5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
#4651 Igen, a fanyalgóknak az vele a bajuk, hogy a régi hangzást várták a mai DM-tól. De ahhoz a régi lemezeiket kell hallgatni. -
#4650 Nekem nem jött be, de szerencsére az összes régit is kiadták újból így van mit hallgatni Depeche fronton :) -
#4649 Ma elővettem a Depeche Mode tavalyi, több vitát szított albumát. A megjelenés után párszor meghallgattam, nekem tetszett. Azóta nem került rá sor, egészen máig (legalábbis nem emlékszem). De most is tetszik. -
#4648 Neked kellene rendet tenni a fejedben, mert azért bőven ajánlottunk olyanokat ami belefér a büdzsébe és nem is rossz, de mindegyiken gyorsan túlléptél. Nem tudom, hogy mit szeretnél végül is - ennyire vonz a Ghettoblasteres műanyag design? Mert akkor vegyél egy műanyag kotyogót - szólni az is fog, ha ráraksz egy jó hangszedőt akkor még az is lehet, hogy tisztességgel.
Egyébként miért nem nézel egy olcsóbb Technics-et? Azok sem tetszenek? -
#4647 Én inkább azt mondanám, hogy sok embert nem érdekel, vagy nem jó a füle.
Példa erre, hogy tegnap háttérben hallgattunk egy lemezt asszonnyal és egyszer csak eltűntek a magashangok, nekem egyből feltűnt, hogy a hangszedő összeszedett egy nagy szöszt és ezért a dinamika meg hangtartomány csökkenés - párom észre se vette. Na most ez egy akkora hangzás különbség, hogy ha ilyet nem vesznek észre emberek akkor azt, hogy mi zenél mégjobban nem - főleg, hogy nincs összehasonlítás. Azon kívül rengetegen a padlásról szedik most elő, hogy eladják - az átkosban meg nem azt vette az ember amit szeretett volna, hanem amit lehetett kapni és VOLT RÁ PÉNZE! Ez meg legtöbbször nagyon messze esett bármiféle minőséget képviselő terméktől. -
#4646 A és B között mi dönt...?
Az ami az Opel és a Peugeot között, vagy ami a mákos tészta és a túrós tészta között?
Nyilván egy halom paraméter is kell a (jó)döntéshez... -
#4645 Lehet őket hallgatni. Válogatós vagyok kicsit. -
#4644 Azt nem értem, hogy aki ezeket a lemezjátszókat megveszi, az gyakorlatilag "végigszenvedi" a korongon levő dalok sorát, mert nem tudja jól előcsalogatni a megfelelő hangzást az eszközéből?
Feltettem egy csomó gépet, nem is szar nevű gyártóktól, de csak a Dual 704 ment a rostán.... -
#4643 Legalábbis nagy mázli kell hozzá. Persze az, hogy mi a jó vagy elfogadható, neked és nekem is mást jelent, szerintem neki is. -
#4642 Szerintem nem fog találni olyat amit szeretne: legyen szép is, de jó is, és olcsó is. Ez kb kizárt... -
#4641 Szerintem hagyd rá. Ez sem valami penge. -
#4640 Aki ezt írta, az totál noob. Technológiai korlátok a vinylnél ? Mi a rossebről beszél ez a balfasz ? -
#4639 Utolsó.....
Sharp RP1122
-
#4638 Értem....tök jó.
-
Egy használója véleménye: "Rubbish, Landfill that will probably play 12 records during its waste of time life. Icon of why the planet is doomed." -
#4636 Ez milyen ez:
Denon DP-29F
-
Biatomi #4635 """"A természetes evolúción kívül az MP-3 zene és az internet is közrejátszott a hordozók bukásában!!!!!Deeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee van pár dolog ami eddig úgy tűnik soha nem megy ki a divatból.!!!!!!!!!!!!!!
A bakelitlemez eladások emelkedőben vannak, egyre többen használnak újra orsós magnót és a kompakt kazetta, CD lemez meg a VHS sem tekinthető kihaltnak mert olyan nagy mennyiségben fordul elő a háztartásokban.""
Köszi az infórmációt -
#4634 Úristen! -
#4633 Az egyik komment:
"Egy high-end show-n vesztettem el a reményt a bakelittel kapcsolatban, pedig nagy rajongója voltam dj-ként. Az a helyzet, hogy 3 különböző bakelit demóra mentem be és szarul szólt, pedig nyomták ott a menőt - az orrunk előtt kibontott lemezt is raktak fel, csöves rendszer, 2 millás lemezjátszó, stb...
A technológiai korlátai miatt labdába sem rúghat még egy normális sima CD kiadványhoz képest sem, nemhogy egy sacd-hez képest.
Úgy látom, hogy ez az új hype a bakelitek körül egyszerű sznobizmus. Részemről zenehallgatás szempontjából letettem a bakeltitet, de az tény, hogy nincs gyönyörűbb látvány egy 1200-as technics-en pörgő bakelitnél, mondjuk egy AT hangszedővel. :) " -
#4632 Egy cikk, csak mert érinti a témát.
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2014.09.09. 09:39:24 -
#4631 Állítólag ott volt Arató is. -
#4630 Igen, bár a számok nem mondanak el sok mindent. Sokan szeretik egyébként mint belépő lemezjátszót bár valószínűleg komolyzenére és jazzre jobb lehet - átlagos mainstream zenékkel nem volt túl virgonc! -
#4629 Érdekes dolog ez, amúgy a Pro-jecteket a torzításban és a zajban sok japán gyártású gép felülmúlja, még a műanyagok is. Főleg a Debut sorozatot. -
#4628 Egy ilyen lejátszóval kezdtem a másodvirágzást :)
Jó kis lejátszó, de azért elájulva nem voltam tőle. Persze 30-at megér! (A 37-et túlzónak találom - ez olyan audiocentrumos kiinduló árból hangzik csak jól), de én pl újonnan 45-ért vettem, más helyről, csak várni kell rá mert rendelésre hozzák!
Utoljára szerkesztette: narumon, 2014.09.08. 14:15:55 -
#4627 Hát az az igazság, hogy 15-ig volt hirdetve és én olyan 13:30-14:00 körül mentem le, és már több árus elment vagy éppen csomagolt. Ráadásul a feleségemmel ugrottam be, úgyhogy nagy nézelődést nem csaptunk kb 30 percet voltunk. Amikor én lementem akkor szerintem az árusok 30-40%-al már éppen lelépett (egy korábbi képhez viszonyítva). Szóval sok okosat nem tudok mondani, de így egy kicsit csalódás volt, igazán megvárhatták volna a hivatalos végét! Persze így is akadt pár jó lemez! -
#4626 Köszi, hogy gondoltál rám, de ennyit nem szántam lemezjátszóra.
Ráadásul, van egy Ghettoblaster Super Jumbo a láthatáron, ami ha jó, nem hagyhatom ki...
Majd belebotlom az igaziba:))) Nem sietek sehova.
Utoljára szerkesztette: Tyia, 2014.09.07. 16:18:54 -
#4625 Tyia kollégának !
Találtam neked egy minden szempontból megfelelő lemezjátszót. Pesten árulják, ha érdekel, nálam vannak elérhetőségek az eladóhoz.
Ez egy Project debut III-as készülék, Ortofon OM5E fejegységgel. Ha ez nem kell, akkor 30000 Ft, ha kell, akkor 37000 Ft.
Príma lejátszó, rendkívül korrekt ár, sőt ... Egy kép, ami az eladandó darabról készült
-
#4624 Sigue Sigue Sputnik affordable fire power! -
#4623 Közben átnéztem az oldaladra, nehogy az legyen, hogy ott válaszoltál és nem vettem észre, de nem. -
#4622 Azért mesélhetnél, hogy milyen volt, milyen volt a felhozatal, meg ilyenek... Már ha majd meghallgattad az új beszerzéseket és ráérsz. -
#4621 Őszi Hanglemezbörze a Kossuth Klubban 2014 szeptember 14.-én (vasárnap) 10-16 óráig. Budapest, VIII[...] -
#4620 Sigue Sigue Sputnik?
Hmmm... -
#4619 No lent voltam a lemezbőrzén, sajnos most nem volt akkora pörgés mint a legelső alkalommal, árusból is kevesebb volt, de így is vettem két lemezt!
Skid Row - Slave to the Grind
Sigue Sigue Sputnik - Flaunt It -
#4618 "Lesz mit olvasnia Naru mesternek éjjel 1 körül... Aztán majd kapunk, hogy mi ez a sok sz@rság"
Nooo, még csak éjfél és máris itt vagyok :)
És tényleg mi ez a sok "kazettás ótvarság" kéremszépen :D -
#4617 Ha minden igaz akkor jövőhéten már lesz új hangfalam, akkor majd én is nagyüzemben nyomom megint. -
#4616 Aztakutyamindenit - termeltetek ám :) -
#4615 Sharp VZ 3000 van most is a v.n csak jó szar...jó drágán. -
#4614 Egy BRG MK 29-es is rajta van a listámon...kicsit vicces, de kell nekem....nosztalgia. -
#4613 Egyébként osztrák...
Antenna csere, pucolgatás....vigyázás.
1982-es
Utoljára szerkesztette: Tyia, 2014.09.05. 19:40:22 -
#4612 Ezt a képet nem én csináltam...