39
  • mephi666
    #39
    azért ott volt az azonosság... az jóval több volt, mint egy egyszerű slasher... nekem kimondottan tetszett... ott a végén nem a jó győzött, mert: "k*rváknak itt nincs helye!" :) (vagy valami ilyesmi)
  • moRtiZ
    #38
    En mindig a gonoszoknak drukkolok, de valahogy mindig meghalnak sajnos, az utolsó csaj mindig kinyirja őket. :D :(. Hmmm.. Én szívesen mészárolnék gondtalanul néha (főleg egy napos ügyintézések után), ahogy ezek az antihero -k teszik, de inkább kiélem ezen hajlamaim egy-egy ilyen filmen. :D:D
  • m minnifield
    #37
    jaja, pl a magasfeszültség, de említhetném az "ils"-t is, vagy a [rec]-et is. de most láttam az "eden lake"-et, hát ott eszembe se jutott azonosulni a gonoszokkal.sőt, napok múlva is a bicska kinyílt a zsebemben, ha csak a filmre gondoltam, annyira rohadtszemét volt az ellen.na, ilyesmit nem érzek mostanában az amcsi horrorokban, tényleg ilyen ezerszer látott klisékkel dolgoznak.
  • dartois83
    #36
    Félreértés ne essék, én nem az ilyen filmek kedvelőit szóltam le, nem is feltételezem senkiről, hogy emiatt pszichopata lenne. Ez csak a műfajról szőtt esztétikai véleményem volt, bocs, ha szennyeztem ezzel az SG-fórum tárhelyét és feles két percet elvettem bárkinek az idejéből a "fröcsögésemmel". De épp ráértem...:)
    Mint kiderült talán, én is nézek néha elég súlyos képi világú filmeket, sőt a horrorban is vannak kedvenceim (pl. Ragyogás), de valahogy azok egészen mások.
    Tényleg nem biztos, hogy káros hatásai vannak az ilyen slasher filmeknek. Elég csak a belgiumi óvodai mészárlásra gondolni, a pasas Jokernek, vagy Sikoly-arcúnak maszkírozta magát. Talán meg kellett volna kérdezni, melyik is volt az ideálja...
  • mephi666
    #35
    a kommented be lehetne tenni válasznak még jópár fröcsögésre :) én sem vetem meg ezt a műfajt... életkorom meg be lehet határolni az infómból... attól, hogy ilyen filmet nézek én sem vagyok pszichopata, pedig nem most kezdtem szeretni ezt a műfajt... már általános suli 6.-ban kiolvastam a bram stoker féle drakulát pl... jó, hát ez sokkal komolyabb horror... szeretek king-et is olvasni és barkert is... játékok közül is szeretem a trancsírozósakat (pl painkiller/resevilek/serious sam) hogy miért? azért mert a slasher filmeken nem kell különösebben agyalni és fárasztó napok után jólesik... ugyanez van a hasonló játékokkal is... de emellett eljárok komolyabb koncertekre, komolyabb könyveket olvasok... komolyabb játékokkal is játszok... ennyiből nem kell leáltalánosítani, mint ahogy többen is tették... mellesleg elég közvetlenül emberekkel dolgozok és idióta ügyfelekkel találkozok nap, mint nap... mégsem ragadtam még nagykést, hogy elintézzek mindenkit magam körül... még meg sem fordult a fejemben... amúgy meg hogy másik végletet nézzünk, a pszichopaták nagy része általában teljesen hétköznapi ember... még a környezetnek sem tűnik fel, hogy milyen... bugyuta példákkal élve: élik a tucatéletüket, teljesen átlagosan élnek, mint bárki más... ledolgoznak 8órát... megnézik a maunika sót meg a banánokköztöt, aztán meg lehet, hogy kiirtja a fél családot, mert megkattan... vagy megerőszakolja a szomszéd kislányt... :S
  • Karez
    #34
    Figy mért zavar ez téged?
    Tom lerágott csont hogy "ha nem érdekel vagy nem érted a lényegét NE NÉZED ÉS A LEGFONTOSABB NE FRÖCSÖGJÉL RÓLA FÖLÖSLEGESEN!" szöveg de sztem még is idevaló.

    És mé baj hogy magyar ember létemre ilyen filmeket perferálom, mint más filmeket?
    Én is pszihómókus vagyok azért mert megnéztem 11 (mostmár 12) db péntek 13. filmet 7db rémálom az elm utcában , 5 db a texasi láncfűrészes mészárlást és más egyéb sablon slasher horrorokat? Ne viccelj már.
    Ember válogatja ki mit néz. És nem kéne leírni az embert (embereket) akik ilyeneket néznek hogy egy maszk mögé bújt szellemileg elégé labilis emberke füves, drogos fiatalokat öl halomra válogatott módszerekkel.
    Furcsa már 19 éves vagyok, amióta eszemet tudom fiatal kíváncsi tiniként mindig érdekeltek az ilyen filmek és mégsem vagyok a híradóban azzal a felhanggal hogy: "Egy őrült fiatalember lemészárolt több ezer embert az egyik híres diszkóban" vagy más egyéb szalag címekkel.
    Öncélú nem öncélú TÖKMIND1 NEM TETSZIK NEM NÉZ ÉS NEM FÖRCSÖG FELESLEGESEN ILYESMIKRŐL! ENNYI!
  • who am I 7
    #33
    Jah, akkor az ilyen ganéj jason félék, még jót is tesznek a világnak, hát nem?A rambó meg egy köcsög öncélú állat..hát így van ez birkáéknál
    Nem nagyon láttam jasonokat meg az első részt se (csak párat :D ), de azért öl meg mindenkit utána, mert nem vigyáztak rá? De most komolyan, mennyire lehet egyszerű ember az, aki az ilyen maki filmeket szereti?(volt egy oszt. társam ő bolondult a jason filmekért, boncnok is lett belőle..de nem is tiszta a forma )
    Gyilkosnak meg retardáltnak nem mondanám ezeket az embereket (mert a sorozatgyilkosok, se egy film miatt lesznek gyilkosok), csak egyszerűen ingerszegény és egyszerű életmód, talán még komplexusokkal is küzdhetnek.
    Komolyan, inkább megnézek egy Colombot, mint egy ilyen értelmetlen (v. minimális értelemmel tarkított) trancsipancsit.
    Tudom, h vannak ilyen emberek, de akkor ezeknek adjanak X DODÓért belépőt a hullaházba azt vagdalják meg nézegessék a hullákat :) Az az igazi móka, nem beülni popkornnal egy ratyi tipitapipartira.Aztán azzal döngetni a mellünket, h mekkora király vagyok láttam a dzsézönt 33at meg a fűrész 55öt .
    Vagy egy börtönbe, ahol mondjuk nehéz súlyú bűnözők vannak...ott lehet szórakozni, meglátjátok :D
    De mondjuk 100%, h nincs rendben valami azzal az emberben, akit ilyen lófax film szórakoztat.. :)
    De mondjuk, a hülyékből mindig meglehet gazdagodni, csinálok én is egy forgatókönyvet, hogy az egyik nyomorék kisgyereknek, egyszer véletlenül valaki rátaposott a kindertojására és az kinyílt és ezért bosszút esküszik a Földön élő összes emberre és karóba húzza őket egyedül mind a 6.5 milliárdat, tuti kasszasiker
  • dartois83
    #32
    Az öncélú erőszak alatt azt értem, ahol vagy amivel szemben az egész létrejön, a miliőt, nem pedig a megoldásokat és kivitelezettséget. Lehet, hogy tényleg érzékeny vagyok erre (személyesen frusztrált és bosszúvággyal teljes), de legalább nem érzek perverziót arra, hogy olyanok válogatott halálokon szórakozzak, amit valami elmebeteg követ el, baromira kiszámítható módon ráadásul. Ezeknek a filmeknek mindig az a végkicsengése, hogy lesz folytatás, a gyilkolászás folytatódik megállás nélkül, mert a késes/kampós/fűrészes hokimaszkos/emberi bőr maszkos/sikolymaszkos feltámadt halott/pszichopata/ronda baba/télapóimitátor mindig feléled/feltámasztják/kifagyasztják, aztán megöli a feltámasztóját/a táborban szexelő tiniket/a helyi sherrifet/a boltban éjjel takarítót/magányos öreg nénit. De mindig van egy csaj, aki egyik áldozatának lánya/vagy korábban megölte már/személyes bosszút esküszik, és valahogy sikerül széttrancsirozni/elégetni/lesavazni/elküldeni a pokolba, persze szigorúan a köv. részig. Másról sem szól a film, csak minden részben végigmegy a gyilkos, öl aki az útjában áll, aztán elölről....
    Ezzel szemben egy háborús filmben van legalább egy CÉL, bármilyen bárgyú is (egy közlegény vagy egy idióta misszionárius csapat kimentése), és nem feltétlenül úgy oldják meg, hogy élvezettel végigkaszabolnak mindenkit. Szerintem még hülyébben nézne ki, ha Rambo pl. egy túlélőkéssel próbálná kinyírni az összes burmai katonát. Ezért szerintem jogos az eszközhasználata.... Másrészt ott egy háborús helyzet van, a felek keményen küzdenek, többnyire valóságos alapokon. Van ellenfél. A Kill Bill is ezért inkább szórakoztató szerintem, bár ott is elég sok hülyeség volt, de volt párbaj= majdnem egyenlő esélyek. Egy Péntek 13-ban nem sok ilyennel találkozol, esélyük sincs. Ennyi erővel nézhetnél disznóvágást...
    Annyi igaz, hogy talán én nem tudom ezeknek a trancsírozós horroroknak a lényegét megérteni, ettől még lehetnek jók, de annyira unalmasak és kiszámíthatóak. Olyanok mint egy hip-hop videó, úgy is tudod, hogy azzal gígerkednek, hogy mennyivel nagyobb felniük van a Hummeren, meg mennyivel több fekete csajszi táncol körülöttük és mennyivel több dollárt szórnak szét, de egy idő után ezt nem lehet fokozni és érdektelenné válik.
    Na hát ennyi, persze ez csak az én szerény véleményem, de azért van a fórum, hogy vitatkozzunk, ha nem egyezik az álláspontunk. :)
  • winnie
    #31
    "Főleg nem értem miért főleg fiatalokat és főleg lányokat? Miért nem inkább tömeggyilkosokat? Mondjuk valami fegyházban?"

    "Ezért is jobban preferálom a Rambo IV-et. Ott legalább azok kapnak tőle 50 milis lövedékeket a Browningból, akik sanyargatják a falvakat, a népet, nőket erőszakolnak. Meg általában háborús filmeknél nem érzem ennyire öncélúnak az erőszakot."

    csak jelzem, hogy a filmek nem arról szólnak, hogy a személyes frusztráltságot és bosszúvágyat éld ki és kivetítsd a valóságra (a való világban is fiatal lányokat ölnek, tömeggyilkosokat nem), de ez mindegy, mert szerintem meg kell keresned az öncélúság definícióját, ugyanis a Rambo 4., legyen bármennyire is jó, iszonyatosan öncélú erőszakot tartalmaz, ráadásul az egész szinte képregényes, rajzfilmes módon eltúlzott, de ott valóban az öncélúság dominál.
  • dartois83
    #30
    Én sem kedvelem ezt a műfajt, jönnek ezek a faszjankók a bárdjaikkal és aki épp útba esik, azt lekaszabolják. Főleg nem értem miért főleg fiatalokat és főleg lányokat? Miért nem inkább tömeggyilkosokat? Mondjuk valami fegyházban?
    Ezért is jobban preferálom a Rambo IV-et. Ott legalább azok kapnak tőle 50 milis lövedékeket a Browningból, akik sanyargatják a falvakat, a népet, nőket erőszakolnak. Meg általában háborús filmeknél nem érzem ennyire öncélúnak az erőszakot.
    Sajnálom Jasont, hogy belefulladt a tóba, de azért álljon már meg a menet....azóta már volt Manhattanben, meg a világűrben. Bosszúból meg akarja ölni az egész világot? Ez nem bosszú, egyszerűen pszichopata - mint Freddy és társai -, inkább olyan filmet kellene készíteni már, ahol pont ezeket válogatott módszerekkel intézik el. Kívánom Chucky-nak hogy Barbi-babák tépjék le a tökét!
  • mephi666
    #29
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ha jól rémlik, mindhárom megkapja a magáét... :) a jason-os filmekre nem a sok túlélő jellemző...
  • Wittgen
    #28
    Így látatlanban simán nagy pénzt tennék arra, hogy a fenti 3 grácia közül min. 2 csúfos véget és :) Gondolom, akkor járnának csak jobban, ha a film címe Inch 13 lenne Péntek13 helyett :)
  • mephi666
    #27
    európai? hm, pl magasfeszültség? :D az kicsit más kategória... de jókis film volt az is... a slasherek meg más kategóriát képviselnek... számomra vicces/morbid/fröcsögős jelenetekkel vannak tele és kellemesen szórakoztatnak átlag 1.5órában... néhány filmben kimondottan röhejes halált halnak a páciensek a saját hülyeségük miatt... a freddy filmekben meg az volt számomra a röhej, ahogy parázott tőle mindenki... de ha más kategóriából nézünk karaktereket, ott volt pl az új batman... joker elég gonosz karakter, mégis szerintem az emberek 90%-a szimpatizált vele... de rengeteg ilyen példa van... meg nekem kicsit unalmas már ez, hogy: "a jó mindig győz, a rossz pedig elbukik..." szeretem, ha felrúgják a hepiendet... ez az új péntek13 pedig, ha akciósan lesz dvd-n, szerintem meg lesz véve :) szerintem nincs olyan negatív karakter, akit nem kedvelne senki...
  • m minnifield
    #26
    az én meglátásom az, hogy ezek a karakterek(jason, freddy, leatherface, chucky, stb...) olyanok mint a szuperhősök. jó velük azonosulni, hiába negatív szereplők, dehát az ember hányszor mond olyat valakire( mégha nem is komolyan, csak úgy az orra alatt mormogva), hogy " rohadj meg, dögölj meg, blabla...sokan megmentenék a terhes anyukát a kamion elől elrántva, de sokan bele is fojtanák a kolleginát egy pohár vízbe...
    bár amióta megnéztem pár európai horrorfilmet, kicsit átértékeltem az amerikaiakat. az európaiak azért kicsit komolyabban gondolják, hogy a néző fossa össze magát a filmen, míg az amerikaiak többnyire még mindig ezt a"antiszuperhősös" cuccot hozzák.

    a deja vu-t pedig nézd meg, tényleg jó.persze arra is ráfogja néhány agyament, hogy nem reális meg a többi hülyeség, dehát asszem pont neked nem kell magyaráznom ezt... :D
  • moRtiZ
    #25
    Dehogynem horror filmek. Azon belul is Slasher horroroknak hivjak oket. Meghozza azert mert elsosorban nem ijesztgetni akar hanem hentelnek benne mindent es mindenkit. Szerintem szorakoztato filmek. Neha megmosolyogtatoak, neha gyomorforgatoak, neha ijesztoek. Amugy a felsorolt kult moviekhoz odasorolhato meg a Helloween (Michael Myers) es a Texasi lancfureszes (Leatherface) is.
  • unisol1
    #24
    Komoly? Hol lehet szert tenni rá? Most akartam a régi, szar minőségű VHS-eket DVD-re tolni, de az nem kóser, csak kényszer megoldás...
  • unisol1
    #23
    Kamerás verziótól többre értékelem a filmet, de a magyar premier előtt bőven lesz dvd-rip is, meg felirat hozzá! (nagyon remélem, hogy márc. 13.-ra <péntek hihi> már meglesz, DVD Scr is megfelelne! Amúgy se szoktam horrort moziban, azt csak "alone in the dark" jó! (az említett film szar persze, de igazán...)
  • unisol1
    #22
    Ja, nagyon jó volt, másodjára jóval gyengébb, de nálam talán benne van a Denzel top #3-ban (ami nem kis eredmény...)
  • unisol1
    #21
    Az igaz, hogy többnyire nem ilyesztőek, de azért szórakoztatóak (pláne Chucky, mégha meg is gyíkol, röhögök közbe, hogy ilyen röhelyes a halálom), de filmnek jó! 1 horror volt összesen, amitől majd össze..artam magam (uccsó 15 percben,) bár alig voltam 13 éves, egy darabig azt az érzést kerestem a horrorokban, de már lábremegést nem okoznak (Kedvencek temetője volt az). Jó, a Texasi láncfűrészes 2.-nél magamra öntöttem a teát, úgy frászt kaptam az egyik jelenetnél, de az sablon ijesztgetés, nem csontig ható reszketés...
  • BigPunisher
    #20
    a pénetek 13 filmek valóban klasszikus filmek egytől egyig...a vígjáték kategóriában
    rémálom
    hellraiser
    kukorica gyermekei
    gyerekjáték
    leprechaunt

    5-6-7-8 részes borzalmak...szerintem már akkor is nagyon gyengének számitottak amikor megjelentek....a kult statust nem vitatom, de ezek nem horrorfilmek...
  • BobaFett
    #19
    csodálom hogy még senkisem említette: A fenti trio igencsak bejövös. Lehet én nem machetével üldözném őket...

    amúgy mint minden jason film, nálam nézös lesz, bár letöltve, nem várok majd 4 honapot. Jol tudom hogy ez is 3D-s ? mert akkor moziban is kap egy esélyt.

    ps: nekem a jasonx is bejött. onnantól kezdve hogy van egy halhatatlan gyilkosunk, nem kell annak a hihetőségén morfondirozni, hogy lehet-e regenerálni a sejtjeit egy gépnek....
  • Skeez
    #18
    Asszem a hétfő miatt vagyok a szokásosnál kötekedőbb hangulatban; tudom, hogy léteznek eredeti filmek is..
    Csak az a hétfő.. az ne lenne..
  • Chocho
    #17
    Mint pl. a Fűrész első része? :)
  • winnie
    #16
    "
    on: Mi lenne, ha valami eredetit találnának ki?? A legnagyobb biznisz most forgatókönyvírónak lenni.. Odaát.."

    rengeteg eredetit találnak ki (akad pár remake is persze), plusz attól, hogy adott egy karakter, még mindig meg kell köré írni a filmet. a söét lovagot sem szidták sokan, mert batman van benne. ezt is eladhatták volna vériszam címen, bár nyilván a tinislasher filmek lényege ugyanaz, a párbeszédek és a jelenetek változnak.
  • mephi666
    #15
    nálam a jasonx verte ki a biztosítékot... amikor az űrhajó oldalát megbontotta machetével, mintha konzervdobozt nyitott volna... meg kicsit szétcincálták és ráesett a biológiai regeneráló asztalra, ami páncélt is "regenerált rá" :S ez is sok volt már... de a régi részek nagyon jók voltak... a freddy-vel meg lehet én voltam kicsit kritikus, mert az annyira mégsem volt szörnyű újra belegondolva...

    ui: köszönöm, hogy spoilerbe raktátok, amit írtam :)
  • Lame
    #14
    Jaja, Jason jo arc :) Csak szegenyt mindig megszivatjak a vegen. Nem reg kijottek a regi reszek felujitva. Vegig is toltuk. Volt 1-2 ami meg mai is boven szorakoztato volt. A Freddy vs Jason is jo volt egyebkent, mar a focim is remekul erzekeltette mire lehet szamitani :)
  • Skeez
    #13
    Mondjuk az első képet elnézve nem csodálom, hogy tódult a sok kiéhezett amerikai pubi..
  • mephi666
    #12
    jason egy kissrác volt, aki a kristály tónál nyaralt... belefulladt a tóba, mert senki nem figyelt rá... az anyja utána az ottaniakat okolta a halálával és lemészárolt jópár ott nyaraló embert... (az első részben ő volt a gyilkos, amíg ki nem nyírták) aztán a 2. részben tért vissza jason, hogy bosszút álljon mindenkin, aki ott kóbászol a tó környékén... válogatás nélkül, de változatos módon :D én speciel sajnáltam őt és kedvenc negatív hősök között tudom... de ugyanígy kedvelem a hellraiser sorozatból pinhead-et és a psycho-ból normant...
  • Skeez
    #11
    off: Deja Vu!? Mintha láttam volna.. Nekem tetszett..

    on: Mi lenne, ha valami eredetit találnának ki?? A legnagyobb biznisz most forgatókönyvírónak lenni.. Odaát..
  • Hoz_Hun
    #10
    Na ez az amit soha nem értettem, de lehet egyéni dolog nálam; hogy lehet drukkolni a gyilkosnak? Ezt fel nem foghatom. Én még Hannibál Lectert is utáltam és reméltem, hogy elkapják annak ellenére, hogy nála kapunk némi "magyarázatot" a tetteire és betekintést abba hogy milyen ember is ő. De egy Fredy-ről, Jason-ról mit? Némi homályos múlt vagy az sem, ezek mitől szerethető karakterek?
  • winnie
    #9
    mondjuk én a krimik szeretete miatt a "ki a gyilkos?" henteket kedvelem, a végén csavarokkal, de jöhetnek ezek a mindent ledúró úthengerek is, mint jason.
  • moRtiZ
    #8
    Nincsenek jobb műfajok. A horrorok a legjobbak, és azon belül is remek szórakozás a slasher horror. Adott 4-8 idegesítő lúzer, akik annyit balfaszkodnak, hogy lehentelődnek. :D Nincs is jobb ennél ^^

    bakvarnyu: Azért mert sok benne a vééééér ;). (Meg mert izgalmasak, néhol parásak, viccesek és legfőképp kikapcsolnak).
  • winnie
    #7
    ööö, oké, ez jó kérdés. biztos gyerekkori nosztalgia részemről, de valahol jó félni, izgulni, szurkolnia gyilkosnak vagy az áldozatjelölteknek (még, ha a mai slasherek zöme nem is adja ezt meg). mások nevében nem tudokk beszélni. FUN.

    tényleg, miért?

    (annyira nem szeretik, hiszen vannak jóval menőbb műfajok, de azért van egy törzsközönsége a műfajnak.)
  • bakvarnyu
    #6
    Egyébként mért szeretik annyira az emberek az ilyen koncolós filmeket?
  • mephi666
    #5
    fenébe... spoiler lemaradt :S pedig abba akartam tenni... aki nem akarja, ne olvassa az előző kommentemet :)

    egy ilyesmi képet nem lehetne kirakni bannerbe? :)



    link
  • mephi666
    #4
    nem szép dolog, de május28ig még 3.5hónap van, ezért leszedtem a cam-es verziót tegnap és megnéztem eredeti hanggal...

    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    (nem beszélek perfekt angolul, de nincs itt annyi párbeszéd, hogy ne lehessen érteni) nem rossz film... a régi első részeknek azért nyomában sincs, de a freddy vs jason és jasonx szintű sz@roknál mérföldekkel jobb... érdemes megnézni... imdb-n az a 6.9 szerintem reális (igaz az amcsik húzzák fölfelé ezerrel egyenlőre... ők meg átlagban igénytelenebbek a filmekkel szemben... vagy csak más az ízlésük nagy átlagban...) kicsit sablonos lett ez a rész... jason megint a legváltozatosabb módszerekkel intézi el az áldozatait... jó nagy hülyeségnek tartottam, hogy 1 kiscsajt életben hagyott, mert az anyjára emlékeztette :S aztán hepiend is lett, mert páran túlélték... jason meg meghalt megint... (ezt sem értem, hogy minek kinyírni, ha a következő részben ugyanúgy visszatér?)
  • kukacS3K
    #3
    május 28? ez azért nem kéthetes késés...
  • winnie
    #2
    így van, de ez is a lényeg: el kell érni, hogy érdekelje az embert a film. az már fél siker. a filmek zöme az elsó 3 napon keresi meg sokszor az amerikai bevétel 35-40, van, hogy 45%-át.

    tipikus nézői magatartás, hogy ha van rá lehetősége, akkor megnézi azonnal, nem várja be (tisztelet a kivételnek) a kritikákat, véleményeket, hogy érdemes-e. (itthon is mekkora hiszti van 1-2 hetes csúszásnál, pár hónaposnál meg pláne, pedig nem verseny, végképp mindegy, hogy ki mikor nézi meg:) (és itt jöhetne pár példa az elmúlt évekből, a mocsok deja vu-t még mindig nem láttam, pedig az időutazós tematika magasan a kedvencem, a film is iszonyatosan érdekel, de nem szalad el:)

    (nem mellesleg, én nem érzem magam bepalizottnak, de ha lesz végre itthon a film, első napon elmegyek rá.)
  • ntom
    #1
    Jellemző, hogy abból vonnak le következtetéseket, hogy hány embert sikerült bepalizni a reklámmal + a régi, jól csengő névvel.
    Aztán a második résznél jön a nagy bukta, amit majd lehet a kalózkodásra fogni.
    Mondom mindezt általában, nem erre a filmre kihegyezve.