5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
Biatomi #5052 Van valakinek az újabb Audio Technica VM szériás hangszedőkkel valamilyen tapasztalata? -
#5051 Szép zef-követő rajongói megfigyelés....bár közel sem teljes.
Ott van még a tv szakik kioktatása, no meg a fimguruk szeánsza, nem is beszélve az idegen lényes totyik zufóhívőinek részvitatásairól..
De végülis igazad lehet...vagy majdnem, illetve inkább mégsem, mert csak
A semmi is valami, a következő szerény 3000 soros tanulmányomban a spoiler alatt ezt részletesen ki is fejtem..
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Már megint feleslegesen nyitottál ki egy spoilert
És valóban. Ugye?
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.06.20. 08:07:18 -
#5050 Tennivalód van itt is bőven. Publikálni a hangfal és egyéb szereléseket a csojszban, kitenni a krumplit az álmodozóknak, beszólni Rejnának a Maximumusnál, ide meg a lemezeidet (kéne) tolni. Ja a plezsörről meg nem feledkezve. Aztán a sörök meg a dobozok... van itt kérem dolog!
Ja és megmagyarázni a semmit, mint most a smafut is. ;)
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2018.06.20. 06:16:25 -
#5049 Beszédtémának. Mert minden kezdet nehéz...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!..elbeszélgettem pár régen aktív (mára inaktív) sg-s kollégával, hogy miért szálltak ki a "körből"...
Nem a "trollok" miatt. Nem is a viták miatt. Simán csak nem tudtak miről csevegni itt. Vagy még pontosabban: nem találtak számukra megfelelő kommunikatív személyt a diskurzusokhoz..
Mert hát miről is csevegjen az ember egy zenei fórumon? A zenéken kívül..
Lassan nekem is jön az évfordulóm. Ideje elgondolkodnom, hogy van e még értelme az ittlétemnek..
Szedek majd össze érveket a fórumozás mellett és ellen (pro és kontra), aztán majd döntök valahogy.
Kaptam olyan ötletet is, hogy pihenjem ki pár hónapig a sok ökörséget ami itt rám ragadt, aztán majd látom.
Ezzel a lehetőséggel magam is szimpatizálok..
..de addig még sok lemez megpördülhet a barázdabillegetőkön.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2018.06.20. 00:04:37 -
#5048 Ha smafu, akkor meg minek? -
#5047 Na igen. Bár itt a lemez a lényeg..a többi smafu -
#5046 Azaz AT-95 hangszedő. A tű az ATN-95 lehetne, de az zöld. Ez egy utángyártott tű a videóban. -
#5045 Korong: Diana Krall - Let's Fall In Love.
Műszer: Siemens RW 688.
Hangszedő: Audio Technica.
Tű: AT-95.
Audio interfész: Behringer UFO 202 U-Phono USB
Hangrögzítő program: Audacity.
-
#5044 -
#5043 Neked felesleges is SQ lemez, ha nincs lejátszód hozzá..
Engem is hidegen hagyna az első Depeche Mode album dts 5.1 keverése, ha nem lenne dts kompatibilis lejátszóm és dts dekóderes erősítőm hozzá.
Csak a rend kedvéért: még régről meg van sztereó gyári kazin is..és PCM sztereóban is. Vinylen egyelőre nincs, de ami késik az nem múlik :)
-
#5042 Van belőle kitűnő példány is, igaz nem quadro, de azt egyáltalán nem is bánom! -
#5041 Ez esetben le kell cserélni..vagy a lemezt, vagy a pörgetőt valami újhullámosabbra -
#5040 De ilyen hullámokkal? Nekem összejött a Floyd meg az újhullám. -
#5039 Az mindenkinek meg van akivel eddig lemezügyben kommunikáltam..az is, meg a Horváth Pista lemez is -
#5038 Van egy Pink Floyd - Dark Side of the Moon quadro lemezem. Csak azon akkora hullámok keletkeztek valahogy, hogy ledobja a hangszedőt. -
#5037 Mondjuk analóg mesterszalagról azért szerencsére készült még pár bakelit lemez. Ettől függetlenül nagyon mutatós
Én lemezkülönlegességek közül továbbra is a CD4 technóhoz készült quadraphonic Pink Floyd SQ lemezemre esküszöm..
Valamiért nagyon úttörők akartak lenni, hiszen ők adták a világ első surround élő koncertjét is 1967-ben a londoni Queen Elizabeth Hall-ban.
1975-ben pedig a Magyar Rádió is kísérleti adásokat sugárzott idehaza surroundban 4 csatornán, amit akkor úgy tudtak megoldani, hogy két sáv jött a Petőfin, a másik kettő pedig a Kossuthon egy időben egyszerre. (Hiába no, leleményes nép a miénk)
Szerintem főként anyagi okai voltak, hogy akkor ez nem terjedt el,
csak sokkal később a digitális korszakban kiegészülve még egy center és egy sub csatornával..
Azért én már csak nosztalgiából is megtartottam ezt:
Természetesen van surround dekóderes többcsatornás erősítőm is hozzá gyári phono bemenettel,
de ez annyira nyilvánvaló, hogy kár is több szót pazarolni rá.. -
#5036 Ez a magyar Djabe együttes dupla koncertalbumának egyik lemeze, amelyet Steve Hackett-tel, a Genesis gitárosával együtt zenélve vettek fel Sardinia szigetén. Amúgy pedig minden anyaguk csúcs minőség, teljesen analóg felvételek, mesterszalagra rögzítve. Nem vagyok a stílusokban otthon, de talán progresszív jazz- és világzene, amit játszanak. Nagyon kellemes, megnyugtató. -
#5035 Hát ez meg mi a búbánatos orsós-bakelit?
És milyen hanganyag van rajta ha nem titok? -
#5034 Egy remek és persze gyönyörű lemez!
-
#5033 Musachy tisztelet!
Küldöm a peace-t neked ;) -
#5032 Megvan. -
#5031 Mai nosztalgiázásom tárgya:
1985. Favorit. -
#5030 Exposé - Point Of No Return (Extended Mix) 1987 - Vinyl
-
#5029 Hát, ahogy érzed
Az az AKAI amit mutattál, nagyon ütős
Szerintem szerelmes lettem belé -
#5028 :D Zsír! Éreztem én, hogy benned nem fogok csalódni. :-)
-
#5027 3 éve így festett a 10 legmenőbb lemezjátszó.
Ha egyikük sem jönne be, még mindig ott a Media Markt. A csabai székhelyen még eredeti falapra szerelt gépet is kiszúrt az asszony
Ő 'vót:
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.10.15. 09:15:01 -
#5026 Ja még annyit, hogy most rákerestem a Denon DP37f masinára és bizony leesett az állam.
Sajna ránézésre sem az én kategóriám, de neked jár a gratuláció, hogy szerencsét próbáltál vele.
Nem vagyok biztos benne, de mintha tavaly láttam volna valami ilyesmit a vatyerkán. Sóvárogtam picit, aztán elengedtem. :-)
Nekem egyébkén tetszik még a Pioneer PL-518, PL-570 és az Akai AP-206, 306, 307 vonulat...
Pl. ez:
Szóval jó hangja legyen és pofás design.
-
#5025 Helló!
Köszi a véleményt. Esetleg részleteznéd picit, hogy pontosan miért nem ütötte meg nálad a mércét a 714Q?
Szépnek mondjuk én sem tartom, de amennyire szemügyre vehettem, elég masszív gép.
Upgradelve, fa burkolattal viszont máris kívánatosnak tartom...
Jelenleg két szíjhajtású pörgetőm van és ezek mellé keresek egy direct drive iparost.
A gyengébbik gépem egy upgradelt NAD 5120, viszont szándékosan megtartottam rajta a lapos kart.
A jobbik gépem egy Thorens TD 145 Mk2
Egyszer már leírtam itt korábban a koncepcióm, ami úgy nézne ki, hogy a szíjhajtású jobbik gép zenélne valami számomra elérhető MC típusú hangszedővel, míg a direkt hajtású masina kapna egy jobbféle MM hangszedőt és a gyengébb szíjas gépem valami vállalható alap MM hangszedőt.
-
#5024 Szia!
Azt természetesen levettem, hogy nem rám értetted a beteget, de azt gondoltam, hogy ráérezhettél valamire, ugyanis a szóban forgó Dual 714-esnek nincs meg a plexije. Azaz ilyen értelemben valóban beteg. Engem pedig ez az állapot zavar, bár ha annyira jó készülék lenne, hogy még ezzel a hiányossággal is jó vételnek számítana, akkor rámozdulnék. Ellenben Wind fórumtárs ezt egyáltalán nem erősítette meg, úgyhogy keresek tovább, aztán majd még biztosan kérdezek ezt-azt a témában.
Eddig még nem esett róla szó, de gondolom nem vagyok egyedül azzal a problémával sem, hogy a lehetőségekhez mérten, szemrevaló, tetszetős lemezjátszót szeretnék az otthonomba. -
#5023 Hi,
Nekem volt 714, gyorsan el is adtam/ cseréltem egy 505 audio contept-re. Majd szerencsét próbáltam a Denon 37-el. Ez árához képest jó hangú masina, ajánlom neked is. Gondoltam lépek 1 lépést és lecseréltem a sokak által dicsért 47 -re. Na az 1 igazi fahangú szar volt.. Gyorsan meneszteni is kellett a portáról. Most 2 thorens uralja a terepet. ezek elég barátiak. 50 pénz körül már lehet kifogni nem módolt alap készüléket ezekből.
-
#5022 A beteget nem rád értettem. Az én öreg Dualom (a 704-es) beteg, de attól még nem végzi a kukában, erre értettem.
Volt egy ékszíjas ezüst Dualom is, de az nem nőtt a szívemhez. Most is van ékszíjas pörgetőm (ez egy Philips) ami kellemesen működik.
Fene tudja miért, de a direct drive-osok nekem jobban tetszenek. Formailag is, hangzásra is.
De mint tudjuk, nem csak ezen múlik a dolog. Kell a jó hangszedő az új tű és nem árt a minőségi rca kábel megléte sem..
Elég pénzigényes masinák ezek, ha tudsz dönteni, érdemes egy mellett lesátorozni. Én még egy mellett nem tudtam dönteni..ezért van több -
#5021 Hali Zephyr,
No úgy látom nem volt nagy tolongás, hogy mások is kiokosítsanak Dual-ból.
Neked mindenesetre köszönöm a biztató szavakat, remélem egyszer ráakadok egy jó vételre.
A Direct drive Dual-okon kívül még a Pioneer, JVC és Akai direkt hajtású gépeit nézegetem, de némelyik olyan műanyag, hogy nem sok bizodalmam van hozzájuk. Persze ettől még tisztességesen is összerakhatták őket.
A youtube-on csomó ilyen gépet ajnároznak és némelyik valóban jól szól és jól is néz ki.
Aztán a vaterán ugyanaz kicsit már másként fest, általában nem adja ki ugyanúgy... :-)
Szóval a fene tudja.
Azt mondjuk nem tudom, hogy mire gondoltál, amikor azt írtad, még "betegen" is kedvelni fogom. De kapsz egy esélyt, hogy megmagyarázd. :-)
Általában betegen nem kedvelek semmit és senkit, még magamat sem...
-
#5020 Szercsi Horncsi :)
Helyzet az, (fogsz hallani ellenvéleményeket másoktól majd biztosan) hogy a Dual mindig is megbízható vonalat képviselt pörgető fronton, valószínüleg az egykori híres német precizitásnak köszönhetően. Számtalan egykori (főként német) hi-fi gyártó cég előszeretettel alkalmazta termékeiben a Dual pörgetőit jellemzően Shure hangszedőkkel, amik azért el kell ismerni, valaha az élvonalt is képviselték..
Dual pörgetőből bármelyik régebbi (alumínium karos) direct drive-os barázdabillegető jó döntés lehet,
igaz, nem árt alaposan átvizsgálni, mert az eltelt közel 40 év alatt történhettek kondi vagy trafó leamortizálódások (amennyiben vannak ilyesmik az adott típusokban).
Engem sok éven át hűen szolgált az öreg 704-esem, ami egyszer egy buli kellős közepén füstölt le, és lehellte ki lelkét..
Motorcsere és majd mehet is tovább vagy újabb 40 évig is akár :)
Szeretném majd magam javítani egyszer. Nem a pénz az oka, hogy nem, csak az 1000 más (fontosabb) teendő..
De ha majd egyszer döntöttél melyik típus is legyen, kedvelni fogod.
Még "betegen" is :) -
#5019 Sziasztok! Érdeklődöm, hogy Dual 714Q és a 731Q típusokhoz volt-e már valakinek szerencséje és megosztaná-e velem a tapasztalatait?
Szabad ezeket a szériákat venni?
Úgy értem nem melléfogás ha bármelyiket is választom, ha egy jó hangzású direkt hajtású gépet szeretnék?
Mert ezeket olyan 25e és 45e körül mérik, ami azért vicc ár a Media Markt-ban látható vadiúj Sony és Denon lemezjátszókhoz képest.
Tudom, hogy sokatoknál a 701 a favorit, de az sajna nem jön szembe gyakran.
Mit tehet az ember ha még mindig egy megbízható direct drive iparost keresek, és sajna Technics SL-1200 mk2-re sem futja most. :-)
Vagy tudnátok jobb alternatívát ajánlani a fenti két Dual típus helyett?
-
#5018 " Megtudhatjuk hogyan kell nulla forintból lemezkiadót csinálni,
hogyan lehetett az internet előtt 4 különböző ország 4 kiadójának közös CD-t kiadni utcai telefonfülke igénybevételével.
Megtudhatjuk mi az a punk posta, hogyan lett 130 kiadvány és hogyan jött létre az eklektikus repertoár. "
25 éves a Trottel Records - Rupaszov Tamás mesél a negyed évszázadról
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.09.06. 11:36:52 -
#5017 Nádori Péter aki negyven éve lemezgyűjtő/lemezfüggő
-
#5016 Ugyan mostanság egy kissé inaktív voltál, de ha lesz pár perced, biztos vagyok benne,
hogy ezen négyszáz-valahány hozzászólás között megtalálod a te zenéidet is.. -
#5015 Ez ugyan nem az én zeném, ellenben a Z-2300 teszi vele a dolgát becsülettel, rezegnek az ablakok, élvezi a szomszédság is az utcában !! -
#5014 5 x 20 gramm nyomás a barázdákon.
Ez pedig az előzményvideó amire válasz a fenti.
Utoljára szerkesztette: Zephyr Retiring, 2017.03.09. 15:29:28 -
#5013 Barthezz - On The Move (vinyl version)