5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • narumon
    "Csak sima lejátszásra használnám. Kb 300e-ig mennék el. A gemini az 160kb a dj-tech meg csak 110e. Szerintem valahogy nagyon olcsók lemezlejátszóhoz képest. "

Ez remélem egy vicc, hogy ezért a két műanyag valamiért ami a képen van 100e körüli összeget kérnek! Ránézésre olyan 30e-re tippeltem volna. Azért kapjunk a bugyinkba no, 300e forintért kurvajó lemezjátszókat lehet ám kapni+

"De kösz az infót, majd még gondolkodok!"

A csak síma lejátszást azt gondoltam, én inkább úgy értettem, hogy otthon magadban jazzt hallgatnál rajta vagy rockzenét, vagy tücc tücc a preferenciád?
  • Zephyr Retiring
    Az enyémben ugyan jelenleg csak a III-as típus :) van ugyan, de nekem ez is megteszi
  • Zephyr Retiring
    Nos, mint a jó autóknál a motor, a jó lemezjátszóknál a tű ami igazán fontos.
    A Dual attól (volt) különleges, hogy Shure fejet használt.
    Abból is a V15-ös III-as típust.
    De azt csak kevesen tudják, hogy kompatibilis vele a IV-es típus is :)
    Ami igaz ugyan, hogy barátok közt is 90 rongy, de ez van.
    A belépő szintű Dual-ok szeretik
  • Musachy
    A belépő szint 100? Az én Dualom (egyesek szerint az szar...) jó, ha 20-at megér, akkor én minek is hallgatok lemezt, az csak szarul szólhat. Ráadásul külön RIAA korrektorom sincs. Tovább súlyosbítom a dolgot: MM hagszedő (nem is valami drága), igaz az erősítőn egy gombnyomás és MC-t is fogad, dehát integrált a phono, ami ugye csak szar lehet... Azt már nem is mondom, hogy nincs több tízezer forintos hangkártyám se az esetleges digizéshez.
    Érdekes, hogy az a Yamaha, amit mflex vaterázott (talán 12-ért), az is kitűnően szólt, ahogy hallottuk annak idején.

De, ha már így állunk, akkor én például Rega Planart ajánlanék, vagy egy Clearaudio Championt:

• Zephyr Retiring
    Weszkón bátyám
    Látom, megint hetet havat összehordasz itt
    Mit tanított Neked Naru kolléga?
    Használj mindig külön phono-t! Nem emlékszel?
    Végre itt van egy (valamiért írni és fogalmazni kevésbé jól tudó) pénzes kolléga, aki nem sajnálja a zsét egy kúl cuccra.Te meg ilyen erősítőbe integrált phono-val csalogatod a bakelitosok világába
    Meg mi az, hogy kezdő szintű Dual
    Olyan nincs is 120 ezer környékén
    A csákó pillantást sem vetett az 5 rongyos Gemini ajánlatomra, pedig abba már gyakorlatilag (szinte) bármilyen profi hangszedőt tehetne.
    Én már ennyiből is tudom, hogy a csóka vagy tényleg abszolút kezdő,
    ahogyan azt állítja is, vagy csak kissé összezavarodott a sok "vegyédrágátmerazajóó" elmélettől amivel a fejét tömitek..
  • Wescone
    ...Az a "Dual" amit Zeph-mester ajánlott (#633), kezdő szintnek nem is rossz. Nem derül ki ugyan az ismertetőből, milyen hangszedővel forgalmazzák, de MM-re tippelek, az pedig amint említettem simán kapcsolható az erőlködőre, valamint (úgy vélem) a mixerre is.

Kiegészítés:
    A szóban forgó "Dual"-t Ortofon OMB-10 (MM) hangszedővel forgalmazzák.
  • Wescone
    Amennyiben MM (moving magnet) típusú hangszedőt használsz majd, egyszerűen csatlakoztatható lesz az erölködőre, viszont ha MC (moving coil) hangszedővel hoz össze a sorsod, szükséged lesz egy elő-előerősítőre amely nem olcsó mulatság ugyan, viszont jobb hangminőséget eredményez mint az MM féle.
    A mixerre is csak az MM hangszedővel ellátott lemezjátszót tudod majd csatlakoztatni. MC hangszedővel elő-előerősítő nélkül nem valószínű, hogy meg fogod tudni szólaltatni.
  • Iggy
    Van, mm-es! De a mixert. sima audio kábellel nem jó összekötni?
  • Wescone
    Talán. Van egyáltalán az erőlködőnek "Phono" bemenete? És persze az sem mindegy, hogy az miféle - MM-, esetleg MC is?
  • Iggy
    Hello!
    Nem gondolkodtam még, van erősítőm(Yamaha RX-V671) meg mixertáblám(Behringer DDM-4000) szerinted melyikre jobb a mixere nem?
  • Wescone
    ...Amúgy; Hi!
    Lehet érdeklődni, mire óhajtod csatlakoztatni (előerősítő, erősítő)) majd a gépet?
  • Iggy
    Nem csak 300e-ig vásárolnék lemezlejátszót, de még a 100e-os jó lenne ha szépen lejátszaná, ami nehéz.
    De igazad van nem értek hozzá!
  • Wescone
    Nem értesz hozzá és képes volnál 300e-t (háromszázezer forint - jól értelmezem?) kiadni rá??!
  • Iggy
    Csak sima lejátszásra használnám. Kb 300e-ig mennék el. A gemini az 160kb a dj-tech meg csak 110e. Szerintem valahogy nagyon olcsók lemezlejátszóhoz képest.
    De kösz az infót, majd még gondolkodok!
  • Zephyr Retiring
    Akkor visszafelé válaszolnék..
    4.)Egyik sem jobb a másiknál. Ezek már sajna egy kaptafára készülnek.
    A fő cél az empéjtré tömcsi, de mivel hagytak rajta rca-t is, ezért
    az esélye megvan a jobb hangminőségre is..
    3.)Gyári állapotban nem, de egy tűcserével esetleg..
    2.)Értjük hát
    és 1.)Mások véleményét csak akkor kérd ki, ha hallgatsz is rájuk
    Bizonyára vannak itt nálam öregebb motorosok is, de ha már egyáltalán lemezjátszóról beszélünk, akkor minimum egy ilyen (katt :)

De figyelembe véve a 2.) pontot, ami ugyebár nem egy elhanyagolható tényező, Neked egy ilyesmit javasolnék inkább :)
    Ez ugyanúgy Gemini mint amit szeretnél, ráadásul még csicsás is
    és még az ABBA is jól szól rajta :)
    Persze tűt majd venned kell hozzá, de azt amúgy is sűrűn szoktunk
  • narumon
    Mindkettő elég ótvarnak néz ki. Árakat nem látok mi az az összeg ameddig hajlandó vagy elmenni, és mire használnád a lemezjátszót?
  • Iggy
    Kép 1 dj tech
    Kép 2 Gemini
  • Iggy
    Hello! Közepébe kezdek, nem értek a lemezlejátszókhoz, ezért fordulok ide hozzátok Szeretnék venni otthonra, kinéztem 2 modellt, csak valahogy nagyon olcsók de nem is adnék többet érte mivel...(értitek)
    Szerintetek ezek jól lejátszanák a lemezeket?
    Vagyis melyik a jobbik?
  • narumon
    Végre megjöttek:

• narumon
    Hát tizezren tuti túl van, mert Amazon-on is 47USD ami azt mutatja, hogy valószínűleg már elkapkodták :/
  • Zephyr Retiring
    Bővebb infót kérek.
    Ez az első ajánlatod, ami esetleg érdekelhet is
  • narumon
    Kedves Zephyr! A mai lemezajánlatom csak neked a Led Zeppelin - Celebration Day lemeze, 3 LP :P
    Ha mégsem analóg módon szeretnéd akkor DVD-n, BD-A-n meg minden egyéb formátumban is kapható :)
  • narumon
    A Helloween az más azt szeressem. Egy-két bakelitet szívesen be is szereznék tőlük de jó állapotban lévőt eddig csak nagyon sok pénzért találtam :(
  • Zephyr Retiring
    Na igen :)
    Nem mindegy: Mucha! Vidd ki a bilidet!
    Vagy: Mucha! Idd ki a bilidet! :D
  • Musachy
    Pardon! Helloween, ha már az együttesről van szó...
  • Musachy
    Jaj!
    Persze nem volt nekem sem mindig kedvelt, de megszerettem. Emlékszem diákkoromban egyik osztálytársam tolltartójának belseje tele volt írva ezekkel: P.Mobil, P.Box, Halloween, stb., én meg kajánul vigyorogtam rajta, mert nekem nem jelentette a hallgatható zenét. Később rájöttem, hogy nagyon is az.
  • narumon
    Háát nem vagyunk egyformák :)
    P.Mobil és ilyenek azok nekem kidobandó kategória :)
  • Musachy
    Az is nagy, nekem is van.
  • Zephyr Retiring
    Az már van
    Sőt, ha nagyon körül néznék még pár P.Boxot is találnék szerintem itthon
  • Musachy
    Inkább egy jó kis P.Mobil.
  • Zephyr Retiring
    Próbálkoztam én megszeretni..
    Besame Mucho....Black Crow..meg egyebek..de eddig sajna..
    ..pedig már majdnem..
  • narumon
    Hát ma akcióban van Diana Krall - Glad Rag Doll duplája. 6300-ért :)
  • Zephyr Retiring
    Na jó, de melyik részébe? :D
    Logikám régóta kikezdhetetlen :)
    Mai ajánlód?
  • narumon
    Noh kössél már bele :)
  • Zephyr Retiring
    Húú b@ssz :)
    Mintha ezt már hallottam volna valakitől :P
    Amúgy a süket tuti, hogy nem mondja meg, hogy mi is szól a hi-fin, mert a süket az ugyebár gyakorlatilag hülyét jelent...márpedig aki hülye, annak még a piacokon beszerezhető akaiwa mjúzikcenter is hi-fi :D
    Ha pedig a siketekre gondoltál (akik kb. 60 ezren is lehetnek idehaza) akkor meg pláne nem igaz amire céloztál. Ők (a hallássérültek) a durván 90 dB-es halláscsökkenésükkel vagy egyáltalán semmit, vagy csak az erőteljes basszustartományt érzékelik valamennyire. Ennek pedig (mint azt jól tudjuk) az empéjtréhez bolhafingnyi köze sincs. Nemdebár kedves Naru kolléga? :)
  • narumon
    facethemusic-nál csak 19300 :)
    2 lemez, dvd, meg cd
  • narumon
    "Egy jobb Hifi láncon frankón szól az Mp3 is. "

Szerintem ez inkább fordítva van. Minél jobb a hifi annál rosszabban szól az mp3. Egy hó hifin a süket is megmondja, hogy most mp3 vagy eredeti CD szól.
  • Zephyr Retiring
    Egy tavalyi cikk a bakelit jelenségről.
    Érdemes végigolvasni: innen :)
    Vélemények? Ellenvetések?
  • Musachy
    Apropó Massive Attack! A 2012 remix dupla LP, ami EZ lenne, a Media Marktban kb. 10%-kal olcsóbb, csak 19990Ft...
  • Zephyr Retiring
    Ahogy mondod.
    Mennem kell, mert nézzük az asszonnyal a Tedet.
    (Azt mondtam Neki, hogy romantikus vígjáték)
    Ami végül is valahol igaz is...az is lehetne..ha nem lenne benne Ted maci
    Szép estét