315
A nagy OS vita, ki mire esküszik?Xp,Vista,Linux,Osx? melyik a jó és miért?vagy épp miért rossz?
-
Landor #75 önkifejező a logód
alíz csodaországban -
#74 Amúgy mostanság is, az új nettop gépekben már van saját kis böngésző, skype, kis szövegszerkesztő, multilevelezőkliens, kép/videónézegető, miegymás, ANÉLKÜL, hogy elindítanád az oprendszert a HDD-ről. Ergó ez a felhasználók 90%-ának igényeit TÖKÉLETESEN kielégíti és szinte semmiféle szaktudás nem kell hozzá, nincsenek horribilis bootolási idők, magas fogyasztás stb.-stb.
Idővel ez könnyen felfogható egy oprendszerfüggetlenségnek is. AKKOR mi jön?! -
G_ArchAngel #73 Ennek talan nezz utana, osz ota tortentek valtozasok, most mar a szerviz erdeke, hogy 3 nap alatt vegezzen, akkor kapnak premiumot... -
#72 De ne legyél már ilyen szűklátókörű. Én senkinem sem ajánlanék semmit sem. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy mire van igénye és mennyit áldoz rá. Én csak azt mondom, hogy ha valaki anyailag megteheti, akkor az OSX IS jó választás, mert kellőképpen támogatva van, mindenre van alternatíva. Én csak annyit mondok, hogy abszolút használható rendszer, az már mindenki egyedi problémája hogy hajlandó-e annyit rááldozni. -
#71 Win: átlagusereknek, pc-gamereknek, ill gépet normálisan kihasználni akaróknak
Linux: szgéppel komolyabban foglalkozóknak, programozóknak
OSX: amcsi 10 éves kislányoknak, szgép analfabétáknak
(Igen, már mindegyikkel volt dolgom, mindegyikre programoztam is) -
G_ArchAngel #70 Ha szerintem a KIA Ceed jobb auto, mint a C4/Megane/307 harmas, akkor a szel ellen pisalok? Csak mert a tomeg szeret szopni a kozismert szemettel, nekem miert kellene arra az oldalra allnom?
(szandekosan azonos kategoriat kerestem, mivel egy minosegi (HP, Sony, Dell) notebook vagy desktop PC programokkal nem sokkal olcsobb, mint egy iMac vagy MacBook(Pro), gyarilag adott ingyen szoftverekkel, vagy borravaloert osztogatott iWork-kel... - mondjuk en orulnek legjobban, ha soha nem menne 10% fole az OSX/Apple userek aranya, mert addig van nyugi...) -
#69 az osx-et 100% nyugodtabb szívvel ajánlanám, mint a windows-t... pláne egy olyannak, akinek új a számítógép. -
#68 fujjjj de rossz lehet -
Landor #67 jedi rugaszkodj már el egy kicsit a te nézőpontodtól.
Pl aki nem csak egyvalamire akarja használni és itt magánszemélyt értek, annak igenis VAN választasi lehetősége. Amit leírtál a te szemszögedből az elég behatárolt. De azt hogy a magyar most melyik OS-t warezolja le a gépére INGYEN, az már igenis egy opció :D (nem úgy mint az általad felhozott hibás példa a villanyautóval)
(ha már így tematikázol hogy MO, amerika vagy japán vagy akarmi, akkor csak úgy halkan megjegyzem hogy az SG azaz supergamez egy játékos fórum. szóval a te logikád szerint a kérdés a játékgépekre vonatkozhatna elsősorban) -
#66 Pl. aaaannyira jó a magyarországi Mac support, hogy mégha... :D -
#65 Pedig az. Számunkra az volt és az is marad. AZ egy másik "birodalom" közkedvelt, egyedi szabványa és rendszere, az EU sosem fogja elfogadni, előbb vezetnek be egy sajátot, vagy maradnak a nemzetközi Windows vonalon. Meg kéne érteni, hogy a valóság nem a kedvünk szerint alakul. -
#64 miért bántjátok szegény Osx-et?
Elvégre ki ne szeretne egy MAcpro gépet Osx-el?:)
Ez olyan mint ha azt mondanád a rolls royce és a Bentley egy szar! -
#63 Jó, értem. Ezexerint te nyugodt szivvel tudnád ajánlani bármelyik átlagos magyar végfelhasználónak a Linuxot és az OSX-et. Miért is ne?! -
#62 Világi viszonylatokban az OSX most éli második virágkorát. Nehogymár Mo. legyen a meghatározó! (egyébként itthon is rengeteget nőtt a részesedése)
Nem kell szeretni, de azt állítani hogy halott butaság volt, na. -
#61 Windows mini -
#60 Erről beszélek. -
#59 Mármint úgyértem ha kint amerikában népszerű, és fejlesztenek rá, akkor lényegtelen hogy idehaza milyen a helyzet. Szoftver ellátottságilag nem lehet panasz... -
#58 Engem ez az egész nagyon emlékeztet azokra a vitákra, mikor a gyerekek próbálják győzködni a felnőtteket, hogy mér nem használnak környezetbarát autókat, pl. napcellásat, mikor az olyan jó. Valóban, csak nem reális, nem rentábilis és főleg nem a mi éhező országunkban.
Talán kicsit közelebbre kéne nézni mielőtt elszálunk... -
#57 Ami a Windowsok megoszlását illeti a magyar internetezők számítógépein és hordozható eszközein: a Windows XP magasan a legnépszerűbb (89,8%), ezt követi a Vista (8,0%), a Windows 2000 (0,5%), a Windows 98 (0,3%), a Windows 2003 (0,2%) és a Windows NT (0,1%). Az ezeknél régebbi Windowsok egyikének sem sikerült elérnie a statisztikába bekerüléshez szükséges 0,1 százalékos küszöböt. Ezek az egyéb alternatív rendszerekkel (Symbian, Solaris, FreeBSD, OpenBSD, QNX, PalmOS, OS/2, NetBSD, BeOS stb.) együtt a piac mindössze 0,1 százalékát teszik ki.
It Cafe 2009 január -
#56 Oké, akkor megint jön a ki nem szarja le duma, mert nem értem, hogy mi köze van az elterjedtségnek a használhatósághoz... -
#55 Nézd meg az elmúlt évek tendenciáit. Win részesedése a PC piacon csökkent, az OSX-é pedig megsokszorozódott.
Persze még így is elenyésző a Win-hez képest, de azt kijelenteni hogy halott az nagy sületlenség. -
#54 "kint amerikában"
Nem tudtam, hogy ez egy amcsi oldal és most az amcsi helyzetet tárgyaljuk meg (akkor miért írunk pl. magyarul)?!
Japánban mi ahelyzet, összefoglalnátok?! ESETLEG a Cylon-ok melyik oprendszert használják szívesebben beszivárgás közben??! Hmmm... :DDD -
#53 Szerintem az egyetlen dolog ami számít átlagfelhasználónál, hogy teljeskörűen tudja használni az OSX-et, mindenre van sokszor sokkal jobb alternatíva... -
#52 -
#51 ja ja a DOS nagyon szép, letisztult egyszerű Design, felhasználóbarát kezelhetőség minden van ami kell:) -
#50 Csak úgy a miheztartás végett, ha abból indulunk ki amit TI állítotok, akkor egy felmérés után pl. Magyarországól ki kéne derülnie, hogy lakosságának túlnyomó többsége homoszexuális, mert hát őket látjuk a TV-ben és ők is emberek, meg tök jól állnak és mindenre alkalmasak, mint mi. Ez igaz is lehet, de a lakosság akkor is többnyire hetero, bármilyen nehézt is elfogadni. Ergó, ha tudtok mutatni BÁRMILYEN statisztikát az OS-ek elterjedségéről MO-n, akkor valószínűleg százalákoba, ha nem ezrelékekben mérhető lesz a LINUX és az OSX aránya idehaza. ÉS kizárólag erről van szó.
Lefordítom: ti most itt a sokszoros szorzó ellen pisiltek! :D -
#49 Mi a különbség MO-n? A szerviz dolgokat pont most kezdték el javítgatni, azért kezd MO-n is kialakulni a minőségibb támogatottság, de mint úgy általában használatra nem tudom mit számít a hely. Ugyan azok a szofverek érhetőek el mindenki számára, és ne mondd, hogy az OSX réteg OS, mert konkrétan kint amerikában a 70 éves nagymamák kedvence pont az egyszerű használata miatt... Nem kell valakinek grafikusnak lennie ahhoz, ha szeretne egy gyors és egyszerűen használható rendszert. Oké, nem a mi pénztárcánkra van méretezve és tásai, de aki megteheti az nem jár rosszul vele. -
#48 azt csiripelik a madarak (komoly IT szakemberek) hogy a nem túl távoli jövőben majd a Google aki beszáll ebbe a harcba, ugyanis már annyi mindenbe belekóstolt hogy a következő előbb utóbb az lesz:)
Végül is neki van elég pénze egy ilyen harchoz.... -
#47 DOS -
#46 de az hol érdekel, hogy NÁLAD halott dolog? lolmár...
nálam meg halott dolog a suzuki pl. mint autó.. de ettől még... -.- -
#45 Örülök, hogy nem olvasod el amit írtam. Írtam ugyanis az átlagfelhasználókról, többet is mint ti összesen. Ha ebből nem esett le, hogy ez nem Kalifornia, akkor sajnálom. :D -
#44 Kimondtad a varászszót (kettőt is). Nem MO.-n élsz és tervező vagy. Abszolúte célszoftvereket használsz, azaz egy IGEN szűk réteg tagja vagy és mégcsak nem is idehaza. Ebből mi következik?! :D -
#43 A halott Osx-et én is cáfolnám hisz az nem egy rossz dolog csak kell hozzá egy mac gép ami ügye nem olcsó:)
Szerintem akár milyen vista akrámilyen csillogó villogó effektek, egy sp3-as Xp nél perpillanat nincs jobb:)
A vista szép de kicsit problémás, szerintem ami majd újabb mérföldkő lessz az az a Windows 7, az lessz az igazi.
A linuxos dolgokról meg nem is teszek emlitést, már a hideg is kiráz az ubuntu szótol...
De a legjobban azt szeretem mikor fut egy ubuntu, meg van nyitva egy ablak amiben Windows Xp-t emulál,vagy futtat és azon dolgozik.
Akkor mi a fészkes fenének kell az ubuntu ha közben mégis Xp-t futtat?
Kicsit értelmetlen.... de már látom előre a válaszokat hogy mert igy biztonságos....kössz....
A régi windowsok tényleg baromi idegesitőek tudtak lenni...(95,98,2000)
Egyszóval szerintem perpillanat Xp+sp3 és ha megjelenik a 7 akkor az tarol mindent...
-
G_ArchAngel #42 Valoszinuleg van mas szemszog is...
Nekem peldaul az OSX a legjobb tervezesre, kepszerkesztesre - ebbol van penzem, tehat ez is a Te szemszoged...
Mondjuk nem Mo.-n elek, de az otthoni Mac-eseknek sem kell felvagni az ereiket, ha gondjuk van... -
#41 Már bocs, de ki nem szarja le, hogy fejlesztő vagy, és mire van igény megrendelés szempontjából? Te is eldönthetnéd, hogy otthoni átlagfelhasználókról beszélünk, vagy másról. OSX-en mindennek van alternatívája, linuxon is többnyire, egyre jobb a helyzet... OSX rohadtul nem halott ügy, épp hogy virágzik. A Vista is jó irány volt, hamarosan mindenki utoléri HW ügyileg is, de igazából lényegtelen is, mert a Win7 ilyen téren is pozitív irányba halad... -
#40 Amúgy nálam jobban senki nem útálja az MS-t, de mióta minden fontosabb fejlesztőeszközükből van nekik free/express verziójuk, azóta senkinek nem sírhat a szája a free szoftver miatt. Komplett nagyvállalati rendszert össze tudsz rakni INGYEN, majd a szükséges bővítendő komponenseket megveszed, mikor már elégtelenné válik a free megoldás teljesítménye.
Ingyen van SQL szerver, Visual Studio (C#, VB .NET), hozzá Web Developer, stb.-stb.
Kénytelen voltam én is visszaszokni Delphi-ről újra VS-re. Most párhuzamosan használom őket, de sajnos .NET-es harcban a Delphi kerül ki vesztesen (egyértelmű is, hiszen a .NET MS baba). Így w32-es szervízekre és alapvető alkalmazásokra Delphi-t, minden másra VS-t használok.
Ezzel így amúgy már senki nem tud az MS-sel versenyezni lassan (EU-ban). Evvan. Nem kell szeretni, de a tény, az tény marad. -
Vlala #39 Nekem a Freeware Operating System a kedvencem. Jó a rövidítése. -
#38 Miért, van más szemszög is?!!? Most ez egytemista linuxguru gézukákról és a jójátékukról beszélünk, vagy a véres valóságról, ahol minden, de minden valagnyi keményvalutába (aka EURÓ) kerül?!!? :DDD Nemmind1!!! :D -
Landor #37 jó.. én csak így árnyaltabban kívántam boldog születésnapot -
Landor #36 #18