földön élõ összes emberre és karóba húzza õket egyedül mind a 6.5 milliárdat, tuti kasszasiker <#eplus2>#eplus2>
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Ezzel szemben egy háborús filmben van legalább egy CÉL, bármilyen bárgyú is (egy közlegény vagy egy idióta misszionárius csapat kimentése), és nem feltétlenül úgy oldják meg, hogy élvezettel végigkaszabolnak mindenkit. Szerintem még hülyébben nézne ki, ha Rambo pl. egy túlélõkéssel próbálná kinyírni az összes burmai katonát. Ezért szerintem jogos az eszközhasználata...<#violent>#violent>. Másrészt ott egy háborús helyzet van, a felek keményen küzdenek, többnyire valóságos alapokon. Van ellenfél. A Kill Bill is ezért inkább szórakoztató szerintem, bár ott is elég sok hülyeség volt, de volt párbaj= majdnem egyenlõ esélyek. Egy Péntek 13-ban nem sok ilyennel találkozol, esélyük sincs. Ennyi erõvel nézhetnél disznóvágást...
Annyi igaz, hogy talán én nem tudom ezeknek a trancsírozós horroroknak a lényegét megérteni, ettõl még lehetnek jók, de annyira unalmasak és kiszámíthatóak. Olyanok mint egy hip-hop videó, úgy is tudod, hogy azzal gígerkednek, hogy mennyivel nagyobb felniük van a Hummeren, meg mennyivel több fekete csajszi táncol körülöttük és mennyivel több dollárt szórnak szét, de egy idõ után ezt nem lehet fokozni és érdektelenné válik.
Na hát ennyi, persze ez csak az én szerény véleményem, de azért van a fórum, hogy vitatkozzunk, ha nem egyezik az álláspontunk. 😊
"Ezért is jobban preferálom a Rambo IV-et. Ott legalább azok kapnak tõle 50 milis lövedékeket a Browningból, akik sanyargatják a falvakat, a népet, nõket erõszakolnak. Meg általában háborús filmeknél nem érzem ennyire öncélúnak az erõszakot."
csak jelzem, hogy a filmek nem arról szólnak, hogy a személyes frusztráltságot és bosszúvágyat éld ki és kivetítsd a valóságra (a való világban is fiatal lányokat ölnek, tömeggyilkosokat nem), de ez mindegy, mert szerintem meg kell keresned az öncélúság definícióját, ugyanis a Rambo 4., legyen bármennyire is jó, iszonyatosan öncélú erõszakot tartalmaz, ráadásul az egész szinte képregényes, rajzfilmes módon eltúlzott, de ott valóban az öncélúság dominál.
Ezért is jobban preferálom a Rambo IV-et. Ott legalább azok kapnak tõle 50 milis lövedékeket a Browningból, akik sanyargatják a falvakat, a népet, nõket erõszakolnak. Meg általában háborús filmeknél nem érzem ennyire öncélúnak az erõszakot.
Sajnálom Jasont, hogy belefulladt a tóba, de azért álljon már meg a menet....azóta már volt Manhattanben, meg a világûrben. Bosszúból meg akarja ölni az egész világot? Ez nem bosszú, egyszerûen pszichopata - mint Freddy és társai -, inkább olyan filmet kellene készíteni már, ahol pont ezeket válogatott módszerekkel intézik el. Kívánom Chucky-nak hogy Barbi-babák tépjék le a tökét!
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
bár amióta megnéztem pár európai horrorfilmet, kicsit átértékeltem az amerikaiakat. az európaiak azért kicsit komolyabban gondolják, hogy a nézõ fossa össze magát a filmen, míg az amerikaiak többnyire még mindig ezt a"antiszuperhõsös" cuccot hozzák.
a deja vu-t pedig nézd meg, tényleg jó.persze arra is ráfogja néhány agyament, hogy nem reális meg a többi hülyeség, dehát asszem pont neked nem kell magyaráznom ezt... 😄<#integet2>#integet2>
rémálom
hellraiser
kukorica gyermekei
gyerekjáték
leprechaunt
5-6-7-8 részes borzalmak...szerintem már akkor is nagyon gyengének számitottak amikor megjelentek....a kult statust nem vitatom, de ezek nem horrorfilmek...
punishing since 2000.06.10. Nem mondamám hogy megmondtam. Ha nem mondtam volna meg... kétféle vélemény van: az enyém és a helytelen...
amúgy mint minden jason film, nálam nézös lesz, bár letöltve, nem várok majd 4 honapot. Jol tudom hogy ez is 3D-s ? mert akkor moziban is kap egy esélyt.
ps: nekem a jasonx is bejött. onnantól kezdve hogy van egy halhatatlan gyilkosunk, nem kell annak a hihetõségén morfondirozni, hogy lehet-e regenerálni a sejtjeit egy gépnek....
Csak az a hétfõ.. az ne lenne..
on: Mi lenne, ha valami eredetit találnának ki?? A legnagyobb biznisz most forgatókönyvírónak lenni.. Odaát.."
rengeteg eredetit találnak ki (akad pár remake is persze), plusz attól, hogy adott egy karakter, még mindig meg kell köré írni a filmet. a söét lovagot sem szidták sokan, mert batman van benne. ezt is eladhatták volna vériszam címen, bár nyilván a tinislasher filmek lényege ugyanaz, a párbeszédek és a jelenetek változnak.
ui: köszönöm, hogy spoilerbe raktátok, amit írtam 😊
on: Mi lenne, ha valami eredetit találnának ki?? A legnagyobb biznisz most forgatókönyvírónak lenni.. Odaát..
- Turian Brandy, triple filtered, then introduced into the suit through an emergency induction port. - That's a straw, Tali. - Emergency... induction... port...
bakvarnyu: Azért mert sok benne a vééééér 😉. (Meg mert izgalmasak, néhol parásak, viccesek és legfõképp kikapcsolnak).
tényleg, miért?
(annyira nem szeretik, hiszen vannak jóval menõbb mûfajok, de azért van egy törzsközönsége a mûfajnak.)
egy ilyesmi képet nem lehetne kirakni bannerbe? 😊
link
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
tipikus nézõi magatartás, hogy ha van rá lehetõsége, akkor megnézi azonnal, nem várja be (tisztelet a kivételnek) a kritikákat, véleményeket, hogy érdemes-e. (itthon is mekkora hiszti van 1-2 hetes csúszásnál, pár hónaposnál meg pláne, pedig nem verseny, végképp mindegy, hogy ki mikor nézi meg😊 (és itt jöhetne pár példa az elmúlt évekből, a mocsok deja vu-t még mindig nem láttam, pedig az időutazós tematika magasan a kedvencem, a film is iszonyatosan érdekel, de nem szalad el😊
(nem mellesleg, én nem érzem magam bepalizottnak, de ha lesz végre itthon a film, elsõ napon elmegyek rá.)
Aztán a második résznél jön a nagy bukta, amit majd lehet a kalózkodásra fogni.
Mondom mindezt általában, nem erre a filmre kihegyezve.