53
Viking Metál
  • Csaba
    Ez a feldolgozás kifejezetten tetszik tőlük.
    Ensiferum
  • kovacsgellert
    Nem értem pontosan, hogy mire gondolsz, mert befagyott az agyamban a Linux... Na mind1, de amint leírtam nem érdekel, hogy kit utánoznak, csak a zenéjük jó legyen. :D
  • 0ppika
    Csütörtökön Turisas koncert, úgy volt hogy megyek, aztán mégsem :(
  • McFrost
    MInt írtam: az Ensiferum kiemelkedő banda, a kópiát nem csak zeneileg kell értelmezni... persze a Cruchuan nyílván Bathory hatású, akik pedig....
  • kovacsgellert
    A Cruachan-t nem ismerem, de így ahogy meghallgattam pár számukat én személyesen nem látok egy fikarcnyi hasonlóságot sem az Ensiferum-hoz viszonyítva, de engem az sem izgat ha leutánoztak valakit. Nekem az a lényeg, hogy a zenéjük tényleg nagyon jó. :)
  • Thanatos
  • McFrost
    Korpiklaani és a Turisas is hasonlóan jó banda, az Ensiferum is kiemelkedő, viszont sajnos ők is utánoznak valakit : Cruachan
  • Apus
    Király zene, én valamiért világ életemben azt hittem Enslaved szerű zenét tolnak:)
  • kovacsgellert
    Ez egész jó. Nem is tudtam róla. Köszi. : -)))))))
  • Noodlee
    Ensiferum
  • 0ppika
    Nagyon jó zene, a Victory Songs megvan nekem valami papírtokos promo kiadásban
  • pajti

• kovacsgellert
    Itt van pár szó az együttesről:
    Az Ensiferum egy finn viking metal együttes, saját jellemzésük szerint „hősies folk metal”-t játszanak.

Zenéjükben keverednek a tiszta és torz énekhangok, valamint a torzított és az akusztikus gitárhangok. A klasszikus heavy metal alapokra épülnek a dallamos gitár- és szintetizátorszólók. Szövegeikben főleg fantasztikus és történelmi eseményeket énekelnek meg, általában hősies beállítottsággal.

Története

Markus Toivonen gitáros, Sauli Savolainen basszusgitáros és Kimmo Miettinen dobos alapították az Ensiferumot 1995-ben, ám mára már csak Markus van a zenekarban az alapító tagok közül. A zenekar neve latinul kardhordozót jelent. Jari Mäenpää egy évre rá került a bandába énekesi és másodgitárosi posztra. 1997-ben rögzítették első, három számos demojukat. 1998-ban Sauli és Kimmo kiléptek, helyükre Jukka-Pekka Miettinen és Oliver Fokin érkeztek.

A következő évben kiadtak további két demot, aztán leszerződtek a Spinefarmmal, és 2001-ben megjelent első lemezük Ensiferum néven.

Ezután csatlakozott hozzájuk Meiju Enho, aki szintetizátorosként sokat hozzátett a 2003-ban megjelenő második albumuk, az Iron hangzásához. A lemez felvétele után Jari kilépett, hogy többet tudjon foglalkozni projektjével, a Wintersunnal. A turnén Petri Lindroos helyettesítette őt, aki utána zenekari tag lett. 2004-ben Jukka-Pekka is távozott és Sami Hinkka vette át a szerepét.

2006-ban adták ki a Dragonheads című kislemezüket, majd egy finn koncertfelvételüket DVD-n 10th Anniversary Live címmel.

2007 februárjában jelent meg harmadik nagylemezük Victory Songs címmel.

Az Ensiferum album dalai:
    1.Intro 7.Abandoned
    2.Hero in a Dream 8.Windrider
    3.Token of Time 9.Treacherous Gods
    4.Guardians of Fate 10.Eternal Wait
    5.Old Man 11.Battle Song
    6.Little Dreamer 12.Goblins' Dance

Az Iron album számai:
    1.Ferrum Aeternum 2.Iron
    3.Sword Chant 4.Mourning Heart –INTERLUDE
    5.Tale of Revenge 6.Lost in Despair
    7.Slayer of Light 8.Into Battle
    9.LAI LAI HEI 10.Tears

A Dragonheads album dalai:
    1.Dragonheads 2.Warrior´s Quest
    3.Kalevala Melody 4.White Storm
    5.Into Hiding 6.Finnish Medley:Karjalan Kunnailla/Myrskyluodon Maija/Metsämiehen Laulu

A Victory Songs album dalai:
    1.Ad Victoriam 2.Blood is The Price of Glory
    3.Deathbringer from the sky 4.Ahti
    5.One more magic potion 6.Wanderer
    7.Raised by The Sword 8.The New Dawn
    9.Victory Song