5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
  • Zephyr Retiring
    Szerencsés ürge Vagy :)
    Előbb utóbb beszerzem én is vinylen :)
  • Musachy
    Nem, nem. Csakis Z.E.
  • gyorgy74
    Ilyen is van tőle Ricky Mash ‎LP album
  • Musachy
    Nekem csak digitalizált formában van Z. Erika.
  • Wescone
    ...Nekem van egy ilyenem:

• Zephyr Retiring
    Nem egészen úgy alakult a mai nap ahogy elterveztem...
    Vinyl-eket kaptam, Zoltán Erikát nem :)
    Arról csak azt hitte, hogy megvan neki még. De kiderült, hogy annó a Neoton lemezzel együtt kölcsön kérte valaki a múltban, akinek már a nevére sem emléxik..olyan rég történt...
    A maradék három vinylt viszont megkaptam, de ezek sem három előadó, hanem csak kettő: két Delhusa és egy Kovács Kati...ezeket elhoztam, mert ezek eddig nem voltak meg :)
    Kaptam viszont egy gyári kiadású Dolly Roll műsoros magnókazit eredeti borítóban :)
    (Megy a magnókazi gyűjteménybe :)
    Ami (számomra) a lényeg: a lemezborítók ramatyok, de a lemezek sértetlenek.
    Alkalomadtán kerítek nekik (vagy nyomtatok) új borítókat...
    Hulla vagyok és pont olyan fáradt, mintha disznóvágáson lettem volna :D
  • Musachy
  • Hornando
    Én reggel komolyan disznóvágásra megyek. :-)
  • narumon
    Egen egen :)
  • narumon
    Pár óra múlvaaaa??? Mivan disznóvágásra mész? :)
  • Zephyr Retiring
    Igen valóban nem lenne ellene kifogásom...ha meg lenne vinylen nekem is :)
  • Zephyr Retiring
    Természetesen azt okíthatom csupán, amit magam is tudok..de konkrét dolgot nem említhetek. A meló tabu. Legyen annyi elég, hogy nekem is vannak főnökeim, akik elvárják tőlem, hogy a munkámban a maximumot nyújtsam. Nyújtom is. Ezért is küldtek a fél éves szolgálati útra Kanadába.
    Bár többet mondhatnék :)
    Zoltán Erika vinylre én is kiwi vagyok.
    Az valamiért még nincs.
    De mondok jobbat is: felsorolt még három másik vinylt ami szintén nincs a birtokomban (most nem fog az agyam kik is) de arra emléxem: mindhárom előadót kedvelem. Pár óra múlva indulunk, úgyhogy elteszem magam én is holnapra. Az asszony már szundizik egy ideje :)
  • Hornando
    Mekkora muzsika! :-) Bár szerintem sokan csak így ismerik.
  • narumon
    És mit okítasz ha nem titok?
    Egy hibátlan Mint vagy Near Mint állapotú Zoltán Erikát még én is elfogadnék. Sajnos magyar lemezből ami érdekel abból nagyon leharcoltakat lehet kapni :(
  • Zephyr Retiring
    Zsír :)
    Látod, tudsz Te ha akarsz :)
    Én okítom ma az ifjúságot. Megkezdődött a meló ..
    De holnap kicsit vonatozok, mert az egyik kolléga nekem ígért egy Zoltán Erika nagylemezt :)
    Nem bírtam nemet mondani. Ebédre vár.
    Viszem majd az asszonyt is. Jó lesz egy kis vidéki levegőt szívni :)
  • narumon
    Én meg most ezt pörgetem:
    Tangerine Dream

Ez még régi is úgyhogy talán neked sincs ellene kifogásod :)
  • Zephyr Retiring
    Nekem a 3.35-ös verzió van meg egy '89-es hamburgi nyomású dupla válogatáslemezen..
    (nem rossz..nem rossz .. :)
  • Zephyr Retiring
    Jól van, nagyon eltértünk a témától
    Várom a szokásos vinyl ajánlatodat..hátha azóta...
    És addig is míg várok felteszem a barázdabillegetőre
    Osibisa - Sunshine Day 1989-es remixét .. hátha hoz egy kis napfényt januárra is
  • narumon
    Elkortyolgatom egye fene, csak ne egyedül tegyem. Azaz igyál te is valamit az nem zavar ha az a valami nem whiskey csak alkoholos legyen.
    15 éves lemez az még nem gáz az kilencvenes évek vége. Én meg nagyjából 80-tól vagyok hitelesítve :)
    Én soha nem cigiztem a szivar is csak úri huncutság mikor jó társaság jön össze kb évente egyszer akkor egy pár slukk elmegy csak a móka kedvéért :)
    Csajok jöhetnek, bár a feleségem igen-igen dekoratív így ritkán látok olyat amitől elcsöppenne a nyálam. (konkrétan ilyen még nem volt - max mikor asszony extrán kiöltözik :D)
  • Zephyr Retiring
    Bár már ott tarthatnék, hogy jöhetnek a vendégek!
    Amúgy a Whiskey-t egyedül kell elkortyolgatnod, esetleg a faterommal, mert neki numero uno, én meg a szagát sem bírom :)
    Persze már csak a majdani vendégek miatt is tartani kell majd, de inni nem iszom.
    Piában kevés ilyen válogatóst ismerhetsz, mint jómagam :)
    A lemezekkel is lesznek gondok, már csak azért is, mert a legújabb példányom is minimum 15 éves :D
    A mai zenéket elhallgatva egyelőre nemigen érzek késztetést a megvásárlásukra..
    Tehát, ha jól szeretnéd magad érezni nálam, a zenékről Magadnak kell majd gondoskodnod :)
    A szivarfüst is okozhat némi galibát tekintve, hogy 2001 óta már nem eregetem a füstöt.
    Viszont társaságnak tudok hívni olyan csajszikat, hogy szépségük láttán szemed kikerekedik, tátott szád széléről meg észrevétlen csurran le a nyálad :P
  • narumon
    Oké rendben :)
    A whiskeyt én viszem a lemezeket és a szivart te állod :)
  • Zephyr Retiring
    Ez a terv sem rossz, bár személyenként más-más apróságok változhatnak..pl...
    Maradna a könyvtárszoba (régebbi kecómban valamennyire félig-meddig lett is egy) de bőrfotelek helyett én egy nagyobb és jobban nyáriviselet barát anyagú sarokülő garnitúrát tennék.
    A kandalló (szigorúan beépített és üvegajtós lenne) és a Whiskey pár jobbfajta piával karöltve a sarokban egy minibárpult mögött a falipolcon szintén maradhatna :)
    Alapzenének rejtett hangfalakból halkan egy-egy régi vinyl szólna halkan, de valahová elhelyeznék egy szép és működő gramofont is pár lemezzel..
    Nálam van még egy plusz vendégszoba is, ahol mindez meg is valósulhatna egyszer...
    Jut eszembe: ha valaha tényleg megvalósulna ez is, jelzd, hogy vendégem vagy egy két pohár drágább Whiskey-re nálam, mint fő ötletadó :)
  • narumon
    Király!
    Én egy könyvtárszobát szeretnék majd egyszer, bőrfotelekkel, kandallóval, jóféle whiskey-vel. Lehet, hogy egy alap zenét is raknék be, de a könyv volna a lényeg. Sajnos most elég messze van, pedig tavaly előtt még karnyújtásnyira volt :/
  • Zephyr Retiring
    A klubszoba ötlete már akkor felmerült, mikor a mostani kéglit vettük.
    Belátom én is (és mindenki más is a családban) hogy kellett egy külön szoba, ami csak a gyűjteményeimnek lesz szentelve. Oda kell kerülnie a hi-fiktől a bakelitlemezeken át a magnókazettáimnak, a cédéknek, dvdknek, autómodelleknek, sörös és energiaüdcsis dobozoknak , hi-fi és egyéb műszaki magazinoknak, katalógusoknak, könyveknek...és mindenféle más egyéb gyűjteményemnek, amit az elmúlt több évtized alatt összegyűjtöttem.
    A klubszobát még korántsem mondhatnám késznek (sőt még félkésznek sem igazán) de már affelé haladok :)
    Hátravannak még a polcrendszerek megépítése, az egyedi biliárd asztal és bárpult megépítése és berendezése..
    Amolyan igazi "pasis" szoba lesz, ha végre teljesen elkészül majd, ahogy a párom mondaná most...
    A megtaláltam a számításomat, annyit jelent: elégedett vagyok a munkámmal, az új otthonommal és a mostani (talán végleges) párkapcsolatommal.
  • narumon
    Klubszoba?
    Az említett lemez megvan de nekem annyira nem jön be ellentétben a későbbi Bikinikkel.
    És milyen számítást találtál meg ha nem titok?
  • narumon
    Dehogyis. Én is inkább félig tele vagyok :D :D
    Pont ezért is mondom, hogy jó ár egy ezressel több a vinylért :)
  • narumon
    Áááh ez még nekem sem sikerült. Még nekem is 8EUR-t kellett adnom érte :)
  • Zephyr Retiring
    Közben hazaértem és a klubszobában már feltettem az 1984-es Bikinitől a XX. századi híradót...
    Jelenleg a Matematikus dala (megtalálta a számítását pörög..
    Ez nagyon betalált most :)
    Én is megtaláltam a számításomat mostanra :)
  • Zephyr Retiring
    Szóval akkor Te afféle félig üres a pohár típus lennél...
    Ez roppant érdekes, mert én meg amolyan félig teli a pohár típus vagyok :D
  • Zephyr Retiring
    Természetesen a 80 EUR-osra gondoltam..
    ..aminek darabjáért természetesen nem adok többet, mint 2 EUR-o :D
    Hiszen üzletember lennék, vagy miféle :)
  • narumon
    Á én inkább azt mondanám, hogy nem ez lenne a normális fizetés ezekhez az árakhoz :)
  • narumon
    Csak jól nézd meg melyiket, mert a legtöbbet 2 eur körül is be lehet szerezni :)
  • Zephyr Retiring
    Tudom, hogy mennyi az annyi. Most itthon élek :)
    Csak azt mondtam, nem ez (lenne) a baráti ár, ami itthon van egy hanghordozóért...
  • Zephyr Retiring
    Ezek szerint legközelebb PSB lemezeket kell hoznom hazafelé jövet :)
  • narumon
    Meg ugye ezt már megbeszéltük, hogy használt vinyl nem új vinyl még akkor sem ha újszerű állapotban van. (CD-ért én meg már sem használtan sem újonnan nem adnék 100Ft-ot sem) Ha használt vinyl akkor abból USA-ban jó nagy választék van bagóért. (még itthoni pénzben is) Főleg ha a régebbi zenéket szereted. A moderneknél már nem ilyen egyértelmű a helyzet, azoknak az ára általában felfele indul el miután kifogyott a store-okból (ami mostanában elég gyorsan megtörténik). Sajnos így jártam pl a Dark Knight OST-vel amiről lemaradtam most meg már csak dupla meg tripla áron lehetne beszerezni de annyira meg nem kell.
    Vagy a másik az itt nem régen fényképezett Pet Shop Boys lemez, amiből jelenleg 1db eladó van discogs-on az is 80EUR körül. Ha így nézzük akkor akár még jó befektetés is lehet egy vinyl :D
  • narumon
    Hát én szigorúan a magyar árak és magyar CD árakhoz viszonyítottam. Egyébként az általam Magyarországon megvásárolt lemezek jellemzően külföldön sem olcsóbbak. Persze az ottani fizetéshez bagó, de hát ez bármi másról elmondható. Szóval szerintem 5e forint egy vinylért nem sok ha azt nézzük, hogy a CD lemezek is 4-5e forint körül vannak.
  • Musachy
    Ha a kettő között csak 1000 Ft illetve a vinyl a különbség, akkor a vinyl 1000Ft-ba kerül? Akkor mondanám ezeknek, hogy adják cd nélkül egy ezresért a feketét és rendben vagyunk!
  • Zephyr Retiring
    5 rugó egy vinylért abszolút nem baráti ár.
    Az 1 rugó sokkal barátibb lenne :D
    Sőt ha abból indulok ki, hogy a tengeren túlon 10 kanadai dollárért vettem az AC/DC-t bontatlanul és darabonként meg 5 dolcsiért a vegyes válogatás cédéket, akkor meg végképp nem mondanék baráti árnak 5 rugót egy lemezért sem..
    Amúgy csak használt (de helyszínen csekkolható vinyleket vettem) mert az új vinylek stílusilag alig jöttek be..
  • narumon
    Sőt most nézem, hogy CD pincében a CD 5200 egy másik helyen meg 4900, akkor az 5 rugó a vinylért kifejezetten baráti volt. :o
  • narumon
    Hát a CD nélkülieket sem adják olcsóbban szóval mindegy. Egyébként a CD verzió 4000 Ft a bakelit meg 5000 volt (CD-vel). Szóval szerintem nem annyira vészes a különbség.