Bakelit lemezek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Musachy
<#szomoru2>

imo :) science fiction is science fact

Tyia
Ez?

New Wave 2.0 / Oldies Music 1.0

Musachy
Azért árnyaltabb a kép, ha belevesszük az anyagiakat is. Az igényt sokszor az árak is erősen befolyásolják.

Musachy
Ja, OK.

A végét úgy mondtad, mintha a lesajnálók közé tartoznék én is. Jómúltkor pont én hoztam fel, hogy milyen jók a paraméterei. Mondjuk az én Onkyo-mé még jobb.

narumon
Ezzel tök egyet értek - bár azért globálisan a minőség mint olyan az eléggé mérhető objektíven is az nem szubjektivitás kérdése, de autóvásárlásnál (főleg fiatalabb korban) abszolút az érzelmek dominálnak. Én már a rengeteg autó után azt mondom, hogy kb csak BMW de ez az én hisztim nyilván, mivel soha nem volt velük bajom, kényelmes, jó a menetteljesítménye, stb. Namármost az az emberke aki mondjuk vett egy szarrá hajtott, nem gondos kezek által használt BMW-t és utána a gatyáját is ráköltötte annak ezt én hiába mondom hülyének néz. Mint ahogy velem sem tudják elhitetni, hogy a Ford autót is tud gyártani nem csak gyári lomot :)

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
Nem, én konkrétan arra gondoltam, hogy a Marantz TT42 egy jelenleg is gyártásban lévő élő termék aminek az új ára jelenleg 85.000 Ft. Namármost akkor szerintem ez használtan is megér 35-45e forintot. Ehhez képest a JVC olyan 15-20 nagyon max 25e forint körül szokott menni (Bár pl USA-ban sokkal olcsóbban is bele lehet botlani). Szóval ezért. Persze én szívesen elcserélem a kollegával ha ez minden vágya csak szóljon :)

A paraméterek megint egy kérdés mert abban ugye pl a sokat lesajnált Technics SL-1200 sorozat eléggé überkirály, de ott valahogy mégsem hisztek neki sokan :D
Utoljára szerkesztette: narumon, 2014.09.05. 11:42:06

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Musachy
De régebben egy másik fórumon is mondtam, hogy nem mindenki hiszi azt, hogy csak a német autó lehet jó. Ismerni kell az igényeket. Ez olyan, mintha valakinek, aki autót akar venni csak BMW-t, Mercedest vagy Audit ajánlanál, na esetleg VW-t. Holott ugyanabban az árkategóriában vehetne jobbat is, ha más márkát választ, ami nem ezen gyártók termékei. Vagy esetleg nem jobbat csak más formájút esetleg egyszerűen mást keres, mint a többség. Nem mindenkinek ugyanaz az elképzelése.

Musachy
Már miért ne lenne? Azért, mert Marantz meg JVC? A paraméterek ismeretében nem kérdés. Más dolog a szubjektív hallás utáni döntés. De az sosem lesz érzelem mentes, hacsak vaktesztet nem csinál.

narumon
Szeressük a Linn-eket :)
Bár nem lemezjátszó, de volt szerencsém egy ideig hallgatni egy Linn Majik systemet. Khm elég jól szólt :)
Utoljára szerkesztette: narumon, 2014.09.05. 01:09:48

narumon
No neeeeem, én sem mondtam az összes Sonyra, hogy műanyag, van olyan amit nagyon is szeretnék itt az állványomon tudni, csak azt (nem meglepő módon) nem fogja tudni kollega a 10-20e közötti ársávban megvenni. Pl a biotracer armosok nagyon jók! Pl az általad is említett PS-X55ES, de ezt én itthon még nem is láttam és nyugaton sem lehet megszerezni komoly befektetés nélkül.
Utoljára szerkesztette: narumon, 2014.09.05. 01:04:11

narumon
Ezt nem értem a TT42-t kellene odaadni a JVC-ért? Akkor nem vagy normális már ne is haragudj...

bigivan
Halkan mondom, azért mert valami egyszerű, attól még lehet kifogástalan minőségű. Itt lásd örök kedvencem : LINN Sondek LP 12 <#taps>

Már ivás el?tt rettegni a másnaptól : az nem félelem, csak tapasztalat !

Tyia
Ezeket, majd holnap megnézegetem.

Tyia
Felhoztuk a topikot...(.remélem a New Wave is lesz ilyen magasságokban, egyszer már volt az első tízben.)

Musachy
Feljött a topik az ötödik helyre a "Népszerű témák" listán. <#beka3>

Tyia
Gondolom nincs olyan "védelmi vonala", mint a V-nek és társainak.

Musachy
Kíváncsiságból rákerestem épp a PS-FL77-re és az e-bayen csodák csodája: kb. 5-12 ezertől dobja fel... Persze ugyanez van "sosem használt" megjegyzéssel 238 ezerért... <#nyes>
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2014.09.04. 22:30:18

Musachy
Persze nem biztos, hogy ezekhez hozzá is lehet pont jutni vagy lehet, hogy ezek drágák... Van azért jópár, kiragadok belőle egy-kettőt.

Van a PS-X555ES, amit nagyon dicsérnek. Ez egy tangenciális gép, állítólag az egyik legjobb ebből a megoldásból, a paraméterei mindenesetre meggyőzőek.
Azt vettem ki, hogy a midi méretet is kedveled, abban is van jó is, pl. szintén lineáris a PS-LX55 II meg a PS-LX910. Ugyanilyen, de fiókos megoldás: PS-FL77.
Figyelemre méltó jelenség még a PS-FL5.

Néhány jó. Szerintem a google képeket is ad hozzá.

Musachy
Sok olyat hallani, hogy beszopatták a vevőket az ott hirdetők...

Tyia
IGAZI NAGY ÁLLAT Ghettoblasterre szerintem jó sokáig kell várni, a V-n van egy Condor 897-es, de az állat lecsavarozta a felső kazetta ajtót....
meg elhagyta a fülét. Jó nagy dög, de az elbarmolt "homlokzattal" nem kell, pedig csak 8,000.- ra tartja.

A két expressz szerű oldal mennyire komolyan vehető?
Egyenlőre idegenkedem.

Tyia
például?

Musachy
Nézegettem Sony lejátszókat, azért van azok közt is elég jó. Persze ekkor jön az, hogy "műanyag"...

Tyia
Jól szól, az az érdekessége, hogy elektronikus a kazetta vezérlése.

Musachy
Jól üvölt? <#hehe>

Tyia
Inkább csak boombox, Minden oké vele, az antennáját kellett csak kicserélnem.

Musachy
Na és mi van a boombox-szal, vagy ghettoblasterrel vagy mi a csuda? Hogy szuperál?

Tyia
Nem könnyű a hülye, lemezjátszót vásárolni akarók helyzete.

Musachy
Ezt nem tudom, de ránézésre elég kommersznek tűnik.

Tyia

Tyia
Valahogy éreztem.

Musachy
Micsoda választék! Őszintén? Lomi kategória. Összeszedte nyugaton a kilapátolt felesleges porfogót a csávó és eladja itthon.

Musachy
<#szomoru2>

Tyia
hátha ajánlható valamely...

Tyia

Tyia
Philips F 7213 ?

Musachy
Van az ismert netpiacos helyen egy olyan JVC, amit Sanyo kolléga említett 17e fix. Mondjuk a konkrét állapot nem tudom milyen lehet, de ez nagyon pici pénz érte, ha hibátlan.
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2014.09.04. 19:35:43

Musachy
De a Hitachi is készített, ráadásul nagyon jókat is.

Musachy
A Telefunken csinált még jó gépeket és nagy tapasztalattal rendelkezik szórakoztatóelektronikai téren. Bár a villámára sok, de még elég alacsonyan van a licit. Ilyen lejátszóm is volt és nagyon jó. Ja és a látszat ellenére fa házikóban van.

Musachy
Csere!

Sziasztok!!
Látom megy a lemezjátszó készülékek átfogó értékelése<#hamm>Evvel kapcsolatban nekem is lenne kérdésem.
Egy csere üzlet részében hozzájutnék egy JVC QL-F4 pörgetőhöz,ami viszont távozna a házból az egy Marantz TT42.Vélemények??
Érdemes a kettőt megcserélni???<#nemtudom>

Musachy
Véleményem: nem.

Musachy
"neked az fontosabb mint a hang"

Nem ezt mondtam.

"Tehát, bár egyértelmű, hogy a hangzás a lényeg a zenehallgatásban, de nekem a kinézet akkor is sokat számít."
"nálam az esztétika mindig is számított (sokszor jobban, mint a hangzás"

Sokszor jobban - de túlnyomórészt nem...

narumon
Tessék ez egy egyszerű de normális lemezjátszó DUAL 502
http://elektronika.vatera.hu/hi_fi_asztali_audiolejatszo/lemezjatszo/dual_cs_502_szijhajtasos_lemezjatszo_1970187659.html

narumon
Mit nevezünk stílusnak? A kinézetet? Oké ezt már írtad, hogy neked az fontosabb mint a hang - én ezt teljesen máshogy gondolom, ráadásul a szépség is relatív.

narumon
A technics az Panasonic. Vagyis Matsushita mint ahogy a Panasonic is. ITT, Hitachi, Sharp lehet, hogy csinált jó lejátszókat nem nagyon ismerem. Túl sokan csináltak ahhoz lemezjátszókat, hogy mindegyiket ismerni lehessen. Ráadásul ugye mit nevezünk jónak. A Technicsből is van faék egyszerűségű, fosszar is, mint ahogy itt a kis Dualra is írják, hogy felejtős. Inkább konkrét típusokról lehet beszélni, de azért nem meglepetés a jól sikerült darabok még ma is elég drágák - sőt!

Tyia
Felejtem.

Wind 67
Felejtős !

Csak a WAV peregjen

Tyia
Aha...

Nem sietek végül is sehova, kapkodnom nem kell.

Persze tisztában vagyok a vaterás dolgokkal.
Nézegetek...válogatok....

A Hitachi, az ITT, a Panasonic, a Sharp nem csinált jó gépeket?
A korábban ajánlott Dual, Thorens, Technics, NAD, Pro-ject márkákból valójában a Technics volt ismerős egyedül.
(A Technics az nem Panasonic? )

A 704-es az első számú célpont az eddigi infókból kiindulva.

601-es (nem Trabi)?

Musachy
Ez egy roppant dizájnos, de annál egyszerűbb gép és az egyszerűség itt most nem annyira pozitív jelző. Ennél a 491-es is jobb. Persze kicsit drágább is, de kérdés a hangszedő. Az melyikben milyen? Hiszen lehet, hogy úgy máris drágább lesz az olcsóbb. Ismét csak hozzáteszem, hogy mindez csak a saját véleményem.
Az meg, hogy Tolnában, Baranyában vagy Zalában, neadj' Isten Micsukófalván van, nem annyira fontos lenne, hacsak nem akarnál meggyőződni arról, hogy valóban szépen szól-e avagy hibátlan-e. Mert én már kaptam és küldtem összevissza mindenfélét postán, köztük egy jónéhány lemezjátszót is gondosan becsomagolva, de soha semelyiknek nem esett baja.
Ha meg már leütöd, akkor utólag fogsz úgyis meggyőződni róla akkor is, ha személyesen veszed át. A vásárlástól macerás elállni, igaz, hogy amúgy még nehezebb a dolog. Na mindegy, te tudod mit akarsz, hogy akarod.

Tyia
Dual CS 415-2