5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
#1487 Ez melyik Schiller a sok közül? :)
Valami hangmintát vagy videót kérek beazonosítani őt...
Aztán már én is nyilatkozhatok :)
Hol bújkáltál? Wazze Te többet melózol nálam is.. -
#1486 És ehhez ti mit szóltok? Bírjátok Schiller bácsit? Nekem nagyon bejön:
-
#1485 Az Erasure-nak az az albuma az nekem örökbecsü. Tinikoromban hallgattam valahogy olyan passzban, hogy minden számot fújok rajta nagyjából kivülről :D -
#1484 Köszi, terveztem amúgy is megnézni - csak most időhiányos állapotban leledzem :( -
#1483 No music today. It's a workday :(
But tomorrow offday :)
Happy Zephyr..tomorrow.. -
#1482 Ma megint forgott nálam az Erasure The Innocents albuma, aztán meghallgattam pár C.C.Catch számot, meg egy válogatás is felkerült még..
Ti hallgattatok zenét? -
#1481 Naru barátomnak hagy ajánljam megtekintésre ezt a filmet. (infó itt.)
Csak mert volt téma köztünk a torrent(ezés)
Amúgy szép délutánt nektek :) -
#1480 Nem csak a műfajt. A ZZ Top is rohadt jó :D -
#1479 Ma többek között ez a korong is felkerült a lejátszóra (gondolom Zef értékeli a műfajt):
-
#1478 Mert a PSB maxikat siratom, de abból is csak az "only for dj" kiadványokat.
Természetesen ezek limitált szériák, nemigen árulják már sehol... -
#1477 Ez egy "apró" nehezítés :D -
#1476 Csak akkor, ha nincs tőle vinylem. -
#1475 Hát a kettő nem zárja ki egymást :) -
#1474 Jah és én nemrég adtam el elég sok Madonna maxit... miért nem nézed néha vaterát? :D -
#1473 Hát a nagy különbség hogy olyan előadókat tartalmaz amik ismertek és amiért fizetnek. Nem tudom ki és mi az a Tornadó de hogy nálam nulla forintot ér bármilyen formátumban abban egészen biztos vagyok. Míg mondjuk az általad felhozott madonna még otthoni bootleg változatként is valószínűleg megéri legalább az elkészítés árát de inkább többet. Elvileg bárki képes utána csinálni de azért ez nem így működik. -
#1472 Áruló! Vinilkerülő :D -
#1471 Most kicsit hanyagolom a vinyleket, Kaposi kolléga ihletésére Fred Ventura zenék hallgatására támadt ingerenciám. -
#1470 Hagyjuk. Inkább mesélj: ma mit vettél le a polcról?
Nálam most ért véget az Universal Movement - Subway Dancin'-je..
és már forog is Charles Amoah-tól a Sweet Vibration...természetesen 1985-ből :) -
#1469 Minimum. -
#1468 Inkább lézeres mozgásdetektor kellene nem gondolod? :) -
#1467 Trezor, riasztó... -
#1466 Van valahol egy régebbi fémdetektoros kapum. Majd beüzemelem.. :D -
#1465 Tolonganak majd az emberek, előjegyzést kellene vezetni, belépődíjat szednél, a bejáratnál ruházatátvizsgálás... már látom! -
#1464 Mivel eleve egy kiváló és profi hangzású albumról beszélünk, tuti lenne rá kereslet.
Felbecsülhetetlen meg attól is lenne, hogy nem adnám ki a kezeim közül senkinek sem :D
Csak nálam lehetne exclusive meghallgatni :) -
#1463 Ne sírj, visszajön a kedvesed! -
#1462 Nagyon vicces :P
Ugyan mi értéke lenne egy válogatáslemeznek, amit bármikor bárki képes utánad csinálni?
Az érték az egyediségnél kezdődik..
Pl. egy régebbi Madonna és PSB őrült pesti ismerősöm büszkén mutogatta az "only for dj" feliratú maxi fekete korongjait úgy kb. 20 éve. Akkor kiröhögtem miattuk.
Ma sírok, hogy csak pár zenét másoltam át róluk, és azokat is csak magnókazikra... -
#1461 Igaz, nem írtad, hogy kinek felbecsülhetetlen. Neked biztos, de nekem talán egy fabatkát sem érne. -
#1460 Persze, hogy nem ugyanaz - az én lemezemnek pl lenne értéke (meg hallgatnám is) a tiednek meg csak te örülnél :D -
#1459 Műsoridő függvényében lemezenként 8 - 10 ezres ajánlatot kaptam.
Ez nem kevés. Még én is gondolkodom rajta.
De talán idén is hoz annyit az üzlet, hogy majd ezt is megengedhetem magamnak.
Egy normálisabb hifi kütyüre néha gondolkodás nélkül a többszörösét is kiadom. Szóval nem is az a kérdés, hogy van e rá della, hanem az, komolyan gondolom e?
Viszont a Te eseted nem ugyanaz :)
Te csak összedobnál pár kedvencet.
Én egy valódi ritkaság nyomatásán (vágásán helyesebben) gondolkozgatok... -
#1458 Én pl régóta gondolkozom, hogy abból a pár Jazz számból amit szeretek (nincs sok) és megvan 24bit 96khz-ben - abból kellene csináltatnom egy vinyl lemezt, de ahogy nézem kurvadrágán dolgoznak így mindig shiftelem a projectet. :( -
#1457 Nem igazán számít a kereslet.
Ez egy kuriózum lenne :)
Arra gondoltam, mivel nálunk igencsak sokan megfordulnak, így tudnék valami igazán eredetit és egyedit mutatni az ismerősöknek :)
Amúgy nem nyomtak rossz zenét..akkoriban. -
#1456 Nem ismerem... persze az értéke csakis a kereslettől függ. Az a felbecsülhetetlen lehet kicsit túlértékelt azért. -
#1455 Nem titok: Tornado :) -
#1454 Olyan titokzatosan adta elő, hogy én már meg sem mertem kérdezni. -
#1453 Van cég aki ilyennel foglalkozik (bakelit "írás") szóval símán megoldható. Azt meg lehet kérdezni melyik együttesről van szó? -
#1452 Mai kérdésem:
Tgolyó kollégát leszámítva, van köztünk még valaki, akinek egyedi nyomású bakelit lemeze van?
Előhalásztam valahonnét egy csak gyári kazettán megjelent magyar ritkaságot.
A felvételt sem audio cd-n, sem vinylen nem adták ki.
Eszembe jutott, hogy ha sikerülne profin bedigizni, majd bakelitra felnyomni,
akkor lehetne egy olyan egyedi bakelit lemezem, ami vinylen senki másnak, és magnókazin is csak pár szerencsésebbnek lenne meg :)
Amúgy egy 90-es évekbeli magyar szövegű techno disco felvételről van szó..pontosabban egy egész albumról.
A dolgot még különlegesebbé tenné, hogy a nevezett zenekarnak több albuma és zeneszáma többé nem is készült...
Azért nem semmi lenne, ha sikerülne kiviteleztetni :)
Gyakorlatilag lenne egy szinte felbecsülhetetlen értékű bakelit lemez a birtokomban :P -
#1451 Alphaville. Imádom még ma is :)
Sounds like a melody-t és Big in japant-t is..
Jó hogy mondod: elő is keresem az albumot bakeliton :) -
#1450 Ez pár ezer forintból orvosolható. -
#1449 Egyik kedvencem a Forever Young, ehhez tartom magam. -
#1448 Meééé? Most nem olyan van? :D
Tee cukrosbácsi :)
Ezt nem az identitásodra, hanem a korodra (korunkra) értem :P