5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
#1968 Ez fororg:
-
#1967 Jóról jut eszembe.
Hoztam egy kedvencedet de kicsit másképp.
Tehetséges a gyerek
-
#1966 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Poison-tól a Nothing But A Good Time-al, Kiss-től meg a Heaven's On Fire és a Lick It Up slágerekkel tudok csak segíteni igény esetén. Sajna csak ezek kerültek fel a Millennium Rock Collection Vol.2-re amivel hibátlan hangminőségben rendelkezem. -
#1965 Tetszik ez a beszélgetés (eltekintve a helyesírási hibáktól):
-
#1964 Apropó crazy! A minap Seal azonos című LP-jét hallgattam, rajta a Crazy-vel. -
#1963 A "Crazy Nights" (1987) albumon. -
#1962 Hehhe ez jó vót! :) -
#1961 Nem Kisslemezen van, hanem nagylemezen. -
#1960 CBS, ill. Sony Music. -
#1959 Hát az oké, hogy Epic, de melyik nyomás? :) -
#1958 Az első az tuti megvan, a Crazy Crazy nights az melyik Kiss lemezen van? -
#1957 Nekem a "Bad" és a "Dangerous" is Epic (brutál ára volt a "Dangerous"-nak) - annak idején újan vettem. -
#1956 Jó, hogy szóba hoztad őket...
Poison - Every Rose Has It's Thorn
Kiss - Crazy, Crazy Nights
...nincsenek meg egész véletlenül? -
#1955 (Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy Michael Jackson - Bad lemeze magyar Gong nyomásban mintha egy teljesen más zene lenne mint ugyanez az album Holland nyomásban. Ilyenkor mindig ledöbbenek, mert itt még ugye elvileg a forrás is ugyanaz (vagy annak kéne lennie). -
#1954 Azért én még mindig meglepődök, hogy vinyl és vinyl között mekkora különbségek vannak (sajnos). Forma1 előtt éppen Poison-t hallgattam. A zene jó de valahogy semmi különös a hangzás, aztán felraktam a Kiss - Dynasty lemezét - és voila, mintha egy tök más hordozó szólna, kétszer akkora tér, sokkal részletesebb hangzás, finom magasak, helyén levő mélyek. Kb ég és föld a két lemez, pedig a Poison is egy elvileg minőségi német nyomás. -
#1953 Elnézést, tehát úgy pontosabb, hogy az elmúlt 1 évben (durván). -
#1952 Mhmz, pedig hát ma már nem lehet panasz, szinte minden megjelenik vinylen. Én idén durván 25 új kiadású új lemezt vettem. -
#1951 Ja, bocs - elkalandoztak a gondolataim! -
#1950 Lemezekről beszélgetünk. -
#1949 Hm, én is szoktam nyúlkálni... de olyankor finomabb "dolog" után kutatok-, ill. "akad a kezembe". -
#1948 Valamiért nem nagyon akaródzik nálam a vinyl és a mai zene összejönni fejben. Majd idővel, ahogy a lemezkiadás is erőre kap. -
#1947 No a Carbonfools az már nem nekem való. Esetleg asszonynak, de engem ez már hidegen hagy :( -
#1946 Oh, pardon. Nem a Compact Discora gondoltam, bár van az is, a szarul szóló CD esetén a Carbonfoolsra gondoltam... -
#1945 Szerintem kifejezetten vinyl stílus lenne. Abból kiindulva legalábbis, hogy Depeche Mode is sokkal jobb vinylen mint CD-n. (Meg hát amúgy is nekem nagyon sok ilyen elektronkius zeném van vinylen). Vagy mire gondoltál az alatt, hogy nem vinyl stílus? -
#1944 Eléggé hasonlít az összeállítás az én "állományomhoz". Ami az Electromanticot illeti sajnos az enyém is igen leharcolt. Megvan digitálisban is, az jobb állapotú.
Compact Disco - hát nem egy vinyl "stílus", de hátha szebben szólna, mert az én CD-m nagyon szarul szól, fene a kezét a hangmérnöknek! -
#1943 Hmm.. hát pl Compact Disco mindenképpen. aztán még öööö.... izé.... ööö hát más most nem jut eszembe :) [Biztos van még egyébként...] -
#1942 Nah most a kezembe akadt valami olyan is, hogy Úton a föld felé... Mini vagy ki az előadó. De lehet, hogy a lemez tartalma Mini :)
Szóval amikor nyúlkálok akkor szoktak ilyenek a kezembe akadni de aztán vissza is dugom oda ahonnan kihúztam :/ -
#1941 Egyébként fejből:
Van 2 Zorán lemezem, R-Go-tól asszem az összes, Napoleon Boulevard-tól az összes (ezek nagy kedvencek), van egy Presser - Electromanticom (2 példányban ha ez számít de egyik sem túl jó állapotban :(), Van egy Szinetár Dóra lemezem, 1 vagy 2 eddám, asszem 2 vagy 3 Neoton és Bikini. Beatrice dupla 1-2 magyar Jazz lemez, kallódva bedugva rémlik emlékeimben olyan, hogy AE bizottság meg Lokomotiv meg 1-2 Omega, de még azt sem tudom hova vannak téve. Hát kb ennyi... -
#1940 Lehet hogy össze kéne számolnom :) -
#1939 Itt még több volt... -
#1938 Te, bakelitmániás Te!
...És mi lenne az? -
#1937 :)
Egyébként mint említettem nekem magyar lemezem talán ha 10db van. Kb ennyire értékelem az itthoni zenét. Persze lenne amit magyarból megvennék csak az nincs bakeliten, így nem teszem :( -
#1936 Hát nem egy az ízlésünk az már biztos.... -
#1935 Pörgetem a maxikat sorban :)
Most: Vertigo - Oxygene
Következő: Nena - 99 Luftballoons Remix -
#1934 Erre emlékeztek még?:
-
#1933 SZép! Kár hogy mindig útáltam Pierrot-ot :/ -
#1932 Nálam meg ez....
-
#1931 Ha már múltkor úgyis szó volt róla, most éppen ez pörög:
-
Véget ért a móka mára
Zárul Zephyr mókatára. -
#1929 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!akkor még annyit: "a tisztelet legparányabbi jelét sem mutatod soha": képes vagyok tiszteletre, de az olyan dolog, amit először ki kell érdemelni, csak úgy nem jár. Ezt sajnos nagyon sokan elfelejtik.