83
-
cipike #83 *két szálon -
cipike #82 lol... nekem egy hónapban az adatforgalmam nem éri el a 3 gigát, pedig napi szinten minimum 6-7 órát wowozok ( kér szálon ) , mellette pedig egyfolytában megy a ventrilo... -
dez #81 20-30 GB az semmi. Youtube, Skype, néhány HD-s trailer, és meg is van. De amúgy hogy jön ide egyátalán a 30 GB? A cikkben a legalacsonyabb is 100 GB.
ps. micsoda topik.. :P -
FefeeX #80 Teljesen egyetértek, ez a barom a társadalom legnagyobb büntetése!!!!
Valaki lője már le!!!!!!!!!!!!!! -
FefeeX #79 huzz vissza a szar 166os MMX-edhez, amivel csak irigykedhetsz, hogy a másé viszi a HD-t a tied meg egy kalap lócitrom.
A szolgáltatók meg kb majd elég hamar megszívják ha ilyen szinten korlátozzák az embereket... Még a chello korlát az ami szerintem normális és vállalható (lenne, ha nem korlátoznák külön a p2p forgalmat)... -
#78 Én is leszedtem ezt a forgalom mérő progit. 2-2,5Mbites nettel 6 óra alatt 1,4 gigát generáltam azzal, hogy leszedtem 2 ~100 megás albumot, ezeket visszaosztottam, szörföztem, illetve az öcsém nézett pár videót és Guild Wars-ozott.
"Tudomásom szerint még úgyse nagyon - legalábbis a hivatalos álláspont ez, de igazából azt csinálsz otthon, amit nem akarsz."
...azt csinálsz otthon, amit akarsz. * Először 'nem szégyellszet' akartam írni, emiatt maradt bent a nem. -
nickwearby #77 Nem feltétlenül warez,
ha a családban van 2-3, vagy több tag, aki otthon netezik,
mondjuk fiatalok, ha minden nap órákig lógnak a neten és tegyük fel az igényes videókat szeretik,
bármilyen HD minőségű és ingyenes tartalmat kínáló videómegosztón össze lehet szedni ekkora adatforgalmat.............
most még biztos nem gyakori,
de egyre többen lesznek
(pl én is utálom a youtube-ot nézni),
és majd néznek, ha először kapja meg apuci (vagy akár épp ők) a többezres netszámlát.... -
nickwearby #76 mohó disznók...................
ja, a 99% meg összefossa magát, mert azt hiszi, hogy ha minden nap megy a net órákig, akkor fizethet pluszba.....
gané egy népség... -
kicsizoz #75 >"Uvegszalon az elet sokkal rozsasabb :). Remelem meg megerem :). "
Hát, ha panel, vagy társasházas környezetben laksz, akkor hamarosan, ha családi házas-ban, akkor lehet kihagyod az élményt :)
SG-s T marketing cikkből másolva: "2009 végéig elsősorban G-PON technológiát felhasználva kívánják elérhetővé tenni az optikai hálózatot mintegy 200 ezer háztartásban, valamint 2013 végére a lefedett háztartások számát 780 ezerre tervezik növelni."
>"Ez erdekes kerdes ott ahol szinte minden ADSL drot a matav kezeben van. A verseny fogalma ebben az esetben kicsit megmosolyogtato."
A verseny, nem az ADSL <-> ADSL között van, hanem ADSL, KábelTV, Mobil között zajlik, ezek pedig többnyire területileg átfedésben vannak (talán, jobb esetben). -
qwas #74 Ez erdekes kerdes ott ahol szinte minden ADSL drot a matav kezeben van. A verseny fogalma ebben az esetben kicsit megmosolyogtato. Amugy igazad van. Fejleszteni kell. Ez a lenyeg. Uvegszalon az elet sokkal rozsasabb :). Remelem meg megerem :). -
#73 Tudomásom szerint még úgyse nagyon - legalábbis a hivatalos álláspont ez, de igazából azt csinálsz otthon, amit nem akarsz. -
#72 Megjegyzem, hogy bármit tölt le az ember, az legális. Elvileg a feltöltés már nem, de gyakorlatilag igen.
Nem korlátozni kell a felhasználókat és AFSZ-t módosítani, hanem fejleszteni a hálózatot, és ezáltal a konkurencia felé törni.
Szolgáltató vs. tartalomszolgáltató érdekes kör lesz, ha a jelenlegi tendenciák folytatódnak. -
#71 Tökmindegy, évekkel ezelőtt a háztartáson kívüli megosztás a lakossági előfizetéseknél nem volt engedélyezett. Nem tudom most mi a helyzet, de gyanítom, hogy most is csak háztartáson belül osztható szét az ADSL/kábelnet előfizetés. -
kicsizoz #70 Nem kaptam fel a vizet, félreérthető voltam, bocsi! :)
Arra gondoltam, hogy engem nem zavar, ha valaki megosztja... -
qwas #69 Jol van na :) nem kell felkapni a vizet. Csak arra irtam, hogy ha nem anyagi haszonszerzes celjabol adod tovabb akkor talan nem annyira illegalis. :) Mondjuk csak 10000 HUF-os eleres van a kornyeken azt meg mondjuk egyik csalad sem tudna egyesevel megfinanszirozni, viszont negynek 2500 mar kifizetheto. Erre gondoltam en. Nem biztos, hogy legalis de szerintem etikus.
Amugy a modemes dologra annyit (kis nosztalgia), hogy amikor internetezni kezdtem 24.000 forinton vettem egy 14.4-es modemet. Ekkor az majd egy alacsony fizetes volt. Es a NASA honlapjarol egy kb. 150KB-os kepet fel oraig toltottem le, mikozben azon imadkoztam, hogy ne bontsa a vonalat. Regi szep idok. Es alig voltak magyar weboldalak. -
kicsizoz #68 Nem az anyagiakon múlik, hanem ha jól emlékszem, azon, hogy a lakásba bejövő jelet másik háztartásnak továbbadják, ettől lesz szolgáltatás belőle, de pár éve volt, hogy utánanéztem, lehet azóta enyhítettek a szabályozáson.
(mondjuk őszintén ki nem szarja le, csak gondoltam jelzem, hogy ez is illegális) -
kicsizoz #67 "pénzt beszedni jó... fejleszteni büdös"
Te tényleg nagyon fiatal lehetsz, én még emlékszem arra, hogy betárcsázós neten online játszottam, meg éjszaka lehetett nyomni, mert akkor alacsonyabb voilt a percdíj... Pár éve volt, most meg a digi 10 Mb-el nyomja, a T optikát fektet, és a UPC is nyomul rendesen, mobilnet pillanatokon belül alternatívává fejlődik, nem mondanám, hogy nem fejlesztenek...
Mire gondolsz ezzel a kijelentéseddel? "pénzt beszedni jó... fejleszteni büdös"
Kifejtenéd bővebben? -
#66 A korlátozás lényege meg ez:
pénzt beszedni jó... fejleszteni büdös -
#65 igazából szarok a törvényekre, mindet kicseszett idióták írták :) -
#64 meg ott nem is egy már jónak mondható fizetés nettójának 10%-a az az 16000ft... -
qwas #63 Nem tovabb ertekesitik, hanem oszeadjak ra a penzt. Erted... -
qwas #62 Erdekes ez a kijelentes egy olyan orszagban ahol mindig a nyugattal peldaloznak. Hidd el, hogy innen mar csak ido kerdese es odahaza is lesz korlat. -
qwas #61 Erre majd megmondja az illetekes elvtars (latsd lejebb), hogy szanalmas vagy. Az ilyennek raknek be forgalom korlatozast, az eletebe, ugy 6 evnel. -
NintendoGC #60 Vajon kiki/gettoharcos2!!!
Nem bírnál eltakarodni végre az SG.HU-ról vagy úgy alapból az internetről??
Bazze egyszer nem olvastam tőled NORMÁLIS hangvételű kommentet... folyton csak szitkozódsz és osztod az észt.
Neved mellett sem poénból van 3 felkiáltó jel vazze!
Húzódj már vissza a barlangodba ... nem hiszem, hogy sokan kíváncsiak rád itt... sem máshol! -
qwas #59 Ha ez nekem szolt te kis hozzaerto szemetlada akkor meseld is el nekem, hogy mint maganszemely mert is kellene uzleti internetet kottetnem? -
gettoharcos2 #58 nem fognak végre feltolni a netre napi 300 giga swapp és kulaphile-t, és nem fognak végre napi 300ezer spamet küldeni, hanem majd szépen megtanulnak a p*csükkel játszani -
#57 ... és most beugrott az igénytelen is :D -
#56 irigy, idiota
ez a két jelző kattant be, amikor a hozzászolásod olvastam :D
érted miért? (tuti nem) -
gettoharcos2 #55 akinek meg nem elég a 60 giga az kölcsönözzön DVD filmeket -
#54 Nah ez érdekes, nekem is gyorsabb lett, most is 440-el töltök :o -
gettoharcos2 #53 nagyon helyes , végre a sok sznob kis nem fog naphosszat nyálas sorozatokat hd minőségben lecuppantani, hanem majd megtanulják szépen, hogy hogyan kell DiVX-ben letorrentezni valamint rendesen, ahogy már számtalanszor leírtam
-
FoodLFG #52 Nem tudom, mit problémáztok a warezen.
Errefelé elfogadott. Én sem csak böngészésre használom a 20/10-es netemet és tegnap is feltöltöttem 20 gigát.. Mert miért ne ? Bírja.
Itt nem is erről van szó. Ez egyszerűen egy üzleti lépés -ahogy itt már többen leírták-, aminek a tartalomszolgáltatók fognak legkevésbé örülni. -
kicsizoz #51 Ezek a "legális" letöltési vállalások, amiket írtatok, kb olyan hangulatúak, mint a képviselői vagyonnyilatkozatok! :)
Mint hogy Gyurcsány Ferink 200eFt-ot költ a családjára naponta, be lehet bizonyítani, hogy meg lehetne csinálni, de senki nem hiszi el... -
Puskapor #50 Én Belgiumban élek. Itt minden internet kapcsolatnak van limit-je. Belgacom legnagyobb letöltési korláta 60 giga. 4mbit/60giga/60euro - 16000FT. Persze vannak más szolgáltatók amik ahogy otthon a belgacom hálózatát használják és nagyobb limittel rendelkeznek. Örüljetek az otthoni lehetőségeknek!!! Vicces de a nyugat mögöttünk lohol szolgáltatások terén... És itt nincs 24 órás hibabejelentő. Vársz... Aztán talán lesz net. -
kicsizoz #49 "a környékünkön a legtöbbeknek úgy van internet, hogy 3-5 család fizet elő egy 8 megás csomagra"
Hát pár éve ez még erősen illegális volt, nem tudom, hogy ma mi a hivatal álláspontja ez ügyben, mert ha te fizetsz elő és továbbértékesíted másoknak akkor távközlési szolgáltatást nyújtasz, ami hatósági engedélyköteles! -
Rexhawk #48 "Na meg warezolni is jogom van"
ASDASDASDASDASDASDASDASDASDASDASDADASD
ezt melyik törvénykönyvben olvastad?Az más kérdés, hogy a warez miatt nekik sincs joguk korlátozni téged.
"150-be benne van a torrent is, de úgy 30-at összehozok legálisan"
na ez már hihető érték.
egybként kiszámoltam egy 256kilobit/seces hangminőségű rádió óránként kb 220 mebibájtos adatforgalmat generál -
kicsizoz #47 Tök jól morgolódtok azon, hogy az amerikai net előfizetésetek korlátos lett! :)
"Na meg warezolni is jogom van, nem keveset fizetek a kevés sávszélért"
A gondolkodásodból ítélve még apukád fizeti, ezért ezt az érvet nem fogadjuk el! :)
Elolvasva a hozzászólásokat kezdek irigykedni, amikor én jártam iskolába, a napközibe még nem volt számítógép sem, nem hogy net... -
#46 150-be benne van a torrent is, de úgy 30-at összehozok legálisan(tudod már nem 10 évvel ezelőtt van, nem 2 gif van egy weboldalon, sőt nem ritka a streamelt video sem) is, sőt akár beállhatok linux imaget seedelni, 100 kbyte/seccel. Ha havonta 1 linux imaget töltök, az is rögtön 4 giga, bár akár több is lehet.
Ebben a hónapban már leszedtem egy 1,5gigás, egy 500 megás, és egy 700 megás modot.
Egyébként ja az online rádiót akkor is hallgatom ha alszom, mert minek állítsam le? Kikapcsolom az erősítőt azt csönd van.
Ja meg 1 fénykép 1,5 mbyte (tömörítve), és bizonyos eseményeken készül nem kevés, azokat is át kell küldeni, az se kevés adatforgalom...
1 hd trailer 2-300mb.
Na meg warezolni is jogom van, nem keveset fizetek a kevés sávszélért (mondjuk egy digihez képest), dolgozzanak is meg érte a köcsögök, ahhoz meg hogy mit forgalmazok, közük nincs. (napi 8 gigát így is elseedelek simán) -
TeDDyRuSh #45 A korlátozás annak az 1%-nak szól, aki lóvét csinál belőle. Általában az átlaghoz igazítják a forg. korlátot. Ahogy a sávszél igény is növekedett és változtatnak folyamatosan rajta, úgy a forg. korlát is nőhet majd. Bár a 250 gigát én is keveslem, hisz ilyen sebességek mellett lehet nem szarakodnék családi fényképek válogatásával, hanem átküldeném apámnak az egész 2 gigás családi képek mappát, hogy válogasd ki ami neked kell és felejtsen el(az ország két végén lakunk)! Ha a sebesség engedi, akkor inkább ingyen tárhelyekre mentenék, mint DVD-re. Bárhol a világon elérném az anyagomat, és percekben lenne mérhető, hogy az adott gépen legyen. Persze ezek a for. korlátok pont ezt korlátozák, ezért lesz később érdekes, ha majd az internet szolgáltatók és a tartalmi szolgáltatók csapnak össze, mert a forg. korlát miatt nem akarok letölteni egy HD minőségű bemutató filmet egy termékről pl. -
tntmax #44 Szép is lenne.. sajnos a valóság az, hogy egy normálisabb nettel (3Mbps+) ha csak böngészel, skypeolsz, esetleg wowozol, neadjisten még netrádiót is hallgatsz, vagy youtubeot nézegetsz akkor a napi 2GB forgalom úgy összejön hogy észre se veszed.
Mondjuk nem tudom milyen az átlag felhasználás, a fennti azért nem egy extrém eset, és semmi warez nincs benne.