5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • IMYke2.0.0.0
    Ha tehetném, én Zephyr-szerűen élnék - idő mindig annyi van, amennyit csinál a 'zember.
  • Musachy
    Te azon ügyködsz, hogy minél több legyen a pénzed, én meg azon, hogy minél több legyen az időm.
    Nem sokat kell dolgozni, hanem hatékonyan. A munka elveszi az időt. Pedig annál drágább dolog nincs. Inkább legyen kevesebb pénzem, de többet dolgozni nem akarok annál, amennyi feltétlen szükséges.
  • Zephyr Retiring
    Te kis időmilliomos :)
    Én meg most indulok épp dolgoz(z)ba :)
    Jó grillezést!
  • Musachy
    Vagyis hallgattam.

De most grillezek és közben az Alphaville Dreamscape sorozata van kihangosítva.
  • Musachy
    Megvan természetesen, gyerekként számtalanszor forgott.
  • Zephyr Retiring
    Ez igen! :)
    Van pár mese lemezem, de ez nincs meg.
  • imre007
  • imre007
    Ha már bakeltites totyik, azért volt valami ilyen Micimckó ::
  • Zephyr Retiring
    Ó, mily dőre balgaság hagyta el szádat, hogy Uradat kigúnyolád!
    De nem véletlenül lett Zefing....őő...Zephyr a király!
    Megbocsájték Néked, mert tudom a mámor homályosítá el elmédet nagy örömödben :)
    Egy lépésre kerültél a FŐudvaribolond címtől, amit talán majdan ki is érdemelsz. Mindenki tudja, hogy FŐudvaribolondként bejárásod lehet majdan az SG birodalom minden szobájába, hozzáférhetésed lészen királyi film-, koncert-, és zenegyűjteményem minden darabjához!

Persze addig még sok a teendőd...
    Kalandra fel Mucsácsó! :D
  • Musachy
    Te előléptetés nélkül is az vagy!
    MUHAHA

• Zephyr Retiring
    SG birodalmam kivételezettje lettél.
    Udvaribolondommá léptetlek elő, s mint tudjuk ez nagy kegy részemről :D
  • Musachy
    El vagy ismerve. Igen én is elismertelek!
  • Zephyr Retiring
    Elég lett volna térdre esned koronám előtt :)
    De mint látod, királyi hadnagy is lettem. Megkaptam első aranycsillagomat :P
    Bizonyára elismerésük jeléül :)
  • Musachy
    Te tényleg változtál, de nem csak jó irányba, hanem egyszerre jó és rossz irányba! El kell ismerni kivételes képességeidet.
  • Zephyr Retiring
    Hát ha komolyan vetted amit leírtam, akkor a probléma mégsem nálam lehet. Nem gondolod?
    Ki az az épeszű, aki elkér valamit, amiről azt sem tudja mi is valójában? :)
    Gondolkozzunk már Musa bá :)
  • Musachy
    Tőled semmit. De neked sem ártana előkeresni az ágy alól az elgurult gyógyszered. Miért vársz el másoktól olyat, amit magad sosem tennél?
  • reynaud #2712
    Meg találtam "Club mixes from the Pet Shop Boys 3x vinyl USA.
  • reynaud #2711
    Klassz zene ZEF!
    Egyik favorit a dal tőlük,de honnan bányásztad ezt a verziót,egyik albumukon sincs rajt,tudtommal,de utána nézzek majd,azt kell mondjam jó!
  • Zephyr Retiring
  • Zephyr Retiring
    Itt várj meg, s addig innen ne mozdulj, míg én bármit is osztogatni fogok errefelé bárkinek is nyilvánosan :)
    Apropó. Micimackó nem is volt sosem maximum Moncsicsi, de az is zenében és nem mesében :)
    Öregszel :) Kérsz Cavintont? :P
  • reynaud #2708
    Te olyan szinten le tudsz döbbenteni Narumon,hogy arra szavam nincs!
    Tegnap techno,hard-trance,euro-dancefloor.
    Ma meg Loreena McKennitt,enyhén szólva éles stílus váltás
    Ezzel persze nem azt akarom mondani hogy ez rossz zene lenne!
    Kellemes,gyengéd,simogató a hölgy hangja,de én képtelen volnék ilyen zenét pár percnél tovább hallgatni!
  • Musachy
    Loreena McKennitt a tesóm egyik kedvence, ismerem tehát, de nekem annyira nem jött be.
  • Musachy
    Amint elkezded te is osztogatni a lossless digizett lemezeidet (és nem a Micimackó c. meselemezre meg ilyenekre gondolok), akkor elgondolkodom rajta...
  • Zephyr Retiring
    Jól van :)
    Egyelőre ennyi is elég lesz egy szuszra :)
  • IMYke2.0.0.0
    Samsara - A lét örök körforgása (I) (2011)
    Merthogy lesz még.
  • IMYke2.0.0.0
    Nagyon-nagyon érdemes - a qatsi-trilógia nagyon nehéz kép-zenei anyag, de nélküle nem is tudom, hogy lehet egyáltalán filmeket nézni.
    A Baraka könnyedebb, de fogékony lélek ott is talál bőven merengeni valót.
    A Baraka nyomdokain készült a "Samsara". Azt is látnotok kell!
  • Zephyr Retiring
    Hát én mindkettőről lemaradtam. Majd pótlom, köszönet értük.
  • bigivan
  • IMYke2.0.0.0
    http://www.koyaanisqatsi.com - Trilógia.
  • bigivan
    Ennek volt egy előzménye 1982-ben: a Kooyanisqatsi - Kizökkent világ című film.
  • bigivan
    Átolvastam az elmúlt időszak hsz-termését, nem volt egyszerű menet. Elektronikus zenéből az alant levő típus, amit szeretek, ez feldolgozás, bár nem tudom, hogy az eredetihez mi a köze. Mindenesetre ezek a fajta muzsikák még nekem is tetszenek.

Alice Deejay - The only one (Airscape-mix)
  • IMYke2.0.0.0
    Nem mondod, hogy még nem láttad a Barakát?!
    1992-es film - egyetlen dialógus nélkül, a világunk sokszínűségéről, sorsokról, képekben, hangokban
    1-2 évente mindig megnézem.
    S hogy már egy ideje megvan BD-n is, már könnyebb :)
  • Zephyr Retiring
    Baraka. Miért nem hallottam én még erről a kísérleti dokumentumfilmről?
    Érdekesnek tűnik..
  • IMYke2.0.0.0
    Szomorú módon, csak hulladék MP3-ban van meg az addig elérhető "összes".

Plusz ezek losslessben:
    * Dead Can Dance...The Serpent's Egg - [1988, FLAC]
    * Dead Can Dance...Spiritchaser - [1996, FLAC]
    * Dead Can Dance...Anastasis - [2012, FLAC]

Egy időben, egyetem szorgalmi időszakában, a teljes, akkoriban meglévő anyag szólt Kedvesem CD-s magnójából.
    Ezt meg, gondolom, senkinek sem kell bemutatni:
    [URL=http://www.youtube.com/watch?v=QJhVM930YXY]The Host of Seraphim a "Baraka" c. filmben[/URL] és ugyanez szólt ebben is: "http://myanimelist.net/anime/2746/Vexille:_2077_Nihon_Sakoku", kicsit remixelve.
    A [url=http://www.youtube.com/watch?v=u6t2pr3x2Tg]teljes "Vexille"-ben megnézhetitek[/url] - 1 ór 25 perc 18-tól nézzétek is meg!
  • Zephyr Retiring
    Thx. my friend.
    Nem ösmertem :)
  • narumon
    Loreena McKennitt - The Visit (youtube)
  • narumon
    Kiről?
    A Halo az a Microsoft féle Halo játéknak a filmzenéje, szerintem nagyon hangulatos és jó - igazából klasszikusnak mondanám mert nagyzenekari mű.

Loreena McKennit meg remélem nem kell bemutatni - ha mégis akkor SOS szerezz be tőle pár lemezt mert nagyon nagyon jó. Kelta/ír/skót zenéket énekel, nagyon szépen meghangszerelve és a hangja is nagyon jó hozzá. Ha szereted az eféle világzenéket akkor nagyon ajánlom. Szerintem a The Visit albuma a legjobb (de erről megoszlanak a vélemények) de a Mask and the Mirror is nagyon jó, de lehet hogy csak azért ezek a legjobbak szerintem mert ezeket hallottam előszőr fiatalon egy nagyon nagyon jó hifin és ezért nagy hatást tett rám.
  • Zephyr Retiring
    Róla mit kell tudni?
  • reynaud #2690
    Mutattok 2 egész jó kis synth-pop muzikot,aztán bele kell vetnem magam a munkába,késő estig!
  • narumon
    Ezeket rendeltem meg ma (hogy új vinylről is essék már szó)