5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
Néha nem lehet tudni nálad se, hogy mikor viccelsz. Tehát SP. -
Jaja, mondtam, hogy maxi. 7" maxi :)
de ugyanitt készülnek nagyon jó LP-k is. A Red Hot lemezeim is Record Industry nyomásúak. (Meg biztos még sok másik is :) -
Elég jól nyikorog. De ez 7"-os lemez. -
Itt meg a világ legnagyobb (és legjobb) lemezgyárában készül éppen egy U2 maxi :)
Record Industry U2 Maxi -
A héten rendezzük a szokásos év végi céges VIP bulinkat.
Egy ideig tehát nem leszek..
De hozok majd fotókat a buliból a vendégekről és a technikáról
Addig is egy kis kutakodási lehetőség a bakelit szerelmeseinek: itt :)
Akikkel nem találkoznék addig:
Vinylben Gazdag Kellemes Ünnepeket! -
Nekem kérem tuti indokom van a távollétemre:
Jelentem az asszonnyal papás mamást játszottunk az éjjel
Utána már csak aludni vágytam
Egyébként meg néha dobhatsz fel Te is témát wazze..
Ne csak: "Tessék má valamit írni he."
Addig is míg elsorvadt agytekervényeid mélyéről előásol
valami jó kis témát, hoztam egy pont ideillő videót
-
Átgondolatlan véleményezés:
" tracking szempontjából sokkal jobbak az Audio Technikák mint az ortofonok. "
Viszont véleményezve már.
Átgondolt számomra hibátlan véleményezés:
" A drága Audio Technikák nem rosszabbak trackingben mint a drága egyéb márkák. "
Azért a két mondat mást jelent.
Ez utóbbi átfogalmazásoddal már egyet értek.
-
Mi a francért fekszik mindenki ilyen korán? Tessék má valamit írni he. -
Ettől még a mondatom stimmelt. Melyik része nem stimmelt? A drága Audio Technikák nem rosszabbak trackingben mint a drága egyéb márkák. Cserébe viszont az olcsó AT-k is elég jól barázda követnek de legalábbis az OM5-nél is OM10-nél biztosan :) -
Csak mert soha nem tudom, mert ugye egy adott hangszedőbe akár más kompatibilis tű is mehet de attól még nem lesz másik hangszedő :)
Vagyishogy pl az AT120E hangszedőbe belemegy a 440Mla tűje is, de attól még nem lesz belőle 440Mla csak egy AT120E hangszedő 440Mla-nak a tűjével :D -
B@szod. Minek a hangszedő, ha nincs hozzá tű? 
Vagy épp fordítva..
Mondjuk én a tűt tűnek és a hangszedőt fejnek hívom.
De akkor sincs sok jelentősége...legalábbis számomra.
Mivel én csak tűt szoktam vásárolni a fej (hangszedő)hoz/hez/höz
-
Azért ez nem csak szőrszálhasogatás, hiszen nem ugyanaz. A tű (stylus) a hangszedő (pickup) része. -
-
****Mc25FL**** -
" tracking szempontjából sokkal jobbak az Audio Technikák mint az ortofonok. "
Na ezzel mondjuk megint nem értek egyet..
Ez pont úgy hangzott, mintha az AT lenne a bajnok a hangszedők között..pedig..
aki hallott már Roksan Corus-t, Benz ACE-t, vagy IQ 3-st, esetleg egy Goldring 2500-ast, vagy netán egy Music Maker MkIII-at
az nem biztos, hogy így gondolja..
Az Ortofon is gyárt high end-et, csak győzzük megfizetni.
Sorolhatnám, de most csak kettőt említenék:
Mc25E és az NC25FL. Igaz, az utóbbiért 125 rongyot is elkérnek egyes helyeken.. -
Amúgy meg ha már ennyire szőrszálhasogató lettél (és rajtam kívánod elverni az idei éves veszteségedet
) csendben közölném, hogy hangszedők az elektromos gitárokban is vannak
Őket meg néha mikrofonoknak hívom. Mert gyakorlatilag azok is
-
Néha meg bakelitet írok pvc (vagy vinyl) lemez helyett..és?
A lemezjátszót meg barázdabillegetőnek is nevezem néha.
Mi a bajod a tűvel?
A hangszedő is tű végül is
-
Meg észre vettem, hogy szándékosan vagy véletlenül mindig tűt írsz hangszedő helyett. Oka? -
Ismerjük a 440Mla-t, de egyébként is tracking szempontjából sokkal jobbak az Audio Technikák mint az ortofonok. Azért mondtam, hogy OM5 árában van (hellyel-közzel) az AT95 az is sokkal jobb szerintem ebből a szempontból. Egyébként én egy AT120E-t használok, szeretnék majd 440-re cserélni de egyre csak megy fel az ára, nekem meg az idei kurva szar év volt... : / -
Az angolok meg lekoppintották a kedvenc márkámat 
Jó a szó Tesó :)
Szintén OM5-ös széria...féle.. -
És ha má így belemerültem és szóba is került az OM5-ös széria..
Ortofon TKS 49S -
Ugyanez a kategória a Technics-nél az SL-110-es 
Gyerekek! Ami szép, az szép
-
Egy kicsit szebb felbontásban :audiophile concept -
"Egyébként a lemez első 1-2 számán még nincs akkora nagy gond vele mint beljebb"
Pár ismerős arc sok tűt lecsekkolt. Arra a következtetésre jutottak, hogy az általad említett probléma ennél a típusnál :) jelentkezik ritkábban..
De csak azért, mert rendes vagyok, megmutatom én nektek, mi a tuti: katt :)
Ő nem más, mint a következő pörgetőm
-
Én leírtam róla a véleményemet. Nekem egy Pro-ject-en volt. Ha azt nézem, hogy 1-2e forinttal több az AT95E ami vitán felül jobb akkor nem tudom mennyire jó az ár/értéke. (Egyébként a lemez első 1-2 számán még nincs akkora nagy gond vele mint beljebb) -
Érdekes a Stereo nevű kiadványban nem írtak rosszat az OM5-E-ről, az ár/érték arány szerintük jó. Rega Planar 3-ban lett tesztelve... -
Ettől még az OM5 és 10 nem fog jobban szólni :) -
Háát..egyik sem 
A Dual egy olyan konszern, hogy megengedheti magának a saját Ortofon típust
A CS2215 eredetileg ezzel a tűvel :) lett forgalmazva.
De rendelhető hozzá ez is :) ami a 28 kHz-es sávjával már kicsit szebben is szól
De a fej kompatibilis a Serato sorozattal is akár.. -
Iggy #699 Ok! Kösz az inf.! -
Szerintem a 4000-shez nem adnak alapból hangszedőt (bár lehet hogy egy Stage Line jár vele). Igen az a gond, hogy ezeknek az alap hangszedője elég gyenge. A legnagyobb baj velük ráadásul mivel DJ lemezjátszón vannak ezért arra számítanak, hogy DJ-zni kell. Ott meg egy tűnél sokkal fontosabb az hogy lökdösődés közben/mellet se ugorjon a tű mint az, hogy hogy szól vagy hogy mennyire vigyáz a lemezekre. Értelemszerűen minél nagyobb a tűnyomás annál stabilabb a barázdában a tű, viszont annál jobban roncsolja a lemezt is. Ha vigyázni akarsz a lemezekre akkor én már csak azért is vennék egy normális hangszedőt bele ha más nem akkor egy olcsó AT95E-t. -
Iggy #697 RELOOP RP-1000 MK3 kerül 100-140 EURÓBA!
Nem dj-kedni akarok vele!
No most egyszerűen, vannak lemezeim még ki se nincs némelyik bontva(disco club) a fenti lejátszót megvenném, akkor az alapba nem jól játszaná le a lemezeket,annyira rosszul szólna? Vagy startba kéne vennem egy hangszedőt? A gyári ennél a modellnél annyira rossz? Vagy mi?
RELOOP RP-4000 M3D lehet,h ezt veszem meg, ennek se minőséges a hangszedője? -
Mármint mi a 100-140EUR? -
De DJ-zni nem akarsz vele? Mármint scratch meg ilyenekre gondolok. (Mert más hangszedő kell hozzá). És akkor végül is mennyi a pénzösszeg amit rászánsz?
Én ezt mondanám ez a Technics SL1200-nak a koppintása, egészen normális kivitelben: http://www.zajaruhaz.hu/bynight/dj_eszkozok/dj_lemezjatszo/reloop_rp_4000_m3d_?s=1&cs=1
Ehhez kell nézned még egy hangszedőt. Az Audio Technikák kicsit a magasba nyúlnak (én ezt kimondottan szeretem), de neked akár a lentebb említett Ortofon Serato S120 is jó választás lehet kezdésnek, vagy valamelyik Shure - megint csak ár kérdése mennyit szánsz rá...
Annak azonban majd utána kell nézned, hogy egy ilyen lemezjátszót normálisan be kell állítani a hangszedővel egyetemben, tehát ha megvan akkor még majd beszéljünk róla. -
Én szeretem a régit is ! -
Iggy #693 Igen napjaink dance club zenéit meg italo disco zenét! Szerintem 100-140 euró az áruk! -
A legjobb példa erre a szabályra, mondjuk ajánlanám is:
-
Ki szereti az igényes MAI progresszív rock-ot? A Riverside együttes új nagylemeze januárban jelenik meg. Dupla LP-n természetesen. Nekem nagyon be kéne szereznem :/ -
Oké csak tudjuk már mit akarsz hallgatni mert az nagyban befolyásolja ajánlatunkat. -
DJ lejátszót szeretnél? Szívesen segítenék de úgy nehéz ha nem válaszolsz :)
Mindenesetre a 300e-ből gyorsan lett 40e :)
Igen egyébként a Reloop-ok árkategóriájukban elég jónak számítanak. (Bár ha van pénzed akkor miért a legkisebbet nézed?) Maxi lemezeket akarsz hallgatni többnyie disco zenét? -
De.