122
  • Pares
    1. Nem a tarkaruhások miatt _MÁSOLTAM BE IDE_(magyarul, hogy értsd: nem én irtam).
    2. A lényege miatt másoltam be.
    3. A kötekedésedre nem vok kiváncsi.
  • ziipp
    A torrentezés egy új jelenség.

Én nem tartom lopásnak, max. egy-két esetben érzem úgy, hogy azért pofátlanság leszedni egy Photoshop extra ultimate pack-et, amiben tényleg kemény munka van, én meg ingyen lekapom valahonnan. Igaz, amúgy sem venném meg, szóval nem vagyok kieső bevétel.

Másrészt az, hogy nem zenei CD-re, mozira költi a pénzét valaki, nem jelenti azt, hogy nem vesz semmit helyette. Például a wareznek köszönhetően megnőtt az igény a HDD-kre, 100 darabos DVD csomagokra, nagyobb sávszélre, stb. Ezt hívják gazdasági változásnak, akár tetszik a kiadóknak, akár nem.
  • FoodLFG
    Ebben szerintem is van igazság.

Az ingyenesnek nincs alternatívája. Eleve elmenni megvenni már plusz kényelmetlenség.
    Egyetlen egy dolog lenne ezzel versenyképes, ha lenne egy nagy adatbázis streamelhető filmekkel, ahol kb 100-200 forintért kb 2-3 napra azonnali hozzáférést biztosítanak a kiválasztott filmhez.
    De ez is csak akkor működne, ha mondjuk az összes európai nyelven elérhetőek lennének hozzá feliratok.

Persze mostanában minden internetszolgáltató korlátozgat (ez a divat), szóval aki ilyesmibe kezd az komoly akadályokkal szembesülhet. Vagy majd maguk az internetszolgáltatók fognak ilyen szolgáltatásokat indítani, de az meg igen komoly visszaélés lenne az előnyükkel.

Az átalánydíjas elképzelés meg azért nem lenne jó, mert az csak még jobban megerősítené az ingyenélő médiahatalmak befolyását. (mondhatni legrosszabb megoldás)

Végül is mindegy, a torrent nem fog kihalni. Nekem ez így jó. A kiadók meg nem érdekelnek, ahogy én sem őket.
  • ziipp
    Ami még nagy probléma manapság, hogy egy film leforgatása elképesztően sok pénzbe kerül. Nem rég volt a hvg-ben egy táblázat, ahol még az ilyen legócskább szarokra is 60+ milkát tapsoltak el állami forrásból. Egyszerűen nem kéne pénzt adni ilyenekre, fontosabb dolgok is vannak.
  • Alvarez999
    "sokan mondjak, ha olcsobb lenne a filmes DVD/zenei CD, akkor megvennek. Ez szerintem bullshit."

Bizony az, a torrentoldalak tele vannak 990 Ft-ért, sőt még olcsóbban kapható filmek ripjeivel.
  • szlovákiai hun
    Hát idesüss balager187, azzal, hogy én letöltöm, nem károsítottam meg senkit, másrészt átalánydíjat lehetne szedetni a nettszámlában, csak úgy dőlne a pénz...
    Másrészt a te kereseteden van 56%-os levonni való járulék, számold ki mennyi az 50-60 évig, oszt nyugdíjas korodba fogsz kapni, ha megéred, koszost 40 000FT-ot? Akkor ki a faszol lop meg, a rendszer.....
  • szlovákiai hun
    "
    Ferrer
    ma 11:01 | privát | válasz erre | #31
    Emberek! A torrent megront! És ha nekem nem hisztek, nézzetek csak nyugodtan magatokba."

Mert az agymosó tv, rádió meg még sok mii egymás, hazug politikusok nem ront meg, nézzél magadba, magad se tudod miért írtad ezt a véleményt gondolom...
  • balage187
    Szerinted a szineszek kapnanak ennyi penzt, ha nem lenne mibol? Egyertelmuen nem. A filmkeszitok ki tudjak fizetni a szineszeket ugy, hogy meg amellett, hogy dollarszazezreket-milliokat adnak nekik, meg sajat maguknak is van benne uzlet. Ez szerinted miert van? Azert, mert a filmiparban nagy penz van. Ezert kap tobbet egy szinesz egy filmert, mint "egy munkas" egesz eleteben. De azert van ennyi penz a filmiparban, mert az a munkas elmegy megnezni a filmet, sok millio tarsaval egyutt.

Nyilvanvaloan nem csak azert pereskednek a jogvedok, mert mostanaban lassabban jon be hozzajuk a penz, hanem azert mert ez egy folyamat. Ha semmi nem valtozik, akkor egy ido utan (kis tulzassal) mar szinte semennyi penz se lesz pl. a filmiparban.

Szerintem egyertelmu, hogy a torrentes dolog nem megoldas, mert az sok esetben szintiszta lopas. De amit a jogvedok akarnak az is tulzas. Foleg a zeneiparban. A megoldas valahol a ketto kozott kene, hogy legyen, de ahhoz, hogy valtozas kovetkezzen be a szorakoztato ipar hozzaallasaban mindenkeppen a Pirate Bay gyozeleme es a torrent tovabbi elterjedese kellene.

Zeneiparban akar ingyenesseg is jo lenne, mert a kiadokra manapsag nincs feltetlen szukseg. A bevetel johetne a koncertekbol. Filmiparban mar nehezebb jo megoldast talalni, de szerintem ott is a digitalis (es sokkal olcsobb) terjesztese a jovo.

De azert lassuk be, hogy sokan mondjak, ha olcsobb lenne a filmes DVD/zenei CD, akkor megvennek. Ez szerintem bullshit. Addig amig ingyenes forrasok (torrent) is konnyen elerhetoek es gyorsak lesznek, addig a tomegek nem fognak meg potom penzeket sem kiadni ezekert a dolgokert. Ezert is gondolom, hogy ahol lehet, mas fo beveteli forrasokat kell talalni. Zeneszeknel ez mar most is letezik es nagyon jovedelmezo pl. koncertek, polok, egyeb merchandiseok.
  • Chris05
    A magyar emberek mentalitása olyan (köztük az enyém is) hogy szarra minek költsünk. Ez olyan, mint a Windows. Annyira nem szar, hogy használjam, de annyira már igen, hogy 20-30-40 rugót kiadjak érte és ezért engem meg is lehet kövezni nyugodtan.
  • Real Ebola
    És még valami...

Itt a németeknél elég keményen veszik a letöltést.
    Erre a "nemhülye" német fiatalok (és nem fiatalok), elkezdtek HDD partykra
    járni. A következő az lesz, hogy forgalomkorlátos vinyókat fognak gyártani???
  • Real Ebola
    B@sszus...

Be kell zárnom a késkereskedésemet, nehogy valaki zöldség helyett húshoz használja, aztán meg engem csuknak be!
  • Ferrer
    Emberek! A torrent megront! És ha nekem nem hisztek, nézzetek csak nyugodtan magatokba.
  • Griphons
    Ez a per kb olyan mintha feljelenteném egy ház tulaját, mert a tűzfalára rasszista grafitit festett valaki.
    Én nem félek, az MPAA el fog vérezni, és példát mutat a világnak az emberi hülyeségből.
  • FoodLFG
    A piratebay-es arcok hozzáállásának van egy olyan aspektusa is, hogy szerintem előre menekülnek. Ezért is létezik a hozzájuk is köthető kalózpárt, vagy a médiabuszok, vagy pl, hogy megpróbálnak minél nagyobb nyilvánosságot szerezni a pernek (amit a jogvédők elleneznek - vajon miért.. ). Próbálják minél inkább maguk mellé állítani az embereket (elsősorban fiatalabb rétegeket), ami valljuk be nem túl nehéz, mert kb mindenki utálja a jogvédőket. Hosszabb távon ez kifizetődő lehet.

A filmesekről meg annyit, hogy a legjobb film, amit 2008-ban láttam az egy japán alkotás volt, amit még véletlenül sem adtak a magyar mozik (amikor kijött) és DVD-n sem adták ki. Érdekes módon annak ellenére, hogy nem jelent meg errefelé (nyugaton) ez a film és más filmek sem nagyon kaptak nyilvánosságot (itt nincs piacuk), mégis tudnak jó filmeket készíteni..
    Funuke domo, kanashimi no ai wo misero (Funuke, Show Some Love You Losers!)
    (http://www.avistaz.com/ -ról tölthető, sok más ázsiai filmmel együtt)

Mostanában a Henry Potter őrület megint felerősödik, ahogy közeledik az új film, miközben én csak a második részig követtem az egészet (tv-ben és moziban), mert annyira nem érdekel az egész. Most, ha véletlenül a HDD-men landolna a 3. rész (nem mintha le akarnám tölteni), akkor mi lenne ? Semmi. Kinek is okoznék kárt? Senkinek.

Egyébként a következő hónapban 2 db 3D-s filmre fogok elmenni, mert az megéri.
    Készítsenek olyan filmeket, vagy alkalmazzanak olyan technikákat, amiért megéri moziba járni.

Steal this film 2:
    http://www.ilovextra.com/
  • tomcsa4
    lol :D :D

(Van igazságtartalma a mondandódnak!)
  • Alvarez999
    Ki fog rád pisztolyt, hogy nézd meg a moziban, hallgasd meg a rádióban stb.?

Lehet háborogni a magas gázsikon, akárcsak a focisták eszementen magas fizetésén, de megnéznél egy amúgy nézhető filmet, ha az aktuális bombázó helyett a nagymamám játszaná a szerepét? Nagyi ugyanis töredék gázsiért elvállalná...
  • tomcsa4
    Én megyek márciusban moziba kettő filmre is. Utoljára fél évvel ezelőtt voltam. De hát ne csak az én ízlésemre készítsenek filmet (bár azért többet lehetne :)).

Sajnos ez van, a tömeggyártást előrébb helyezik, mint az értékeket. Azt is hozzáteszem, ha nem tudnám letölteni, akkor azért kevesebbet vennék még annál is, amit lent írtam. Szóval én is töltök, kipróbálok/megnézek és eldöntöm mennyit ér számomra.
  • phoenix1
    Az ugye egy CD amit kidob a gyerek a film végén? Valószinűleg azért mert előtte nem töltötte le, nem halgatta meg, mikor megvásárolta rádöbbent, hogy nem is tetszik neki. Érdekes...film
  • ffxi
    Lehet, hogy én vaok a hülye. HD-ba letöltöm-megnézem a kiszemelt filmet és ha megtecik. Akkor ha útba esik vmikor beugrok a moziba és megveszem 1 jegyet arra a filmre, de nem ülök be. Hogy lehetek ekkora idióta? :S
  • formatuq
    http://www.metacafe.com/watch/2123225/
  • Mike at home
    ez az, mi az hogy egy munkás nem keres annyit mint egy szinész! mi vagy te, kommunista?
  • Mike at home
    látom simán megtaláltad a módot egy jó kis cigányozásra, mindegy mi a téma
  • Balage74
    "hogy egy színész annyi gázsit kap egy filmért, amit egy kétkezi munkásember egy élet alatt nem keres meg." - Ez olyan mint a politika, ott is a legnagyobb hazug kapja a legnagyobb gázsit...Valahogy határt kéne már szabni ennek a nagy rablásnak minden téren, mindenhol csak lehúzzák az embert ahol érik.Nagy költségvetéssel olyan szarokat csinálnak, hogy általában az ember meg sem nézi őket, vagy "kisebb" költségvetéssel még nagyobb szarokat. Kikérem magamnak hogy egyáltalán pénzt kérnek egyes filmekért, inkább nekik kéne fizetniük, hogy megnézem. Ráadásul nem is keveset, pl. "kultúrális rombolás" jogcímen.
    Sajnos itt tartunk, hogy mindent le lehet nyomni a torkunkon (és ez a kultúra minden vonalára igaz, színház, zene, film...)
  • who am I 7
    zenéről meg már nem is beszélek...mennyi retek fos xar van...meg se éri letölteni, se a filmet se a zenét..a biteket nem pazarlom a xarokra..zenéknek kb 1-5%uk minőségi :S
  • who am I 7
    "hogy egy színész annyi gázsit kap egy filmért, amit egy kétkezi munkásember egy élet alatt nem keres meg."

Érdekes ez a világ jah..most mondhatnám a 8 osztályt elvégzett gengsztereket is, akik lopnakcsalnak és mennyit keresnek..Jó színész legalább csinál valamit, de akkor is ganyé..szinészkedjen annyába..Kurva régen néztem már újonnani filmet..Moziba, már asse tom mikor voltam..nincs normális film :S nincs normális produc meg színész, és ezeket akarják védeni?A szart?ráadásul?szánalom ami itt megy..minden téren lassan..
  • B0nFire
    A Steal This Film második részében pont arról beszélnek, hogy a fogyasztók nagyobb része önmaga is alkotóvá válik. Pl egy DJ, aki XY dalait átdolgozza, remixeli. És pont ez fáj a zsírfejűeknek, hogy bárki előállíthat terméket, ami talán még színvonalasabb is, mint az őáltaluk agyon hype-olt cucc.

Néhány évvel ezelőtt láttam, hogy magyar srácok csináltak egy StarWars-filmet, szinte zéró pénzből, mert az nem volt nekik. Volt viszont fantáziájuk, kitartásuk és hitük. Néhány pc-vel megcsinálták a sfx-t, a jelmezeket meg legyártották maguk. És nem is volt olyan rossz, sőt!

Manapság tényleg ott tartunk, hogy videokamerát bárki tud venni; néhány kelléket be kell még szerezni, ilyen a derítőlap, amit egy hulahopp-karikából meg egy lepedőből elkészít, a green-screenhez való zöld lepedőt meg egy kórházi ismerősétől szerezhet. Sőt, legálisan is meg lehet venni. Néhány lámpa kell még, és indulhat a felvétel.

Ha még beszerez néhány programot, egy képszerkesztőt, videoeditort, mondjuk Photoshopot, Premiere Pro-t, a speciális effektekhez meg az After Effects-t, esetleg még van egy haver, aki tud 3D modellezni, akkor minden adott, hogy házilag elkészüljön akármilyen film. Persze, ezeket a programokat sem kell ma már "kifizetni"; igaz, hogy letölteni is tilos, még magánhasználatra is, ennek ellenére le lesz töltve, és a film meg lesz csinálva, ha nagyon vágynak rá.

És lehet, hogy végül ingyen fogják terjeszteni, mert az a céljuk, hogy mindenki láthassa. Na, ettől pukkad meg a sok ingyenélő szarházi. Már tisztelet a kivételnek, de az azért mégiscsak elgondolkodtató, hogy egy színész annyi gázsit kap egy filmért, amit egy kétkezi munkásember egy élet alatt nem keres meg.
  • lorandnagy
    Nem nyerhetik meg a pert:D semmi bűnük nincs, sőőt, Hősök:D
    Kezdjük ott hogy megmentik a túl gazdag színészeket a tovább gazdagodástól, mert a legtöbben csak tönkreteszik magukat, és most gondolhatunk akármelyik színészre, kezdve a túlzott alkohol, drog meg miegymás fogyasztásig... Nem sajnálom őket ha kevesebb bevételük van mint négy éve..:D

Amugy meg, a filmek óriási bevételt kapnak a különböző gyártóktól, hogy az ő terméküket használják, pl mobiltelefon(mátrix-ból ugye mindenki emlékszik a sonyericssonra:D) , autó(I Robot-ból az audira...) és még sorolhatnám a cipőktől az alsógatyákon keresztül a fogkefék és bármilyen kis "újságban" megjelent reklámokkal a filmben... Máshonnan is be meg lehet szerezni a film forgatási díját, és attól ha itthon megnézek egy filmet, ha tényleg olyan jó, hogy érdemes kidobnom érte pénzt, akkor barátnőmmel vagy barátaimmal úgyis megnézem a moziban... Mert a trailerekben általában benne van az összes jó jelenet:D de a filmben semmi több:D

Szóval, Hajrá Pirate Bay! a kalózkodás régen is egy legyőzhetetlen ellenség volt:D És az is marad!!
  • FL Zoli
    Esetleg kezdhetjük azzal, hogy a "szórakoztatóiparnak" kellene olyan műsort készíteni, amiért fizetne az ember...
    Magamat veszem példának, letöltök egy pl. egy sikerfilmet, utána annyit mondok rá, hogy ez egész jó..s letörlöm...mert tudom hogy még 1X aligha fogom megnézni. S csupa ilyen filmek vesznek körbe minket. Valahogy régen jobban ment a filmkészítés...egy normális vígjátékot, akciófilmet, horrort nem láttam az elmúlt években.

Egy poénos videó a végére...
  • B0nFire
    Nem azért röhögnek, mert tudják, hogy őket nem marasztalhatják el. Hanem pontosan azért röhögnek, mert tudják, ha őket elmarasztalják, attól még a torrent nem hal meg. Tudják, hogy mindig lesz, aki folytassa. Tudják, hogy az egész világgal nem dacolhatnak a jogvédők.

A szellem már kiszabadult a palackból, és nincs olyan erő a Földön, ami visszakényszeríthetné. Hacsak ki nem vágják az összes gerincvezetéket, meg fel nem számolják az internetet. De az nem túl valószínű, már csak azért sem, mert a warezolás nem az internet kezdetére datálható. Az emberek mindig is csereberéltek egymás közt; régebben is ez ment, csak analóg módon.

Az analóg cuccoknak volt egy másolási határa. Itt most elsősorban a magnó és videoszalagokra gondolok. Minden másolattal romlott a minősége, így volt egy egészséges gátja a másolásnak. A mai digitális technológiában azonban ez nem így van. Elvileg még a 10 000-ik másolat is bitről bitre megegyezik az eredetivel. Na, ez fáj nekik kurvára. Gyakorlatilag egyetlen DVDrip release elég, hogy a világon mindenki megnézhesse (és birtokolhassa) ugyanazt a filmet.

Tehát röhögnek, mert tudják, ezt a csatát ugyan megnyerhetik a jogvédők, de háborút nem fognak nyerni soha. Mondjuk ezt a jogvédők is tudják nagyon jól, csak hát mégis próbálnak újabb és újabb bőrt lehúzni az emberekről. Azt pedig nem tilthatjuk meg nekik, hogy próbálkozzanak.

btw, Steal This Film Pt I-II. - magyar felirat található hozzá az oldalon. Töltsétek, és osszátok!
  • PunkZoli
    az ítélet: óriási műfasz a seggbe általi halál!

Valaki mondja már meg az alexa féle toplista címét plíz!
  • Gerygrey
    A hármas metró is alkalmas arra hogy elmenjek vele az újpesti haveromhoz DVD-t másolni, sőt, ha ott felszállok a 96-os buszra azzal ki tudok menni a palotai piacra Artisjus matrica nélküli DVD-ért... Tiltsák be ezt a két BKV-járatot

Egyébként én DVD-t nem veszek, de elmegyek moziba, és zenét se veszek, de eljárok szórakozni ahol a zenekar a fellépésért szintén kap pénzt (amibe én a belépővel és a 7-800 forintos sörrel is beszállok) ráadásul van kábeltévé előfizetésem amit szinte nem is használok... Úgyhogy a szórakoztatóipar nem fog miattam tönkremenni.
  • tomcsa4
    Ezeket a példákat, melyeket Te is írtál már 100x olvastam. Még mindig azon vagyok, hogy távol állnak egymástól.

Nézd amit tudnak megtesznek a maguk érdekében. Te is ezt tennéd ha ott dolgoznál. Ezeknek a jogvédőknek le kell küzdeniük egy komoly problémát, ohgy az államokban eltérőek a törvények. Bár az Unio valamennyire egységesíttetni látszik.
  • who am I 7
    Nem olyan egyedi ez...ennyi erővel az autókereskedéseket is be lehetne perelni (lopott vagy vett autóval ment a gyilkos ölni, vagy a tolvaj lopni) vagy az edényboltokat meg vadászboltokat (mivel a késsel ölni is lehet..) stb...van még példa, csak ezek a vízfejű baromidióták foggalkörömmel kapaszkodnak a semmittevő munkájukhoz..Mert ehhez se tehetség nem kell se dolgozni nem kell..csak meg kell venni a studiót és alanyijogon jár a pereskedés a torrentezőkkel szemben.Mert X trilliócsilliómiliárd dollárra károsít engem koszospistika, ha letölt az internettről egy zenét...Hát sortüzet ezeknek mostmártényleg
  • tomcsa4
    Mármint most a torrent illegális használatára gondoltam. Ugye mivel maga a torrent legális, csak ki hogy használja fel (nem kell példa az életben, mivel nincs párja, egyedi eset a warez).
  • tomcsa4
    Azért óvatosan a szavakkal. Én például könyvet minden hónapban veszek, játékot és filmet max 6-6-ot egy évben, zenét egyáltalán nem.

De nem parázom, mivel biztos megvan a párom (aki nem vesz játékot, de zenét igen, meg könyveket sem vesz mindenki).

Azért az durva, hogy röhögnek a peren, bár magabiztosak, már ha tényleg csak a torrentfájlok találhatóak meg náluk. Túl magabiztosak. (Mikor 3 éve olvastam ,hogy beperelték őket és röhögtek csak, hát én is elnevettem magam. Micsoda arcok. A másik: szerettek volna megvenni egy szigetet, ami nincs semelyik állam hatókörében és ott kiépíteni a "torrentbirodalmat". Hát azon is nevettem, micsoda emberek. :))
  • szlovákiai hun
    Mocskos haramiák ezek a jogvédők, ha a torrent tényleg tönkretette volna őket már rég a békasegge alatt lennének a zenészek és filmipar, egy zenész a koncertjeivel és nem a cd eladással keresi halálra magát, az Augusztus 22-én fellépő Madonna koncertre 110 000 forint a belépő?, a kurva anyjokat, de szegények, én meg máról holnapra élek, mocskos rohadt haramia jogvédők, a warez élt, él, élni
    fog...

A megoldás is olyan egyszerű, én hajlandó vagyok kiperkálni internetes átalánydijat, oszt csókolom, a jogvédők a legnagyobb kalózok...
  • Polemius
    Szeretném hangsúlyozni, hogy az "illegális letöltés" nem létezik. Csak bizonyos szervezetek próbálják ezt sulykolni. Álljunk ellen az agymosásnak.
  • Gerygrey
    Én vagyok az ASVA :)
  • Victor1103
    Annyira felesleges ez a bohóckodás.Azért lépnek fel csak most az illegális letöltés ellen mert a zenészek és filmesek több milliós bankszámláin is érezhetőek már a válság hatásai?Szegények.Majd ha lesz időm megsajnálom őket.Tök felesleges mert amíg csak 1 torrentoldal is létezik a világon addig baszhatják szó szerint. Majd ezután biztos az isohunt vagy a meganova tulajaira szállnak rá de mind hiába..
  • Pares
    A nem is oly távoli jövőben...

Emberek állnak egymás mellett egy fal tövében. Nők, férfiak, gyerekek. Ruhájuk szakadozott, hajuk csapzott, tekintetük fásult és tükrözi mindazt az átélt borzalmat, melyek a testüket díszítő sebhelyek bizonyítanak.
    Velük szemben cirádás, a szivárvány minden színében leledző ruhákban, aranyfuksz-szal a nyakukban, csuklójukon testes, kreol bőrű emberek, szintén nők és férfiak vegyesen. Kezükben a magyar rendőrségtől vételezett amcsi gyártmányú karabélyok. Egy politikai felügyelőtiszt - Armani-öltönyén felismerhető jelzés, hogy az internet-felügyeleti szerv embere - előlép és sorolni kezdi a vádakat.
    - Józsi bácsi. 5 rendbeli szoftverletöltés, ingyenes, de az eszmei értéke nem lett megfizetve. Az államnak okozott kár 100M Ft. Ítélet: halál.
    - Kati néni. 10 rendbeli zene- és filmletöltés. Okozott kár kiadóknak 500M Ft, államnak 200M ft. Gyanúsított a letöltött tartalmat, annak részleges megtekintése után letörölte. Védekezésként azt hazudta, hogy a termék pocsék volt. Rágalmazásért és a kiadók jó hírének megsértéséért, valamint az okozott kár miatt az ítélet: halál.
    - Béla és Julcsi gyerekek. Az aknakeresőt az állam előzetes engedélye nélkül frissítették, valamint az illetéket - 5M forintot - nem fizették meg. Ezenkívül a kiadókat megkárosították 50M forinttal, mivel a rendelkezésre álló sávszélességet a szoftver frissítése helyett fizetős tartalmak legális letöltésére is használhatták volna. Ítéletük: halál.
    A politikai tiszt jelt ad a fegyvereseknek, mire azok kitáraznak a gyanúsítottakra. Egy kreol gyerkőc odarohan a még élő, de súlyosan vérző és hörgő (mivel tüdőlövést is kapott) Julcsikához és a nála levő bicskával megszurkálja és elvágja a torkát. A családja - kik a kivégzők közt kaptak helyet - közben biztató dalokat skandálnak és egy ki tudja honnan előkerült kannát ütögetnek, hogy meglegyen a ritmus.
    A politikai tiszt, mielőtt elmenne, végigtekint a halottakon, majd jelt ad az TV stábjának, hogy az élő adást megszűntethetik. A nézők azt már nem látják, amint a halottakat leköpi, majd azokat parancsára a jelen levő rendőrök egy kocsira rakják, amely egy ilyen célokra rendszeresített leengedett bányatóhoz hajt, ahol majdan a tömegsírt fogják gyarapítani.
    Az élő adást megtekintő multi-mogulok örülnek, hogy újabb példát statuáltak, majd örömmel nyugtázzák, hogy a tulajdonukban levő TV társaság mekkora reklámbevételre tett szert. A politikai tiszt jelentést tesz a pártnak (jelük egy narancsot körbeölelő vörös szegfű).
    A kreol bőrű kivégzőosztag megkapja a levelet, mely tanúsítja, hogy bűneik (sínlopás, erdőírtás, emberek kirablása és megölése, kislányok megerőszakolása, stb...) az állam által el lettek törtölve, valamint a hősies példamutatás miatt 3-szoros segílykére jogosultak. Per fő.

A torrentet ugy se fogják beszüntetni. És ez igy van jól. FUCK MPAA

Ennyi.