122
  • szlovákiai hun
    #122
    MEGHÁTRÁLT AZ ÜGYÉSZ A PIRATE BAY PERÉBEN 2009. 02. 18.


    A tárgyalás második napjának délelőttjén az ügyész a védelem komoly megdöbbenésére ejtette a vádak felét.

    A svéd lapok tudósítása szerint a tegnap még igen határozott és fenyegető magatartást tanúsító Håkan Roswall, a vádat képviselő ügyész a ma délelőtti tárgyalásnyitáskor bejelentette, hogy visszavonják a négy perbe fogott ellen tegnap még bombasztikusan beharangozott „bűnrészesség szerzői jog által védett tartalmak előállításában [vagyis példánykészítésben]” vádpontot, s így már csak egy maradt: „bűnrészesség szerzői jog által védett tartalmakhoz való hozzáférés nyújtásában [vagyis: torrentfájlok előállításában]”. Az ügyész meglehetősen ingerülten reagált a visszavonulás okát firtató újságírói kérdésekre: „Van nekem elég bajom ezen kívül is, ezt igazán megérthetik.” (Morcossága nem meglepő: három éven át[!] dolgozott a vádirat előkészítésén.)

    A jövedelemszerzésről szóló vita persze ettől még nem zárult le: a körülbelül kéthetesre tervezett eljárás jelenlegi szakaszában az a fő téma, hogy a valóban létező reklámbevételeket mire költötték el a vádlottak: a kiadók szerint ez volt a cél, a meggazdagodás, a Pirate Bay üzemeltetői viszont azt állítják, hogy a szolgáltatást csak „hobbiból és elkötelezettségből” működtették, a bevételek döntő része a működési költségre, a fejlesztésre és a karbantartásra ment el.

    A kiadók a vádvisszavonást azzal magyarázták, hogy így „egyszerűbb” lesz az eljárás, jobban tudnak fókuszálni a fő kérdésre, mely továbbra is az, hogy a Pirate Bay segítette a felhasználókat abban, hogy illegálisan jussanak hozzá jogvédett tartalmakhoz. Peter Danowsky svéd jogász, a kiadók tanácsadója azt nyilatkozta az ars technica megkeresésére, hogy a svéd szerzői jogi törvények szerint nem kell ténylegesen is birtokolni a megosztott fájlokat, a megosztási lehetőség felkínálása is bűncselekmény.

    itcafe.hu
  • szlovákiai hun
    #121
    1000-el olvasni, beszarás!!!!!!!

    JÓT TETT A KALÓZKODÁS A SZÁMÍTÓGÉPES JÁTÉKPIACNAK 2009. 02. 17.


    A számítógépes játékok kalózkodása bizonyos tekintetben jót tett a PC-s játékiparnak, mert megerősítette a piacot - jelentette ki egy interjúban Randy Stude, a nagy hardver és szoftvergyártókat egyesítő PC Gaming Alliance igazgatója.

    A számítógépes játékok történetében sok olyan példát hozhatunk fel, amikor kis, ismeretlen cégeknek sokat használt a játékok elterjedésében nagy szerepet játszó kalózkodás, mert így kialakíthatták piacukat későbbi címeikhez. "Ne értsenek félre, nem reklámozom a kalózkodást" - mondta Stude, a PC Gaming Alliance a Big Download című honlapnak adott nyilatkozatában.

    Ugyanakkor az olyan - manapság világhírű - címek, mint a Quake, Doom, Starcraft, Counter-Strike, vagy a Half-Life fejlesztőcégei messze nem érhették volna el, hogy játékaik olyan hatalmas elismertségre tegyenek szert, ha nem létezik egy olyan hálózat, amelyik nyíltan és ingyenesen megosztja játékaikat. Márpedig szerinte ezek azok a cégek, amelyek a játékipart napjainkban meghatározzák - fejtegette.

    "Az én legelső játékélményem, amelyet egy belső nézetes lövöldözős játékkal szereztem, a Doom volt és nem fizettem érte" - közölte Stude. Hozzátette: "a gyártója azóta óriási elismertségre tett szert, játékaival hatalmas pénzeket keresett, és ezt annak köszönheti, hogy üzleti modelljét az eleinte szabadon megosztott játékokra építette" (A legelső Doom és Quake korai verzió ugyanis ingyenesek voltak.)

    A 2008-ban alakult PC Gaming Alliance egy olyan nonprofit szervezet, amely a számítógépes játékipar fejlődését szorgalmazza, oly módon, hogy adatokat, információkat gyűjt és publikál a piacról, illetve a fejlesztőcégekről. Olyan nagynevű hardvert és szoftvert gyártó és kiadó cégek a tagjai, mint a Microsoft, a Logitech, az Nvidia, az Epic Games és az Activision. Többek között nyílt fórumot biztosít a PC-s játékiparban részt vevő cégek számára, hogy azok egymással kooperálva megoldásokat dolgozzanak ki a mostanában egyébként nem túl nyereséges játékszoftver piac számára. Randy Stude, aki jelenleg a cég igazgatója, 12 évig az Intelnek dolgozott.

    MTI
  • SRobert
    #120
    "Az ügyész azt próbálta bebizonyítani, hogy az oldal üzemeltetői aktívan részt vettek a szerzői jogok megsértésében, de kudarcot vallott. Kínos közjáték volt, amikor az egyik vádlottnak kellett kiigazítania az ügyész magyarázatát arról, hogy hogyan is működik a fájlcserélő technika. "

    "EPIC WINNING LOL - kommentált gúnyosan a védelem ügyvédje"

    :DDDDDDDDDDD
  • SRobert
    #119
    "Még csak két napja tart a svéd bíróságon az egyik legnépszerűbb Bittorrent-oldal, a Pirate Bay tárgyalása, de a vádak felét máris elejtették."

    bááááááháááááááá! :)))
  • FefeeX
    #118
    Tetszett a hsz-ed, és ebben mélységesen egyet is értek. Az internetszolgáltatókat is büntetni kéne, valamint a TCP és UDP protokollokat eltörölni, mindegyik a tartalmak kikerüléséért felelős. Sőt, tulajdonképp az írható lemezeket is be kéne vonni, a számítógépeket összetörni, és mindenki csak az IRL megfogható javaival dobálózhasson csak :)
  • Vaultdweller
    #117
    "A szórakoztatóipar képviselői viszont kiemelik, hogy a Pirate Bay több egyszerű keresőmotornál, a felülettel ugyanis elősegítik az illegális másolatok tömeges terjesztését, ami nem mehet tovább következmények nélkül."

    Ilyen logika alapján én az autópályákat (meg úgy általában az utcákat, helységtáblákat) szedetném fel, mert:
    1. gyorshajtásra alkalmas, és mellesleg több millió bogárka hal meg évente a hűtőmaszkokon.
    2. szervezetten bűnözők is használják (lásd politikusok)
    3. és különösképp lelőném az összes GPS műholdat mert segíti az említetteket a navigációban.
    4. a benzinkutakat is felrobbantanám a feltételezhető bűnpártolás (benzin, parkoló, kaja) miatt.


    "az Alexa adatai szerint jelenleg ez a 109. leglátogatottabb oldal a világhálón."

    Ez az Alexa nem az az alexa ami kémprogramok közt virít amikor a júzer meg akar szabadulni a kéretlen kis dögöktől a windowson? (igaz 1,5éve nem volt ilyesmire gondom. Ubuntu)

    Hajrá Pirate Bay! Ha ismét győznek az ellenség felett akkor klassz lenne ha ezt a pólót elküldenék a MPAA-nak. Vagy névtelenül egy borítékot egy kis fehér porral hadd sza.janak be hogy anthrax.
  • szlovákiai hun
    #116
    Ezen segítene egy bizonyos pontig az átalány dij, de többen felvetették, ez sem 100%-os megoldás...
  • szlovákiai hun
    #115
    "
    Gamecube86
    tegnap 21:14 | privát | válasz erre | #113
    "Majd ha a világon egyforma bérezések lennének, akkor lehet lopásról papolni, de addig míg kényszerítik az embert, hogy csaljon, addig nem lehet mást várni..."
    Hát ez piszok jó XD hálás vagyok amiért ilyen hosszú idő után ilyen jót nevethettem :D
    Ezt kiemelném:"addig míg kényszerítik az embert, hogy csaljon"
    Kérlek fejtsd ki bővebben XD"


    Példának okaként most rugaszkodj el a viruális világtól és a valós életben nézz körül, írtam példát a nyugdíjazással, de itt van az elbaltázott szociális politika is...és még ezer példát fellehetne hozni...

    További jó nevetést, szórakozást kívánok, egy problémát több szemszögből is vizsgálni kell, és itt a baj, hogy a problémákat "a csak az én érdekeimet" képviselve vizsgálom, hiába vagyok valamiben jó és akarom értékesíteni fizikai vagy szellemi javamat, ha a vásárló réteg szegény mint a templom egere, akkor nem tudom kinek eladni...de ha a szegény betudja szerezni ingyen akkor meg is teszi úgy, hogy közben a légynek sem árt fizikailag....ugye tudsz iróniát érteni, a rendszerben van a baj, alkalmazkodni kell a megváltozott piaci szokásokhoz, nem leragadni egy ponton mert abból csak nekem származik profit lehúzva a alkotót is....
  • FefeeX
    #114
    Azért ezt még mindig erős túlzásnak érzem... Sokan csak azért töltenek mert mondjuk kipróbálnak valamit mielőtt megveszik. Jártam már úgy hogy vettem játékot, és egy nagy sz@r volt az egész. Visszavinni ugye emiatt nem lehet. Ha lehetne, akkor fele ennyien töltenének.
    Másik: én speciel megveszem a játékot, ha tetszett. Ha nem akkor nem. Mivel egyre kevesebb demo van, ezért amúgy is nehéz eldönteni hogy tetszeni fog-e. Valamint 10k-t a legtöbb játék NEM ÉR! Sokan vagyunk vele, akik inkább kivárnak, és megveszik később, de már előtte megelőlegezik és játszanak vele. Az árazás a kiadók hibája, amiből a fejlesztők alig kapnak valamit. Sóher kiadó banda.

    És ez még csak a játékokról szólt.

    Mi van a sorozatokkal? Az internetről felvett sorozatok pl mivel interneten is fenn vannak - tulajdonképp mások által megnézhetők, az országkorlátozások proxy-val megoldhatóak, csak épp a letöltés egy másik módszer. Nem rövidít meg senki senkit. A filmeknél kb ugyanez a helyzet, ami tetszett és többször meg akarom nézni, megveszem. Ami tényleg olyan, megnézem moziban (mostanában nagyon gyakori), ami annyira nem bíztató, leszedem, megnézem. Ha 200ft-ért meg lehetne nézni egyszer, megtenném, ennyit nem sajnálok érte, na de azért hogy valaki egyszer megnézzen egy "lehet hogy sz@r" filmet, nem fog kifizetni 2-3k-t. Nincs meg a megfelelő piacszegmentálás, azzal el lehetne érni ennek a visszaszorítását is.
    A zene meg... Kit mennyire károsítunk... Nem véletlen hogy sok zenekar saját maga is terjeszti a zenéit ingyen az interneten. Egyszerűen a CD megint azért van, hogy a retkes kiadók sz@rossá keressék magukat azért, hogy kb semmit se csinálnak, csak "kölcsönadnak uzsorakamatra". Az ilyen cégnek nem is fizetnék. A zenész pedig mint többen mondták is közülük (lásd pl United), alig keres a lemezekkel, sokkal többet a koncertekkel, a letöltések pedig csak népszerűsítik az előadókat.

    Nagyon ferde világban élünk, ahol az emberek szája azért sír, hogy nem tudnak annyit összelopni (persze papírral, mindennel, jogszerűen) mint amennyit akarnak, meg hogy őket hogy megkárosítják. ENNEK A FELE SEM IGAZ. És én speciel azok érdekeit nézem akik tényleg megdolgoztak egy termékért, őket pedig a legnagyobb odaadással igyekszem segíteni, mert ők azok akik tényleg megérdemlik.
  • Gamecube86
    #113
    "Majd ha a világon egyforma bérezések lennének, akkor lehet lopásról papolni, de addig míg kényszerítik az embert, hogy csaljon, addig nem lehet mást várni..."
    Hát ez piszok jó XD hálás vagyok amiért ilyen hosszú idő után ilyen jót nevethettem :D
    Ezt kiemelném:"addig míg kényszerítik az embert, hogy csaljon"
    Kérlek fejtsd ki bővebben XD
  • tomcsa4
    #112
    Arrakistor: biztos a cionista zsidó ufók voltak.

    Nem tudom mi a faszról beszélek, de ezeket veszem ki a mondandóidból.
  • B0nFire
    #111
    Úgy van, arrakistor egy régebbi nick, de róla van szó.
  • szlovákiai hun
    #110
    Kösz SRobert, ez már mindennek a teteje, ha diplomamunkát irok, az még nem jogsértő, vagy tanár magyaráz, amit nyilván könyvekből is idéz...no comment, a jogvédők fejében totálisan megőrültek mohó profit éhségükben...
  • asdasdasd
    #109
    Gondolom megnézték pár torrent file-nál, hagy a TPB-nél rá mutató linkre hányan kattintottak.
    Azt gondolom a bíró is hamar belátja, hogy ha fizikailag nincs is warez a TPB-n, arra épül, hogy elősegítse ezek terjesztését.
    A kérdés annyi, hogy a svédeknél büntethető-e ez. USA-ban igen.
  • Alvarez999
    #108
    =arrakistor? Így már értem.

    Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a médiaipar addig nem adja be a derekát és nem lesz hajlandó semmiféle ésszerű kompromisszumra, amíg belátható közelségbe nem kerül a teljes veresége. Erre utal SRobert #98-as hozászólása is, hiszen ha a médiaiparon múlott volna, már a videomagnókat is betiltatták volna - a kompromisszum ott végül az lett, hogy a másolástűrőbb Betamax helyett a VHS terjedt el.

    Én ezért szurkolok nagyon TPB-nek, bár ha veszít, annak sem lesznek végzetes következményei, mert a zárt trackereket nehezebb megfogni. Igaz, az OiNK esete épp ellenpélda, de az inkább félig nyílt tracker volt.
  • hottold
    #107
    jó, akkor HOL a bizonyíték, hogy a piratebay.org illegális tartalmakhoz segít hozzá bárkit is ?!
  • SRobert
    #106
    úgylegyen. :)
    szerintem jópár letöltő szeretne épkézláb legális megoldást.
    csak üldözni, meg tolvajozni egyelőre olcsóbb. :)

    amúgy egy újabb jogvédős "vicc", más területről:

    Kindle2 felolvasó funkciója ellen elkövetett kirohanás
  • B0nFire
    #105
    Ne fáradj! hottold=gettoharcos2=vajon kiki

    Fölösleges érveket felsorakoztatni neki, még akkor sem, ha lényegében igazad van. Őt nem győzöd meg soha.
  • Alvarez999
    #104
    hottold: Talán ismered a bűnrészesség vagy a bűncselekmény elkövetésében nyújtott segítség fogalmát, mert ezek alapján gond nélkül elmeszelhető a TPB.

    Szórakoztató és elszomorító, ahogy a két szélsőség ebben a topicban is egymásnak esik. Pedig az igazság, mint oly gyakran, most is valahol a két véglet között van. Amit remélhetőleg előbb-utóbb megtalálnak a felek, mert ahogy nem elfogadható a munka ellenszolgáltatás nélküli felhasználása, ugyanúgy elfogadhatatlan a kiadók és szoftvercégek jelenlegi gyakorlata is. Eddig is az volt, de csak az internettel adódott lehetőség a hatékony ellenszegülésre.
  • hottold
    #103
    szó szót követ, de BIZONYÍTÉKUK akkor sincsen, semmilyen bíróságnak SEM. mivel a piratebay.org nem tesz közzé illegális, jogvédett anyagokat.. EGY BIT NEM SOK , DE ANNYI JOGVÉDETT ANYAGOT SEM TESZ KÖZZÉ !!!!!!!!!!!!!! Akármilyen - jogvédett - anyagról készített metafile sem minősül jogvédettnek, ugyhogy eltakarodhatnak a búbánatos, jó büdös, q*rva édesanyucikájukba , addig , amíg finomak vagyunk és nőiesek, mi , semmiből előbukkant kalózbácsik, és még mielőtt véletlen baleset érné az ilyen f*szrázogat , félsivatagi cionista görényeket
  • qwas
    #102
    A lenyeg ott van amit irtal. Megelni valamibol az egy dolog, valamibol meg pofatlan extraprofitot csinalni az meg egy masik. Megjegyzem a masodik esetben sem a programozok keresik gennyesre magukat akik dolgoztak az adott termekkel.

    Magyar termekek tamogatasa az egy jo dolog es teljesen egyetertek vele. Ennek tukreben meg is vettem a Rockenbaure Pal fele turafilmeket egytol egyig. Szegeny ebbol mondjuk mar nem sokat lat.
  • bakagaijin
    #101
    Hmm, és vajon mennyit lehetne az sg elleni perben nyerni? Mivel teljes névvel írták ki őket, úgy hogy nincs még ítélet.
  • RealPhoenixx
    #100
    Azt birom, mikor a szorakoztato ipar, orrba szajba olyan musorokat keszit, amik elvezhetetlenek, hasztalanok, s az ember kismillioszor megbanja, hogy egyaltalan megnezte az adott musort, s hogy inkabb nem valami hasznossal toltotte inkabb az idejet, etc.
    De a csomagolashoz ertenek, mert a szarrol is olyan reklamot keszitenek, hogy az ember kivancsisagat elbol felkeltik.

    Kivancsi leszek, egyszer mikor fogja mar valaki oket beperelni ezzel kapcsolatosan, es mennyi lovet fog az illeto lezuzni roluk.

    NB: ugyanezt csinaljak a magyarorszagon eladott elelmiszer termekeknel is, kiba jo a csomagolas, meg a kep roluk (esetleg az illatuk is), de amikor megeszed, szinte tutti hogy fosasod lesz -a magyarnak minden szart el lehet adni, es legtobbszor olyan szart adnak el nekik, amiket kulfoldon mar nem mernenek eladni, mert tutti olyan pereket nyomnanak az ilyen szarokat ertekesito elelmiszerlancok nyakaba, hogy az adott elelmiszert ertekesito cegnek az ezen dolgokbol szarmazo perek tutti bukok lennenek (lasd TESCO es tarsai)
  • SRobert
    #99
    *lesz pénze=nem lesz pénze
  • SRobert
    #98
    parttalan vita. :)
    a 2 fél sok esetben másról beszél...

    de röviden:
    1) a kriminalizálás a letöltőkkel szemben nem megoldás
    2) mint már mondtam, a zene és filmipar többmindennek nekiugrott már, ami mára elfogadott rendszer és a pénzük is bejön belőle. tehát, mint többen is említették már, az iparnak kell a technológiához, társadalmi érdekekhez igazodnia, nem pedig fordítva.

    és ennyi.
    a szellemi tulajdon pedig érték, igen, kib*szás, ha lesz pénze belőle a végén, főleg, ha ebből él, de ezt is meg lehet oldani, ha nagyon akarják úgy, h senkinek se fájjon.
    és mint említettem, ezek az arcok nekimentek pl az R.E.M.-nek is, h miért tették letölthetővé az albumukat. (amit ha akart valaki, ingyen letölthette, ha akart adományozott és lássatok csodát, k*rva sok pénz bejött a dologból, aztán mikor kiadták CD-n, újabb csodák-csodája, abból is lett bevétel)
    egyes előadók ezen szándékát azonban meg is torpedózták, sajnos sikerrel...
  • TeDDyRuSh
    #97
    Ha valakiknek a szellemi tudásából összegyúrt terméket töltesz le ingyen, az miért nem lopás? Ha valaki sokat keres a saját tudásából, ötletéből, azt miért kell szívatni? Azért mert fizetsz az általános hozzáférésért (internet), az miért jogosít fel a digitális termékek lopására? Azért mert nincs pénzed, azért lophatsz? Azért mert valami film szerinted szar, azért el lehet lopni?

    Sok alapvető jogi és társadalmi nézetet kellene helyrerakni az emberek fejében. A beírók többségében még akkor, míg tinik, nehogy egy koszos gyilkos váljon belőle, mert van egy kés a konyhában.

    A jogvédőket megértem, hogy féltik a zsetont, de esélyük sincs egyenlőre. Talán nekik kellene egy kicsit fejlődni a technikához, lehetőségekhez.
  • Kornan
    #96
    Azért ne fényezzük itt a dolgokat, ha valaki valaminek az elkészítésével heteket/hónapokat/éveket töltött vagy milliókat költött rá, akkor kapjon már érte vmit, legalább a becsületes emberektől. A letöltés lopás, ez van, hacsak aki elkészítette nem engedi meg. A károkozás egyáltalán és ,hogy kinek okozol kárt az már más kérdés. Bizonyos erkölcsi rendszer szerint lehet jogos, ha pl gazdagoktól lopsz némely esetben, akiknek így is temérdek pénze van(pl mikrofos). Ez a gondolkodás nekem is a sajátom. Gondolom te nem vagy szoftverfejlesztő vagy filmkészítő, akiknek a termékeit ingyen használod, akkor nem írnál ilyeneket. Valamiből mindenkinek meg kell élnie, nem várhatod el senkitől ,hogy ingyen dolgozzon a társadalomért, ha te és sokan mások nem teszik meg. Legalább a magyar termékeket meg kéne azért venni szerintem, ha kell + a jó dolgokat támogatni azzal ,hogy később megveszed ha tetszik miután letöltötted.

  • WoodrowWilson
    #95
    "Senki sem kötelez egyetlen magánembert vagy céget sem, hogy roládmilliós kutatásokat végezzen."

    Így van, de ha már elvégezte, akkor azt várná, hogy megtérüljön, mert ha a tudásból származó előnyök mindenkié, akkor a hátrányokat (költségek) is meg kéne osztani.
  • rotaboy
    #94
    A szellemi tulajdonról röviden:
    A tudás mindenkié, (nem vagyok komcsi)kötelező részt venni a közoktatásban, mindenkinek. Hogy gondolhatja valaki, hogy hogy azt a tudást birtokolhatja amit az egész emberi közösségtől kapott? Egyetlen fejlesztés, vagy felfedezés sem jöhetett volna létre az elmúlt 1000 évben önállóan mások közös tudása nélkül.
    És az sem lehet kifogás, hogy ez vagy az a cég vagy ember Milliárd dollárokat költöttek a fejlesztésre vagy a kutatásra, mert azok a fejlesztések vagy kutatások kivétel nélkül a közösségi tudáson alapszanak, ezért az ott elért eredmények elsősorban a közösséget illetik.
    Senki sem kötelez egyetlen magánembert vagy céget sem, hogy roládmilliós kutatásokat végezzen.
    Mindig az okozza a válságokat, hogy egyes emberek szellemi tulajdonukra hivatkozva, megfoghatatlan dolgokat erőforrás szintre emelnek. Ezzel olyan előnyhöz jutnak amivel valós erőforrások tömegét foglalják le maguknak és emésztenek fel a közösség elől, ami előbb utóbb aránytalansághoz vezet és válságot okoz (gazdasági, politikai, társadalmi, katonai).
    Ebből következően a legnagyobb bűn amit az emberiség ellen el lehet követni az, ha valaki a tudását, felfedezéseit, saját hasznára visszatartja a közösség elől.
    És ez érvényes a kulturális tevékenységet fojtatókra is, sőt rájuk fokozottan, mert ők mintát mutatnak a társadalom résztvevőinek.
  • Stirner
    #93
    "Majd ha kopognak az ajtódon akkor nekik magyarázd el hogy te nem nézted volna meg pénzért a filmeket mert miután letöltötted őket rájöttél hogy mind xar :D"

    Ja, kopogtatni, azt lehet. De házkutatási parancs nélkül aligha jönnek be. Azt meg mire kapnak, amikor ennyi erővel több millió embert meglátogathatnának?
    Szóval ez csak egy vicc.

    Most megyek és csak azértis leszedek valamit :)
  • cliff
    #92
    Neked inged, mert érdekelt, és te is magadra vetted:P
  • cliff
    #91
    Igen, ez nem lopás tudd meg, neked az, meg az elvakult idióta jogvédőknek...
    Feltételezem, neked MINDEN eredeti a gépeden, meg stb, stb...

    Én meg nem mondtam rád semmi sértőt emberke, jó lenne, ha a fejedhez kapnál... tudd, hogy hány éves vagy...


    A példád meg eléggé lol... járjál még iskolába, szükséged van rá...

    És lehet nálad előbb kopogtatnak majd, csak te bort iszol és vizet prédikálsz:D
  • szlovákiai hun
    #90
    Majd ha a világon egyforma bérezések lennének, akkor lehet lopásról papolni, de addig míg kényszerítik az embert, hogy csaljon, addig nem lehet mást várni...

    Persze más eset a fizikai lopás meg a szellemi, az is levan ecsetelve, hogy miért...
  • szlovákiai hun
    #89
    A piaci szokások megváltozásához kellene alkalmazkodni a technikai fejlődésből adódóan, de nem érdekük, többen is ecsetelték, hogy miért nem érdekük, visszalehet olvasni...
  • szlovákiai hun
    #88
    Bonfire-ál is a pont, azoknak mindig a legnagyobb a szájuk, akik nek nem gond egy havi fizetésből eléldegélni a következőig, meg minden helyben van, de a vidéki városi meg falusi, hogy éhbérből él hónapról hónapra, azokat senki nem érti meg...

    De a sok agy mosott goly arra sem gondol, hogy nap mint nap megvan lopva, mert vegyük csak?

    Dolgozik 50-55 évet az életéből, a bérek felét járulékok viszik el. hogy legyen majd nyugdíjra, egészségi ellátásra, ha azt én nyugdíjas koromban visszakaphatnánk, több millió megtakarítása lenne, ehelyett mi van? Csak megdöglik az ember nyugdíjig, oszt ilyen álszentek papolnak a lopásról, hánynom kell...

    Egy sztár már az ükunokáik ükunokáiknak is megalapozza a jövőt, az egyszerű szegény még ha 1000 évig dolgozna, akkor sem keresne annyit mint most a sztárok...
  • B0nFire
    #87
    Így van, ahogy mondod. És az ingyenes hozzáférésnél nehezebb jobb alternatívát találni.

    Na, meg egy másik dolog.

    Szép dolog a nagyváros, meg Budapest is szép, de azért sokan laknak kis vidéki városokban (nem falu), ahol minden szarér' be kell utazni a megyeszékhelyre. Pl. egy moziért. Pl. egy CD-lemezért. Akkor a mozijegy árához nyugodtan hozzá lehet adni 1500 Ft buszköltséget, arról nem beszélve, hogy a közlekedés olyan híresen szar, hogy ha "bemész", akkor jobb, ha felszerelkezel egy napi hideg élelemmel is, vagy annak az árával, mert rámegy az egész napod.

    Akkor már inkább két kattintás, és itt van, ami kell.

    Persze - mondhatnánk - enni itthon is kell így is úgy is, csak nem mindegy, hogy hol és mennyiért. Itthon nem kerül annyiba a májkrémes kenyér, mint a megyeszékhelyen a pizza.

    Ennyire egyszerű az egész. Ha összeadunk minden járulékos költséget, már rögtön más a leányzó fekvése.
  • Gamecube86
    #86
    Keresztes hadjárat és a többi, nevetséges.
    Tőllem aztán tölthettek, engem nem érdekel.
    Majd ha kopognak az ajtódon akkor nekik magyarázd el hogy te nem nézted volna meg pénzért a filmeket mert miután letöltötted őket rájöttél hogy mind xar :D
    "Különben mi az hogy valami annyiba kerül amennyibe?! Ha én sajnálok rá annyi pénzt amennyibe kerül akkor letöltöm mert hát az olcsó. de ha olcsó lenne sem venném meg mert ingyen is az enyém lehet" ilyenek vagytok csak színezitek a dolgot, akinek nem inge nem veszi magára....
  • gettoharcos2
    #85
    jó én meg majd jól telesz*rom a szájukat és nem érdekel hogy nem ismerik a helyi szokásokat !
  • Inquisitor
    #84
    "Az üzemeltetők arra hivatkoznak, hogy az oldalon kizárólag a torrentfájlok kapnak helyet, így semmilyen, a szerzői jogot sértő másolatnak nem biztosítanak tárhelyet."

    Ez igaz, de arra azért van eszük, hogy az igazán "forró" vagy nagyon friss film és szoftver torrenteket még a saját keresőjük se találja meg, még beloginolva se, ellenben egyébb helyekről belinkelve még is ott legyen az oldalukon :)
  • FoodLFG
    #83
    Az elérhető piacokhoz kell méretezni a programok/filmek költségvetését. Amit nem éri meg elkészíteni, azt nem kell.
    Azért azt hozzátenném, hogy nem látom azt, hogy most egyik napról a másikra csődbe mennének a gyártócégek, mert nincs piacuk. Nem mintha ez a természetes kiválasztódás feltétlenül baj lenne.

    Zenék esetében nincs semmilyen kérdés. Ha tudnak létezni kis előadók a piacon, vagy olyanok, akik zárt piacra "termelnek" (pl japánok) és így is meg tudnak élni, akkor ők a példák, hogy lehet ezt másképpen is csinálni.
    Filmekkel szintén hasonló a helyzet.
    A piacok nem fognak teljesen eltűnni, már csak azért sem, mert eddig is volt warez és mégis adnak ki pl programokat. Persze lehetnek kiesők, de ez hosszútávon nem probléma. Ráadásul a komolyabb programoknak (nem játékok) stabil piacaik vannak a cégek személyében (ebben az esetben a warez kifejezetten pozitívum).

    Továbbá a warezkedésre csak egy virtuális veszteséget lehet ráhúzni, amiről jó kis tanulmányokat lehet írni, de másra nem jó. Mindenkinek a reális piacaikat kell nézni (azt is teszik, csak közben megy a félrebeszélés, meg a pereskedés, hogy ki a fasza gyerek) és nem a warezre kell építeni. Meg arra, hogy mi lenne ha nem lenne warez és akkor mennyivel több bevételünk lenne blabla..

    Egyébként meg a "mki így fogja gondolni" szokásos jogvédők által alkalmazott félrevezető és hangulatkeltő fordulat. Ugyanis ilyen nem fordulhat elő. Itt a tartalom gyártás és a piacok átformálódásáról van szó, amit a technológiai fejlődés idézett elő, ami egy természetes folyamat, csak többeknek szokása felette átsiklani, mert nem szolgálja az érdekeiket.
    Ezt a folyamatot akarják egyébként gátolni a nagy zenei kiadók, ugyanis ebben az új rendszerben rájuk nincs szükség.