5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
Vagy kompresszió nélkül.. -
#766 Ilyen lemezárak mellett belefér, de inkább adnák olcsóbban cd nélkül... -
#765 Azt kérlek adták a lemezhez ingyé :)
Újabban ez a szokás én meg nem tiltakozom :) -
#764 Azé az a gusugus cédé elég gáz egy ilyen szent helyen
Remélem, csak papírnehezéknek használod -
B. Ú. É. K.
-
#762 vinylekben gazdag, boldog új évet mindenkinek!
-
#761 Ez szép kis vers volt.
B.Ú.É.K. Mindenkinek itt is! -
#760 Mit is mondhatnék?
Pörögjön mindenhol a fekete lemez
Legyen akár pop, rock, vagy jazz..
Áradjon szét a mosoly minden arcon
Legyetek túl minden harcon.
Szóljon a zene mindörökké
De inkább bakelit mint a cédé,
S ha néha egy kicsit serceg,
Talán az benne a legszebb.
HASZNOS BAKELITBEN (úgymint vinyl) GAZDAG ÚJ ESZTENDŐT
ÉS KIVÁLÓ HANGMINŐSÉGET KÍVÁNOK MINDENKINEK! -
#759 No azért :)
Mert a Paranoid - Strain albuma megjelent vinylen is :P
Sajnos Bonanza utolsó lemezei nem jöttek ki vinylen. Mondjuk a magyar nyomásnak (vagy studiómunkának) hála ez tipikusan az a zene ahol a vinyl egy fikarcnyit sem szól jobban mint a CD :( -
#758 Nekem csak a kazi -
#757 A CD megvan nekem is. -
#756 Hű de elb...sztam
ez akart lenni.
Bár amúgy tökmindegy. Egyik sincs vinylen.. -
#755 A bakelitos társadalom immár kétfelé szakadt
Régi és új zenék kedvelőire..
Be kell lássuk, nem tehetek másként, minthogy ezt belinkelem
Bár ez nagyon durva off, mert ez az album csak cd-n és kazin létezik hivatalosan... -
#754 Nálam most az egyik karácsonyi szerzemény pörög. Kurvajó kis muzsika:
-
#753 Tudtommal az utolsó lemeze a 2006-os Happy Holidays című valami volt az igazi nagylemezek közül meg a Devils Playground volt az uccsó 2005-ből. Mindkettő csak CD-n jelent meg. A 2003-2008 közötti idő a vinyl vergődése volt ebben az időben nagyon kevés lemez jelent meg sajnos. Látványosan a 2009-2010 évektől indult be megint a vinyl kiadás. -
#752 Akkor hajrá
Bár úgy tudom, az utolsó 2008-as album már csak cd-n és dvd-n jelent meg.. vinylen sajna nem. Jelezd, ha másként tudod -
#751 www.vinylnirvana.hu-ra -
#750 Hát igen, sokan el vannak tévedve vinyl fronton és valamiért azt hiszik, hogy az csak oldschool lemezekről szól. Nálam számtalanszor megdöbben egy egy új vendég amikor meglátja a lemezeket (már ezen önmagában), aztán mikor nekiáll megnézni, hogy mik vannak és ott vannak a zsírúj felkapott előadok is. Mindig pislognak, hogy azt hitték bakeliten csak kovács kati van meg pink floyd. :)
Nekem meg az utóbbi időben kissé személyes küldetésem is lett, hogy terjesszem a valóságot azaz hogy vinyl sokkal jobban szól mint a CD és ráadásul szinte minden sorlemez beszerezhető.
Neked is írom amit a többiek itt már unalomig ismernek, hogy csinálok egy blogot ahova heti- kétheti frissítéssel fel szoktam rakni lemezmegjelenéseket. Természetesen csak azokat amiket én érdekesebbnek gondolok mert ahhoz, hogy mindenről írjak nem lenne sem idő sem hely;
vinylnirvana.wordpress.com de valamikor a közeljövőben majd átköltözik a vinyilnivana.hu-ra. -
#749 Alapvető! -
#748 Billy Idolt én is nagyon szeretem, és megdöbbenve vettem tudomásul, hogy nincs tőle semmilyen vinylem. Ezt feltétlenül orvosolnom kell és beszerezni egyet! -
#747 Nos..
Végül is én magam utatam be a többlemezes lemezjátszót nemrég éppen itt
Bár megjegyzem, az is csak a lemezek egyik oldalát játssza csupán le
A másik oldalra mindenképpen a kezemmel szoktam forgatni át..legalábbis én -
#746 Erre nem is kéne reagálnom, te is tudhatod, hogy nem a kezemmel forgattam... -
#745 Kinek mi az új ugyebár?
Hiszen egy újszülöttnek is minden új..
Jómagam a régi zenék megszállottjaként a Stargard 1978-as albumát kaptam egy barátomtól.
Először nem esett le miért.
Aztán megpillantottam az "A2" track-et
A szám címe: Smile.
Mintát most hirtelen nem tudok mutatni, mert annyira ritka zene,
hogy a neten sem igen találni
(De természetesen privibe bárkinek szívesen elküldöm a lemez...fotóját)
-
#744 Na látod, ez a baj Veled:
Nem forgatni kell azt a nyavajás lemezt, hanem feltenni a lemezjátszóra és hallgatni
-
#743 Üdv. Nándi mester.
Kíváncsi leszek, az a jó kis pécsi levegő milyenre formálta a gondolkodásodat..
Autómodellből én lecövekeltem az 1:43-asok mellett.
Egy ideje gyűjtöm őket, de manapság olyan árakat kérnek értük, hogy ihaj
De persze ez itt nem (csak) erről szól.
Jómagam itt a vinylek előtt tisztelgek.
Ahogy az autómodelleknél is (vagy éppen a sörös, energiaitalos dobozoknál is) it is az a jó, hogy az ember belefuthat különböző stílusokba, irányzatokba. Én ezt szeretem. Mármint a gyűjteményekben.
A pörgetődet élőben még nem hallottam ugyan, de ez nem is számít.
Ha Te meg vagy vele elégedve, akkor minden okés
Jómagam nem azért birtoklok több barázdabillegetőt több phono-s ercsivel mert szeretek a hawerok előtt felvágni velük, hanem azért, mert azt tapasztaltam, hogy ugyanaz a rock vagy disco lemez különbözően hangzik más és más eszközökön.
(Azt már meg sem említem, hogy hangfal típusom is természetesen többféle van mind impedanciában mind teljesítményben, mert már így is szálka vagyok sokak szemében..ettől csak még morcibbak lennének rám)
Ismeretlenül is kívánnék kellemes ünnepeket (bár már csak a szilveszteri van hátra) Neked és ha van a családnak is -
#742 Sziasztok!
Köszönöm a szívélyes fogadtatást.
Sajna én sem kaptam új lemezt, sőt, ami azt illeti, már elég régen vásároltam magamnak vinylt.
Egy időben érdeklődtem az audiofil 180 és 200 grammos lemezek iránt, de akkoriban eléggé korlátozott volt az elérhetőségük és nem mellesleg baromi drágák voltak. Aztán eltelt 10 év és lám, már rétegzenékből is szinte dömping van. Örvendetes, hogy manapság újra sokan vinylen is kiadják az anyagaikat.
Néhány éve még teljesen elképzelhetetlennek tartottam, hogy egy olyan zenekar, mint mondjuk a Riverside, vinylen is elérhető lesz.
Szóval, sokáig csak használt lemezeket vásároltam, igyekeztem begyűjteni a régi kedvencek lemezeit.
-
#741 Nekem nem. De ma azért megforgattam egy régi kedvencemet, Billy Idol lemezét! -
#740 Nah mi ez a kihaltság? Senkinek nem hozott jézuska új lemezt? -
#739 Így van nekem is megvan az összes lemez csak az új nincs még értelem szerűen. Természetesen én a vinylre vadászom :) -
#738 Üdvözlünk köreinkben!
Mindig öröm új vinyles arcokkal ismerkedni :)
Látom örök ifjú is vagy egyben :D -
#737 Üdv itt!
Ha jól látom a sötét oldal híve vagy... -
#736 Csak ajánlani tudom őket, rendkívül magvas muzsikát játszanak. Nekem 3 lemezük is megvan, igaz csak CD-n, de nekem úgy is megteszi... :-)
-
#735 Sziasztok!
Így utólag is Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek.
Eleddig én itt az SG-n csak az autómodellek fórumban voltam aktív, de csatlakoznék hozzátok is ha nem bánjátok.
Csípem az igényes muzsikát és a hozzájuk passzoló vintage hi-fi masinákat.
A lemezeimet egy Thorens TD-145 Mk2 lejátszóval hallgatom.
Sajna csak ilyen tréfás képeim vannak bizonyíték gyanánt. :-)))
-
dj adrián #734 SP=Single Play
LP=Long Play
EP:Extended Play -
#733 Viszont kívánom! Nekem jó volt jó dolgokat hozott jézuska, több szép bakelitet is meg egy masnival átkötött asszonyt is :) ELőszőr természetesen az utóbbit bontottam ki ahogy illik, de utána szike (tapétavágó) alá kerültek a vinylek is :D -
#732 Boldog Karácsonyt! -
#731 Én eddig azt hittem, hogy a maxi=single, mert a single CD-ket is maxinak hívják. Node szkúzi SP lemezem egyébként egy darab sincs, csak maxi maxik :) -
#730 Mivel itt 7" SP, akkor single. 12" az maxi-single. Pont ettől lett maxi a maxi, mivel nagyobb méretű lemezre 45rpm mellett hosszabb játékidejű zene fér.
Ne keverjük a szezont a fazonnal. -
#729 Nem. Single. Én mindig az eredeti jelentéseknél maradok, a többi marhaság nem érdekel, amit sok hülye kavart össze. -
#728 És az SP az nem maxi?