5132
Bakelit lemezekről, gyűjteményekről,egy elfeledett korszakról
-
#4731 Rászoktam nézni, de nem az én világom. -
#4730 Mostmár igen. -
#4729 Ezt a facebook csoportot ismeritek?
Viny (-bakelit) korongok adás-vétele cserebere -
#4728 Hát csak mert nem volt mit húzzáfűzni - megkaptam a linket oszt örültem :)
Egyébként meg tényleg, írok valamit néhány óra múlva ránézek még semmi reakció, még néhány óra múlva semmi, aztán lehet, hogy 4 napig elfelejtek felnézni ide :) -
#4727 Bírom Narut, hogy bedob egy kérdést vagy egy témát és aztán napokra (hetekre) eltűnik... -
#4726 Pedig komolynak tűnt.
Az biztos hogy számomra az év legigényesebb kiadványa .
-
#4725 Írtam, hogy csak provokáció volt. -
#4724 Na akkor csak megbékéltél te is. :-D -
#4723 Az enyém meg ilyen "zöldes".
-
#4722 Az év dupla LP--je a stílusban mint ahogy arra számítottam.
-
#4721 Igen magic80sSound. -
#4720 Discogson keresztül vetted?
-
#4719 Meg ám!!! Volt szerencsém hallgatni mind a CD mind a Vinyl lemezt. Szuper anyag!!! -
#4718 Úgy látom végre megjelent a 23rd Underpass vinyl. -
#4717 Azért a 440 jobb hangszedő összességében mint a 120, nem véletlenül drágább. Vegyél bele egy új tűt és jó lesz az még, a hangszedőnek kutya baja! -
#4716 Mindig így kezdődik :) -
sanyo71 #4715 Vissztérve kicsit erre a csere üzletre, végülis maradt a Marantz pörgető, de annyira kevés pénzért adták a JVC-t hogy ő is hozzám költözött.Így háromra nőtt a létszám,2 szíjjas és egy DD meghajtású.Azért az egyik szíjasnak mennie kell majd, mert az asszony kezd furán nézni rám. -
#4714 Köszi a mintát, nem rossz.
Az igazi az lenne , ha ezt a részletet a 440-el is felvennéd. -
#4713 itt a minta: http://www29.zippyshare.com/v/63901024/file.html -
#4712 majd keresek Neked AT120-as digizést a múltból. -
#4711 Szia!
most is a 440-es van a gyalugépen. a 120 is nagyon szépen szól, bár kb. 40db lemezt esztergáltam csak vele, mert jött a 440. azóta pihenget a szekrényben. -
#4710 Hello!
Ha jól emlékszem, neked van egy 440-ed is.
Elég sokat futott az én 440-em, gondoltam lecserélem.
Neked bevált a 120, érdemes arra cserélni, vagy maradjak a 440-nél?
Előre is köszi.
-
#4709 Vinylen is kapható az album,nálam az év egyik legjobb dala!
Electric Youth - Runaway
-
#4708 Új Billy Idol album október 20-án! -
#4707 -
#4706 ha már a 120-nál tartunk:
-
lodarazs #4705 Nekem is. :( -
#4704 Sikeresen eltűnt egy hsz-em. -
Biatomi #4703 nekem azért tőlük más a kedvencem,természetesen újat nem mutatok neked ezzel szerintem
Utoljára szerkesztette: Biatomi, 2014.10.02. 10:16:47 -
Biatomi #4702 ,nekem is tetszik -
#4701 Attól még van korrekt magyar eladó, a hülye árakról sem feltétlen ők tehetnek....(27% ÁFA noooormális)??? -
#4700 Jaja, köszi, kijavítottam! -
#4699 Ja, a bloghoz kapcsolódik:
"Ennio Morricone mára már hallhatatlan dallama" - szerintem azt akartad írni, hogy halhatatlan. -
#4698 Kár lenne. Elég szomorú, ha ez így van. Eddig sem voltam nagy megrendelő a magyar boltokat illetően, de eztán még inkább külföldről szerzem be, ami kell. -
#4697 Át kell gondolnom a blogom helyzetét! Azt gondoltam, hogy egy ilyen blog elég hiánypótló a magyar piacon, talán kedvet csinálhat az LP vásárláshoz, újjá eledéshez. Nos bár a látogatói szám szépen növöget, de az ipariági magyar szereplőitől 0 azaz nulla segítséget kapok, sőt mindenki a saját kis pecsenyéjét sütögeti (ha valakit megemlítek a cikkben a másik felhúzza az orrát, stb) amiben egy ilyen blog elég zavaró tényező. (Főleg amikor ugye beszólok, hogy az itthoni 9000 Ft-os ár helyett egy kis fifikával 6000-ért is meg lehet ugyanazt venni). Ami bosszantó, hogy magánemberektől sem jön semmi segítség. Tipikusan azt érzem, hogy mindenki jól elvan a dagonyában.
Szóval kaptam egy olyan ajánlatot, hogy kb "elfelejtem megemlíteni az olcsóbb beszerzési forrásokat - külföld leginkább)" cserébe kapok valamilyen szinten kedvezményeket. Az én lelki ismeretemnek ez kicsit kótyagos... viszont azzal is tisztában vagyok, hogy símán lejáratják a blogot a másik oldalról ha így folytatom - sajnos már vannak is ennek jelei... -
#4696 Nem ismertem de éppen most hallgatom a youtubeon :) Elég Depeche-es (ez nem negatívum). -
#4695 Na, megérkezett a kedvenc maxim:
Meg egy Pseudo Echo Lp is. -
#4694 A 120-asnak jobb a frekvenciaátvitele, mint a 440-esé, bár nyilván más tulajdonságaiban a drágább a jobb. Nekem ez volt szimpatikusabb. A 150-es meg nyilván a legjobb, de a legdrágább is. Nekem ez is szempont. -
#4693 Aham ezeknél egészen biztosan jobb egyébként minden szempontból. Van egy Om20 tűm, de nincs kis AT-m, hogy konkrétan összehasonlítsam a 440 meg a 150Mlx meg sokkal jobb nála. -
#4692 Nem tudom, hogy mekkora jelentősége van (persze biztos van), hogy az AT drágább kategória, mint az általam használt Orto-k, mivel Stylus 3-as, 5-ös meg 10-es is volt próbálva és annak ellenére, hogy a hármas a legolcsóbb köztük, annak volt erősebb hangja és több magasa. 30-ast meg 40-est nem próbáltam, nem mertem annyit adni értük. Persze lehet, hogy a torzítása is nagyobb volt, nem tudom. Az Audio-Technica fronton a 120E került kiválasztásra. Ha össze kéne hasonlítani az Ortofonnal, akkor annyiból bajban lennék, hogy nem vagyok otthon a szakzsargonban. Egyszerűen JOBB, szebb magasai vannak, jobban tetszik a mélytartománya, valahogy élvezhetőbben szól vele a lemez.
Utoljára szerkesztette: Musachy, 2014.09.30. 21:31:30