83
  • Lazarus
    Hol lehet Jogvédtelen zenéket találni?
  • Rexhawk
    "Napi 1 gigát simán elböngészek"
    lol, beragadt a frissítés gomb :D

"1,5 gigás modot töltök le? Mert olyan is van, nem kevés. És mi van a linux image-kkel? Vagy a kíndóz bétákkal? Online rádió? Jogvédetlen zenék?"
    és hány gibi modot szedel le havonta összesen?Haha naponta töltesz le, linux immigeket.Persze folyamatosaan online rádiót halgatsz. Akkor is ha alszon :D
    mennyi lehet egy online rádió adatforgalma 200-300 kbit/sec...
    5-6 mebibájtos mp3 zenék pedig nem nagyon.
    nem hiszem el hogy havonta visszafogottan 150 gibibájtos legális forgalmat generálsz...
  • nnnnnn3
    A UPC-nél az előző 3 hónap átlagában nem lehet több a forgalmad 300GB-nál különben szivacs.
  • Sanyix
    loál, múlt hónapban 150 gigát forgalmaztam, és még vissza is fogtam magam. Napi 1 gigát simán elböngészek. Azt mivan ha 1,5 gigás modot töltök le? Mert olyan is van, nem kevés. És mi van a linux image-kkel? Vagy a kíndóz bétákkal? Online rádió? Jogvédetlen zenék?
    Ezeket a hülyéket meg bassza meg egy kongói vöröshátú gorilla, meg egy talicska aprómajom.
  • eto demerzel
    ez tenyleg baromsag. mim koze a tor-nak a korlatozashoz. tan csak nem tudol ugy tolteni vele hogy az nem lesz szamlazva :))))))))) lol az egesz tor. egy kulturalis csernobil vagy a valaszokbol megitelve.
  • B0nFire
    Az HBO tényleg egy nagy rakás szar, és az összes mozicsatorna dettó, de erről nem ők tehetnek. Hiszen nem születnek sikerfilmek naponta, hogy mindig jó adással tölthessék meg.

A kábelszolgáltatók csomagjait meg mindig is utáltam. Nálam 46 csatorna van, de ha jól összeszámolom, nézek belőlük vagy 6-8-at. A többiért potyára fizetek. Ezt hívják árukapcsolásnak. Ha fizetsz a szarért, akkor a jót is olcsóbban kapod.

Na, ezért warezol az egész világ, mert tényleg ugyanazt a pár filmet játsszák, nemhogy egész hónapban, de van 20-30 filmjük mindösszesen, és azt nyomatják orrba-szájba, hogy az embernek már a könyökén jön ki akkor is, ha egyébként az egy jó film.
  • Balumann
    Najah. Eleinte is lehetett szerintem sejteni, hogy nem azért korlátoz mert nem bírná el a szolgáltató azt a sok letöltést (ha ezért korlátozna akkor sem korlátozott volna ennyire). Miután egyértelművé vált a korlátozás, pár napra rá hívtak, hogy most akciósan lehet fogni az HBO -t meg mittudomén mit...
    Ez az egész csak egy nagyon szemét üzleti fogás, nem akarják hogy ilyen szabadon be tudjuk szerezni a filmeket (főleg HD filmeket), hiszen akkor kevésbé terjed a HD adás, kevesebben fizetnke HBO -t, kevesebbet mennek moziba meg vesznek rendes hd -s (bluray) lejátszót meg ilyenek...
    Szó sincs itt hálózati túlterheltségről.
  • B0nFire
    Én ezeket a beállításokat használom; ezt egyetlen magyar oldalon sem taglalták, és nem bírtam aktív lenni (nincs routerem). Mióta ezt beállítottam, szép zöld a port, és full sebességen jön minden. Gőzöm nincs, mi mit jelent, de működik.
  • formatuq
    Subscribers with internet speeds up to 15 Mbps per month will have a cap of 100GB
    while subscribers with up to 25 Mbps per month will have a cap of 250GB.

szep limit.
    de a lenyeg, hogy miert?!

They don't want you getting your content online, they want you to purchase payperview movies and upgrade your already rediculously overpriced package to the ultra premium package with 1000 channels of crap and all the HBO's and such that show the same 10 movies every 24 hours for a month.

How is HD video streaming ever supposed to supplant Bluray with caps like this? I watch 2 or three Blurays a week. Thats about 50 to 100 Gigabytes a week. I would easily hit even a 250 GB cap every month if I tried to stream 1080p movies instead of buying blurays. In that light, Bluray is actually cheaper than VOD!
  • Laslow
    A UPC adatforgalom mérője szerint havonta tipikusan 20-50GB az adatforgalmam (2 hónapban kimagasló volt: egyszer, amikor bekötötték, és mindent letöltöttem (180GB), meg egyszer, amikor hozzáférésem lett egy sorozatokra specializálódott torrent szerverhez (150GB)).

Balumannal teljesen egyetértek. Én is kiegyeznék egy havi 100, vagy akár 50GB utáni sebesség lekorlátozásban, abban viszont nem, amire már hónapok óta kényszerít a UPC: a p2p sebesség 1-2kB/s kb. éjfélig. Éjféltől és reggel kicsit gyorsabb, de nagyon ritka, hogy elérje a 10Mb/s-et. Felháborító. És nálam semmilyen torrent kliens semmilyen beállítással nem oldja meg a lassítást.
  • Balumann
    Nagyon remélem, hogy az ilyen fajta korlátozásokra ki fognak találni valamilyen szabályt, mert ez tényleg nagyon nagy szemétség. Adatkorlát upc-nél is van (250 giga után lassít), felőlem pl. állíthatnák lejjebb kb. 100-150 gigára. De az, hogy a P2P -t lekorlátozzák 20-30 KB/s -re napközben (bár nálam este sem jobb a helyzet már) ez azért nagyon durva.
    Remélem hamarosan ki jön már a stabil utorrent 1.9, mert a beta-val már sokkal jobb a letöltés, csak fagy tőle minden :(
  • passatgt
    Google Net?

ingyen 40mbit/s mindenhol vezeték nélkül?:D
  • B0nFire
    Azért ne tettessük magunkat naivnak, sem ne legyünk álszentek; azért bárkinél körül lehetne nézni, biztos találnánk valami szabálytalanságot, hogy finoman fejezzem ki magam.

Valamilyen szinten mindenki warezol. Ki többet, ki kevesebbet. De azért mindenki csinálja. Többek között sokan abból indulnak ki, hogy "Azért fizetek X ezer Ft-ot az internetért, hogy ezért meg ezért viszont ne kelljen pénzt kiadni."

Ha valaki mégsem warezol, az azért van, mert még esetleg most ismerkedik az internettel. De sok idő nem kell, és a szomszéd WérPistike meg fogja neki mutatni, hogy kell DC-zni meg torrentezni, és attól kezdve ő is csinálni fogja.

Ez alól esetleg az a kivétel, aki tényleg munkavégzés céljából fizet elő (pl vállalkozom, és van egy boltom, amiben internet van). Ekkor tudja az ember, hogy abba a gépbe bármikor belenézhet a hatóság, és ott muszáj mindennek jogtisztának lenni. Otthon azonban más a helyzet. Nem kell vele mellet verni, de letagadni sem, amikor nyilvánvalóan mindenki tisztában van a helyzettel. A hatóságok sem hülyék; nem hiába születnek az ehhez hasonló intézkedések; valahogy mindig megpróbálnak fogást találni az "illegális" letöltőkön.
  • B0nFire
    Köszi, működik!
  • szlovákiai hun
    Tuti, hogy a jogvédők vannak a buli mögött. No nem azért, de egy straming tartalom milyen tartalom, mert aki rendelkezik 15 meg 25 Mbs sebességgel, az akár HD videót is stramingolhat és egy HD videó partiz giga lehet, amivel lehet gyorsan kimerítem a korlátot, s a szolgáltatók csak legyenek derűlátóak, de ha a részvényeik esni fognak, ne legyenek borúlátóak...A HD straminget tuti, hogy visszafogja fogni, s ezzel a interneten a HD halálát fogja okozni, kár érte, még optikai adathordózókon való terjesztése is csecsemő cipőben jár, nem lesz hosszúéletű....
  • szily3
    Az internet nem a SZABADSÁGRÓL, KORLÁTLANSÁGRÓL kellett volna szóljon??
    Na ha nekem a szolgáltató akarna korlátozni, olyan gyorsan váltanék, hogy észre sem vesznek!!
    És igazatok van, aki nem tudja biztosítani a sávszélt, az építsen ki rendes hálózatot, ne a <"mindent csak értetek!"> előfizetőknél húzza meg a szíjat!! Az ilyenek rendesen feltudnak baszni !!

Ui.: Ha sokat seedelsz, az jó!
  • jaspercry
    Netszmog-riadó!csak nehogy kitalálják ,hagy csak a páratlan ip címüek netezhetnek páratlan napokon....és fordítva!ja és persze csak 50-el..
  • NintendoGC
    Igen schrank ... akkor te meg hangoztasd, hogy CSAK LEGÁLIS TARTALMAKAT LÁTOGATOK, és csak böngészésre és mailozásra használom a netemet!
  • schrank
    az egyik azt kamuzza hogy napi 3 gb-ot online radiozik a másik nyíltan 200gb-ot varezol egy honapban a harmadik a munkajara fogja ahelyett hogy uzleti netet kotne nem lakossagit ... erre mondjak hogy szanalmas
  • zola2000
    Azért könnyű sokat fogyasztani: amikor megvettem az x360at, és egy játék kb 6 giga, kb 20 játék torrentről, az 120 giga+ feltöltés, az kb 300 giga volt (nem egy hónap alatt játszottam ki, csak a nagyobb neveket kaptam gyorsan le). Na jó, mondjuk havi 1-2 játékba fog bele az ember komolyabban, de azért 4-5 lejön kipróbálás céljából. Na igen, és persze a sok japán anime, amiből napi egy esti filmnek az egy giga, de feltöltéssel együtt 3 giga, tehát havi 30x3=90 giga + havi 5 játékx 15 giga=75giga Tehát öt játék+napi egy anime=165GIGA, ami youtubeal együtt nekem havi 200 giga, mindez 2 megabittel, aztán csak napi egy filmet néztem, és csak átlagosan gamerkedek (viszont jól seedelek) :)
  • torcipepe
    a környékünkön a legtöbbeknek úgy van internet, hogy 3-5 család fizet elő egy 8 megás csomagra. emiatt a nap 24 órájában van használva. simán megvan szerintem a 100GB adatforgalom egy hónap alatt és ez csak 8Mb/s, nem 15.
    haver pl 1Mb/s, 5Gb korlát, 1 gép: böngészés + mmorpg. az anyjáék már csak napi 1-2 órát engedik netezni, mert ígyis a dupláját használja a korlátnak. pedig játék klienseket én töltöm neki és nálam telepít, hogy az első frissítés ne az ő korlátját csökkentse és még ígyis.
  • kvp
    Erre talaltak ki az europai unioban a minimalis garantalt sebesseget. Ha a szolgaltato korlatozni akar 56k-ra, akkor megteheti, de a hirdetesben ezt az erteket is fel kell tuntetnie es azt is hogy forgalomkolatos a csomag (a korlat mertekevel egyutt). Ha tul alacsonyak a korlatok, akkor minden ember az also erteket fogja nezni, es csak arra fizet elo, amit kap es csak annyit amit er. Ezek utan az eu-ban a legtobb szolgaltato ma mar nem meri nagyon alacsonyra venni a korlatozott szavszelesseget sem mert azonnal belebukna.
  • Indriqk
    jaja kultúráltan kifosztani a zsebed, "rablás fényes nappal", ez megy, de cserébe egyre kevesebbet, "mit akarsz a sz..os pénzedért?!"

cinkes, ez a világ így hipermodern agyonszabályozásba fog fulladni, ha meg nem folytja hamarabb magát...
  • Zoleeca
    kultúra...
  • 05lampard
    Back to dial up line.
  • jaspercry
    Kinek megy a netje 20Mbps-fölött?mert az enyém örülök ,hogy 2 Mbps
    ezt, ha még korlátoznák akkor biztos szétverném a computert!!!mondjuk ha átléped 20GB-os hatát.
    A mobil netem 5GB-után tilt!(korlátozza a sebességet 56k-s modem sebességére)
  • Indriqk
    Ja és igen tudom, ez azért van mert: "veszélyeztetjük a hálózat épségét!"
    hehe, " - akkor ne építs netet, ha nem tudod kiszolgálni, ok ok tudom kell neked a mindenható profit..."
  • Indriqk
    Hm ezeket nagyon csípem.
    Kifizettetik veled a "hálozatfenntartási" díjat, azaz azt hogy kihúzták a kábelt hozzád, és miután ezt már régen kifizetted, még meg is mondják, hogy mennyit forgalmazhatsz rajta.
    Ez itt kökeményen arról szól, hogy adott rendszerekből minnél több pénzt szivattyúzzunk ki, ok ez kapitali, na de hogy manapság amikor isten megteremté a nagy adatmennyiségű nagyfelbontású divatos nevén HD tartalmakat, és tudtommal maga a HD "az nagyon jó, mert hát sokkal részletesebben fogod majd látni a számládat a TV-n is", szóval a HD-ért is majd külön fogunk fizetni, mert hogy gyorsan le fogja zabálni az adott havi keretet?
    Vagy tudok jobbat: majd jön az a korszak amikor megmondjuk neked, hogy ezt vagy azt megnézheted, az nem számít bele majd az adat forgalmadba( free leech XD), de ha mást lesel meg akkor azért majd pluszban fizetni fogsz. Ez az, nem kell ide direkt cenzúra, majd szépen finoman bújtatva, rászoktatva.
  • qwas
    Egy PS3 jatekdemo 1.2 giga. Ha az ember a youtube-ot nezegeti akkor sem kis forgalom generalodik. TV adok arhivumait nezegetni szinten. Online jatszani megint nem kis adatforgalom. VPN-en mozgatom az adatokat az irodabol meg vissza, szinten zenesz. Nem kell a skotsagot meg a szarragast a warez nyakaba varni es kibaszni mindenkivel.
  • FoodLFG
    Amíg csak egy ember használja a netet, addig még elmehet ez a korlátozgatás, de ha többen is vannak (2-3), akkor ez bizony már szívás.. >:/
  • traveller
    NetworkTrafficMeter telepítés nélkül is használható

• FoodLFG
    Charter szerint például előfizetőik 99 százaléka eddig is a most meghatározott korlátok alatt vette igénybe szolgáltatásaikat

Persze. Majd pont nekik fogok hinni.
    Én is ezt mondanám a helyükben.
  • Wittgen
    Ha csak böngészek, fórumozok, miközben megy egyfolytában a netes rádió, valamint videókat, illetve online meccseket nézek a netek, akkor már simán összejön a napi 2,5-3 GB. És akkor még nem is warezoltam...
    Meg már a HD trailerek is 200mb körül mozognak. Ha wegy nap megnézek 5-7 trailert, stb, meg is van a +1gb. Mindezt kb fél óra alatt... :(
  • B0nFire
    Mondjuk én úgy vagyok vele, hogy havonta egy-két filmet töltök le (attól függ, hogy eszembe jut-e valami régen látott jó film); van olyan hónap, hogy abszolút semmit. A letöltésem kimerül a böngészésben. Viszont elég sokat nézem a YouTube-ot; ott direkt azért vannak Playlistek, hogy ne kellje a videót "lelopni" és a merevlemezen tárolni. Így meg behal a HD a YouTube-on, mielőtt úgy istenigazából elterjedne. Kíváncsi leszek, hogy a Google mit fog ehhez szólni, mikor már kezdtek ráalapozni egy iparágat.

btw, amúgy kíváncsi lennék, hogy mennyi az adatforgalmam egy hónapban. Nem tudjátok, van valami alkalmazás, ami esetleg számlálja és összesíti?
  • Narxis
    Kussolj te paraszt. Déribe jársz és megtaláltad a számítógépen a POWER gombot? Grat, tényleg. Utcaseprő vagy kukás leszel? Kurva anyádat.
  • CybeRick
    TOR hogy jön ide? Köze nincs a témához, és nem is megoldás rá.
    A korlátozás csupán addig fedi az illegális tartalmak "leszabályozását", amíg be nem jön a köztudatba a HD Streaming technológia.
  • Rexhawk
    eddig ugyvolt, hogy adott egy határ ahol korlátozták a 100-800 kilobitre. Sztem most ugy lesz hogy egy bizonyos határ ahol gigabájotként kell fizetni a havidíj mellett.
  • szurop
    Annyi hogy a határ felett gigánként rátolnak jópár dollár plusz költséget.
  • Rexhawk
    már megint hülye vagy...
  • waterman
    ha mondjuk átlépik azt a pár gigát, akkor utána nem jön több net, vagy mondjuk lecsillapodik a sebesség 1-2 megabitre? mert ha elvágják a netet, akkor igencsak nagy háborgás lesz..