11
  • Etinger
    Nem kötelező igénybe venni a Google szolgáltatásait, de az sem véletlen, hogy mégis használjuk őket. Én speciel imádom a Google-t és mindent amit alkottak, hasznosnak találom.. és mivel ingyen csinálják amikért mások súlyos pénzeket elkérnek, még szimpatikusabbak. Azt érzem csak, hogy egyeseknek ( nem az itt kommentelők, hanem úgy az informatika világában ) savanyú a szőlő.
  • uniu
    Pl turazasnal vagy sielesnel is jol johet, hogy latod merre van a masik. Ezt eddig csak nagyon draga, GPS-el kombinalt ado-vevok tudtak. Vagy ha felig betemetett a lavina, vagy ott csungsz a szakadekban, foldrenges utan a romok kozt... megtudnak talalni.
  • csorfab
    Magam is szkeptikus vagyok az ilyen "googleviláguralomratör"-faszságokkal kapcsolatban, de mondjuk ez egy kicsit tényleg durva. Mégis mi a fenére jó ez? Van _bármi_ használati értéke is a szórakozunkahaverokkal-témán kívül?
  • Justil
    nemsokára lesz majd google intelli-sense toalett papír is, ami érzékeli ha hígat fostál, amit természetesen addigra adó fog terhelni minden EU tagállamban...
  • passatgt
    szörnyű, tényleg
  • hodobaj
    Ha így fojtatja a Google 5-10 év múlva azzon leszünk, hogy önként és dalolva elértük hogy, Google írányit minket: tudja hol vagyunk, mit csinálunk, ismeri az e-mailünket....
    (gmail,Latitude,Chrome......)
  • sesquatch
    plusz bármikor beállíthatod manuálisan is hogy hol vagy - szóval az 'apró füllentések' most is lehetségesek azoknak, akik akarják.

Szerintem néha jól jönne, pl. kétszer is volt úgy, hogy külföldön, idegen városban akartunk találkozni egy koncerten a barátainkkal, ilyenkor jó lenne látni hogy a másik hol van... :-).
  • uniu
    "És annak ellenére, hogy két ember egy pár, attól még bizonyos szintű magánélethez joga van. Pl. nem akarjuk megmondani az asszonynak, hogy kocsmázunk a cimbikkel, mert utána jön a károgás." Es persze eszre se fogja venni, ha hazaallit hajnalban holt reszegen... Sztem meg hasznos dolog. Foleg hogy tudom, hogy hol jarkal az asszony, gyerek. Vagy ha ellopjak a telcsit nyomon lehet kovetni.
    ui:A gmail chat tenyleg nagyon jo.
  • GregSB
    Gmail Chatet ki lehet kapcsolni végérvénesen ha nem tetszik. Én nekem már sokszor hasznosnak bizonyult, szeretem.

A Latitudenak meg pont az a lényege, hogy csak akkor láthatod az ismerősödet ha jóváhagyja. Ez nem egy kémprogram, arra szolgál hogy ismerőseiddel még könnyebbé tedd a kommunikálást és érintkezést.
  • waterman
    én a gmail csevegőjét nem temetném, sokszor volt már, hogy hasznos volt.
  • B0nFire
    Na, ez már kicsit sok a jóból. Már kiderült, hogy a mobiltelefonok elhozták az apró hazugságok korszakát. Egyes emberek (pl. házastársak) felhatalmazva érezték magukat, hogy a kedvesüket lépten-nyomon ellenőrizzék "Hol vagy? Kivel vagy? Mit csinálsz?". És annak ellenére, hogy két ember egy pár, attól még bizonyos szintű magánélethez joga van. Pl. nem akarjuk megmondani az asszonynak, hogy kocsmázunk a cimbikkel, mert utána jön a károgás. Éppen ezért az emberek elkezdték gyártani a kis hazugságokat, hogy béke legyen. Sőt! Néhány szemfüles ember rájött, hogy piacot lehet építeni különböző telefonra tölthető háttérzajokra, amiket be lehet játszani az aggódó kedves megnyugtatására. Ez már hazugság a javából. És a kis hazugságokból lesznek a nagyok. Aki egyszer rákapott, nehéz leszokni róla. És erre a Google előáll ezzel az ötlettel. Megmondom előre, mi lesz a sorsa. Hamvába holt ötlet. A videóban el is mondják, hogy "ha (és amennyiben) a barát jóváhagyja a kérést, akkor láthatod a telefonon". Egyébként nem. Akkor mire jó? Ez épp olyan felesleges szolgáltatás, mint a Gmail csevegője. Mindenki off-line, mert nem szereti, ha munka közben jóskapista megzavarja, hogy "ráérsz?". Ha nem válaszolsz, köcsög vagy, hiszen zöld vagy, tehát ráérsz. Na, ezért mindenki busy. Van tehát egy szolgáltatás, ami elfér, enni nem kér, de semmire sem jó.