5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • Musachy
    Néha nem lehet tudni nálad se, hogy mikor viccelsz. Tehát SP.
  • narumon
    Jaja, mondtam, hogy maxi. 7" maxi :)
    de ugyanitt készülnek nagyon jó LP-k is. A Red Hot lemezeim is Record Industry nyomásúak. (Meg biztos még sok másik is :)
  • Musachy
    Elég jól nyikorog. De ez 7"-os lemez.
  • narumon
    Itt meg a világ legnagyobb (és legjobb) lemezgyárában készül éppen egy U2 maxi :)
    Record Industry U2 Maxi
  • Zephyr Retiring
    A héten rendezzük a szokásos év végi céges VIP bulinkat.
    Egy ideig tehát nem leszek..
    De hozok majd fotókat a buliból a vendégekről és a technikáról
    Addig is egy kis kutakodási lehetőség a bakelit szerelmeseinek: itt :)

Akikkel nem találkoznék addig:
    Vinylben Gazdag Kellemes Ünnepeket!
  • Zephyr Retiring
    Nekem kérem tuti indokom van a távollétemre:
    Jelentem az asszonnyal papás mamást játszottunk az éjjel
    Utána már csak aludni vágytam
    Egyébként meg néha dobhatsz fel Te is témát wazze..
    Ne csak: "Tessék má valamit írni he."

Addig is míg elsorvadt agytekervényeid mélyéről előásol
    valami jó kis témát, hoztam egy pont ideillő videót
  • Zephyr Retiring
    Átgondolatlan véleményezés:
    " tracking szempontjából sokkal jobbak az Audio Technikák mint az ortofonok. "
    Viszont véleményezve már.

Átgondolt számomra hibátlan véleményezés:
    " A drága Audio Technikák nem rosszabbak trackingben mint a drága egyéb márkák. "
    Azért a két mondat mást jelent.
    Ez utóbbi átfogalmazásoddal már egyet értek.

• narumon
    Mi a francért fekszik mindenki ilyen korán? Tessék má valamit írni he.
  • narumon
    Ettől még a mondatom stimmelt. Melyik része nem stimmelt? A drága Audio Technikák nem rosszabbak trackingben mint a drága egyéb márkák. Cserébe viszont az olcsó AT-k is elég jól barázda követnek de legalábbis az OM5-nél is OM10-nél biztosan :)
  • narumon
    Csak mert soha nem tudom, mert ugye egy adott hangszedőbe akár más kompatibilis tű is mehet de attól még nem lesz másik hangszedő :)
    Vagyishogy pl az AT120E hangszedőbe belemegy a 440Mla tűje is, de attól még nem lesz belőle 440Mla csak egy AT120E hangszedő 440Mla-nak a tűjével :D
  • Zephyr Retiring
    B@szod. Minek a hangszedő, ha nincs hozzá tű?
    Vagy épp fordítva..
    Mondjuk én a tűt tűnek és a hangszedőt fejnek hívom.
    De akkor sincs sok jelentősége...legalábbis számomra.
    Mivel én csak tűt szoktam vásárolni a fej (hangszedő)hoz/hez/höz
  • Musachy
    Azért ez nem csak szőrszálhasogatás, hiszen nem ugyanaz. A tű (stylus) a hangszedő (pickup) része.
  • Zephyr Retiring
  • Zephyr Retiring
    ****Mc25FL****
  • Zephyr Retiring
    " tracking szempontjából sokkal jobbak az Audio Technikák mint az ortofonok. "
    Na ezzel mondjuk megint nem értek egyet..
    Ez pont úgy hangzott, mintha az AT lenne a bajnok a hangszedők között..pedig..
    aki hallott már Roksan Corus-t, Benz ACE-t, vagy IQ 3-st, esetleg egy Goldring 2500-ast, vagy netán egy Music Maker MkIII-at az nem biztos, hogy így gondolja..
    Az Ortofon is gyárt high end-et, csak győzzük megfizetni.
    Sorolhatnám, de most csak kettőt említenék:
    Mc25E és az NC25FL. Igaz, az utóbbiért 125 rongyot is elkérnek egyes helyeken..
  • Zephyr Retiring
    Amúgy meg ha már ennyire szőrszálhasogató lettél (és rajtam kívánod elverni az idei éves veszteségedet) csendben közölném, hogy hangszedők az elektromos gitárokban is vannak
    Őket meg néha mikrofonoknak hívom. Mert gyakorlatilag azok is
  • Zephyr Retiring
    Néha meg bakelitet írok pvc (vagy vinyl) lemez helyett..és?
    A lemezjátszót meg barázdabillegetőnek is nevezem néha.
    Mi a bajod a tűvel?
    A hangszedő is tű végül is
  • narumon
    Meg észre vettem, hogy szándékosan vagy véletlenül mindig tűt írsz hangszedő helyett. Oka?
  • narumon
    Ismerjük a 440Mla-t, de egyébként is tracking szempontjából sokkal jobbak az Audio Technikák mint az ortofonok. Azért mondtam, hogy OM5 árában van (hellyel-közzel) az AT95 az is sokkal jobb szerintem ebből a szempontból. Egyébként én egy AT120E-t használok, szeretnék majd 440-re cserélni de egyre csak megy fel az ára, nekem meg az idei kurva szar év volt... : /
  • Zephyr Retiring
    Az angolok meg lekoppintották a kedvenc márkámat
    Jó a szó Tesó :)
    Szintén OM5-ös széria...féle..
  • Zephyr Retiring
    És ha má így belemerültem és szóba is került az OM5-ös széria..
    Ortofon TKS 49S
  • Zephyr Retiring
    Ugyanez a kategória a Technics-nél az SL-110-es
    Gyerekek! Ami szép, az szép
  • Zephyr Retiring
    Egy kicsit szebb felbontásban :audiophile concept
  • Zephyr Retiring
    "Egyébként a lemez első 1-2 számán még nincs akkora nagy gond vele mint beljebb"
    Pár ismerős arc sok tűt lecsekkolt. Arra a következtetésre jutottak, hogy az általad említett probléma ennél a típusnál :) jelentkezik ritkábban..
    De csak azért, mert rendes vagyok, megmutatom én nektek, mi a tuti: katt :)
    Ő nem más, mint a következő pörgetőm
  • narumon
    Én leírtam róla a véleményemet. Nekem egy Pro-ject-en volt. Ha azt nézem, hogy 1-2e forinttal több az AT95E ami vitán felül jobb akkor nem tudom mennyire jó az ár/értéke. (Egyébként a lemez első 1-2 számán még nincs akkora nagy gond vele mint beljebb)
  • Musachy
    Érdekes a Stereo nevű kiadványban nem írtak rosszat az OM5-E-ről, az ár/érték arány szerintük jó. Rega Planar 3-ban lett tesztelve...
  • narumon
    Ettől még az OM5 és 10 nem fog jobban szólni :)
  • Zephyr Retiring
    Háát..egyik sem
    A Dual egy olyan konszern, hogy megengedheti magának a saját Ortofon típust
    A CS2215 eredetileg ezzel a tűvel :) lett forgalmazva.
    De rendelhető hozzá ez is :) ami a 28 kHz-es sávjával már kicsit szebben is szól
    De a fej kompatibilis a Serato sorozattal is akár..
  • Iggy
    Ok! Kösz az inf.!
  • narumon
    Szerintem a 4000-shez nem adnak alapból hangszedőt (bár lehet hogy egy Stage Line jár vele). Igen az a gond, hogy ezeknek az alap hangszedője elég gyenge. A legnagyobb baj velük ráadásul mivel DJ lemezjátszón vannak ezért arra számítanak, hogy DJ-zni kell. Ott meg egy tűnél sokkal fontosabb az hogy lökdösődés közben/mellet se ugorjon a tű mint az, hogy hogy szól vagy hogy mennyire vigyáz a lemezekre. Értelemszerűen minél nagyobb a tűnyomás annál stabilabb a barázdában a tű, viszont annál jobban roncsolja a lemezt is. Ha vigyázni akarsz a lemezekre akkor én már csak azért is vennék egy normális hangszedőt bele ha más nem akkor egy olcsó AT95E-t.
  • Iggy
    RELOOP RP-1000 MK3 kerül 100-140 EURÓBA!
    Nem dj-kedni akarok vele!
    No most egyszerűen, vannak lemezeim még ki se nincs némelyik bontva(disco club) a fenti lejátszót megvenném, akkor az alapba nem jól játszaná le a lemezeket,annyira rosszul szólna? Vagy startba kéne vennem egy hangszedőt? A gyári ennél a modellnél annyira rossz? Vagy mi?
    RELOOP RP-4000 M3D lehet,h ezt veszem meg, ennek se minőséges a hangszedője?
  • narumon
    Mármint mi a 100-140EUR?
  • narumon
    De DJ-zni nem akarsz vele? Mármint scratch meg ilyenekre gondolok. (Mert más hangszedő kell hozzá). És akkor végül is mennyi a pénzösszeg amit rászánsz?

Én ezt mondanám ez a Technics SL1200-nak a koppintása, egészen normális kivitelben: http://www.zajaruhaz.hu/bynight/dj_eszkozok/dj_lemezjatszo/reloop_rp_4000_m3d_?s=1&cs=1

Ehhez kell nézned még egy hangszedőt. Az Audio Technikák kicsit a magasba nyúlnak (én ezt kimondottan szeretem), de neked akár a lentebb említett Ortofon Serato S120 is jó választás lehet kezdésnek, vagy valamelyik Shure - megint csak ár kérdése mennyit szánsz rá...

Annak azonban majd utána kell nézned, hogy egy ilyen lemezjátszót normálisan be kell állítani a hangszedővel egyetemben, tehát ha megvan akkor még majd beszéljünk róla.
  • bigivan
    Én szeretem a régit is !
  • Iggy
    Igen napjaink dance club zenéit meg italo disco zenét! Szerintem 100-140 euró az áruk!
  • bigivan
    A legjobb példa erre a szabályra, mondjuk ajánlanám is:

• narumon
    Ki szereti az igényes MAI progresszív rock-ot? A Riverside együttes új nagylemeze januárban jelenik meg. Dupla LP-n természetesen. Nekem nagyon be kéne szereznem :/
  • narumon
    Oké csak tudjuk már mit akarsz hallgatni mert az nagyban befolyásolja ajánlatunkat.
  • narumon
    DJ lejátszót szeretnél? Szívesen segítenék de úgy nehéz ha nem válaszolsz :)
    Mindenesetre a 300e-ből gyorsan lett 40e :)

Igen egyébként a Reloop-ok árkategóriájukban elég jónak számítanak. (Bár ha van pénzed akkor miért a legkisebbet nézed?) Maxi lemezeket akarsz hallgatni többnyie disco zenét?
  • bigivan
    De.