5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • Musachy
    A közönség már ismeri a dalokat és ahgy ott az a sok ember tapsolt, némileg más ütemben, az azért eléggé zavaró tud lenni az előadónak - főleg, ha még nem elég rutinos és az el tudja vinni hamisba. Azért a felhozatalt nézve és ahhoz viszonyítva szerintem még esélyes is egy jó helyezésre ez a produkció. Az a videós háttér szépen feldobja az egészet és mellesleg leírja azt is, hogy miről szól a dal.
  • narumon
    No végül az elvárásokat teljesítette ez az Alex gyerek már meglepően hamisan adták elő.
  • Zephyr Retiring
  • IMYke2.0.0.0
    Egyetértünk - tény, hogy a kommersz ('fülbemászóan' egyszerű, egysíkú) dalszövegekkel - angol és magyar egyaránt - Dunát lehet rekeszteni :(
  • narumon
    Persze én elismerem, hogy szinte mindig különutakon járok. (szerencsére feleségem abszolút partner ebben).
    Sokak szerint pl Radics Gigi a tök jó magyar előadó. Mikor már sokan mondták rákerestem pár számra - hát nálam gyorsan bekerült a legtöbb magyar előadó mellé a semmi ló*asz kategóriába.
    Szerencsére nem vagyunk egyformák és engem sem kényszerít senki, hogy ilyeneket hallgassak (meg indiai, brazil, mexikói sorozatot nézzek, meg tökfőzeléket egyek, meg szuzukit vegyek, meg cdt vásároljak, stb stb.), ezért ilyen szép ez a világ :)
  • narumon
    Tessék ez lehet, hogy neked jobban bejön. Nekem ez már 12 egy tucat még a fejemet sem emelném fel rá.

• narumon
    Nem is azt mondtam, hogy nincs ilyen vers (meg ezer különb) hanem, hogy kevés ilyen DALszöveg van. Ha ilyen egyszerű a dolog akkor tényleg nem értem miért mindenki csak azt énekli, hogy "gyere szeress!" "gyere bulizz!" "gyerünk party!" meg a "meghalok nélküled, szerelmed nélkül" és még vannak a kevertek "gyerünk bulizni mert megcsaltál" "gyerünk bulizni mert szeress!" "Szeress mert party buliii!". Kb ez ma az átlag magyar felhozatal. Mindezt sokszor olyan rutin szövegekkel amikor kínjában bár és már és még a mondat-sor-versszak vége mert nem jut semmi okos az eszébe éshá rimmelnikő!

Az énekről meg szerintem: a kedvesemnek van pl több cover verziója is youtube-on ahol énekelve adják elő. Az egyikben pl egy jó hangú kislány ÉNEKLI el. A hangja sokkal jobb - az egész muzsika viszont ott és abban a pillanatban meghalt. Ebben pont az a keserédes, suttogós dumálás ami miatt ilyen amilyen. Énekelve egy teljesen érdektelen tucatzene lesz belőle - max a szövege marad jó. Azt meg hallgassa a Juventus (vagy mittomén milyen rádió van mostanában) hallgató közönség - abból én pl köszönöm nem kérek.
  • IMYke2.0.0.0
    Szöveget figyeltem, míg képes voltam elviselni a hangot.
    Tipikus bölcsész vers.
    Ezerszámra találsz ilyet lelkesebb egyetemisták közt. Annak idején, mi is írtunk haverral jó pár ilyen 'átkötéses' verset.
    Egyszerűen szótagra daraboltak egy verset.
    Nem nagy művészet.
  • Musachy
    Szerintem is egész jó, de mindenképp különleges, más.
  • narumon
    Hát nem tudom - engem a vonyíkoló műsztárok idegesítenek. Sajnos itthon meg 99%-ban csak olyan van. Műfajtól függetlenül. A csókolom szövegét nem tudom figyelted-e már? Szerintem néhány mondat és átkötés kifejezetten bravúros - már már vers. Sajnos ilyet sem hallok magyartól sűrűn (tíz évente egyszer talán).
  • IMYke2.0.0.0
    Érdekes ízlésed van...
    A srác éneke (legyünk őszinték: beszél) engem rohadtul irritál.
  • narumon
    Hmmmm ma hallottam ByeAlex - Csókolom című számát, és ezek szerint van remény! Lehet, hogy tudnak a magyarok is zenét csinálni? Pedig szinte már lemondtam a magyar zenéről. Ez viszont egy masterpiece.
  • IMYke2.0.0.0
    Hogy szólhatna, mikor a videó alatt jelzem is:
    "* Quality: 1920*1080 @ 15 FPS / MP3 112 kbit/s - original audio is much-much better OFC."

Emellett, sajnos, még mindig nem telt egy isten király hangkártyára és stúdió hangszórókra a masterhez.
  • Zephyr Retiring
    Tőled, mint mufurc főkutyástól, nem is vártam mást.
    Mondjuk ilyesmi nálam is eleve kizárt, mert az otthonunkba semmilyen állat (rajtam kívül) nem teheti be a mancsát :D
    A bejárati ajtó a határvonal.
    Belépés a küszöb felett csak meghívott embereknek :)
    A hívatlan egyéb betolakodók pórul járnak :)
  • narumon
    Mhm mondjuk az eredetit meghallgatva olyan nagy különbségeket nem veszek észre.
  • narumon
    Szerintem nagyon jóféle muzsika - csak nem szól annyira jól szerintem.
  • narumon
    Hát egen. Pedig jóféle zene.
  • narumon
    Ez nálam konkrétan a kutyák biztos vacsoráját jelentené. Grrrrr de mérges vagyok az ilyenre...
  • Zephyr Retiring
    Én Naru zenei (és egyéb) ízlését egy ideje már hanyagolom :)
    Amúgy arany szíve van a szentemnek...
  • sanyo71
    Ez a lemez nem az esetem,,
  • sanyo71
    Sajna az Aube-nél elfogyott, ott vettem akkoriban,10 euró+postáért. Mégis csak egy 2 éves kiadvány,ami talán ha 200-300 példányban jelent meg,,,Most meg néha őrült árakat kérnek
  • Musachy
    Amúgy pont most tartunk a NYOLCVANAS ÉVEKNÉL! Már ami a hsz. sorszámokat illeti...
  • Musachy
    Az kétségtelen, hogy az illető a macskáját sokkal jobban szereti, mint a technikát.
  • Zephyr Retiring
  • Zephyr Retiring
    Igazad van kicsit bizonytalan vagyok
    De miben is?
  • Musachy
    Nagy vicc, mindig azok sütik el, akik bizonytalanok.
  • Zephyr Retiring
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Erről eszembe jut egy vicc:
    - Hazudik már a lányod?
    - ?
    - Mondja már, hogy apa? :D

Nekem szintetizátorom volt.
    Zongorára sosem telt..
    Fateréknak sem. A szinti is egy alap Casio volt használtan..
  • IMYke2.0.0.0
    Köszönöm a véleményezést s hogy meghallgattad :)
  • Musachy
    Kellemes muzsikát gyártottál Imi.
  • IMYke2.0.0.0
    GIGA OFF - BOCS, csak számítok a véleményetekre:
    i2k'013..Fly To Me (HighLife Uplifting Project Remix) - 08:10 / 140 BPM
    This is a REMIX from/basic on this project: Beatport
  • Musachy
    Győztél: nincs sztori. Gondoltam, ez olyan, mint egyeseknél a papucs... ja, hogy neked már papucsos képed sincs, na mindegy.
    Ha korábban figyelmesebb lettél volna, akkor tudnád, hogy a zongorán nem én játszok, hanem a lányom. Ha én azokhoz a billentyűkhöz nyúlok, akkor olyan zene lesz, hogy Díter Gólem is kifut a világból!
  • Zephyr Retiring
    Mondta Mushahachy :)
    Győztél: halljuk a sztorit, miért pakolsz minden lemezt a zongorádra?
    És b) : miért nem játszottál még nekünk semmit sem azon a masinán? :)
    És c) : "...just to say i like Chopin..." :P
  • Musachy

Majd máskor tedd fel úgy, hogy az előadó is látszódjék, nem csak a kiadó, addig hadd gondoljam, amit akarok.
  • narumon
    Erre mit mondasz? :
  • narumon
    Egyébként messze a legjobb new italo amit mostanában hallottam. Megvenném de nem lehet kapni....
  • narumon
    Ez jó kis zene, de én ezeknek az italo discoknak nem értem az árazását. Nem beárazzák a lemezeket hanem lerabolják az ember fiát.... :(
  • sanyo71
    http://www.discogs.com/label/Aube
    Rossz a szemed???
  • Musachy
    Nakajima Akifumi. Hmm... nekem ilyen nincs.
  • sanyo71
    Sziasztok!!!Az én egyik nagy kedvencem....

• narumon
    No ez jóféle!